Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש עזרה ממי שמתמצא בשמן מנוע. מבקש השוואה כללית בין שני השמנים הללו, A זה סינטטי מלא ו-B זה חצי סינטטי, שניהם בצמיגות 5/30. האם ישנם הבדלים משמעותיים בינהם או הבדלים בלתי רלוונטיים/משמעותיים? באיזה שמן כדאי יותר להשתמש? (תכונות, איכות וכד')?

תודה.

A

Viscocity index: 157

Spec Gravity @ -15C : 0.851

Viscosity @ 40C : 61.7

Viscosity @ 100C: 10.9

Flash COC Celcius: 242

Pour Point Celcius: -48

CCS,(-25C),CP: 3960

B

Viscocity index: 154

Spec Gravity @ -15C: 0.865

Viscosity @ 40C: 63

Viscosity @ 100C: 10.4

Flash COC Celcius : 224

Pour Point Celcius : -42

CCS,(-25C),CP : 3300

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

יש לסינטטי יתרון ברור אבל לא משמעותי בנתונים שאתה מספק פה.

זה נחמד והכל אבל זה בערך חצי מהמידע שצריך כדי לקבוע את איכות השמן.

פורסם

אהלן.

תבדוק איזה שמן צריך למלא ברכב שלך. האם אתה מדבר על המאזדה שבסימלון?

אם צריך שמן 5w30 סינטטי מלא למשל תוכל למצוא אותו בחנויות לחלקי חילוף. מחירו כ- 100-120 ש"ח. (רק שתדע שקיים 5w30 חצי סינטטי והוא באותה אריזה, רק צריך לקרוא מה כתוב עלייה)

מושיקו הנהג כתב בנט קאר לבחור ששאל שאלה דומה לשלך לגביי פורד פוקוס: מה עדיף, 10w40 חצי סינטטי או 5w30 סינטטי מלא, ומושיקו אמר לו חד משמעית שהסינטטי המלא יותר טוב.

איתמר ג'ורג'.

פורסם
אהלן.

תבדוק איזה שמן צריך למלא ברכב שלך. האם אתה מדבר על המאזדה שבסימלון?

אם צריך שמן 5w30 סינטטי מלא למשל תוכל למצוא אותו בחנויות לחלקי חילוף. מחירו כ- 100-120 ש"ח. (רק שתדע שקיים 5w30 חצי סינטטי והוא באותה אריזה, רק צריך לקרוא מה כתוב עלייה)

כן, מדובר על מאזדה שבסימלון. היבואן אומר 5/30 מוטור סינט של דלקול וזה חצי סינטטי. לפי דעתי המרווחים של 15 אלף ק''מ הם גדולים מדי ובכל מקרה אני רוצה לעבור לסינטטי מלא. השאלה היא האם הנתונים של שני השמנים הם זהים פחות או יותר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בוקר טוב.

אם היבואן אמר לך שצריך 5w30 סינטטי מלא, אין לך מה להסתבך עם נתוני שמנים. לדעתי עדיף גם שתשים שמן של חברה טובה יותר מדלקול (אין לי משהו נגדה ויש לאבא שלי נסיון טוב איתו, אבל אני לא בעד שימוש בו ברכב חדש, המוסכים בארץ אוהבים אותו עקב מחירו הזול) ואני הייתי ממליץ לך על חברות כמו: Motorcraft, LM , Valvoline, Agip, Castrol, Esso, ועוד חברות מצויינות שלא חסר. (הכל תלוי בתקן השמן שאתה צריך, לכן תבדוק זאת לפני שתרכוש שמן)

אתה יכול לעשות כמוני: להחליף שמן ופילטר שמן כל 7.5 אלף ק"מ. (גם לי 15 אלף זה ניראה יותר מדי ק"מ)

בסה"כ זו השקעה קטנה(שמן מאיכות טובה-120 ש"ח מסנן של Mann filters 35 ש"ח- עבודה במוסך לא מורשה- 50 ש"ח- סה"כ באיזור ה- 200 ש"ח) שתחזור אלייך בעתיד ותטיב עם המנוע.

אתמול עברתי לשימוש בשמן סינטטי מלא, ויש לי רושם טוב ממנו. מדובר בפולו 2002 עם 102 אלף ק"מ. עד היום השתמשתי ב- 15w40 או מה ששמו לי במוסך המורשה, ובטיפול הקודם שעשיתי במוסך לא מורשה השתמשתי במינראלי 10w40 של LM במיכל הצהוב, עברתי ל- 5w40 של Agip וקודם כל, ההתנעה יותר קלה. שנית, אין תקתוקים בהתנעה, יש הרגשה שהמנוע עובד יותר "חלק" ובהחלט, לפי הרושם הראשוני, כדאי היה להשתמש מתחילת חייו של הרכב בשמן סינטטי מלא וחבל שלא עשו זאת במוסך המורשה.

בהצלחה,

איתמר ג'ורג'.

פורסם

בד"כ רצוי להשתמש בשמן לפי הוראות היצרן.

אם אתה רוצה להחליף שמן באינטרוולים ארוכים רצוי להשקיע בסינטטי מלא למרות מחירו הגבוהה.

אם אתה נוהג מתון ולא מאמץ את הרכב בד"כ אין סיבה ואין תמורה לאגרה - מספיק שמן מינרלי.

בכל מיקרה כדאי לקנות שמן מחברות מובילות -קצת יותר יקר אבל הרבה יותר טוב.

במידה ועוברים לשימוש בסינטטי מלא יש לבצע ריקון מלא של השמן הישן כולל פילטר ולדאוג שכל השמן

הישן נוקז החוצה.

פורסם

אם כבר אז אני חייב לציין שהשבוע החלפתי שמן לשמן של esso ולפני כן היה לי lm הרגיל לא המתוסף באריזה בצבע זהב...ויש הבדל משמעותי לטובת ה esso ולפני כן גם הי לי agip וגם איתו היה יותר טוב מה lm

אז אני ממליץ esso....

• תוכן חדש...