ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,547 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם בגלל שזה מנוע טורבו וגיר רובוטי זה יותר יקר? ואיך מחירי החלפים באופן כללי יחסית לשאר הסופר מיני למיניהן. הבנתי שהחלפים ברנו די יקרים יחסית ליפניות קוראניות
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 תגובות
- 833 צפיות
*מישהו יכול להגיד צריכת דלק בפועל בעיר בשני הרכבים האלו? *מה עדיף מאזדה 6 או טיטה אוונסיס מבחינת אמינות?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- 16 תגובות
- 10 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מאזור הצפון ומתעניין ברכישת רכב חדש להורים. ההתלבטות היא בין רכב חדש מהסוכנות דוגמת מאזדה/טויוטה וכו׳.. שמתי לב כי יש מגרשים כדוגמת ״רכב סטיב״ בירכא שמוכרים רכבים שהם דרגה אחת מעל המאזדות/ טויוטות כרכבי יד 1 ,0 ק״מ... לכן רציתי לקבל חוות דעת אם למישהו יצא להיות שם, או להתרשם מהמקום/ סוחרים ? איך המחירים אם אולי מישהו יודע ? כמובן שאני מאמין שיש עוד מגרשים כדוגמת מה שציינתי, אני פשוט פחות מכיר אותם.. לכן אם מישהו יודע לתת טיפים אם בכלל להתקרב או לא ממש אשמח..
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, מחפש חלופה טובה לרכב שני במשפחה. הרכב משמש בעיקר את אישתי רוב הנסיעות בן עירוני (באזור ה 15K בשנה). כיום אנחנו עם סיאט איביזה אוטומט 2011 הרכב אחלה (לדברי אישתי, אני פחות מתחבר אליו) שוקלים להחליף כעת לפני לידת ילד שני. הפרמטרים החשובים הם: בטיחות, אפשרות לביטול כרית אוויר ליד הנהג, אמינות, נוחות נסיעה וחסכונית. עברתי על רוב רכבי הסופר מיני בתקציב של 50K ולבסוף נשארתי עם שני חלופות: קיה ריו לפי מה שקראתי היא עונה על כל הפרמטרים שציינתי מעלה, עם התחת תתן אפשרויות אחסון וקלות תפעול לעגלה. איך הרכב בשנתונים 2013-14? דאצ'יה סנדרו, היא פה בעיקר בגלל שאישתי נדלקה על הצורה. אני חלוק על הרכב הזה משני סיבות מרכזיות אחת בגלל מבחני הבטיחות …
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
בהמשך לשאלתי פה הייתי בסוכנות סקודה והסתכלתי על האוקטביה ועל הקארוק. כשחפרתי לגבי התנהגות בקרת השיוט האדפטיבית הסוכנים החלו להתווכח ביניהם. מה קורה כאשר נוסעים בבקרת שיוט באוקטביה והרכב מלפנינו מגיעה לעצירה מלאה. סוכן אחד אמר שזה בדיוק כמו בגולף ובאקרוק והרכב יעצור ואם העצירה קצרה (3 שניות) ימשיך לבד ואם היא ארוכה יהיה צריך להתערב קלות בשביל שיתחיל לסוע. סוכן שני אמר שמשום לאוקטביה אין בלם עזר חשמלי האוקטביה לא תחזיק את הברקס ומיד אחרי שבקרת השיוט עוצרת את הרכב לגמרי היא מתריעה שחייבים לשים רגל על הברקס אחרת עשוי לגלוש קדימה. מי נסע באוקטביה עם בקרת שיוט אדפטיבית ויכול להגיד לי מה באמת קורה?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לשאול מספר דברים לגבי קניית רכב חדש. מה עדיף מבחינתכם, מכירת רכב ביד 2, קניית רכב חדש (עם הלוואה מהבנק) וכך יוצא שמחכים ללא רכב לפחות שבועיים (לא כזה נורא - רכב שני) ביצוע עסקת טרייד אין מול סוכנות הרכב (ידוע לי שבוודאות אני מפסיד כ-10-15 אלף ש"ח) + הלוואה מהבנק. היתרון הוא בכך שאין תקופת המתנה ללא רכב. עסקת רכב כלשהי מול צי רכב כדוגמת אלבר בסגנון רכב יד 2 עם 0 ק"מ ביצוע עסקת ליסינג תפעולי הרכב שאני מעוניין למכור הוא של אישתי (רנו קליאו 2015 יד 1)והנסיעות בו מועטות (כ-15,000 בשנה). מתכוון להחליף רכב כל 3-4 שנים בנוסף, מתלבטים בין מספר רכבים KIA NIRO - היברידי, נראה מעולה, מאוד מרווח, מאוד מפנק דאציה דסטר אוטומטית 4X2 …
הודעה אחרונה מאת Acoca_N, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש רכב קטן, כיפי וחסכוני (בתעדוף הזה). אין בעיה עם גיר ידני, רק לא רובוטי. האופציות שעלו עד כה: - פיג'ו 108 1.2 ידנית - פיג'ו 208 1.2 ידנית - סיאט מיי ידנית - סוזוקי סוויפט אוט' / ידנית - שברולט ספארק 1.4 אוט' ה208 קצת מדאיגה אותי בעקבות ביקורות על האמינות שלה בכל מיני עיתונים באירופה. הסיאט קצת "ערומה" לעומת ה108, את הסוויפט ניתן להשיג רק עם ק''מ גבוה יחסית והספארק קצת מעל התקציב ומדאיגה אותי ירידת הערך שלה. ניסאן מיקרה ירדה מהפרק בעקבות שמועות על גיר רציף לא אמין ובגיר ידני יש רכבים טובים יותר משמעותית. מיצובישי ספייס סטאר יורדת מהפרק בעקבות חוויה ממש לא נעימה עם אטראז'. אני פונה אליכם אחרי שעשיתי קצת שיעורי בית לוודא…
-
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, מעוניין לרכוש קיה ספורטאז יד 2 כרכב ראשי שיסע 1000 ק''מ בחודש. תקציב סביבות 100 אלף ש''ח 1.מאיזה שנה התחילה הצורה החדשה?ראיתי בלוי יצחק שיש צורה חדשה ב 2015 וצורה ישנה ב 2016. 2.האם ברמת הסחירות שלו,הוא נמכר במחיר מחירון? 3.מה ההבדל המשמעותי בצורה החדשה? 4.מנוע ה 1600בהשוואה ליונדאי I30 2009,האם ארגיש הבדל רציני בסחיבה?יש הצדקה לשלם 10 אלף יותר על מנוע 2000? 5.מאחר ולמוכר יש נטייה לבחור במחירון הגבוהה ולקונה בנמוך,על איזה מחירון הרוב מסתכל?יד 2 או לוי יצחק? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין בדגם הדיזל של קשקאי 2018. האם הרכב אמין, בטיחותי, חסכוני ושקט? הבנתי שלפני מספר חודשים קשקאי השתפר בבידוד רעשים בדגם דיזל. האופציה השנייה היא קארוק בגירסת דיזל, אבל עולה לי קצת החשש מגיר DSG, שקיבל מוניטין שלילי. אודה על חוות דעתכם.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הודעה ראשונה שלי בפורום אנא תהיו עדינים. המלצות/חוו"ד לקפטיבה דיזל 2013 יד ראשונה 77K. ישמש בעיקר לנסיעה עירונית ע"י האשה
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מחפשים רכב 7-8 מקומות: נסיעות בעיקר בעיר וגם בינעירוני (באזור המרכז) 4 ילדים: 2 תינוקות, ילד בן 2, ילד בן 5. כלומר 3 כסאות בטיחות ובוסטר 1 מתלבטים בין: טויוטה פריוס פלוס, שנת 2015-2016 סיטרואן c4, שנת 2015-2016 מיצובישי אוטלנדר, שנת 2015-2016 או אולי - קיה קרניבל, שנת 2014-2015 או משהו אחר? תודה!
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש רכב שישמש אותי לשנה וחצי הקרובות לנסיעה יום יומית מחיפה לכרמיאל (100 ק"מ ליום) זהו רכב שני במשפחה וחשוב לציין שזה רכב שישמש אותי רק לתקופת לימודים לאחר מכן ימכר תקציב 20-25 ידני/אוטומט לא משנה לי..רק שיהי חסכוני בדלק Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת avivaknin, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 755 צפיות
שלום, מתלבט בין הרכבים הבאים: - פיאסטה 2016, נסעה 34,000 ק"מ במחיר 55K - ניסאן נוט 2016, נסעה 37,000 ק"מ במחיר 60K - פגו 208 2015 (1200 סמק), נסעה 37,000, במחיר 50K כולן יד ראשונה פרטית. הדברים שחשובים לי: בטיחות (הכי חשוב) ואמינות. חווית נהיגה עדיפות שלישית (חסכון ודלק ואבזור פחות מעניין). מה ההמלצה? לגבי הפיאסטה אני יודע שהיו בעיות בגיר בשנים קודמות, האם גם הדגם הזה של 2016 בעייתי?
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. מחפש משפחתית עד 55 אש"ח למשפחה עם שני ילדים עם בוסטרים. מה חשוב לי? איכות כללית, נוחות, צריכת דלק סבירה. שנתון - 2013 ומעלה. חשבתי על אופל אסטרה/ברלינה -היתה לי אחת מהעבודה בעבר - הייתי מאוד מרוצה. חושש מאמינות לאורך זמן. מנוע טורבו.. מאזדה 3 הצורה החדשה 2014 - אם נכנס בתקציב. אולי שווה למתוח מעט בשבילה? הונדה סיוויק האצ'בק. טויוטה ספייס ורסו - אני מאמין שהיא מאוד פשוטה ופחות נוחה וחזקה מהאחרות. אולי גם מיושנת? פיז'ו 308 - רכב שאני מאוד אוהב, אך שוב - נושא האמינות לאורך זמן מרתיע. אשמח להערות על הרשימה ואם ישנה אופציה שלא חשבתי עליה - בכיף. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קאש היי, אני מעוניין לרכוש רכב יד שנייה מפרטי. כרגע הרכב משועבד לאוטו קאש כנגד הלוואה שהמוכר לקח מהם. המוכר טוען כי באמצעות הסכום שאשלם לו בקניית הרכב הוא סוגר את המימון והשעבוד יוסר. ברור שמדובר במצב בעייתי, מה עצתכם בעניין עבורי?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 תגובות
- 702 צפיות
אשמח לעצתכם כי כבר ממש מבולבלת.. מחפשת ג'יפון חסכוני, אמין, לא היברידי, עם ביצועים טובים ומפנק באיזור ה-130,000. אני אחרי 7 שנים על סיאט איביזה 1200 TSI כך שנסיעת המבחן על הספורטאז' 1600 איכזבה מאוד מבחינת ביצועים והעובדה שאין קרוז קונטרול. עשיתי נסיעת מבחן על הסיאט אטקה ואכן הביצועים מרשימים אך מרגיש כמו רכב ערום שצריך להלביש עליו כל מיני חבילות כדי לקבל רכב מפנק ומאובזר (מה שגם מייקר את מחירו). מעדיפה רכב שמגיע הכל כלול. מה דעתכם על: סיאט אטקה יונדאי קונה סוזוקי קרוסאובר מיצובישי ASX יונדאי טוסון תודה.
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 2 תגובות
- 785 צפיות
אני מעוניינת לקנות רכב משפחתי. מתכננת רכב לשימוש של חמש-שמונה שנים . במושב האחורי אני רוצה שיהיה מקום לסלקל, כיסא בטיחות וילדה מתבגרת.נוסעת כ 15000 בשנה , רוב הנסיעות הינם בתוך העיר. תקציב רצוי 25K-30K , אם אתאמץ אוכל להגיע ל 40K. לאחר קריאה של חומר באינטרנט וביקור בכמה מגרשים, והרבה מדידות של רוחב המושב האחורי , אשמח לשמוע חוות דעת המומחים לגבי מספר רכבים : 1. מיצובישי לנסר הדור החדש, שנתון 2010. רכב שממש מתאים לתקציב שלי (מכיוון שלשאר הרכבים שרשומים למטה אני צריכה לחפש מימון/עזרה.) השאלה שלי מה החסרונות של הרכב ? מחירון שלו נמוך וזה ישר מדליק אצלי "נורה אדומה" - איפה הקאץ'? 2. טיוטה אוונסיס. רכב ממש אחלה מבחינת גודל המושב האחורי ונוחות. צריכה להתאמץ מבחינת ת…
הודעה אחרונה מאת Jack_Bristow, -
פוולסוגאן פולו
מאת 1lc- 0 תגובות
- 491 צפיות
אשמח לשמוע חוות דעת על פולסווגאן פולו שנת 2010 דגם Comfortline אוט' 1.2 (105 כ''ס) האם בדגם הזה יש עדיפות לשנתון חדש עם קילומטרז גבוה או רכב ישן יותר עם קילומטראז נמוך? אשמח לשמוע חוות דעת!! תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת 1lc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
הדגמים בשוק קיה ריו , יונדאי אי 20 , טויוטה יאריס, מזדה 2 , סוזוקי סוויפט תיבת הילוכים אוטומטית רכב שני עד 1000 ק"מ בחודש לנסיעות בעיר בעיקר מה מומלץ . מבחינת אמינות, עלויות ,שמירת ערך, איכות נסיעה ?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן חבר שלי רכש רכב לפני כמה חודשים. נאמר לו שהחליפו דלת ועוד חלק והוא רוצה לבדוק האם קיימת ירידת ערך . הוא שילם 10 ש"ח דרך המאגר של חברות הביטוח. מופיעה שם תביעה אך לא רשום סכום או מספר כזה או אחר. רק מופיע שהייתה תביעה
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
סופר מיני עד 35K (נערך) 1 2 3
מאת bar201-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
תקציב: 35 אלף מוכן להוסיף קצת שנתון: 2011-2014, גיר אוטומטי בלבד (רובוטי פסול מבחינתי על אמינות) הנסועה השנתית שלי תהיה נמוכה ולא תעלה על 15 אלף ק"מ מבחינת סדרי עדיפויות חשוב לי מעל לכל שהרכב יהיה אמין במקום השני חשוב לי ממש העיצוב החיצוני לאחר מכן ביצועי מנוע ואז צריכת דלק במקום האחרון אך עדיין חשוב האיבזור אשמח לשמוע את דעתכם בכל פרמטר שצוין למעלה (וגם דברים נוספים כמו בידוד רעשים, נוחות נסיעה..) על הרכבים: פורד פיאסטה (2012 ומטה האוטומטית) סיאט איביזה (אוטומטית בלבד) יונדאי i20 אופל קורסה טויוטה יאריס בנוסף איזו סוגי סיאט איביזה יש? הבנתי שיש שלושה רמות גימור כמה סוגי מנוע חלק טורבו חלק רגיל.. מישהו יכול לעשות לי סדר באיב…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מבולבלים! מחפשים רכב למשפחה 7 מקומות רק אוטומטי עדיפות ל 4X4 נסיעות מרובות בעיר (כדאי לשקול דיזל?) אבל גם הרבה טיולים עם ציוד מלא תקציב עד 85000 מעדיפים טרייד אין להיפטר מהרכב שאיכזב קשות!!! (דאצ'יה לוגאן סטיישן 2017 אוט) כל ייעוץ יעזור, לא רוצים להתאכזב שוב
הודעה אחרונה מאת inon007, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 613 צפיות
מחפש רכב קטן וחסכוני אך עם מנוע שיהיה טוב גם לנסיעות ארוכות משהו כמו 1200 טורבו. כרגע האופציות שאלו הם אופל קורסה שנת 2014 40 אלף קילומטר או פולסווגאן פולו שנת 2010 64 אלף קילומטר . בנוסף אליהם ראיתי פיגו 208 שנת 2016 גם הוא עם קילומטרז נמוך אך הוא מחיר יותר גבוה. אשמח לקבל המלצות הצעות והערות לגבי הרכבים ... תודה מראש!
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 460 צפיות
שלום אני מעוניינת לרכוש לאמא שלי רכב בתקציב עד 70K , חשוב רכב עם גיר אוטומט לא קטן(יש לה שנאה לרכבים קטנים כגון פיקנטו) , רכב נוח לנסיעות של עד 20 קמ ביום בעיקר עירוני(ללא פקקים) מתלבטת אם ללכת לחברות ולקחת אפס קילומטר או יבואן? או בכלל רכב יד שניה עדיף ישנן מסר אופציות : טויוטה יאריס (יד שניה) הונדה ג'אז (יד שניה) סוזוקי איגניס סיטרואן C3 תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים אני לא מבין גדול אבל יש לי הצעה כרגע לרכב מאזדה כמצויין למעלה עם130000 ק"מ רציתי לשמוע חוות דעת לגבי חלפים אחזקה צריכת דלק עמידות לאורך זמן ואם זה כדאי בכלל אגב המחיר לפני מיקוח הוא 24000
הודעה אחרונה מאת shuki1997, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים במסגרת החיפוש להחלפת ה107 של אישתי, הסטפוי עושה רושם של עסקה טובה. השאלה היא האם היא חסכונית בדלק? מישהו שיש כזו בבעלותו יכול להעיד? לתת מספרים אמיתיים? חיפשתי דיון על כך אבל לא מצאתי תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צהריים טובים אני חושב לקנות ניסן מיקרה חדשה 2018 . הרכב יעשה כ20 אלף קילומטר בשנה . הוא צריך לסחוב עליות של חיפה ואת כביש החוף . האם הוא יענה על הצורך ? קיבלתי הצעת מחיר כרכב 0 ק"מ ב 65 אלף שקל . אני מניח שבתוך העיר הוא יעשה את העבודה , אבל חושש מהעליות ובכבישים מהירים . תודה ובשורות טובות
הודעה אחרונה מאת wa11a, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ראיתי אחת כזו למכירה,ידנית כמובן אבל הבנאדם שיפר אותה מ150 כ"ס ל260.. לא קצת הרבה מוגזם להעמיס על הסטוק המקורי?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש לנו SX4 סדאן 2009 ומלבד הקורות הקדמיות המעצבנות הרכב שימש אותנו נאמנה וכנראה ימשיך כרכב שני במשפחה. עכשיו שכהתרחבנו, השיקול העיקרי הוא בטיחות + שדה ראיה. לאחריו אמינות\עלות תיקונים וביצועים. ירידת הערך לא פרמטר, כנראה לא נמכור בעשר השנים הקרובות. היות והקרוסאובר אמורה להיות כמו הSX4 שלנו רק משודרג ויותר בטיחותית, זה הכיוון הראשוני שלי, אשמח לשמוע המלצות על רכבים אחרים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 4 תגובות
- 566 צפיות
בזמן האחרון ממש מתלבט איזה רכב משפחתי לקנות. נעצרתי על שתי משפחתיות: מאזדה 3 והונדה סיוויק האצ'בק 2014-15. הרכב ישמש לנסיעות בין עירוניות לרוב עם כ15000 אלף ק"מ בשנה. הדברים החשובים מהגדול לקטן: 1. אמינות 2. נוחות (קדימה/מאחור) 3. צריכת דלק 4. טיפולים/ביטוחים וכו' במידה ויהיו עוד הצעות אשמח לשמוע ואשמח לביסוס מנסיון עבר במידה ויהיה. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת רדנקו,
-
מי מחובר 26 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 412 אורחים (הצג רשימה מלאה)