Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה להרכיב מערכת שתיתן סאונד איכותי ותספק ווליום בינוני-גבוה בתקציב של 8000 עד 9000 שח כאשר יש לי כבר סט קומפוננט אחד ( morel pulse 6) שמיועד להחלפה לhybridOv (החלפה זו לא בתקציב הנ"ל).

חשבתי על מגבר ppi dcx1000.4 שיפעיל את הקומפ וסאב Alpine SWR-1222D שנותן 500wRMS ובעל dvc של 2 אוהם כל סליל.

כמו כן אני כרגע עובד עם מכשיר מקורי ומנחת rca של david navone ומעוניין לעבור לpioneer7750.

החישוב -

ppi - 5000

alpine - 1500

pioneer - 1500

כולל קופסא לסאב וחיווט מתאים.

לפי הנתונים היבשים הPPI ייתן בגישור 500w שיספיקו לסאב ובנוסף יש לו damping factor של 300 שזה מה שרואים היום במגברי מונובלוק וגם thd של 0.08 , signal to noise ו-freq res גבוה שאומר שהסאונד איכותי ביותר.

אשמח לשמוע הצעות למגברים/סאבים אחרים באותו תקציב או הצעות סבירות לשילוב של מונובלוק ומגבר 2 ערוצים.

תודה רבה לכל מי שיענה,

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא קשור. לפירסום שלך.

זה קשור לשם שלך.:shock: אתה חצוף. אני SOUNDMAN. המקורי. ואתה מתבקש להחליף את השם:twisted:..

אני צוחק. תשתדל לא לקלקל את השם שלי....:wink:

אני הייתי משקיע ברדיו יותר מתקדם.!! סדרה 8 לפחות. השינוי בסאונד הוא משמעותי.

המגבר שבחרת נותן ב 4 אום 125 לערוץ. וב 2 אום יתן 250. שזה בתנאי

שתחבר סליל לערוץ!!.

בכללי. מערכת ברמה גבוהה.

שבשביל לתת את המקסימום איכות. חייבת התקנה ברמה גבוהה. ואיטום מקדימה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אם יש אפשרות להביא מחול את המגבר אז זה יהיה טוב אפשר להביא אותו ב 3500 עד 4000 מקסימום אם אני לא טועה. מגבר טוב ו חזק יש גם אפשרות של הייפוניקס OLIPMUS שהוא גם 125 וואט אבל היתרון שלו שהוא יורד לאחד אום בכל ארוץ ן נותן אז 200 ו שני אום בגישורים שלו ו נותן 500 ב גישור 2 אום. מגבר טוב מואד אם שניי מאוורים מובמנים. חזק מואד. אם מלא אפשרויות חיבור של רמקולים ו סאבים. אני מאמין שהוא יחזיק גם L7 באחד הגישורים בלי בעיה.

אני חושב עליו.

פורסם

תומך במה שסאונדמן 1 אמר לדעתי מערכת באמת שווה! רק עוד קצת מזומנים ותקנה פיוניר סדרה 8 שהיא סדרה ממש טובה!

HU-ALPINE 9830

COMPONET- JL AUDIO XR 650

REAR- JL AUDIO TR690 TX

AMP- JL-AUDIO 300\4

SUBWOOFER- SPL 400 RMS

AMP- ROCKFORD 250.2

:twisted:

פורסם

אם אתה מחפש איכות עדיף HU של אלפיין

היה לי פיוניר 7750 ואחרי שהחלפתי לאלפיין יש הבדל באיכות

שאר הריכיבים נשמעים אחלה

hu - alpine 9877 -->front : boston acoustic pro sixsty + morel elate 8" mid bass ==>rear : mbquart 3 way 150-rms -> amps : alpine pdx150.4 , alpine mrd 1005d ,second gel battery

פורסם

רומן -

תוצאה דומה ואף איכותית יותר מhifonics אני יכול לקבל גם מ - helix A4 שגם הוא נלקח בחשבון.

אשמח לשמוע אם למישהו יש נסיון עם מגבר כזה או הhifonics olimpus.

פורסם

תראה לעניות דעתי יש כמה נקודות חולשה עם המערכת שלך :1

1 - המשקל של הר"ד שלך בכלל המערכת נמוך מידי יחסית לדעתי לפחות, ולכן הייתי באמת משדרג ללפחות אלפיין 9855

2: במחיר של הסאב הזה ניתן להשיג סאבים יותר טובים כמו אינפיניטי קאפא פרפקט או אימג' דיינמיקס ,לפי הערכתי אימג' דיינמיקס ביבוא אישי יעלה בערך 2000-2400 ש"ח ויתן סאונד סוף הדרך

3: ואולי היה צריך להיות הראשון , משקל המחיר של המגבר בחבילה שלך גבוה מידי . וחוץ מזה נראה לי שהמחיר למגבר הוא גבוה מידי

4 : לא הוזכר (ואם הוזכר אני מתנצל מראש) הנושא של איטום והתקנה , לא נראה לי שברמות כאלו אפשר לוותר על התקנה מקצוענית שתעלה כסף טוב ועל איטום

אלו נקודות שאני חושב שצריך שתחשוב עליהן כי ברמות המחירים האלו זה כבר משפיע

ולגבי מגבר מה עים סאונדסטרים הגרסה הפשוטה יש לה דמפינג פקטור של מעל 200 וסדרת הטרנטולה נותנת יותר מ500 , אז אנני יודע כמה זה יעלה ביבוא אישי או אם יש את זה בארץ אבל כדאי לשקול

ושיהיה לך בהצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

truejoker - תודה על התגובה.

אתה נשמע כאילו יש לך נסיון עם image. שמעתי עליו דעות טובות.

(kappa perfect לא בא בחשבון מכיון שהמגבר מספק לנו 500 וואט והמקס שם הוא 350).

האם, עם המגבר שכתבתי למטה, היית ממליץ על IDMAX12D2 ?

http://www.imagedynamicsusa.com/products_page.php?id=idmax&type=sub

זה נראה לי סאב עם מחיר והתנגדות יותר ידידותיים לסביבה מאשר 10w7 ...

פורסם

האינפיניטי. 12.1 הוא 350W RMS. ויכול לעבוד גם עם 450W.

אבל היתרון. הגדול שהסאב יהיה טאיפה פחות חזק. זה שהמגבר ינצל אותו טוב. ולא יתעמץ

ולכן אני הייתי חושב לכיוון של האינפיניטי. ולא סאב שהמגבר יתעמץ לספק.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם
truejoker - תודה על התגובה.

אתה נשמע כאילו יש לך נסיון עם image. שמעתי עליו דעות טובות.

(kappa perfect לא בא בחשבון מכיון שהמגבר מספק לנו 500 וואט והמקס שם הוא 350).

האם, עם המגבר שכתבתי למטה, היית ממליץ על IDMAX12D2 ?

http://www.imagedynamicsusa.com/products_page.php?id=idmax&type=sub

זה נראה לי סאב עם מחיר והתנגדות יותר ידידותיים לסביבה מאשר 10w7 ...

אני חייב להודות אין לי נסיון איתו לצערי , אני פשוט הרצאתי לך את הסיבה מדוע כשיהיה לי כסף אני אקנה אותו , אבל עדיין לא קניתי אותו

לגבי העובדה שהוא ידידותי זה נכון וממה ששמעתי מפורומים בחול ואנשים ששמעו אותו הוא מצוין כך שאני אישית הולך עליו בעניים עצומות.

האם המגבר הזה ירים אותו ? סביר להניח שכן כי הוא נותן בגישור 500W ב4 אוהם , ולהם מספיק 200 אז 500 בוודאי אמור להזיז אותם ובמיוחד במגבר טוב כמו שאתה רוצה לרכוש .

עוד הצעה שאני אישית מתלבט בה ואולי תשאל אחרים בפורום האם לא כדאי לרכוש מגבר ארבע ערוצים או שניים מצויין ומגבר מונו פשוט יותר רק לסאבים . כי מגברי ארבע ערוצים מתוכננים להריץ קומפוננט ואז הTHD הוא פקטור חשוב מאוד , אבל בסאב הנושא הזה לא כל כך חשוב אז יתכן שלקנות PPI 2 ערוצים ו/או זפקו שני ערוצים לקדמי ומגבר פשוט אפילו לנזר מונו יהיה יותר טוב .

כי את האכות תקבל מהמהגבר הטוב ועוצמה תקבל מהמגבר הזול . הרעיון הוא שקומפוננט טוב גם בהגברה של 60W יעבוד טוב ולPPI או לזפקו "לייצר" איכות ב125W "עולה" כביכול הרבה יותר מאשר ב 60W ואז מגבר 2 ערוצים או ארבעה של 60 יהיה מספיק "זול" ושאת העוצמה הפחות איכותית לסאב יספק מגבר פחות איכותי ויותר זול

אני מקווה שאני לא מאריך מידי ושאני מובן ואני אשמח מאוד אם באמת החברה בפורום יגיבו על זה , כי אני מתלבט בנושא

ואני מאחל לך הצלחה יהודה.

בברכה יהודה

פורסם

טוב אני יעשה קצת סדר בדברים.

למרות מה שכולם חושבים אז הIDMAX הוא לא סאב שמספיק לו 200-500 וואט RMS זה בקושי מביא ותו ל20-30% מהיכולת שלו, בעיקרון בתיבה אטומה של 1.4C^F, מומלץ לתת לו באיזור ה800 וואט RMS, בניגוד למה שהחברים פה חושבים.

אל תשכחו שמדובר באלמנט שעומד בהספק עבודה של 1000 וואט RMS והוא סאב שדורש הגברה מתאימה.

דבר שני, הדאמפינג פאקטור במגבר הוא מ-א-ו-ד חשוב, למה , כי היכולת שלו לשלוט בסאב לאורך כל הטווח תלויה בנתון הזה.

דבר שלישי, שלוקחים סאב כמו IDMAX או 10W7, לא ממש חוסכים, ולוקחים מגבר מונובלוק בשבילו, אתם שואלים למה? אז קודם כל מגבר מונו ובעדיפות לקלאס D, מבחינת חשמל, דבר שני הדאמפינג פאקטור וניצול של המגבר מבחינת אנרגיה הוא משמעותי ביותר.

איבוד האנרגיה של מגבר קלאס A\B הוא אדיר לעומת קלאס D.

יציבות לאורך הטווח של ההתנגדויות במגבר מונו היא טובה יותר ממגבר 4\2 ערוצים ולא משנה איזה כרגע.

אני הייתי ממליץ על מגבר 2 ערוצים, ומגבר מונובלוק ייעודי לסאב.

דבר אחרון, את הIDMAX אין כרגע אפשרות לייבא לארץ גם לא בייבוא אישי, בגלל שהדילר היחידי שכרגע הוא מאושר על ידי ID הוא CARDOMAIN, והם לא עושים משלוחים לארץ, גם אם מדובר ב10 סאבים, אני יודע מנסיון , כי ביררתי השבוע לגבי הייבוא שלו.

בכל אופן , ייבוא אישי שלו לא יגיע ל2000-2400 ש"ח אלא יותר לכיוון של 3000ש"ח, וגם זה ע"י משלוח איטי ומייגע.

אם וכאשר בכלל תמצאו מישהו\חנות שתסכים לשלוח לארץ, ואז אל תשכחו שנדרשת תשומת לב מיוחדת לאור החוסר אחריות על האלמנט.

בפועל האופציה היחידה הנראית בארץ זה הJL, ה"בעיה" היא המחיר, וגם הוא לא ממש רחוק מהמחיר שלו בייבוא אישי וכבר דיברנו על כך, מה עוד שנושא של אחריות הינו מאוד משמעותי כאשר קונים רכיב כזה או אחר.

ולגבי מה שנאמר פה, אני לא הייתי מוציא 3000-3500 ש"ח על אלמנט כזה או אחר מבלי ששמעתי אותו , או יותר נכון "בעיניים עצומות", אין חיה כזאתי, במחיר הזה כמו כל מחיר צריך לשמוע ולאהוב לפני שרוכשים, וזו המלצה אישית.

under construction..

פורסם

תודה רבה.

אז ככה - לאור התגובות והרצון להיות בתצורה אופטימלית - החלטתי ללכת יותר בכיוון הבא:

אלפיין 9855 - 2500 שח

מגבר ppi 500.2

- 3500 שח

מונו jl 500/1 משומש -

2000 שח

סאב 10w7 של JL -

3000 שח

אשמח לשמוע הצעות לשיפור או חוות דעת ממישהו שמותקן ברכבו אחד מהנ"ל.

פורסם

אצלי ברכב מותקן ה12W7. והוא מפלצת לכל הדעות!?

שאלה אחת שעולה ועולה.

מה קורה עם התקנה ברמה גבוהה!! הכוללת כיוונים ואיטום.

ואיזה סט קידמי אתה רוצה להביא בסוף?

עם אתה הולך על מערכת כזו . תחליף את האוווישן. לאלייט. 2 WAY.

• תוכן חדש...