רכבי אספנות
הכניסה למכוניות מגיל 30 ומעלה בלבד! פורום אספנות מרכז המלצות לבלי מקצוע, פרסום וסיקור מפגשים, פרוייקטים, ותמונות של מכוניות נדירות כמו ש"כבר לא עושים היום".
27,354 נושאים בפורום הזה
-
לכל אחד יש את השיטות שלו, , (ראיתי פה המלצה חד-משמעית להתרחק מחולצים) . Studs - The Two Nut Trick To remove studs don't use stud extractors. They chew up the threads and destroy the studs as they remove them. Wind on two nuts and do them up tightly against each other. Use a spanner on the bottom nut and wind the stud out. If it won't come out with normal force then apply the hammer technique first. אם אפשר הסבר לקטע המודגש , הטכניקה לא ברורה.
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
איך ניתן לצבוע את הפלסטיק של הכנפונים ולהתאימם לצבע של הטמבונים החדשים? למי שלא הבין את השאלה, יש לגולף בכנפיים, כנפונים מפלסטיק שדהו עם הזמן, מעבר לדהייה הם במצב טוב מאוד, הטמבונים החדשים שחורים בגוון כהה יותר, כיצד ניתן להכהות את הפלסטיק של הכנפונים? אני לא רוצה לצבוע אותם בצבע שעלול להתקלף בכל נגיעה אלא להשחיר אותם.
הודעה אחרונה מאת triumph, -
-
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
אני לא בטוח שהכותרת שלי עומדת בתנאי הפורום, אבל לא יכולתי להתאפק... יש לי מסעדת פועלים קטנה, והיום, בעודי עומד מאחורי הקופה, שמעתי שאגה מפחידה מבחוץ. הספקתי לראות מוסטנג נכנסת לשביל הגישה לעסק שצמוד אלי. אני, לא מבין גדול במוסטנגים (וגם לא ברכבי אספנות אחרים...), המשכתי לעבוד והספקתי לשכוח ממנה. לאחר שסגרתי את המסעדה והתחלתי את ההכנות למחר, שמעתי לפתע שוב את אותה שאגה מפחידה. עכשיו כבר רצתי החוצה עם העובד שלי, בעודי צועק לו: "בוא, יש בחוץ מוסטנג שאתה חייב לראות". יצאנו החוצה, ובנימה מאוכזבת הפטיר העובד שלי אהה, היא חדשה...", אבל כשהתקרבנו, התבררה האמת המרטיטה. היא לא חדשה, היא רק נראית חדשה. מוסטנג שלבי 1967, אם הבנתי את בעלי הרכב נכון, אז מדובר ב- GT500. הרכב נר…
הודעה אחרונה מאת tis34, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז זהו... אתמול הכנסתי בורג, והיום אני מנסה להוציא אותו, אבל מסתבר שזה לא פשוט כלל וכלל. הבורג מסתובב על ריק, וגם כאשר תפסתי אותו באמצעות ג'בקה, ומשכתי תוך כדי סיבוב (ומשכתי חזק, מאוד חזק) זה לא עשה עליו הרבה רושם, והוא המשיך להסתובב על ריק. ככל הנראה מה שקהר הוא שאו הבורג, או ההברגה, נשחקו מסיבה כלשהי, וכעת הבורג לא "תופס" את ההברגה שלו, ולא רוצה לצאת. לכן חשבתי כי סיבוב של הבורג תוך כדי משיכה יפתור את הבעיה, אך לא כך הוא הדבר. עיצות, מישהו??
הודעה אחרונה מאת y9853, -
מזג האויר הנוח והכוסית המובטחת גרמו להתיצבות בפגש שישי בצפון
הודעה אחרונה מאת edan839, -
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
וטעם של עוד. חוויה יוצאת מהכלל למכורים כמוני! לא להאמין עד כמה אנחנו מפגרים בנושא.
הודעה אחרונה מאת shaig, -
היום יצאנו 16 מכוניות עמוסות ממפגש השרון לטיול וביקור בבסיס חיל האויר בנבטים היה יום מקסים כולם הגיעו בזמן והמכוניות גמאו כ- 170 ק"מ לכל כיוון כמה תמונות בחניה בבסיס - לא הרשו לנו לצלם פרט לחניה המון תודה למארגנים
הודעה אחרונה מאת XOFIRX, -
- 0 תגובות
- 638 צפיות
שלום לכולם ! רציתי לדעת מהם זמני תאוצה של חיפושיות בנפחים 1600 /1300 מ 0-100 קמ"ש ומהירות סופית ועד כמה בדיוק מוסיפים סט של קרבורטורים כפולים למנועים אלו ? אם הם לא מהירות אז אני יוותר על החלום ! למרות שאני מאוד אוהב את הצורה של החיפושיות
הודעה אחרונה מאת avichyav, -
- 3 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
הייתי שמח לקבל ציטוט מדויק או מקום מוסמך להדפיס ממנו את החוק... המטרה היא להגיש ערעור על דוח של שוטר(שכנראה לא מכיר את החוק) למיטב ידיעתי בשנים מסוימות לא חובה לחגור מאחורה ושנים אחורה גם מקדימה... תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חברים אני קרוב מאוד לנק' שבירה...הסטרטר של האל קמינו גומר לי את הכוחות(תרתי משמע) אחרי שכבר היה בשיפוץ לפני חודש וחצי,שוב הפסיק לעבוד אלה אם נותנים לו עידוד עם איזה פטיש... הפכתי את כל הפרוקיות באיזור,שיגעתי את LOW RIDER קיצר,אתמול חשמלאי רכב החליף לי עוגן ובדק את הסטרטר בעזרת מצבר ומקל...טחן את המקל!שמתי אותו על האוטו בלילה,בלי ליפט,נשבר לי הגב,אבל חפיף הכל,רק לסיים עם זה כבר,ושוב,חצי סיבוב וכאילו אין מצבר,כבלים מאוטו של החברה ורעשי מתכת מוזרים יצאו משם,שוב,דפיקה קטנה עליו והאוטו מניע,כיביתי,המתנתי,נסיון ראשון הניע,סבבה,היום בבוקר אני קם לעבודה,ומה הפלא...חצי סיבוב וז ה ו,שוב דפיקה,הניע,ועכשיו אחרי נסיעה של חצי שעה,כיביתי וניסיתי שוב,כלום.נמאס לי לשים כסף על הסט…
הודעה אחרונה מאת gluk, -
- 0 תגובות
- 759 צפיות
http://www.5club.org.il/events/event_details.asp?event_code=-1+union+select+1,2,3,4,5,6,7,max(ad_date),min(ad_date),10,11,12+from+ads אמליץ לאבטח את הפירצה במהרה, המשך יום נעים.
הודעה אחרונה מאת santin, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, ביום שישי האחרון נערכה השקה חגיגית של אלפא 2000 ספיידר טורינג שנת 60', במפגש מועדון אלפא רומיאו בהרצליה. מכונית נדירה ורבת ערך, ככל הנראה היחידה בארץ במצב נסיעה, אשר שופצה בידיו הנאמנות של אודי בניה עבור הרוכש שביקש לשמור על אנונימיות (נראה אותו נשאר אנונימי כשינהג ברכב הזה...) תמונות נוספות ממצלמתו של זלמן, מזכיר המועדון - http://s123.photobucket.com/albums/o295/ziko156/AlfaClub/Alfa%20Turing%202000/
הודעה אחרונה מאת adig1971, -
קודם כל, בשביל הכרות עם חברי הפורום האספנות. אני עומר בן 18 מחדרה. עובד ובינתיים חופש גדול עד אחרי החגים שנחזור ללמוד. יש לי ידע טכני מתקדם לאחד שלא מתעסק בזה יום יום. אבל אני עקשן ולא מוותר ושואף לטוב ביותר. הסיפור שלי מתחיל כך: שהיתי בן 7-8 לא זוכר בדיוק, אבי קנה ב 1500 שקל(!) סובארו האצבק שנת 81. מנוע 1300 4 הילוכים, הרכב הראשון מאז הוצאת הרשיון שלו. רכב למתחילים, רכב קרקשה מה שניקרא. הקרקשה שלנו היתה עם אגזוז מפוצל גדול עשתה הרבה רעש ונסעה מהר (אבא שלי חשב הוא שומכר). אחרי שנה וחצי שנתיים, אבי מכר את הרכב. ואני במשך יומיים בכיתי על זה שאין לנו יותר סובארו! בגיל 16 וחצי שהתחלתי לחשוב על רשיון, חשבתי על איזה רכב אני יקנה, ישר ניזכרתי בסובארו. והתחלתי לחפש סוב…
הודעה אחרונה מאת _קופיקו_, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
עזרה לחבר בעל אודי 80 שנת 82 4 הילוכים ידנית ישנה תקלה בתיבת הילוכים שבזמן נסיעה בהילוך 4 ו 2 ההילוך קופץ לניוטרל החבר היה במוסך שאמור להתמחות בסוג רכב זה ושם אמרו לו שהלכה התיבה ושלא ניתן \ שווה לשפץ אותה האם מישהו נתקל בתקלה דומה ויודע מה נדרש כדי לתקן זאת? כמו כן המלצה לבעל מקצוע אמין שמכיר רכב זה ויוכל לעשות את העבודה אם לא ניתן\שווה לשפץ איפה לדעתכם ניתן למצוא תיבה כזאת מפירוק והאם יצא משתלם להביא אחת כזאת מחו"ל תודה מראש שרון
הודעה אחרונה מאת tomshi, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 14.4 אלף צפיות
רציתי לדעת האם אפשרי להשתמש בחומצת מלח לניקוי שכבות של שמנים ושומנים מהמנוע של האוטו? הבנתי שזה חומר חזק מאוד
הודעה אחרונה מאת Aliensof500, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בקרוב אני שולח רכב אספנות מלוס אנג'לס לישראל. יכול להיות שחבר נוסף מצטרף למשלוח אך זה לא בטוח. אם מישהו רוצה לצרף רכב ולאחד כוחות הוא מוזמן לפנות אלי בה.פ. אם מישהו מכיר חברת שילוח אמינה (יש לי נסיון איום ונורא עם חברת "גמא" ומנכ"לה גבי בן אהרון) נשמח לשמוע על כך.
הודעה אחרונה מאת datsun280z, -
- 4 תגובות
- 781 צפיות
שלום לכולם,אני חדש יחסית בפורום ולהגיד ת'אמת אני ממש נהנה בו היום בדרך חזרה הביתה ראיתי את הרכבים הבאים,אני ממש משתוקק לדעת מה אם : אז עיזרו לי בזיהוי תודה מראש לעוזרים :wink: *הרכב הזה עבר לידי די מהר ולא היו עליו סמלים או שם הרכב כידי לזהותו: http://img246.imageshack.us/my.php?image=dsc00038w.jpg *אני יודע שזה פלימוט(או איך שלא כותבים את זה נכון)אבל איזה דגם ואיזו שנה: http://img246.imageshack.us/my.php?image=dsc00039w.jpg http://img246.imageshack.us/my.php?image=dsc00040x.jpg
הודעה אחרונה מאת Lopop, -
אחרי חמש שנים.... ידידי הוירטואליים, מידי פעם כשאני מתבטא כאן בפורום, אני חותם "בעיקר סיטרואן". מזה שנים שאני חובב את המכוניות האלה של החברה הצרפתית שבמשך שנים קראה תגר על כל המוסכמות של עולם הרכב ובהרבה מיקרים הלכה פשוט הפוך ממה שמקובל. ואני אהבתי את זה. עם הזמן התברר לי שיש מכונית שלא היתה מוכרת בארץ, לא יובאה באופן סדיר. עם השנים כשהתחלתי מבקר בתערוכות של סיטרואן בחו"ל גם ראיתי את יצירת הפאר הזאת. בשלב מסוים גם הגעתי אל המכונית היחידה שהיתה אז בארץ, היא חנתה בחצר של מיפעל באחד מאיזורי התעשיה בארץ. אני צפיתי בה מרחוק מבעד לשער. פעם אפילו פגשתי את הבעלים שלה והצעתי לקנות אותה. הוא סירב, למרות שהמכונית עומדת לדעתי כ25 שנה בערך. למי שלא יודע, הסיטרואנים מתקלקלות יותר כ…
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תחרות שיפוץ רכב דו גלגלי ע"ש ניר עוזדור ז"ל – 2009 התחרות לזכרו של ניר עוזדור ז"ל לשיפוץ ושחזור מצטיין של רכב דו/ תלת גלגלי. יוזמי התחרות : משפחת עוזדור ומועדון החמש האירוע בחסות מגזין מוטו מטרות התחרות: עידוד המצוינות בשיפוץ ושחזור של רכבי דו/ תלת גלגלי. תוך הנצחת זכרו של ניר עוזדור ז"ל שהיה חבר מועדון החמש. העמקת הקשר בין מש' עוזדור וחברי מועדון החמש. הגביע נקרא על שמו של ניר עוזדור ז"ל, שנמנה על חובבי האספנות הוותיקים בתחום הרכב הדו גלגלי. לאחר מותו בטרם עת ביקשה משפחתו להנציח את זכרו בשילוב עם תחביבו/תחביבנו. לפיכך הוחלט על הענקת פרס על שמו מטעם מועדון ה-5 ומש' עוזדור, שמוענק מדי שנה, לחבר/ת המועדון ששיפץ/ה או שיקם/ה כלי ר…
הודעה אחרונה מאת מועדון החמש, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתעתד לבקר במפגש הבינלאומי של NSU בעוד כחודשיים בגרמניה. אני אנחת בברלין והמפגש ליד המבורג (כשעתיים וחצי נסיעה). אני מתלבט האם להאריך את הדרך ולעבור בעיר המכוניות של פולקסוואגן בוולפסבורג. האם מישהו היה שם? מה אתם ממליצים? כמה זמן נדרש למצות את המקום? תודה, כרמל
הודעה אחרונה מאת 1303ls, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
היום נצפה בנסיעה סימקה-קרייזלר משנת 73. לאבי היה כזה כשהייתי בן 5, למשך כמה שנים. אין כמו אוטו של ילדות. הרכב נראה חיצונית לא ממש מטופח, אבל נוסע. חיוך גדול.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 651 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=QiB6RKjJiOk&feature=related
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רכבי אינו אספנות וחיפוש העלה אינפומציה מעורפלת. אך מדובר בשאלה שקהילת האספנים מכירה טוב יותר. רכבי שנת 89 ורשיונותיו מוקפאים כ שנה ועשרה חודשים. האם זה נכון שברגע שעוברות שנתיים אני מחוייב בבדיקת מעבדה? נתקלתי בתגובה שבגלל שהוא מיושן שנה אחת אז אין הוא צריך בדיקת מעבדה. "יש צורך בשנתיים מרגע הגדרתו כרכב מיושן". האם זה נכון. במידה ושאלה זו שייכת לקטגוריה אחרת, נא להעביר. תודה
הודעה אחרונה מאת mush, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש המלצה על מכון טסטים באיזור חיפה. אני מחפש מכון שלא ישגעו אותי עם האישור מוסך גם כאשר לא מופיעה הדרישה ברישיון או שעושים בדיקת CO למרות שרכב מהשנתון שלי לא צריך את זה.... בקיצור... מכון שעובד הרבה עם רכבי אספנות ומבין ענין. תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת CooL_DuDu, -
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, הפנס הראשי ב MGF שלי איבד את ברק הציפוי הפנימי של הרפלקטור. ניסיון לנקותו עם מטלית ומעט חומר ניקוי ביתי, הוריד את הציפוי עד לשכבת הפלסטיק. מפורומים בחו"ל הסתבר כי זה קשור לגזים הנפלטים בחום ולהיעדר שכבת בסיס בין הפלסטיק לציפוי - כנראה תכנון לקוי של יצרן הפנס. מישהו יודע כיצד ניתן לצפות את הרפלקטור - בעבודה עצמית או בעזרת בעל מקצוע? לתשומת הלב - הרפלקטור עשוי פלסטיק ולא מתכת כפי שהיה נהוג ברכבים ישנים יותר, החיפוי החיצוני של הפנס עשוי זכוכית ולא דורש פוליש ומחיר פנס חדש ביבוא מרקיע שחקים ויסבול בעתיד מאותה הבעיה. תודה למשיבים, אורן
הודעה אחרונה מאת oren, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://cgi.benl.ebay.be/DKW-F93-AUTO-UNION-MUNGA-58-4x4-cross-country-oldtimer_W0QQitemZ170317561236QQcategoryZ18303QQcmdZViewItem
הודעה אחרונה מאת wheel_man, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמו שהכותרת אומרת.
הודעה אחרונה מאת wheel_man, -
- 2 תגובות
- 860 צפיות
שתי הווספות שלי צריכות הרבה חלקים... בשיטוטים באינטרנט ניתקלתי בחנויות שמוכרות חלקים בתאילנד, והאמת נדהמתי מכך שיש להם כמעט הכל, וגם מהמחירים הזולים. אז ברור לי שחלקי מכניקה אני לא אעיז לקנות משם, וגם קיבלתי חוות דעת מאד שלילית על האיכות. אבל מה, יש להם רצפה ח ד ש ה וזה מפתה מאוד להחליף את מסננת הפסטה שלי במתכת חדשה. יש עוד חלקי גוף כמו הפח שמעל הגלגל הקדמי, נראה לי נחמד מאוד, ויותר גרוע מחתיכת החלודה המעוקמת והמתפרקת שיש לי לא יכול להיות... ויש ג'אנטים מניקל, וסבלים מניקל, וג,ק אמצע מניקל, וכו' וכו', והרבה דברים מאוד מאוד מפתים במחירים מפתים עוד יותר, כמו כיסאות דנדשים, בכל צבע, צורה וריפוד אפשרי. בקיצור, אשמח לשמוע אם למישהו היה נסיון עם חנויו…
הודעה אחרונה מאת y9853, -
חלקיםלפרינץ 4
מאת ofervan- 0 תגובות
- 650 צפיות
למישהו ידוע האם יש מכוניות מזרח גרמניות שהחלקים שלהן זהים לפרינץ 4?מדובר בעיקר במשאבת בלמים מרכזית ומשאבות גלגל. תודה
הודעה אחרונה מאת ofervan, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נסענו היום מרחובות, שם מתקיים מפגש השפלה, אל תל אביב.. אז הנה כמה תמונות ראשונות מרחובות, ומהדרך.. את התמונות שצילמתי ביד אליהו אני אעלה מחר
הודעה אחרונה מאת ערן-B18,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,023 אורחים (הצג רשימה מלאה)