Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון שאתה ירושלמי?

שרודר ידוע ב"מקצועיות" שלו אצל הירושלמים.

את הגיר הם לא משפצים בעצמם - אבל כן מרכיבים בעצמם

וכאן קבור הכלב.

זכורים לי הרבה טיפולים שם של רכבי בזק (C15) - שלאחריהן המצב היה גרוע יותר

תמיד היו נשארים למכונאים שם ברגים ביד שהתשובה שלהם על כך היתה: זה בורג מיותר.

אחרי זה אני לא הייתי מתפלא לשמוע דפיקות.

פורסם
הנקישה שתיארת אינה בעיה ! ! !, מה שאתה מתאר כעת הינה בעיה שאין ביכולתי לאמוד את חומרתה דרך מסך המחשב וייתכן אף כי גם אילו רכבך היה מולי לא היה בידי לאתרה, ייתכן (גם זאת מנסיון כי מדובר בפולי כלשהוא המשוחרר מעט או רעש המגיע מכיוון אחד המותחנים, הגה וכו'
, כפי שציינתי הבנתי שבעית הנקישה כפי שהוגדרה על ידך נפתרה ! ןלפיכך ציינתי כי " מה שאתה מתאר כעת הינה בעיה ..." לדעתי עליך פשוט להכנס ליותר ממוסך רציני אחד ולקבל מספר חוו"ד אל תשכח שהרבה פתרונות לבעיות כשלך מתגלות תוך ניסוי וטעיה, ואם רכבך יקר ללבך והבעיה אינה אקוטית אז פשוט רד מזה.
פורסם

אייל,

אני לא ירושלמי - הטיפול בגיר התחיל דווקא בשרודר בבאר שבע (שם גרתי בזמנו) וכשהבנתי שאין עם מי לדבר שם פניתי למוסך המרכזי בבני ברק. בכל מקרה ה - AL4 משופץ במעבדה הנמצאת במוסך המרכזי אשר נחשבת לאחת המובילות בתחום.

אליאור,

מעבר לכך שהבעיה מציקה לי, מפריעה לי העובדה שהאוטו נכנס לטיפול במצב אחד ויצא במצב שונה.

אני אשמח לקבל ממך המלצה לגבי מוסך רציני לקבלת חוות דעת נוספת מבעל מקצוע.

איציק,

ניסיתי את מה שהצעת ללא הצלחה. נסעתי לאחר העלייה (במישור) עם גז נמוך מאוד וההילוך פשוט לא עובר. הדרך היחידה שההילוך השתחרר הייתה נסיעה על 3000 סל"ד בראשון למשך 10 שניות בערך עד שהמחשב נזכר לתת פקודת העברה. מה שמעניין הוא שבתוך החניון לפני העלייה הראשון עובר לשני, ורק לאחר העלייה התופעה מתרחשת. יש לי תחושה שהתוכנה הראשונית שרצה עד שהגיר מתחמם (בסבבות 60 מעלות) מתקשה לטפל במקרה קצה הזה, שכן בכל סיטואציה אחרת התופעה איננה מופיעה.

יניב.

פורסם

מועד העברת ההילוכים, בתיבות מבוקרות מחשב מבוצעת ע"י המחשב עפ"י מידע מהחיישנים השונים.

מכוון שידוע לי, שאין אפשרות לשדרוג הפוך, ז"א לחזור לתוכנה הישנה, כדאי שתנסה להתארגן על נסיעה ברכב זהה בעל שידרוג תוכנה זהה לשלך, כדי לדעת אם יש או אין תקלה.

נסה לבקש מהמוסך לבצע נסיעה זו,

פורסם

דניאל,

לפני שיפוץ הגיר הייתה מותקנת גרסת התכנה האחרונה והיא גם זו שרצה אחריה.

כנראה שאיזשהו חיישן מזייף. באמת שאין לי מושג.

מה אני אגיד לך, פשוט מאכזב שאחרי טיפול במוסך המרכזי צצות כל הבעיות האלו.

יניב.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי יניב,

מניסיוני (הרב עד מאוד) התיבה הזאת מקוקלת מיסודה.כלומר, תכננו תיבה חכמה, בנו, הרכיבו, מכרו ובפועל עוד לא סיימו לעבוד על התטכנה שלה ועל כל תוכניותיה. השיפוץ שנעשה לך בגיר הוא רק לשם הרגעתך. כנראה ש"עדכון תוכנה" לא סיפק אותך .. לא ניתן לשפץ חלק שלא סיימו את בנייתו. אני לקחתי את האוטו שלי למהנדס רכב ולמעבדה (זאת לאחר מכון גירים+ 2 שמאים). וחקרתי את הנושא לעומקו, רוחבו ואורכו. מתברר שהצרפתים התחכמו עם תיבת הילוכים שהדבר הכי חכם בה זה השם שלה... כל פעם שיש עדכון תוכנה, המוסך צריך להתקשר עימך שתגיע למוסך ותעדכן את התוכנה. אך זה יקר להם מדי.. מסתבר שכל נקישה שיש לך בגיר, ממוססת חלקי ברזל (של הגיר) אל תוך שמן הגיר וכך למעשה באיטיות ובבטחה נהרס לך הגיר, הוא אינו מתפקד כראוי (נתקע בראשון/שלישי, משתלב לרוורס מאוחר/מאיץ כשבא לו/לא מאיץ כשבא לו) ובהמשך ובהתאם נהרס לך גם המנוע.

שים לב בלינק הבא לתגובות http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3318994,00.html

ועוד משהו- אל תאכל את השטויות הללו: אתה לא נוהג נכון/התיבה חכמה. מה שנכון הוא, שאכן ככה התיבה הזאת פועלת אבל זה בטח לא מצדיק את זה שמכרו לך משהו דפוק!

:-) COPY&PASTE

פורסם

אוווווו, הנה עוד אחד עם נסיון רב מאוד.

בוא למד אותנו, אדוני המנוסה - מה לא בסדר בגיר הזה , שאני בעוונותיי הרבים (לאחר נסיון דל של אלפי קילומטרים על 10 תיבות שונות מסוג AL4) לא הצלחתי לזהות?

מלבד זאת - סבר נא את אוזנינו באורך החיים הממוצע של תיבות אוט' אחרות בהשוואה ל-AL4, סתם שנדע.

פורסם

זאת ועוד, שמר.

הוא לקח את התיבה למהנדס רכב (!), מעבדה (!!), מכון גירים (!!!) ושני שמאים (:shock: :shock: :shock: :shock: ), והם קבעו שהתיבה "מקולקלת מיסודה".

אני כל פעם מתמלא מחדש גאווה על שבישראל מסתובבים אנשים שהם השפיץ של הגנום האנושי, ובעלי אינטליגנציה שאין כמוה בכל העולם.

התיבה הזו מיוצרת באופן רציף מזה 9 שנים, מותקנת במליוני מכוניות ברחבי העולם, אבל רק בישראל גילו שהתכנון שלה פגום בבסיסו.

וגם אפשר להבין איך.

ככלות הכל, מה שווים המהנדסים של פיז'ו (שב.מ.וו. מתכננת איתם מנועים וטויטה מכוניות שלמות), רנו (שג'נרל מוטורס מנהלת איתה שיחות כדי לבדוק אפשרות איחוד), סימנס (אחת מיצרניות תחנות הכח הגדולות בעולם) ותקציב פיתוח נקוב של חצי מיליארד דולר, כשמולם עומדים מהנדס רכב, מעבדה, מכון גירים ושני שמאים ישראלים ?

פורסם

ועוד משהו- אל תאכל את השטויות הללו: אתה לא נוהג נכון/התיבה חכמה. מה שנכון הוא, שאכן ככה התיבה הזאת פועלת אבל זה בטח לא מצדיק את זה שמכרו לך משהו דפוק!

:-) COPY&PASTE

אכן דברי חוכמה, להתפאר (של ארנון - כמובן)!

למה דווקא התעלקת על שרשור משנה שעברה? מה אתה רוצה מאיתנו? שכנראה עוד לא תכננו את גלגל הרוורס, ובגלל זה הוא משתלב מאוחר?

COPY&PASTE - - ???

אני דווקא אומר CUT&DELETE !

פורסם

ספי חבר בפורום תחת הכינו "ספי".

שמר ידידי וכל שאר הסנגרוים של פיז'ו. גם לי יצע להתעסק בענייני התיבה הזאת לא מעט ואני חייב לומר שהתנהגותה דוחה ביותר. אני לא יודע לגבי מהנדסים, אני לא משמיץ את הצרפתים ולא מדבר בשבחם של מהנדסי ישראל. אני כן יודע שנסיעה עם רכב בו מותקנת התיבה זאת איננה נעימה בכלל ודורשת יותר מדיי תשומת לב ומשחקים עם דוושת הגז כדי לעשות הפוך על הפוך לאינטיליגנציה שניסו להכניס לתוכה. אני בטוח ששרודר בארץ מקללים את התיבה הזאת עקב ריבוי התלוננות לגביה. אין אני יכול להעיד לגבי איכותה המכאנית אבל חוויית הנסיעה בהחלט איננה לטעמי.

פורסם

בנושא ההתנהגות שלה נאמר כבר "על טעם ועל ריח וכו'..."

בקצרה, התיבה הזו מנסה (ומצליחה במידה מפתיעה) לחקות את אופי הנהיגה ברכב בעל תיבה ידנית. כמובן שאופי זה שונה בצורה קיצונית מהתנהגותה של תיבה אוטומטית סטנדרטית, ולכן עולה לישראלים על העצבים. סביר להניח שלו היתה נמכרת בארה"ב, הזעקה היתה זהה.

כשנהג אירופאי שהורגל מאז ומעולם לנהיגה ברכב ידני פוגש בה, הוא חש איתה די בנוח. דווקא עם תיבה אוטומטית טיפוסית הוא היה מסתדר הרבה פחות טוב.

אבל כאמור, טעם וריח.

פורסם
התיבה הזו מנסה (ומצליחה במידה מפתיעה) לחקות את אופי הנהיגה ברכב בעל תיבה ידנית.

ארנון אתה יכול להסביר במה זה מתבטא?

פורסם

למשל:

הורדת הילוכים בהאטה - בתיבה ידנית מוריד הנהג הילוכים במהלך ההאטה כדי להיעזר בבלימת המנוע, וכן כדי לוודא שיהיה בהילוך המתאים לכשישוב להאיץ. תיבה אוטומטית רגילה תישאר בהילוך הגבוה ביותר האפשרי, עד לרגע שהכח ידרש, ואז תעשה "קיק דאון".

המנעות מהעלאת הילוך בתרחישים מסויימים, גם בעזיבת רגל מדוושת התאוצה - בעיקר כשהתיבה מזהה נהיגה אגרסיבית, ומעריכה שאתה מעוניין להישאר בהילוך הזה כשתזדקק לכח כדי לצאת מהסיבוב. תיבה אוטומטית רגילה תנצל כל עזיבה של הדוושה כדי להעלות הילוך.

מידע נוסף על האלגוריתמים שמכתיבים את התנהגותה של התיבה ניתן למצוא בקישור הזה.

• תוכן חדש...