Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, שוב היא עושה לי בעיות, מה שנקרא- keeping me on my toes

לא מפתיע לגלות בעיות חשמל בפורד, אבל כבר נשבר לי ה-#$@!^ :?

פיאסטה MK3 1400 Ghia שנת 90'

התעלול האחרון שלה הוא הדלקת נורית הטעינה בזמן נסיעה, מדי פעם

הבעיה לא באלטרנטור עצמו- אלא בקונקטור. האלטרנטור שופץ לפני מספר חודשים, וכנראה שמקור הבעיה (גם אחרי התייעצות עם חשמלאי) הוא בקונקטור של האלטרנטור, והיווצרות קורוזיה בסביבתו.

הכל טוב ויפה עד כאן, אלא שמגוון השטויות שהמכונית עושה חוץ מזה הוא די משעשע:

לחלונות החשמליים יש מהירות שתלויה כנראה במזג האוויר, גם הנעילה המרכזית מתנהגת כמו רס"ר- יום כן, יום לא, יום למה לא...? לפעמים, תוך כדי שיר מלהיב במיוחד ברדיו, אני מתופף לי קלות על ההגה- אז האורות עושים לי דיסקוטק ומהבהבים לפי הקצב.

ועוד מיני מרעי בישין...

על פניו, את רוב התקלות שתיארתי ניתן לתקן בקלות יחסית (ניקוי קונקטור, תיקון מגעים רופפים, בדיקת מחשב אזעקה, אולי החלפת מנועים לחלונות), ואת חלקן אוכל לתקן בעצמי למרות הידע המוגבל בחשמל רכב.

אבל- הסטוריית ההזנחה ברכב שלי אצל הבעלים הקודמים היא קשה. אחרי מספר קולוסאלי של חשמלאים ישראלים מהסוג הגרוע אשר מנחת זרועם טעמה המסכנה, אפשר להוציא ממנה מספיק חוטים חשמליים מיותרים, מעקפים לא ברורים ותוספות שנראות כאילו הושמו שם ע"י סטיבי וונדר, כדי להקיף את כדוה"א. למשל, כשברדיו היתה בעיית קליטה קשה והועבר לחשמלאי שלי, הוצאו מתוך הגג לא פחות מ-3 אנטנות שהועברו במקביל! זה בטח היה משהו כמו: "לא קולט? אין בעיה! משה- שים לו עוד אנטנה, יעבוד בובה!". החשמלאי שלי הרכיב לי אחת, שם אותה כמו שצריך, מאז אין בעיות.

ועכשיו לביזנס- באמת, באמת, באמת נמאס לי לשפץ כל פעם איזה מפסק או להחליף קונקטור. אני יודע בוודאות כמעט מוחלטת ששורשן של חלק גדול מהבעיות הללו (והעתידיות) טמון בתיקונים החובבניים שנעשו עד היום. אני בטוח שיש לי זליגות מתח מפה ועד הודעה חדשה, ואולי אפילו קצר או שניים. יש לי חשמלאי מצוין (שגם מתמחה בפורד במקרה, מה טוב), אבל כיס לא עמוק בכלל. כמה לדעתכם יעלה לי, ומה התועלת שאקבל אם אומר לו- "פרק את הדאשברוד, תוציא הכל, תחזיר רק מה שצריך. או בקיצור- החזר אותה למצבה המקורי, תוך הורדת משקל משמעותית..."??? האם זה שווה את הזמן, הטרחה והכסף? או שמא עלי להמשיך לטפל בסימפטומים ולא במחלה...?(אני שואל, כי אני רוצה לעשות את השיפוץ, אבל מקור ההתייעצות הראשון שלי- udical היקר, אומר די בפשטות: "טמבל...תקן את הקונקטור ועזוב את השאר". אז בבקשה תעזרו לי פה כי אני טובע בחוטים!!!

:confused::puzzled::conf: )

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

טמבל...תקן את הקונקטור ועזוב את השאר ! ;)

ועכשיו ברצינות: הקונקטור של האלטרנטור בפיאסטה 1.4 שיש להן מזגן הוא מכה.

ולמה? לא בגלל פורד אלא בגלל "אלקס אורגינל" (המזגן).

כדי לעשות מקום למדחס, בעבירו את האלטנרנטור למעלה, כך שהקונקטור שלו כמעט נוגע בסעפת הפליטה.

הדבר הזה גורם לכך שכל שנה, הקונקטור יתפחם וכידוע, פחם מוליך חשמל.

פרק את הקונקטור, קנה חדש, הרכב וסיימת עם הכאב ראש הזה עד לשנה הבאה.

אגב, היו דגמים שונים (של מזגן), בהם האלטרנטור הותקן למטה והמדחס למעלה, ליד הסעפת.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

יופי אודי, אתה לא צפוי בכלל...

קקה! :wink:

אכן, מצאתי ב-ebay תחת מילת החיפוש kabelbaum צמה חשמלית עבור הפיאסטה

אני שואל אם לדעת אנשי הפורום המכובדים- כדאי לעשות שיפוץ נרחב בכזה סדר גודל? (כל המערכת החשמלית של הרכב), או שאני מכניס את עצמי לצרה גדולה מדי? (לא שחבל לי על החשמלאי, אבל על הכיס, והזמן וכן הלאה...)

מה גם שזו ghia, אז יש בה הרבה יותר בלאגן חשמלי מפיאסטה עם רמת גימור נמוכה יותר

ד"א- האם יש למישהו מושג מהו המושג האנגלי ל-"צמה חשמלית"? kabelbaum ייתן לי תוצאות רק מגרמניה, ואני רוצה לראות אם יש כאלה במקומות אחרים.

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

ד"א- האם יש למישהו מושג מהו המושג האנגלי ל-"צמה חשמלית"? kabelbaum ייתן לי תוצאות רק מגרמניה, ואני רוצה לראות אם יש כאלה במקומות אחרים.

תנסה Cable Loom או Wire/ing Loom.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

• תוכן חדש...