Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכל הגולשים,

יש לי שאלה שנראת לי די פשוטה, אני רק מעט לא בטוח לגביה.

יש ברשותי מגבר ארבעה ערוצים שלכל זוג ערוצים שלו יש שני בוררים - האחד של Mono\Stereo והשני של תדרים High\Low\Off .

בהנחה שאני מכוון את ארבעת הבוררים בצורה כזו ששניים מראים Mono ושניים מראים Low, האם אני אוכל לחבר סאב שני סלילים לארבעת הערוצים בצורה כזו שכל סליל מקבל שני ערוצים?

בתודה מראש,

רון.

* צבוע! - " אם מעלת היושר לא קיימת באדם, מהי האמת מאחורי רעיונותיו? אמרותיו? מעשיו? "

* צדיק תמים של אחד, הוא מביש של אחר.

פורסם

טאורתית לא אמורה להיות כל בעיה עם חיבור ברידג' פר סליל.

באיזה מגבר מדובר?

מה ההתנגדות של כל סליל בסאב? (היצרן + דגם של הסאב גם יעזור)

כל הציוד למכירה!

Clarion | Morel | JL Audio | Helix | Custom Crossovers | Custom Silver RCAs

<< FF

פורסם

איך שאני הבנתי אתה רוצה לחבר סאב 2 סלילים למגבר 4 ערוצים ולכל ארבעת הערוצים..

איך שאני יודע שני ערוצים מכל מגבר מסופקים לרמקולים ושני ערוצים אחרים מסופקים לסאב שאפשר לעשות איתם ברידג'..

אני מציע לך שלא כדאי אני ניסיתי את הדבר פעם והסאב היה הרבה יותר חלש מברידג' של 2 ערוצים..

פורסם

אתה יודע מה סליחה אתה צודק, יש כאן טעות שלי.

הסאב הוא שני סלילים 2Ohm + 2Ohm והתכוונתי שהוא יהיה מחובר על שתי יציאות בלבד.

כלומר שלסליל אחד ילכו + - של יציאה א' ולסליל השני ילכו + - של יציאה ב' .

אפשרי?

* צבוע! - " אם מעלת היושר לא קיימת באדם, מהי האמת מאחורי רעיונותיו? אמרותיו? מעשיו? "

פורסם

אם אכן הסאב שלך הוא 2 אוהם לסליל (תבדוק טוב) אזי תחבר אותם בטור (כך שההתנגדות תהיה 4) ואז אין בעיה לחבר בגישור למגבר.

פורסם

העניין הוא שהסאב הוא 200W+200W RMS והמגבר נותן 4X110W RMS בשני אוהם, ככה שאני רוצה לחבר כל הערוצים של המגבר לסאב ע"מ שבסופו של דבר אני אוכל להנמיך קצת את שני הגיינים ולהגיע ל-400 או טיפה פחות...

כבר התבלבלתי נורא ואני לא בטוח במה לעשות, הנקודה היא שבסופו של דבר הסאב יקבל 400W RMS מהמגבר הזה... איך?

פורסם

זה שהמגבר שלך יורד ל- 2 אוהם, זה רק בסטריאו.

אתה צריך לגשר ערוצים ע"מ לחבר סאב ואז בגישור המגבר הוא 4 אוהם.

תן את הדגם של המגבר ושל הסאב ע"מ שיהיה אפשר לתת לך תשובה נכונה ב- 100 אחוז.

בעקרון אם הנתונים שאמרת נכונים (2 סלילים של 2 אוהם כל אחד) ותחבר את שני הסלילים בטור תקבל התנגדות של 4 אוהם. זה אומר שאם תיקח במגבר כל שני זוגות ותבצע גישור יהיו לך שני ערותי הגברה של 4 אוהם. חבר את שניהם לסאב, כלומר הסאב יקבל למעשה 2 מקורות הספק מהמגבר.

שוב, תן לנו דגמים ונוכל לבדוק.

פורסם

הסאב הוא Hammer 12 של ריינבאו והמגבר הוא Dragster DA 704 .

הנתונים של המגבר הם 66X4 בהתנגדות של 4Ohm ו 110X4 בהתנגדות של 2Ohm, וכמובן 2X220 אם עושים לשני זוגות הערוצים ברידג'.

מה הדרך הטובה ביותר שאוכל לדחוף בעזרת מגבר זה את הסאב?

פורסם

מגבר 4 ערוצים לסאב שני סלילים...

איך?

מישהו?

פורסם

4 ערוצים סה"כ 2 גישורים פוטנציאלים.

לכן 2 גישורים על 2 סלילים[כל גישור יזין סליל בניפרד]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

OK

תודה!

פורסם

חולק על קודמי. אל תחבר כל סליל בנפרד. למעשה אתה לא יכול כיוון שהתנגדות הסליל היא 2 אוהם.

asafy1 - איך אתה ממליץ ככה ללא בדיקה של מפרט הסאב? אתה יכול לגרום לנזק לבחור!!!!

בדקתי את הנתונים של הסאב ואכן הוא מורכב משני סלילים של 2 אוהם. נהדר.

חבר את שני הסלילים בטור (בדוק בחוברת איך עושים זאת).

גשר את הערוצים במגבר (כלומר ערוצים קדמיים לחוד וערוצים אחוריים).

למעשה יהיו לך שני כבלים שיוצאים מהמגבר.

עכשיו חבר יחד את החוטים ואז ישירות לסאב.

סה"כ התנגדות - 4 אוהם (וזה בדיוק מה שהמגבר צריך).

בה"כ הספק מוצהר - 2*220=440 וואט.

הערה - השתדל כמה שאפשר לכוון את הערוצים הקדמיים והאחוריים באופן זהה (גיין וקרוס) ע"מ שהסאב יקבל אות זהה ככל שניתן מכל הערוצים.

בהצלחה

פורסם
חולק על קודמי. אל תחבר כל סליל בנפרד. למעשה אתה לא יכול כיוון שהתנגדות הסליל היא 2 אוהם.

asafy1 - איך אתה ממליץ ככה ללא בדיקה של מפרט הסאב? אתה יכול לגרום לנזק לבחור!!!!

בדקתי את הנתונים של הסאב ואכן הוא מורכב משני סלילים של 2 אוהם. נהדר.

חבר את שני הסלילים בטור (בדוק בחוברת איך עושים זאת).

גשר את הערוצים במגבר (כלומר ערוצים קדמיים לחוד וערוצים אחוריים).

למעשה יהיו לך שני כבלים שיוצאים מהמגבר. מה? אם למגבר יש כאמור 4 ערוצים, ומחברים כל 2 ערוצים ביחד (BRIDG) יתקבלו כאמור 2 גישורים חזקים, שאין אפשרות לחבר בינהם. סה"כ 4 כבלים שיוצאים מהמגבר.

עכשיו חבר יחד את החוטים ואז ישירות לסאב.

סה"כ התנגדות - 4 אוהם (וזה בדיוק מה שהמגבר צריך).

בה"כ הספק מוצהר - 2*220=440 וואט.

הערה - השתדל כמה שאפשר לכוון את הערוצים הקדמיים והאחוריים באופן זהה (גיין וקרוס) ע"מ שהסאב יקבל אות זהה ככל שניתן מכל הערוצים.

בהצלחה

רון,

אם הבנתי נכון יש לך סאב בעל 2 סלילים שההתנגדות של כל סליל בניפרד היא 2 אוהם. כמו כן יש לך מגבר 4 ערוצים. לאחר שתחבר כל 2 ערוצים של המגבר שלך בגישור (BRIDG) יתקבלו 2 ערוצים (גישורים) חזקים שכל ערוץ כזה מסוגל לקבל במוצא שלו התנגדות שלא תהיה נמוכה מ - 4 אוהם. במצב שנוצר תוכל לחבר רק גישור אחד, לסאב כאשר 2 הסלילים של הסאב מחוברים בינהם בטור, והם יתנו יתנגדות כללית של 4 אוהם.

במצב שלך, על פי הנתונים של הסאב והמגבר הנ"ל, אין לך אפשרות של לנצל את מלוא ההספק של כל 4 הערוצים של המגבר, אלא לנצל רק 2 ערוצים של המגבר.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

shalevho

למה אי אפשר לחבר שני זוגות של חוטים לסאב? ההתנגדות של הסאב היא 4 אוהם אז מה זה משנה אם יש שני מקורות הספק שמצטרפים זה לזה?

תודה

• תוכן חדש...