Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מומחי הפורום שלום,

ברשותי פיג'ו 206 1600 גיר אוטומטי.

לאחר בעיה ממושכת של נקישה חזקה בתאוצה במעבר הילוך בין 2 ל-3, שופץ גיר ה-AL4 במוסך המרכזי במסגרת אחריות.

תופעת הנקישה נעלמה לחלוטין, אבל איתה הופיעה תופעות חדשות שבאופן מוחלט (!!) שלא היו קיימות לפני השיפוץ (מהמטרידה ביותר לפחות מטרידה):

1. תופעת צלצולים חדשה שלא הייתה קיימת קודם לכן (לא מהמנוע אלא כרעש מוסף ממכלול אחר).

הצלצולים (מעין "טררררר", "קרררררר") מתחילים בזמן תאוצה רגועה\בינונית לקראת מעבר בין הילוך 1 ל-2, בזמן הילוך שני ובתחילת הילוך שלישי. התופעה מורגשת מאוד בעיקר כאשר המכלולים קרים, לאחר חנייה ממושכת, אך קיימת תמיד בדציבל נמוך יותר. תגובת שרודר - לא נשמע משהו יוצא דופן.

2. לאחר יציאה מחניון קרקעי בסוף יום עבודה עם עלייה תלולה, ההילוך ראשון נתקע (לא עובר לשני) ויש שתי אפשרויות "לשחרר" אותו. לכבות את המנוע ולהניע מחדש או ליסוע על הילוך ראשון ב - 4000 סל"ד לערך למשך 10 שניות וההילוך משתחרר (עובר לשני). בכל סיטואציה אחרת התופעה אינה קוראת. תגובת שרודר - אין אינדיקציה לבעייה במחשב.

3. שריקות של המכלולים בגיר בייחוד לקראת עצירה. תגובת שרודר - טבעי לחלוטין.

אשמח לחוות דעת מקצועיות,

יניב.

פורסם

2. לאחר יציאה מחניון קרקעי בסוף יום עבודה עם עלייה תלולה, ההילוך ראשון נתקע (לא עובר לשני) ויש שתי אפשרויות "לשחרר" אותו. לכבות את המנוע ולהניע מחדש או ליסוע על הילוך ראשון ב - 4000 סל"ד לערך למשך 10 שניות וההילוך משתחרר (עובר לשני). בכל סיטואציה אחרת התופעה אינה קוראת. תגובת שרודר - אין אינדיקציה לבעייה במחשב.

דווקא זה נשמע לי כמו התנהגות קלאסית ונורמלית של AL4. זיהוי מצב של עליה ו"משיכת" הילוך. בפעם הבאה שאתה נתקל בסיטואציה הזו, לחץ **מעט מאוד** על הגז ותבדוק אם הגיר מעביר הילוך תוך שניות בודדות.

דגש נוסף בזמן שאתה נתקבל בסיטואציה הזו: לא להרפות מדוושת הגז בחדות. תרפה את הרגל מהגז לאט ותמשיך ללחוץ עליה מעט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
דניאל,

אם אתה מתכוון לעידכון תוכנה לטעמי זהו נוהל שיגרתי בהליך שיפוץ כזה והתכנה היא האחרונה מהיצרן.

יניב.

זה אולי מסביר את השינוי בהתנהגות החלפות ההילוכים,

גם ככה התיבה הזו ידועה בהחלפות הילוכים לא שגרתיות.

פורסם

איציק,

משיכת ההילוך בזמן העלייה היא טבעית ונורמלית לחלוטין. התופעה היא לאחר יציאה מהחניון במישור מוחלט !!

יש לך רעיון לנושא הצלצולים ?

פורסם

אני מציע לך לבצע נסיעת מבחן יחד עם בוחן של המוסך, ולהמחיש/להשמיע את הבעיות בדקדקנות.

בנוסף, בסיום הנסיעה, נסה לבצע נסיעה נוספת יחד עם הבוחן, על רכב דומה לצורך השוואה.

פורסם

יניב, נסה לעשות את מה שאמרתי לך וחזור לדווח.

בנוגע לצילצולים - באמת שקשה לדעת מבלי לשמוע את הרעש "על אמת"...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק.

אני אנסה את מה שרשמת - נשמע לי עם סיכוי - אעדכן.

דניאל, לגבי הצלצולים - סיבוב עם בוחן נעשה בשרודר עם ההתרשמות שהזכרתי שאין בעייה.

מנסיון העבר עם שרודר, קשה לדעת לפי בוחנים שלהם מה הבעיה ומה הגורם לה. גם בנושא הנקישות בגיר לקח לי הרבה זמן להודות שקיימת בעיה אקוטית בגיר שדורשת שיפוץ.

אני סבור שבנושא ההילוך 1 שנתקע זה עניין תוכנה שקשה לאבחן אם המחשב לא נותן אינדיקציה אבל מנושא הצלצולים אי אפשר להתעלם.

בכל מקרה פניתי רשמית לפיג'ו בצרפת ואני מבטיח לעדכן לגבי ההתפתחויות.

אני אשמח להמלצה על איש מקצוע רציני שאוכל לפנות אליו לחוות דעת נוספת לגבי נושא הצלצולים.

יניב.

פורסם

מנסיון אישי רב אפשר לומר על מרבית דגמי P.S.A , אני יכול לומר לך בוודאות מוחלטת כי התנהגות הגיר ברכבך היתה תקינה לחלוטין ואופינית לכל גיר AL 4 , כל התעסקות בגיר בנסיון לטפל בתופעה שתוארה על ידך הינו מיותר עפ"י רוב במח' השרות יודעים ומבינים על מה הם מדברים ואף מתכוונים למה שהם אומרים,ותשובתם לא באה כפי הנראה מתוך כוונה מסחרית כלשהיא או חוסר רצון לפתור את בעיתך, גם אם התשובה לא נראית לך אין זה אומר שהיא אינה נכונה ומקצועית), כמו במקרה שתואר על ידך ואדגיש שוב זוהי ההתנהגות האופינית והטבעית לגיר AL 4, משיכת ההילוך ה - 1 בעליה הינה טבעית לחלוטין,(כפי שכבר צוין ע"י איציק) התנהגות זו תחזור ותופיע שוב כאשר לאחר נסיעה מהירה ואינטנסיבית במצב ספורט או בלעדיו תכנס לשטח עירוני הרכב יירד להילוכים נמוכים וימשוך את המעבר בי ה - 1 ל - 2 עד מעבר לטורים של 4000 סל"ד, הפתרון הינו מיתון אופי הנהיגה טרם הכניסה לשטח עירוני, לגבי הרעש שאתה מתאר ייתכן ומדובר בעניין מינורי בדוק האם כל ברגי הפלסטיק של החיפוי מעל מכסה השסטומים סגורים כהלכה, כמו כן בדוק את חיבורי חיפויי מעטפת הפלסטיק התחתונה, וחפש חלקי פלסטיק משוחררים באופן כללי וכניסות אוויר והמשל לעדכן, אל תשכח מדובר כאן על גיר שאמור להבין את רצונך ממנו ולהתנהג כפי שהנך מצפה ממנו (גיר חכם) ייתכן שלאחר השיפוץ ונסיעות מבחן שבוצעו לרכב יש לבצע לימוד דוושה מחדש ולאחריו הרכב ישוב ויתנהג עפ"י אופי נהיגתך ותנאי הדרך כפי שהרכב מבינם, בהצלחה !

פורסם

שאלה, האם הגיר AL-4 הוא מסוג הגירים שלומדים את אופי הנהיגה ומתאימים את עצמם לאופי הנהיגה?

באם כן, יכול להיות שפה קבור הכלב.

אביחי

פורסם

אליאור,

תודה על התשובה.

לגבי משיכת ההילוך - שוב זו לא משיכה תוך כדי עלייה !! אלא בהסתגלות לאחריה !! התחושה שלי כמו שאיציק אומר היא שבזמן העלייה מוחלפת\מותאמת תוכנית מסוימת, כאשר לאחר העלייה לוקח למחשב ללמוד שהוא כבר לא בעלייה כזו, וכאמור בשלב כשלשהו בנסיעה מבין זאת. כמו שתיארתי - מוזר לא נתקלתי בתופעה לפני השיפוץ.

לגבי הצלצולים - אני לא מכונאי אבל הסיכוי שזה רעש של פלסטיק דופק הוא נמוך לטעמי. זאת מאחר וסינכרון הצלצולים הוא בהתאם לסל"ד ההאצה - זאת אומרת קשור למכלול מסתובב או למשהו שהוא גורם לו. מעבר לכך - כשהמכלולים קרים, התופעה חזקה יותר בכמה רמות.

לגבי אנשי השירות של שרודר, אני יכול לומר לך בוודאות שאם לא הייתי נודניק לגבי הנקישה שהייתה בגיר הבעייה לא הייתה מטופלת.

תודה,

יניב.

פורסם

הנקישה שתיארת אינה בעיה ! ! !, מה שאתה מתאר כעת הינה בעיה שאין ביכולתי לאמוד את חומרתה דרך מסך המחשב וייתכן אף כי גם אילו רכבך היה מולי לא היה בידי לאתרה, ייתכן (גם זאת מנסיון כי מדובר בפולי כלשהוא המשוחרר מעט או רעש המגיע מכיוון אחד המותחנים, הגה וכו'

פורסם

אליאור,

אני לא מדבר כאן על עניין הנקישה אלא על הצלצולים !! עניין הנקישה נפתר עם שיפוץ הגיר. אם כבר העלת את הנושא, לפני שנידנדתי לשרודר דאגתי לקבל חוות דעת מקצועיות מגורמים מקצועיים נוספים (יותר מאחד) שאישרו שזו אכן בעיה ולא התנהגות נורמלית (למרות שספי מצומת סגולה טען בזמנו שזוהי התנהגות סבירה ולא כדאי לפתוח את הגיר לפתרון שלה, אך היא החמירה עם הזמן).

אני באמת לא יודע מה גורם לזה ויכול להיות שזה באמת אחת מהסיבות שהזכרת.

קצת קשה לי לקבל שלפני השיפוץ התופעה לא הייתה קיימת והופיעה מייד עם קבלת האוטו מהשיפוץ ושייתכן שזה צירוף מקרים. יכול להיות מאוד שתוך כדי הרכבת הגיר לא חוזק שם מכלול מסוים.

בכל מקרה אני לא מכונאי ולא בוחן רכב ולכן לאחר שאקבל חוות דעת מקצועית נוספת אני מבטיח לעדכן.

מעבר לכך, אני מרגיש מחויב לומר מילה טובה על סלבה, מנהל מחלקת ה-AL4 בשרודר, שהוא אחד מאנשי המקצוע היותר רציניים שיצא לי לעבוד מולם בענף הרכב. הבחור באמת סבלני, מקצועי, לא מתפשר, פדנט ופרקציוניסט ואני סבור שבחלק מהמקרים ההחלטות לא היו בידיים שלו.

יניב.

• תוכן חדש...