Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז או שתוסיף מגבר או שתוותר על סליל

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חשבתי לוותר על סליל

אבל אז הוא יעבוד רק ב 150 RMS שזה די חלש...

השאלה שלי מה יכול לקרות אם אני מגשר בין הסלילים? זה כזה נורא?

עובדה לחבר שלי יש כבר יותר משנה ועובד אצלו מעולה! בלי שום בעיות

מה ההשלכות לזה?

פורסם

במקרה הזה זה יהיה פשוט מיותר!

או שתחבר בתור ואז יהיה לך 300 וואט RMS ב8 אוהם ובזה בעצם לא עשית כלום! כי המגבר ירים (בוא נניח והמגבר 200 RMS) את הסאב במקום 150 RMS ב200 וואט הגברה - הוא ירים 300 וואט RMS ב100 וואט הגברה - מה עשית בזה? רק יותר גרוע ממקודם...

ואם אתה תחבר על ערוץ אחד בברידג' למגבר את שני הסלילים במקביל - אתה תרד ל2 אוהם והמגבר ישרף...

תבין את המציאות ותכיר בה!

(שימו לב - ערכתי את ההודעה בגלל שרשמתי במקביל במקום בתור בהתחלה...)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לי שאלה אחרונה קצת אחרת...

אם אני לא מחבר בברידג את המגבר לסאב

הכוונה שאני מוסיף עוד חוט +-

הרי מזה ברידג זה לפצל 2 יציאות ליציאה אחת

אז אם אני עושה +- אחד מהמגבר לסליל אחד של הסאב

וה +- השני במגבר ל סליל השני של הסאב בעזרת חוט אחר

האם זה אפשרי?

JVC.JPG

פורסם

לפי מה שאני מבין זה 100 RMS לערוץ (בוא נגיד 75 RMS)

כאלו כל סליל(150 RMS) יקבל 75 RMS

עדיין הוא ירים אותו טוב לא?

פורסם

אפשר לחבר את הסאב בגישור גם ב2 אוהם, המגבר יכנס לפרוטקשיין רק כאשר הוא יעבור את ההספק המקסימלי שהוא יודע לתת ב4 אוהם .

אם כיוון נכון , לרוב אין בעיה (פרט להספק שלא ממש מנצל את הסאב).

אין למגבר הזה רגש שמזהה התנגדויות מתחת לנומינל.

יעבוד זה יעבוד, פרט לכך, אני ממליץ בחום לרכוש מגבר מונו יציב ב2 אוהם ומפיק לפחות 350-400 וואט RMS ב2 אוהם.

under construction..

פורסם
אפשר לחבר את הסאב בגישור גם ב2 אוהם, המגבר יכנס לפרוטקשיין רק כאשר הוא יעבור את ההספק המקסימלי שהוא יודע לתת ב4 אוהם .

אם כיוון נכון , לרוב אין בעיה (פרט להספק שלא ממש מנצל את הסאב).

אין למגבר הזה רגש שמזהה התנגדויות מתחת לנומינל.

יעבוד זה יעבוד, פרט לכך, אני ממליץ בחום לרכוש מגבר מונו יציב ב2 אוהם ומפיק לפחות 350-400 וואט RMS ב2 אוהם.

אני לא ממש הבנתי את הכוונה שלך

איך בדיוק לחבר את הסאב?

להזכיר שוב הסאב הוא כולה 300 RMS

פורסם

החיבור הוא פשוט מאוד, אתה מחבר את 2 סלילי הסאב במקביל (מחבר את הפלוס של סליל A לפלוס של סליל B, ומחבר את המינוס של סליל A למינוס של סליל B).

לגבי ההספק של ה300 וואט RMS, כן אתה צודק, אבל על מנת שאלמנט יעבוד בצורה הכי מנוצלת, הוא צריך הגברה של כ20-25 אחוז יותר מהספק עבודה המוצהר, למה?, כי בפועל הסאב בכל משיכה יכול לדרוש יותר (יש הספקי PEAK POWER), ההספקים המוצהרים הם "מצב מתמשך" בו הסאב פועל בצורה הכי יעילה לאורך זמן, אך בגדול, כככל שיעלה ההספק שלו, כך גם ההתנגדות שלו עולה , ועל כל שינוי שלא יהיה נדרש מגבר קצת יותר חזק, גם כדי לשמור שהמגבר תמיד יעבוד בתחום הבריא בשבילו, וגם בשביל במקרה שבו הסאב ידרוש טיפונת יותר, יהיה למגבר את הכח הזמין לספק לו מבלי ליצור "צוואר בקבוק" ולגרום למגבר לעבוד בעומס מלא פול-טיים.

under construction..

פורסם

טוב תודה לכולם

ביטלתי את ההזמנה (הלכו 5 אחוז)

הפעם אני אשמע לעצתכם יותר...

אני לא רוצה לפתוח תר'ד חדש

פשוט אם אפשר תתאימו לי בבקשה סאב למגבר שלי

עד 500 שקל כולל תיבה

• תוכן חדש...