Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למיטב הבנתי בזמן בלימה לעצירה (לפני רמזור למשל) אם אני משאיר את הרכב האוטומטי בדרייב ובולם או סתם לא לוחץ על הגז, האינרציה של המכונית תחזור דרך הגלגלים והגיר למנוע וצריכת הדלק תקטן לעומת העברת הרכב לניוטרל. נכון או לא נכון? (קורולה 2004)

עוד שאלה, אם נתעלם לרגע מהבלאי לסטרטר - כמה דלק צורך מנוע בהתנעה לעומת עמידה בסל"ד סרק? בדקות.

פורסם

נכון מאוד.

אתה גם יכול לראות זאת בעצמך - תעביר את מחשב הדרך למצב "ליטרים למאה ק"מ", תבחר במצב צריכה רגעית, (בלי סימן "ממוצע" בתצוגה) ותראה מה קורה במצבים שונים.

בזמן בלימת מנוע (כלומר הרכב ב-דרייב, סל"ד מעל סרק כלומר מהירות מעל 40-50, ובלי לגעת בגז) - הצריכה תהיה 0 בדיוק.

בניוטרל יש צריכה מסויימת!

לגבי התנעה אני לא יודע.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

למיטב הבנתי בזמן בלימה לעצירה (לפני רמזור למשל) אם אני משאיר את הרכב האוטומטי בדרייב ובולם או סתם לא לוחץ על הגז, האינרציה של המכונית תחזור דרך הגלגלים והגיר למנוע וצריכת הדלק תקטן לעומת העברת הרכב לניוטרל. נכון או לא נכון? (קורולה 2004)

לא מדוייק!

אתה מתכוון למצב שבו מחשב המנוע מנתק את זרימת הדלק כדי לחסוך דלק.

אמנם הפונקציה הזו פועלת רק כאשר הילוך משולב, ואילו במצב N צריך מעט דלק כדי לשמור על המנוע פועל, אבל הפונקציה נכנסת לפעולה רק אחרי כמה שניות שהמהירות לא קטנה למרות שעוזבים את הגז וגם זאת רק מעל מהירות מסויימת.

התנאים האלה לא מתקיימים בדרך כלל בזמן האטה לרמזור.

נקודה חשובה: העברה ל N בנסיעה גם לא בריאה לגיר, במיוחד אם פתאום התחלף האור לירוק ואתה מחזיר מN ל D כאשר המכונית בתנועה.

• תוכן חדש...