Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

בתור נוסע ברכבים כמו פג'ו 205, פיאט, רנו 5 ועוד רכבים ישנים בהם אין משענות ראש לנוסעים מאחורה, סבלתי נורא.

לכן, בתור בעל רכב פג'ו 205, החלטתי להרכיב משענות ראש מאחור. הלכתי לכיוון של "עשה זאת בעצמך", ובתור התחלה קניתי 2 משענות ראש מרפד ביפו, תמורת 100 ש"ח.

לפניכם התוצאה הסופית - לאחר ההתקנה. אני חסכתי בקנייה של ריפוד למשענות הראש האלו, ופשוט מתחתי את הריפוד של המושבים האחוריים עם משענות הראש החדשות.

בתמונה הבאה רואים איך זה נראה מאחור, ואיך נראית משענת הראש ללא כיסוי הריפוד.

תוצאה סופית.jpg

הסוד מאחורה.jpg

ראש המושב.jpg

פורסם

בתמונה "חיבור המשענת" ניתן לראות כיצד העסק מחובר.

בפג'ו 205, לפחות בדגם שלי - GR style שנת 93, כל המושב האחורי נתמך ע"י משטח אלומיניום. במשטח הזה קדחתי חורים והרכבתי "אומגות" שיתמכו במוטות של משענות הראש.

את החורים סימנתי קודם באמצעות עיפרון, לאחר מכן קדחתי. את האומגות הרכבתי לאחר שהורדתי את הריפוד של המושבים, וגם את הריפוד המקורי (אפשרי באמצעות ריצ'רצ'ים ביצידי המושבים). כך הגישה היתה נוחה להבריג את האומגות לאומים בצד הפנימי של המושב.

זהו. את המשענות אני יכול להוריד ולהרכיב מתי שאני רוצה, בעיקר כשצריך להוביל משהו ויש להשכיב את המושבים האחוריים.

ראש המושב מאחור.jpg

חיבור המשענת.jpg

חיבור המשענת מקרוב.jpg

פורסם
יאללה, רק תלונות!

מה שחשוב זה מה שבפנים, לא הריפוד ולא איך זה עטוף!

במכוניות וגם אצל אנשים.

אני לא מבין אותך גבר...

העלת פה הודעה של DIY בן אדם נותן לך טיפ (שלדעתי נכון בטירוף) לשפר את זה בחמש דקות עבודה שיראה כמו בן אדם, ושלא יראה כאילו גדל למושב שלך גידול סרטני....אז מה שאתה עושה זה יוצא עליו ?

הרעיון מאוד נחמד הביצוע הטכני של חיבור המושבים דיי מקצועי, לא חבל להרוס פרוייקט איכותי על פינישים קטנים ? כדיי לתת "אפקט" של משענת ראש באמת כדאי שתעטוף את זה בנפרד (ועל הדרך באמת תחליף כיסויים זה נראה כמו כיסוי מיטה) כי ככה זה נראה כאילו סתם הכנסת קוביה של ספוג מתחת לריפוד

אבל שבע בחור, אוטו שלך : זה מה שבא לך ? ראש טוב תהנה

פורסם

אחלה רעיון.

אם כי למי שלא מסיע אנשים מאחור הייתי דווקא ממליץ לא להרכיב משענות ראש \ לפרק במידה וקיימות - כי הרבה פעמים משענות ראש חוסמות חלק משדה הראיה שלנו לאחור דרך המראה המרכזית של הרכב.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
חבר, תבדוק עמידות וחוזק...

בזמן תאונה חסוחלילה זה יכול לעוף קדימה ולפרק למישהו את הראש.

:| .

:mm_yeah:

בנוסף בזמן WHIPLASH הראש של הנוסע במושב האחורי יכול להיות משופד על אחד המוטות האלה שמחזיקים את המשענת.

לא נעים.......

אני לא בעד DIY בנושאי בטיחות...

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

את האמת ,נראה לי שרק כ-10% אם לא פחות מהנהגים ו הנוסעים באמת משעינים את הראש.

(9% מתוך ה-10% נוהגים בעונדות:wink: ) כולם מחזיקים את הראש באויר.:roll: .רק בפקקים

או כשהולכים לישון.

פורסם
את האמת ,נראה לי שרק כ-10% אם לא פחות מהנהגים ו הנוסעים באמת משעינים את הראש.

(9% מתוך ה-10% נוהגים בעונדות:wink: ) כולם מחזיקים את הראש באויר.:roll: .רק בפקקים

או כשהולכים לישון.

לפי מה שאני זוכר משיעורי הנהיגה (יש לי זכרון טוב מלפני 6 שנים) אסור להשעין את הראש על המשענת בזמן נהיגה - לפחות זה מה שהמורה שלי היה אומר לי ;)

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

חמינדוס אני לא יודע מה קורה איתך, אתה לא אמור ל"השתמש" במשענות ראש האלה, זה רק למקרה שמישהו נכנס בך מאחורה, ואיך בדיוק המשענת ראש יכולה לעוף ולפרק למישהו את הראש? אני מציע שיעור פיזיקה אחד בתשלום 100 ש"ח.

פורסם

המשענות ראש לא נועדו על מנת שתוכל להשעין את הראש שלך עליהם, אלא במקרה של תאונה להימנע מפגיעת צליפה (כשהראש נע אחורה בזמן תאונה, לדברים מדוייקים יותר חפש מאמר של נמרוד רחמימוב בפורום זה ותחכים). הדבר שהתקנת לטעמי אינו בטיחותי, שכן בעת תאונה במקום תועלת המשענות הללו יעשו יותר נזק.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם
חמינדוס אני לא יודע מה קורה איתך, אתה לא אמור ל"השתמש" במשענות ראש האלה, זה רק למקרה שמישהו נכנס בך מאחורה, ואיך בדיוק המשענת ראש יכולה לעוף ולפרק למישהו את הראש? אני מציע שיעור פיזיקה אחד בתשלום 100 ש"ח.

אם אתה רוצה קצת אספקט פיזיקלי: נכון שאם משהו ייתנגש בך על ציר התנועה (נגדיר ציר זה

כ: ^x) כלומר אתה נוסע ישר בכיוון ^x במהירות Vo והוא ב V1 (ו V1>Vo), מאחר ויש כוח (האומגות) שמונע את תנועתן באותו ציר אז התנע שהן יקבלו כתוצאה מהמכה, יוחזר חזרה בכיוון הפוך.

אבל - אם הפגיעה תהיה על ידי פגוש שנמצא קצת יותר נמוך מהרכב והרכב הפוגע ייתן גם מכה בציר האנכי (גם אם זה בזווית - ווקטור הכוח שייפעל יהיה מורכב משני רכיבים, האחד ^x והשני ^y), לא בטוח שהאומגות יוכלו להחזיק במקום את הכריות. נכון שמאחר והאומגות מפעילות כוח בניגוד לכיוון הפגיעה בציר ^X, סביר שהכריות, ביחס לנוסע במערכת הרכב, יזרקו אחורה אך הן בהחלט יכולות למצוא עצמן עפות קדימה.

אני לא יודע עד כמה סנריו זה סביר אך מבחינה פיזיקלית תאורתית טהורה - הסכנה בהחלט קיימת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...