Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פז'ו 206 2003 57K - כבר הלך המצמד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

206 XS 57KM

כבר כמה ימים אני קצת "אוכל את עצמי" בסוף החלטטתי ללכת על זה...

לפני שבועיים הייתי במוסך עקב רעש מוזר "מכיוון מכסה מנוע" של כאילו-אחת-הרצועות-שלי-משוחררת-וצריך למתוח-אותה.

את הרעש המוזר התחלתי לשמוע מס' ימים קודם והחלטתי לא לדחות יותר.

במוסך - אחרי שהעלו לי אותו על ליפט אמרו שהמייסב לחץ למצמד (אני חושב שזה מה שהם אמרו) הלך. הערכת נזק היתה 500-1200 ש"ח לפני מע"מ. יותר מדוייק הוא לא יכל להגיד לי מבלי לפרק את הגיר (??).

אמרתי "טוב נו, מה נעשה האוטו כבר למעלה" והשארתי את הרכב.

אחרי כ 3~ שעות שהרכב היה במוסך התקשרו שאבוא לקחת אותו - הנזק היה 2200 ש"ח.

החלק היחיד שהוחלף - "קיט לשיפוץ קלאצ'" שעלה 1150 ש"ח לפני מעמ ורשום שהחלק מקורי.

כל השאר היו וכל מני דברים מנוריים.

ביקשתי לראות את הקלאצ' שלי ואחרי שהם הראו לי (אני באמת מקווה שהם הראו לי את שלי) ראיתי שם מין חריטה בעומק מס' מלימטרים מסביב לעיגול שבמרכז שכביכול המייסב גרם לה. הם גם אמרו לי שהדיסקים גם ככה כבר דקים והיה צריך להחליפו.

כל זה היה לפני שבועים ואני יודע שגם אם דפקו אותי - לא ניתן לחזור אחורה.

מה אני כן רוצה? זה לדעת שאם דפקו אותי למוסך הזה אני לא חוזר.

החיוך היפה שלהם (והם באמת כולם נחמדים מאוד) לא שווה -2K בבנק שלי.

עכשיו לשאלות:

1) הגיוני שלרכב חדש -3 שנים על הכביש ורק 57 KM ילך המצמד? אני יד שלישית - זה שקניתי ממנו לא נראה כאחד שמתחרע על האוטו - אולי הנהג שלפניו... ראיתי/קראתי מספיק הודעות של אנשים שנסעו

2) מה זאת אומרת "קיט שיפוץ מצמד" זה לא מחיר של מצמד חדש? למה לא שאלו אותי מה אני רוצה לעשות?

3) המחיר הגיוני או במילים אחרות "כמה דפקו אותי"?

4) אין מחירון שאומר כככה וככה זה צריך לעלות בשביל לקבל הצעת מחיר מדוייקת (בזיון) איך זה שמתחיל מ 500-1200 ומגיע ל2200 מבלי שנמצעו פגמים.

5) טיפה לא קשור אבל בכל זאת בטיפולים רשום שטיימינג אני צריך לעשות כל 90K או 3 שנים. עוד פעם: קראתי מלא הודעות של אנשים שנוסעים על רכבים חדשים ועושים טיימינג אחרי 100K ו 5 שנים שהרכב על הכביש. את רשימת טיפולים לא ראיתי - סמכתי על המוסך - יכול שגם כאן "עקצו" אותי?

*** אני מבקש שרק אנשים בעלי נסיון יענו לי ולא "סתם לפי הגשה פנימית".***

תודה מראש לכולם.

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

הגיוני ביותר תלוי עד כמה לוחצים על המצמד אני מכיר מישהו שכל הנסיעה עם רגל על הגז ורגל על המצמד והוא כל חצי שנה עושה קלאץ חדש בעקרון הוא אמור להחזיק כ70000 בערך תלחץ פחות יחזיק יותר

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

אני יכול לשרוף לך קלאץ' חדש גם ב- 0 ק"מ. ותאמין לי שיש לי פני מלאך....

נכנסת למוסך עקב מיסב לחץ תקול. מיסב לחץ מתקלקל בעיקר עקב עמידה ברמזורים עם דוושה לחוצה. מישהו בעברו של האוטו לקח את המלצות המורה לנהיגה יותר מדי ברצינות.

עיקר העלות בעבודה כזו היא פירוק והרכבת הגיר. כאשר מבצעים עבודה זו חייבים לבדוק את כל מיכלול הקלאץ' כולל משאבה תחתונה/כבל ומזלג, את גלגל התנופה, את ההילוך הישיר והמיסב הראשי של הגיר, את הפקקים האחוריים בבלוק המנוע ומיסב ראשי אחורי במנוע. אני מקווה שלא שכחתי דבר. עבור כל אחד מהנ"ל אתה עלול לשלם פירוק והרכבת גיר בעתיד אם מצבו לא לגמרי תקין.

זו הסיבה שכאשר מוסרים אוטו למוסך מסכמים אחד משני הדברים-

1. אני נשאר בחדר נהגים, בולס בורקס ומחכה לפירוק הגיר. יחד נראה המצב ונחליט מה מחליפים.

2. אני הולך הביתה. לאחר הפירוק אתם מתקשרים אלי בטלפון ומספרים לי מה המצב, מה ההמלצה ואני אחליט מה מבצעים.

גם אפשרות מס' 3 קיימת. עובדתית אתה התנהגת כך- חבר'ה הנה האוטו "תעשו מה שצריך" ושלום. תתקשרו כשתסיימו את העבודה. אפשרות שלאחריה מפרסמים הודעה בפורום "אכלו לי - שתו לי".

היות ומה שהיה היה, לא נותר לך אלא לחקור מה בדיוק בוצע על מנת שלפחות תבין.

"קיט לקלאץ'" הוא שם מאד כוללני. מה זה כולל במקרה שלך?

מיסב לחץ - דיסק?

מיסב לחץ - דיסק - פלטה לחץ?

מיסב לחץ - דיסק - פלטה לחץ - גלגל תנופה?

אין לך מושג וגם לנו לא. נסה לברר עפ"י המספר הקטלוגי עם המוסך.

עבודות נוספות שבוצעו? יישור פני גלגל תנופה, למשל? אין לך מושג וגם לנו לא.

צלם חשבונית, השלם הפרטים ונסייע לך להבין החשבון.

פורסם

בקצרה:

קלאצ' בהחלט יכול למות אחרי 57K ק"מ, בטח אם הרכב ננהג הרבה בעיר, או לחילופין לא נהגו בצורה נכונה. לא צריך לנהוג בצורה ברוטאלית בשביל לגמור קלאצ (אם כי גם זו בהחלט אופציה) מספיק לשחק איתו יותר מדי בזינוקים בעליה במקום ללחוץ על הברקס, לא לשחרר אותו בזמן וכו'. ג'רמי פה נתן דוגמא שסבא שלו, נהג מ-א-ו-ד רגוע היה גומר קלאצ'ים מאוד מהר בגלל נהיגה לא נכונה.

טיימינג - כל רכב וכל יצרן בפני עצמו. יש רכבים שבהם זה 5 שנים ו100K, יש רכבים שבהם זה 3 שנים או 60K.

גיא

פורסם

ישנה כאן רק בעיה אחת שאמרו לך שהתיקון יהיה עד 1200 ש"ח וגבו ממך 2200 ש"ח מבלי לעדכן אותך לפני התיקון, ואת העלות של הקלאץ המכסימלית הם יודעים לפני התיקון.

פורסם

כמו שמושיקו כתב - הקילומטראז' לא ממש קובע ,אלא איך נסעו על הקלאץ'.

מחירים - למיטב ידיעתי (צריך לבדוק ,אבל זה מה שאני זוכר) , קלאץ' של LUKעולה 550-600 ש"ח , VALEO עולה באיזור ה-800 (קלאץ' OEM , אבל ללא הלוגו של PSA).

אם אכן שמו לך קלאץ' קומפלט מהחברה , יכול להיות שהוא עלה 1100 ש"ח כפי שכתבת.

את הנזק שנעשה מהמיסב הדפוק הראו לך (שוב ,בהנחה שהמוסך לא עשה עליך קומבינות , ולפי מה שתיארת בדבר התקלה זה נשמע בסדר).

השאלה מה עוד עשו לך , ואם אכן השתמשו בחלקים מקוריים.

בכל מקרה -ניתן היה לגמור את העבודה בפחות כסף (במוסך אחר) - אבל להערכתי במוסך מורשה של היבואן היית מגיע לסכומים דומים בכל מקרה.

טיימינג אכן עושים כל 3 שנים או 90K ק"מ - לפי הוראות היצרן. לא שווה לשחק עם זה.

להמשיך באותו מוסך ? שיקול שלך. קודם כל שאל את עצמך אם אתה סומך על טיב העבודה והמילה של המוסך (או המנהל שלו).

לטעמי מוסך טוב (או מוסכניק) שווה תוספת כסף על כזה שאינך סומך עליו ,אבל זה משהו סובייקטיבי.

פורסם

טוב - אז תודה רבה לכל המגיבים.

מושיקו -אני לא יודע מה בדיוק עשו לרכב וגם לא אמרתי למוסכניק קח את הרכב ותעשה מה שאתה רוצה. לא! אמרתי לו שיתקשר אלי כשהוא מפרק את הגיר..

מק"ט הפריט (לא יודע אם זה יעזור) הוא 1-2050R3. המחיר שלו 1,146.16 ש"ח :smile:

מה לגבי מה שגל אמר ?

"ישנה כאן רק בעיה אחת שאמרו לך שהתיקון יהיה עד 1200 ש"ח וגבו ממך 2200 ש"ח מבלי לעדכן אותך לפני התיקון, ואת העלות של הקלאץ המכסימלית הם יודעים לפני התיקון."

וסליחה - טעות. אצלי הטיימינג - 3 שנים או 60K - לא מעט מדי לטיימינג?

כי מי שמשקיע, שוקע....

• תוכן חדש...