Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החזרת רכב לכביש ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה נדרש לעשות על מנת להחזיר רכב לכביש שגילו עולה על 30, רישיונותיו הופקדו לפני 3-4 שנים והוא אינו רשום כרכב אספנות?

האם ניתן להפוך לאספנות, לשלם אגרה אחת וללכת לטסט, או שיש צורך בבדיקת מעבדה ופרוצדורות אחרות?

תודה.

פורסם

אתה צריך להגיע למשרד התחבורה, עם בעל הרכב הרשום ברישיון הרכב, ובזמן הוצאת הרישיון לבקש להפוך את הסטטוס של הרכב לרכב אספנות .

תצטרך להביא לטסט אישור בלמים ממוסך מורשה (פעם בשנה) .

עד כמה שאני זוכר, לא צריך להעביר את הרכב בדיקות מעבדה וכד' .

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

תיקון - לא משרד התחבורה ,

משרד הרישוי , עם הבעלים הרשומים , תעודת זהות !

ואז הבעלים הרשומים מבקש להופכו לאספנות .

לבטל את מגבלת העברת הבעלות כפי שמופיע במשרד הרישוי על מנת שבדואר ניתן יהיה להעביר בעלות . רכב אספנות יכול להעביר בעלות גם ללא טסט בפועל וגם ללא תשלום אגרה !!!

רק אז ניתן להעביר בעלות .

דרור .

אתה צריך להגיע למשרד התחבורה, עם בעל הרכב הרשום ברישיון הרכב, ובזמן הוצאת הרישיון לבקש להפוך את הסטטוס של הרכב לרכב אספנות .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אישור בלמים ממוסך מורשה לרכב שגילו בין 19 - 15 שנים, לרכב שמעל גיל 20 שנים, כולל רכב אספנות, יש צורך להביא אישור לרכב מיושן ממוסך מורשה.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

קצת סדר בבלאגן.

מה נדרש לעשות על מנת להחזיר רכב לכביש שגילו עולה על 30, רישיונותיו הופקדו לפני 3-4 שנים והוא אינו רשום כרכב אספנות?

עליך לגשת למשרד הרישוי, (אם תלך למשרד התחבורה הם ישלחו אותך למשרד הרישוי), עם הבעלים הרשום ברשיון הרכב, או לחלופין עם יפוי כוח [להעברת בעלות/שינוי רישום/כל פעולה אחרת] מצוי בכול סניף דואר. במשרד הרישוי לבקש מהפקיד/ה לרשום את הרכב במעמד רכב אספנות ולהוציא רשיון רכב. לגשת לדואר לבצע העברת בעלות חובה תעודת זהות והספח[ ולא שום תעודה מזהה אחרת!]. במידה והרכב במצב נסיעה סביר אתה נוסע איתו למוסך (בגרירה או שתוציא רשיון תנועה זמני ל 48 שעות!!!, [ מ 40 ש"ח תקבל עודף-התשלום בדואר]) להכין את הרכב לטסט :מערכת היגוי,מערכת פליטה תקינה, תאורה תקינה, (כיוון פליטת co/קרבורטור בהתאם להוראות משרד התחבורה), צמיגים ועוד... בנוסף יש לבקש מהמוסך אישור תקינות רכב מיושן ע"מ להתקבל למבחן הרישוי. לפני שאתה מזיז את הרכב יש להתקשר לסוכן ביטוח ולבטח את הרכב (אחד התנאים להיתקבל למבחן רישוי) להזכירך רכב אספנות זכאי להנחה של 75% בביטח החובה !!.

האם ניתן להפוך לאספנות, לשלם אגרה אחת וללכת לטסט, או שיש צורך בבדיקת מעבדה ופרוצדורות אחרות?

תודה.

- חובה לשלם את האגרה ע"מ להתקבל למבחן רישוי.

- רכב אספנות פטור מבדיקת מעבדה גם אם עמד למעלה מ 30 שנים.

- אישור תקינות רכב מיושן יש להביא לטסט פעם בשנה *בטסט השנתי.

* הטסט השנתי הוא הטסט הסמוך לתאריך הרישום הרכב (בצד שמאל למעלה של רשיון הרכב). אם תיגש לטסט מחר ובעוד חודש תיצטרך לגשת שוב לטסט וזה תאריך הרישום אז תתצטרך גם להביא אישור רכב מיושן. (מומלץ לשמור צילום של האישור מוסך ולהציגו בטסט החצי שנתי !!).

אני ממליץ לגשת למשרד רישוי שצמוד אליו יש סניף דואר כדי לחסוך בזמן.

המקומות המומלצים מבחינתי:

ראשל"צ (הרצל 30).

חולון.

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

אוקיי תודה..

סיכום:

לגשת למשרד הרישוי, רישום כרכב אספנות, אישור מוסך מורשה (כרגיל), ושיהיה בהצלחה בטסט...

אין צורך בבדיקת מעבדה!

פורסם
אוקיי תודה..

סיכום:

לגשת למשרד הרישוי, רישום כרכב אספנות, אישור מוסך מורשה (כרגיל), ושיהיה בהצלחה בטסט...

אין צורך בבדיקת מעבדה!

נכון.

שיהיה בהצלחה ותעדכן בתמונות:wink:.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תוכן חדש...