Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אילן - שאלה לי אליך - כיצד תפריד את המקצועיים מהחובבים? למה שהחובבנים לא יהיו חברים בועד? דעתם לא נחשבת? קולם אינו שווה התייחסות?

אתה הוא זה שמנסה להפריד.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אולי "כלום לא נעשה" משום שהצעתך נשקלה וזכתה להתנגדות? אני באופן אישי סבור שזה רעיון רע. אני מצפה מחבר מועדון להזיז את ישבנו לפחות פעם בשנה ולהגיע לאסיפה הכללית - אם יש ברצונו להשפיע. שיראה בעיניים את המועמדים ויוכל להציג להם שאלות בשיטת התקשורת המסורתית הנקראת "פנים מול פנים". זה לא מועדון וירטואלי.

לגבי פרסום שוטף באינטרנט של נושאי הדיון והחלטות הוועד - רעיון מצויין, אבל רק אחרי שתימצא אפשרות טכנית לאפשר את הגישה לעידכונים האלו רק לחברי המועדון.

לאילן זלינגר - יש לי הרבה מה לומר על הדברים שכתבת - בגוף החלקים הרלוונטים מהודעה שלך ובכחול:

מילה ל-kobyiso - לא תאמין, אבל אנחנו מסכימים... לדעתי מועדון החמש (וגם הפורום הזה, שהוא ה"רשמי" שלו) מתייחסים בסלחנות-יתר לאנשים שפוגעים במסגרת. אני מניח שזו גישה לגיטימית של הוועד, אבל אולי הגיע הזמן "לחשוף שיניים" ולהיות נחרץ היכן שצריך. בוא תצטרף למועדון ולוועד - שנינו ביחד יכולים להיות 200 קילו של נחישות ונחרצות :wink: ...

שבת שלום,

קובי

מכיון ששניכם קובי אתם תקבלו לישכה אחת,את כל מה שציינת בכחול,ולא נעים לי לכתוב מה עוד,כדי לא לפגוע בכבודו של הפורום וחבריו,כמו כן ראו נא הערתי הקודמת-זאב

נ.ב.נא לא לשכוח זה תפקיד כפוי טובה.

zeev

פורסם
עוד אקרא את זה לעומק,מעניין,ורק דבר אחד כבר ברור שלא הבנתי ,על איזה מנעמי שלטון אתה מדבר,

הרי ברור שאין מזה לא כסף ולא כבוד.בברכה-זאב האלמוני.

מנעמי השלטון-הכבוד להיות נבחר לראש המערכת, הכבוד להיות אחד שהרוב נותן בו אמון, ההנאה להיות אהוב על הרוב, אלה חלק ממנעמי שלטון של מתנדבים ממונים, אבל יצויין שיש עוד מנעם אחד והוא הזכות לשרת את החברים ולהנות מזה שהם נהנים.

ערב טוב.

פורסם
אילן - שאלה לי אליך - כיצד תפריד את המקצועיים מהחובבים? למה שהחובבנים לא יהיו חברים בועד? דעתם לא נחשבת? קולם אינו שווה התייחסות?

אתה הוא זה שמנסה להפריד.

ג.נ.

שוב נאלץ אני להתגונן כנגד תגובה חסרת קשר, שלופה מהמותן, כפי שתראי מתשובותי על שאלותיך:

1. ההפרדה בין מקצוענים וחובבים, אם זה ידרש, תעשה ע"י אנשי מקצוע.

2. מי אמר שהחובבים לא יהיו חברים בועד ? שיהיו, וברוך הבא.

3. שאלתך השלישית היא גרימת עוול, התנפלת עלי, מכיוון שלא קראת את תגובתי כראוי: כל הקטע שדן בכך, מדבר רק על זכויות החברים, ועל הצורך להתחשב בהם, בדעתם, וברצונותיהם, אז איך את יכולה לשאול אותי שאלה כזו ?

לסיכום: החשיבות המיקצועית שהתיחסתי אליה, היא בניהול דברים שדורשים כישורים מסויימים, ובהובלת נושא כמו מועדון ה5 יש הרבה כאלה, ואת זה-רצוי שיעשה אדם שמבין עניין בנושא.

איך היית מרגישה אם היית נתקעת באמצע הדרך עם האוטו שלך ויתברר לך שזה בגלל שאת כוון המנוע שלו עשה מישהו נורא נחמד, ובחינם, אבל הוא רק מבין במכוניות רק מסיפורי החברה' ?

מקצועיות היא תכונה שיכולה להיות עמוד תווך והצלחה, של כל מבצע, בה בשעה שחובבנות כבר הפילה אימפריות.

אני, כמו כן רוצה להוסיף, שהמשפט האחרון שלך:"אתה הוא זה שמנסה להפריד" מיותר, מקומם, ואין בו שמץ של אמת. אולי למען הסדר הטוב את מוכנה להסביר את עצמך ?

פורסם

חבר מועדון רוצה להרגיש שייכות ולהיות בן בית, לבוא לבקר מתי שבא לו, להפגש עם החברה' מתי שהם רוצים, ולא להיות כבול ליוזמה זו או אחרת, של מי שמנהל את העניינים.

הדבר הראשון שצריך לעשות, לדעתי, זה ליצור מקום שהחברים יוכלו להשתמש בו כ"מועדון". כמובן שיש תנאים לכך (חניה, ציוד, סביבה טובה ועוד) ואלה עולים כסף, אבל לכך יש את ההנהלה שתצליח ליישם את הדברים שנדרשים. ולא ממש אכפת לך מאיפה ההנהלה תגרד את הכסף בשביל זה?...

.... אמנם המדיניות היא (ציטוט):"אתה רשאי להציע מה שאתה רוצה, ואתה יכול להבחר לוועד ולשנות" אבל, לדעתי, זו פרזה נבובה, שכן הם יודעים בדיוק שפרוצדורה כזו נועדה לכשלון מראש, שכן, בשפה אחרת זה אומר: כן, אנחנו המנהלים, אבל אין לנו חשק לעבוד (מעבר למה שאנו עושים), בוא תעשה אתה את העבודה, אבל בפועל, אין שום מנגנון, שיעשה "מחקר חברים" וינסה, באמת, להפוך את המועדון לאבן שואבת לחבריה. אני לוקח את הסיכון שאשמע "נבוב", אבל לומר שלחברי הוועד "אין חשק" לעבוד גובל בעלבון, על גבול ההשמצה. הם פועלים לפי יכולתם, ולפי הבנתם את רצון החברים. זה לגמרי לגיטימי ולגמרי "לא נבוב" להציע לחבר שחושב שאפשר לעשות אחרת, להרים את הכפפה ולהראות ל"חלודים" איך עושים את זה.

....עם זאת אבקש להזהר מאוד בעיניין "הזרמת דם חדש" מחשש לחדירת גורמים לא מקצועיים לניהול המערכת, שינוונוה ויגרמו לקריסתה, בס"ה המועדון עובד, ומה שצריך לעשות זה לגרום להנהלה להזיז את המוח, ולדאוג לאינטרסים של החברים ולא רק להנות ממנעמי השלטון. בתור אחד ששוקל להציע מועמדות לוועד, אשמח לדעת באילו "מנעמי שילטון" מדובר. אני כבר מפנטז על לישכה מפוארת, חשבון הוצאות בלתי מוגבל ודלקן ל-MGB שלי ע"ח המועדון... מעבר לציניות, אני דווקא יודע על עבודה סיזיפית וכפויית טובה, ללא שכר, ע"ח שעות הערב, ע"ח זמן איכות עם המשפחה ולפעמים גם על חשבון מקום העבודה. כנראה שאם מנעמי השלטון היו מפתים כפי שאתה רומז, היו המונים מגישים את מועמדותם. בפועל, היו בבחירות האחרונות 8 מועמדים ל-7 מקומות פנויים בוועד. אם אתה מכיר מציאות אחרת, אשמח לדעת.

-----------------------------------------------------------------------

קובי

חשבתי שאתה אדם רציני. עיוותת את כל מה שכתבתי. ולדעתי זה נעשה בכוונה. הוצאת דברים מהקשרם למרות שנכתב בדיוק באיזה הקשר הם נכתבו:

1. לא על הכסף כתבתי אלא על רצונותיהם של החברים, אין לי נגיעה לכסף וזה תפקיד ההנהלה לדאוג למימון-ואם אין, אז לא עושים. אך מה זה עיניינך, הכסף, שאתה מטיף לי ?

2. הפואנטה בקטע השני, לא היתה עבודת ההנהלה, אלא דרכה להענות לטרוניות חברים, ואני אתן לך דוגמא: איזה חבר ירצה להצטרף לוועד, או פרוצדורה מסובכת אחרת, על מנת להשפיע בעוד שנה, אם יש לו טענה שבמפגשישי אינו יכול לצאת ו/או להכנס בגלל שהמקום קטן מידי ? או התשובה החביבה של ההנהלה:"תמצא אתה מקום אחר". הדבר משול לאדם שבא למשטרה, ואומר שהשכן מרביץ לאש, והם עונים לו בוא תצטרף למשטרה, ואז תוכל להפסיק את זה.

3. את המושג מנעמי השלטון הסברתי בתגובה קודמת, ואם תקרא אותה, תבין כמה רשע היית בתגובתך.

פורסם

תגובתי שוב, בכחול:

קובי

חשבתי שאתה אדם רציני. אני מבין מדבריך שמי שלא חושב כמוך אינו רציני. אני מקווה שאני לא "מעוות את הדברים" שוב, אבל לי יש מדדים אחרים לרצינות או אי-רצינות. עיוותת את כל מה שכתבתי. ולדעתי זה נעשה בכוונה. הוצאת דברים מהקשרם למרות שנכתב בדיוק באיזה הקשר הם נכתבו:

1. לא על הכסף כתבתי אלא על רצונותיהם של החברים, אין לי נגיעה לכסף וזה תפקיד ההנהלה לדאוג למימון-ואם אין, אז לא עושים. אך מה זה עיניינך, הכסף, שאתה מטיף לי ? אתה מעלה רעיונות מצוינים, אבל מתעלם מהעובדה שדרוש ממון רב כדי ליישם אותם. מבחינתך - "לכך יש את ההנהלה שתצליח ליישם את הדברים שנדרשים" - במילים אחרות, שהם ישברו את הראש מהיכן לגייס את המשאבים. מצטער - זה לא עובד כך.

2. הפואנטה בקטע השני, לא היתה עבודת ההנהלה, אלא דרכה להענות לטרוניות חברים, ואני אתן לך דוגמא: איזה חבר ירצה להצטרף לוועד, או פרוצדורה מסובכת אחרת, על מנת להשפיע בעוד שנה, אם יש לו טענה שבמפגשישי אינו יכול לצאת ו/או להכנס בגלל שהמקום קטן מידי ? או התשובה החביבה של ההנהלה:"תמצא אתה מקום אחר". הדבר משול לאדם שבא למשטרה, ואומר שהשכן מרביץ לאש, והם עונים לו בוא תצטרף למשטרה, ואז תוכל להפסיק את זה. המועדון הוא לא משטרה ולא גוף ציבורי שחייב, ע"פ חוק, לספק לך שרותים. המועדון הוא אירגון חברים התנדבותי, ולוועד שלו יש יכולת מוגדרת ומוגבלת. לגיטימי לחלוטין לבקש מחברים שגם יפעלו באופן אקטיבי למימוש ההצעות שלהם, ולא רק לצפות שהוועד יעשה ויטרח.

3. את המושג מנעמי השלטון הסברתי בתגובה קודמת, ואם תקרא אותה, תבין כמה רשע היית בתגובתך. עם כל הכבוד, השימוש בביטוי "מנעמי שילטון" היה רשע, ציני ומעליב בזכות עצמו. כאשר אתה כותב ביטוי קיצוני כזה, לא כל-כך משנה למה התכוונת - משנה כיצד הוא מובן לקוראים. הזמנת את התגובה הזו, למרות הנסיון שלך אח"כ לייפות את הדברים בטענה שחברי הוועד זוכים לכבוד "להיות אהובים". רוב הזמן הם זוכים לטרוניות ולכפיות טובה.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

די נמאס !

או שהגיע הזמן שנעשה מעשה ונשנה סוף כל סוף את כל המעוות או שנפסיק לפרסם זאת כל רבעון.

כתבתי מספיק ביקורת בעבר, מרדתי מספר שנים במועדון (לא היייתי חבר !), נרשמתי שוב, הביקורת נשארה אותה ביקורת (עם שינויים קטנים לטוב ולרע).

בסופו של דבר ... חלק גדול מרוצה ולא מבין את מהות הביקורת והחלק השני מבקר כל הזמן - כך הדברים לא ישתנו לעולם.

רוצים לשנות - חייבים להפגש בבחירות !

סורין

פורסם

במשך 15 דקות כתבתי הודעה שלמה ומפורטת בה אני עונה סעיף סעיף על דבריו של הנ"ל.

מחקתי עכשיו את הכל.

לא בא לי לענות, אין לי כוח למילים בפורום.

יש לי הצעה אחת לטווח המיידי והיא שיש לכנס אסיפה כללית שלא מין המניין ובה, כל מי שיש לו נושאים להעלות לגבי תפקודו של המועדון, הוועד וכו' יוכל לשאת בה דברים וכמו כן, זו תהיה במה רשמית להעלות בה הצעות ייעול, ביקורות, יוזמות וכן הלאה. אני מוכן לקחת עליי את הארגון והניהול של האסיפה הנ"ל, אני אדבר עם הוועד/יו"ר על הנושא בהקדם.

עריכה: לגבי הישיבה הנ"ל, אני מציע שבאופן חריג, יינתן זמן להעלאת הצעות גם לחובבי רכב אספנות אשר אינם חברי מועדון, זאת בכדי לשמוע מה חסר לדעתם למועדון או במה לדעתם דרוש שינוי ייעול ובעקבות שינויים אלו, אם יוחלט ליישמן, הם יצטרפו/יחזרו למועדון.

יש לי עוד המון מה לומר, המון, אך במקום לשלוף מהמותן, אני ארכז את דבריי במסודר ואעלה אותם בפורום הרלוונטי (אסיפה כללית/ישיבת וועד/פורום וכו').

ליאור.

(חבר מועדון החמש מס' 12044 משנת 1997, כרטיס באי&בונוס מספר 7710-710-77 משנת 2001)

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אכן שיח פלצנים לידתו בחטא והמשכו באיוולת.

היפנים מאיימים לכבוש את העולם

אפללו מאיים לחסל את הועדה העליונה

משמידים בתעשית הרכב מליוני פסיפלורות ושסק

ואתם במה עוסקים

קוזקים שכמוכם

מנהל הפורום הפך למשורר ואתם לא חשים בסכנה הקרבה.

הלאה התעשית הרכב היפנית

די להשמדת הפסיפלורה

תותר כתיבת שירים בפורום לכולם ולא רק למנהלים

יחי צאוצסקו צה גברה חי וקיים ויחזור

ברשותי אוסטין מודל 58 ופליימוט בלוודר מודל 55

פורסם

בוקר טוב לכולם

לאחר שאני קורא את הלך רוח הדברים כאן אני לא יכול שלא לכתוב,אמנם אני נמנע מלכתוב כאן ולמעט תגובה אחת שלי לחבר מועדון שהייתה עניינית איני כותב כאן.

הקדמה:ביום יפה אחד בשנת 1986 קראתי בעיתון על מיפגש לבעלי מכוניות ישנות בהרצלייה,הגעתי לשם אבי נהג אז את הלארק,מיפגש זה למעשה היה תחילת התהוותו של מועדון החמש,שנה ושנתיים אחריי היו עוד מיפגשים לאט לאט אבל בטוח הצטרפו חברים חדשים,מאז ועד היום עבר המועדון שינויים אנשים

שהפכו לחברים תרמו מזמנם,מרצם,יזמו ועשו גם אני אפילו נתתי מעצמי בשלב מסויים ועזרתי ככל שיכולתי אז.

כיום בהווה המועדון כבר בן 20,נורא קל לתת ביקורת בלי להיות חלק מהמערכת,כולנו כחברים יכולים לתרום

וזה לא משנה כרגע מה המועדון יכול או לא יכול לתת,אני כבר למדתי פעם שפה בארץ לא ממש מפרגנים וכל אחד רוצה להרגיש אייזו שהיא לטיפה ושדברים יהיו 100 אחוז בסדר,אז המועדון הוא האנשים שבו,אתם אני

והאהבה המשותפת שלנו הוא רכבים קלאסיים,ישנים,שללא מועדון החמש כמועדון המכוניות לא היו קיימות היום,אז כל כאלה שלא נראה להם יכולים לא להיות חברים או יכולים לתרום מעצמם,ולו קצת לשיפור האוירה אהבתנו אלו מכוניות קלאסיות,אז בואו ננסה ולו לרגע אחד לקדם דברים

כי עקיצות ביקורת צריכה לקדם את העניין,לא פעם ראיתי את הקרע שייש כאן בין אנשים חילוקיי הדעות

ההכפשות,מצטער זה לא בריא מכל היבט.

שבת שלום שבוע טוב

עופר בן צבי

פורסם

עופר,סה"כ אתה צודק,אבל רציתי לחדד כמה דברים;

עיקר הביקורת,גם של אלו ש"בפנים" וגם של אלו שמשקיפים מהצד,החלה להשמע מהרגע שהוקם הפורום הזה,שאיפשר דיון ציבורי רחב בין עשרות מישתתפים,ולכן ההד שלו נירחב יותר.

מחלוקות תמיד היו,וכניראה תמיד יהיו,ובסיכומו של עיניין האינטרס של כולם משותף,ומהווה את עיקרי מטרת המועדון-הגדלת המודעות לרכב קלאסי ושימורו.

לעומת זאת,אני לא מסכים עם הקביעה שאנשים שעושים מלאכתם בהיתנדבות(ואני לא מדבר כרגע על חברי הוועד או כל נושא תפקיד אחר במועדון,ספציפית),אסור שתימתח עליהם ביקורת.

אני,לדוגמא,מיתנדב פעמים רבות לשירות מילואים(מכל מיני סיבות-פרק זמן קצר בין שירות לשירות,משך שירות ארוך ועוד),אבל תמיד אני מבצע את המוטל עלי על הצד הטוב ביותר.

אם אני סבור שסיבה כלשהיא תמנע ממני לבצע את המוטל עלי כפי שראוי,אני מראש לא מיתנדב,ונישאר בבית.

ברור שאין הקבלה בין המיקרים,אולם גם כשאני מיתנדב אני מוכן לקבל ביקורת על מעשיי.

לעומת זאת,יש הבדל בין ביקורת בונה והצעות עינייניות,לבין הערות ארסיות ומרושעות,שכל מטרתן לפגוע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

פעם מזמן, שהייתי בצבא בשרות המולדת, לימדו אותי כשיש מספר פצועים מוטלים לפניך בשדא הקרב,(הקרובות היו אמתיים, ממש כמו המלחמה)...שזה שצועק הכי הרבה הוא לא בהכרך הפצוע הקשה ביותר ודווקה לאלה השקטים צריך לשים לב יותר. בקיצור להטיל רפש בעושים במלאכה, ולפסול הכל הכי קל

יש המון דברים טובים שנעשו ויש דברים לעשות, אני מסכים לחלוטין עם דבריו של ליאור שיש צורך אמיתי באספה גדולה ומשמעותית ולתת ביטוי הולם לצרכיים המיוחדים והחדשים של המועדון, לנצל זאת לתנופה קדימה ולשיפור תוך חיזוק המורשת ושימור הדברים החיוביים. - רן (עדיין לא חבר מועדון)

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לכל המגיבים

אכן גם שרשור זה הגיע לפח הזבל. הגענו לשלב שמגיבים מטיפים למטיפים, שהשליכו רפש על מטילי הרפש, שלכלכו על ה"מלכלכים", שהעיזו לבקר את פעילות המועדון.

מתעורר הרושם שחלק מציבור המגיבים משתדל להוכיח כמה המגיבים הקודמים, היו לא לעניין-וזה בלשון המעטה מפאת הנימוס, במקום לתרום דעה, לענין שלשמו התכנסנו כאן.

צודק מי שהשווה את המצב, כאן, לפוליטיקה, בה משתדלת כל מפלגה להראות כמה המפלגה השניה גרועה, במקום להראות כמה היא עצמה טובה. ההבדל הוא רק בכך, שבפוליטיקה, אחת המפלגות זוכה בשלטון, רופף ככל שיהיה, וכאן המגיב הטיפש גורם נזק ומדרדר את השירשור (לא להתנפל עלי, אינני מתכוון למישהו מסויים-אני רק מצביע על שיטה לא טובה).

בצער

אילן

פורסם

אילן אתה טועה.

אני היחיד שהצעתי הצעות לשיפור המצב הקיים,למרות שאני יודע שרבים הסיכויים שלא יעשו בזה כלום.

נימאס לי אמנם להזכיר את זה,אבל בעלי זיכרון ארוך בוודאי זוכרים איך היתפרק המועדון המוטורי הישראלי או אנ"י,שממנו צמח מועדון ה 5.

שם הבעייה היתה נעוצה בהרבה אנשים קטנים בעלי אגו גדול,שבמקום לקדם את הנושאים שחרטו על דיגלם,עסקו רק במריבות אגו מטופשות.

הערה-לפני שכולם מיתנפלים עלי,זהו לא המצב כרגע במועדון ה 5,ונקווה גם שלא נגיע לכך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...