Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן עברתי אפשר להגיד כמעט כל התקלות האפשריות בתחום האודיו.

בכל אופן התקלה האחרונה, צד שמאל שלי בווליום נמוך לא עובד או בזמן העלאת הווליום מתחיל לחרחר ולבסוף בווליום יחסית גבוהה (לא שזה מפריע כי בדר"כ זאת העוצמה שאני שומע ברכב) הסאונד מתייצב.

למרות שזה לא הכי מפריע לפעמים אני רוצה לשמוע רגוע בבוקר יום א' בדרך למכללה לאחר סופ"ש קשה.

עכשיו אני מצביע על המגבר. השאלה היא מה הבעיה אם ככה במגבר, מבחינה טכנית כיצד תתכן כזאת תופעה מוזרה. ניחה שהווליום בעוצמה גבוהה והמערכת מתנתקת... אבל בצורה הפוכה.

למנוע הצעות מיותרות הנה אינפורמציה הכרחית.

הקרוס תקין \ HU תקין \ רמקולים תקינים.

כמו כן מגבר הסאבים מופרד מהרמקולים.

סה"כ מדובר כאן על מגבר 2 יציאות של רוקפורד 500A2 אשר יושב על FNQ.

מחכה לעצות \ תשובות.

כמו כן עוד משהו. לאחר שימוש מה במגבר בווליום גבוהה וחימום מה של המגבר (קצת מדגדג אותו עם הזמן) התופעה נעצרת.

עכשיו מה אני מבין, מגבר קר = ביצועים על הפנים מגבר חם = 100%.

אני חושש שהמגבר שלי רוצה להיות רכב (מסקנה) , או בכל אופן להתנהג כמוהו

בתקווה שלא תענו "המגבר לא טוב"... אני רוצה לדעת מה לא טוב בו... מה הגורמים האפשרים לכזאת בעיה.

פורסם

יש לבדוק את הבעיה "על חם"

אם היא קוראת כאשר הכל קר, אז בבוקר לפני שמפעילים, להגיע לרמקול (מבלי להזיז אותו) ואז להפעיל ולבדוק האם הוא מחרחר.

אם כן, החלף אותו באחר ובדוק האם מחרחר.

אם לא מחרר תחזיר את הישן ובדוק אם מחרחר, כלומר כפל בדיקה, ושוב את האחר ובדוק שבסדר.

אם אכן בסדר, אז הבעיה ברמקול למרות שאתה רושם שהוא תקין.

אם לא בסדר וגם החדש מחרחר, הצלב את חיוט הRCA מצד ימין לצד שמאל ובדוק האם החירחור "קפץ" לצד השני והראשון שעשה את הבעיה מנגן בסדר.

אם כן, אז הבעיה ב RCA .

אם נשארה הבעיה באותו הצד, אז הבעיה במגבר או בחיוט של הרמקול.

אם עדיין לא איתרת את הבעיה, אז

נתק את רמקול ימין מהמגבר וגם את רמקול שמאל מהמגבר והצלב את החיבורים.

את הימין, להיכן שהיה מחובר שמאל, ואת שמאל להיכן שהיה מחובר הימין.

אם הבעיה קפצה לצד השני, אז הבעיה במגבר, אם לא קפצה לצד השני ונשארה באותו הצד, אז הבעיה או ברמקול או בחיוט(של הרמקול), או בRCA (ואז כפי שהסברתי קודם, אתה יכול להצליב את הRCA)

תעדכן.

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כאשר רשמתי שהבעיה במגבר , זה לאחר בדיקה מקיפה עם ניסיון לרמקול אחר \ החלפת צדדים וכו' וכו'.

ככה שאני יודע שזאת הבעיה ב 100%.

השאלה היא מה הבעיה שתתכן במגבר עצמו, מה יכול לגרום לכזאת תופעה.

פורסם

ההגברה הסופית בדרך כלל, אך יתכן וגם הלחמה "קרה" של כניסות הRCA למגבר.

כשזה קורה נסה ל"שחק" עם כניסות הRCA למגבר כאשר תפעיל קודם את המערכת דרך הHU לאותו רמקול בלבד, אם זה יתכן (כלומר אם לא חיברו לך את הRCA עם מפצלים לסוגיו) ואם לא אז הקשב טוב לשינוי בצליל אם קיים כזה, בזמן שאתה משחק עם הRCA בעדינות!

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אל תשכח שהרכב שלך זה לא גוף "יציב" הוא כל הזמן בתנועה כל הזמן ברעידות

אם זאת הלחמה קרה או דפק במגעים במגבר - אז אכן, כשהמגבר מתחמם ייתכן שמשהו מתרחב במגעים במגבר ואז פתאום יש מגע טוב והאות מועברת נקי.

אבל תנסה גם לשחק קצת עם כבל הRCA - לא בקטע של להחליף צדדים - אלא להזיז אותו קצת, לנער אותו בעדינות ולשחק עם הקצה של החוט ליד המחבר - יתכן ושם יש לך בעיה...

תנסה גם את השיטה ה"רוסית" - תן למגבר כאפה - עד היום זאת שיטה שעובדת נהדר על מוצרי חשמל - בייחוד טלוויזיות ומגברים וסטרטרים - הסיכוי שמשהו ישתנה לטובה או לרעה הוא חצי חצי כמובן...

והדבר הכי "דבילי" - תיקח מגבר חלופי ותראה אם לפתע הבעיה נעלמה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היתה לי אותה בעייה כאשר התקנתי את הקומפוננט מקדימה והוא חירחר בווליאום נמוך ועבד חלק בווליאום גבוהה .

וזה כי הקומפוננט לא היה מוגבר ולכן הרמקול לא ניפתח אז הוא חירחר , וכאשר חיברתי את הקומפוננט למגבר הוא הפסיק לחרחר .

תנסה.

Lexus Is250 - The Presuite Of Perfection

BMW 330ci E93 - The Ultimate Driving Machine:evil:

פורסם

אני היתי מצליב בין שני צדדים בRCA גם בHU וגם במגבר ובודק אם התקלה החליפה צד.

אם כן בעיה בRCA, אם לא אז נסה להחליף עם מישהו מגבר לזמן מה ולראות אם התקלה גם אצלו חוזרת.

לפי "קשיחות התקלה" לדעתי די קל לאתר אותה.

DROZD

פורסם

אתה שם לב מה אתה אומר??? :lol:

אני יודע! אני אעשה תפנית של 360 מעלות!!!

אם אתה תצליב בו זמנית את החוטים של הRCA בשני הצדדים - צד ימין יחזור לצד ימין וצד שמאל יחזור לצד שמאל (רק שהחוט עצמו יהיה עם הצבע השני בכל צד) ואז רק עם הבעיה בRCA התקלה תעבור צד - אחרת עדיין יש לך בעיה באחד הצדדים או של המגבר או של הHU... ובשביל לבדוק עם התקלה בRCA באמת מספיק שתחליף את אחד הצדדים ואתה כבר יודע, נכון בדרך שלך אתה בוודאות יכול לדעת עם התקלה בRCA - אבל רק לגבי הRCA

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סבלתי מתופעה כזאת בעבר

יש 2 אפשרויות לתופעה

הלחמות קרות, תיקון של 100 200 שקל

או ספק מתח בתוך המגבר בסוף החיים שלו

לי זה קרה בקיקר ישן והחלפתי ספקי מתח ועברתי על ההלחמות הקרות והכל הסתדר

:wink:
פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות המרעננות. הכי חדש לי זה עניין ספק המתח. שעל זה לא חשבתי!.

לצורך העניין לפתור את רוב הסוגיה כאן, בוצע ניסיון עם מגבר אחר והכל חלק.

כמו כן בדיקת RCA לא הניבה שום תוצאה שלילית לגבי תקינותם. מה שממש לא נראה לי שזאת הבעיה.

שכחתי לציין את זה בתחילה אבל בדקתי גם את ה RCA , לא ציינתי זאת כי חשבתי שזה מובן מאליו שבודקים RCA דבר ראשון לפני הכל! . כנראה טעיתי. :) לא נורא...

כנראה אני יבצע את מה שנאמר , הלחמות וספקי מתח. השאלה היא כמה אמור לעלות ספק מתח של רוקפורד לעזאזל (למישהו יש הערכה ?) או שיש אפשרות לרכישה עצמאית בכל חנות מוצרי חשמל לפי דוגמא של הספק שלי.

בתודה מראש שוב :)

עידן.

• תוכן חדש...