Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת איך עדיף לי לבנות את המערכת . . . יש לי מאזדה 4 דלתות.

קומפוננט יהיה מקדימה בכל מקרה.

עכשיו הדילמה היא אם לשים מאחורה 6*9 וסאב.

או לשים מאחורה עוד קומפוננט.

אני אישית מעדיף קומפוננט בשביל לא להיתקע עם סאב בבגאז'( אוטו משפחתי) וגם אני לא אצטרך להוציא כסף גם על סאב וגם על רמקולים ככה שיהיה לי סכום סביר יותר לקומפוננט.

ישנם הסתייגויות או דגשים שאני צריך לדעת???

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

כשאתה מדבר על במה אתה מדבר על הדברים הבאים:

כיוון במה - קדמית או אחורית

גובה במה - לא צריך להסביר...

לבניית במה קדמית טובה אתה צריך מן הסתם שהרמקולים האחוריים יהיו מוגברים כמה שפחות או שינגנו רק באס. לכן הייתי ממליץ או לשים סט קדמי וסאב מאחורה ולכוון אותו כך שהבאס יורגש מקדימה. או לקחת רמקולים אחוריים ולבנות להם קרוס שישתיק מהם את כל תחום המיד.

לבניית במה אחורית - פשוט תקנה 6*9 טובים ותגביר אותם...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

במה יש רק מקדימה.

אם יש אפשרות, אז מן הסתם עדיף סט קדמי+סאב, בלי נספחים מיותרים.

אם אתה בנאדם אכפתי שמאד חשוב לו שגם החברה מאחורה ישמעו סביר אז אתה יכול לשים רמקולים פשוטים יחסית ולשחק עם הפיידר לפי הצורך כאשר יש עוד אנשים ברכב.

6*9 רגילים אפשר לחתוך ע"י קבל. או ע"י חיתוך במגבר כמו שחותכים סאב.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

לגבי הבמה אז מה שלאנוס ושיבי אמרו אלה באמת האפשרויות.

ולעניין תפקיד העורף (והמשמעות להוספת רמקולים מאחור) תוכל לקרוא כאן:

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/01-07-2002-Theory-Rear-Fill.html

לגבי קרוס תוכל לקרוא כאן:

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/PassiveFilters/25-08-2003-Theory-Filters.html

פורסם

לא חייבים לבנוק קרוס, אם אתה משתמש במגבר יש כבר קרוס בנוי ברובם הגדול.

אם אין קרוס אתה יכול להשתמש בקבל פשוט, לגבי הערך שלו בפארד תעשה חיפוש ותגלה מה צריך.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

נגיד ושמתי קומפוננט מעולה מקדימה כי לפי מה שאני מבין במה אחורית לא תשנה לי הרבה בכלל אז מה לשים מאחורה כדי שאני לא אאלץ לשים סאב????

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

אם תשים קומפננט מעולה מקדימה

אז כשתשב מקדימה לא תשמע בכלל את האחוריים

מה שזה נותן זאתי ההרגשה של טיפה באס וזה לא כדי לא לשים סאב

זה יוצא שזה מין תחליף קטן לסאב לכאלה שמסתפקים במה שזה נותן

כי אתה מסכים איתי שהרמקולים האלה לא באמת נותנים באס כמו שסאב נותן ...

ועוד משהו קטנטן ... מי שיושב מאחורה ישמע מצויין את האחוריים

פורסם

קודם כל - אם אתה מגביר בעזרת מגבר את האחוריים - אז היום כמעט בכל מגבר מצוי יש קרוס LPF אחד לפחות - תשתמש בו בכדי להגביר את האחוריים רק בכדי לקבל מהם באס וקצת מיד בשביל הרקע...

אם אתה רוצה לבנות קרוס פסיבי - בחיתוך של 6 DB כל מה שאתה צריך זה סליל בערך המתאים.

12 DB סליל בטור וקבל במקביל

18 DB סליל בטור קבל במקביל וסליל נוסף אחריו בטור

24 DB תוסיף אחרי מה שכבתי ב18 עוד קבל במקביל

יש נוסחאות לחישוב לפי חיתוך התדר וגם ניתן להוסיף מעגל נוסף שברח לי השם שלו L משהו... לייצוב ההתנגדות של הרמקול ל4 אוהם (או כמה שצריך...)

בלינקים שנתנו לך כאן מקודם תוכל למצוא גם דפים עם נוסחאות לחישוב...

אבל אם יש לך מגבר - זה יעשה את העבודה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לבנות במה זה לא רק חיתוך תדר ע"י קרוס והגברה כזאת או אחרת לכל חלק של הרכב

יש גם את הקטע של מירכוז הזמר, יצירת מרחב לימין ולשמאל, גובה במה והמרחק שלה (בעיקר תלוי במיקום הרמקולים), שימוש בנקודות החזר מהשמשות או כוון ישיר של הרמקולים - והבעיה - בכל רכב זה אחרת וגם בכל רכב זה יכול להיות שונה בהתאם לרכיבים...

אבל את השלב הראשון וההכי חשוב כבר יש לך, לגבי המיקומים - למיטב הבנתי אתה הולך לעשות התקנה סטנדרתית לפי המיקומים האורגינלים ברכב (לפחות את המידבאסים) - לפני שאתה מרכיב את הטוויטרים - אם יש לך אפשרות לשחק עם הכיוון בו הם יהיו מותקנים - תשב עם המתקין ברכב ותשחק עם המיקומים של הטוויטרים עד שתקבל את התוצאה הכי אופטימלית - זה יקבע לך בעיקר את גובה הבמה.

אחרי זה תבקש מהמתקין לבצע אתך "משחקי פאזות" בשביל למרכז כמה שיותר את הזמר - תבחר במתקין טוב שיודע גם לעצב מערכות ולא רק להתקין אותן...

אתה אמור לקבל תוצאה ממש טובה אם תפעל בצורה הזאת.

Pioneer TS-X150

פורסם
אחלה, תודה רבה

הבנתי את העניין הזה ..

וכן,יש מגבר אני רק מחכה שיגיע מהדיוטי פרי (גיביאל או אינפינטי - מה שיהיה, כבר לא משנה לי)

נכון לאתמול, ה - JBL GTO75.4 קיים בדיוטיפרי. ביקשתי מחבר שנסע לחו"ל ליקנות לי מגבר כזה ואכן הוא השאיר לי הודעת SMS שהוא קנה לי מגבר כזה. אני אמור לקבל את המגבר ביום ראשון.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
נכון לאתמול, ה - JBL GTO75.4 קיים בדיוטיפרי. ביקשתי מחבר שנסע לחו"ל ליקנות לי מגבר כזה ואכן הוא השאיר לי הודעת SMS שהוא קנה לי מגבר כזה. אני אמור לקבל את המגבר ביום ראשון.

שלו.

שטו אונה חוצ'ט?

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...