Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

דוקטור יש לי בעיה...

התאורה הפנימית לא נדלקת כאשר אני פותח את דלת צד הנהג וגם התאורה בדלת עצמה לא נדלקת (הכוונה לבקליט חצי אדום חצי לבן שמורכב בצד הפנימי של הדלת). לא מספיק כול הצרות האלה דוקטור גם לא ניתן לנעול את דלת הנהג בעזרת הכפתור הפנימי.

כלומר מתבצעת נעילה של כול הדלתות ותיכף ומיד הכפתור של צד הנהג מזדקר בחזרה למעלה.

כול הבעיות הם בצד ימין של הרכב (בעיה פסיכולוגית ?).

פתחתי את הספר של HAYNES ומצאתי סכימה חשמלית של המעגלים הקשורים למנגנון התאורה.

כנראה המפסק או המגען מורכב בתוך מכלול פתיחת הדלת,

להחליף את המכלול הזה לא בא בחשבון.

האם מישהו הצליח לתקן את הבעיה הזו בעצמו ?

שכחתי לציין שבדקתי בעזרת DVM מד מתח וגיליתי שלא מגיע בכלל מתח לתאורה הפנימית בדלת הנהג. (אין פלוס +).

חברה הצעות מכול הכיוונים האפשרים התקבלו בברכה.

אני לצ'מפיון מוטורס לא חוזר אחרי האילתורים האחרונים.

מרק

איזה כייף לי :)

פורסם

לי היתה בעיה דומה, והיא היתה חיבור לא טוב של האדמה למעגל התאורה, סידרתי והכל חזר לעבוד (תודות לרפי לין :D)

תתחיל ללכת אחורה מהדלת ולבדוק עד איפה כן מגיע מתח, יש לך נתק איפשהו, או בקו האדמה או בקו המתח לנורה, לא צריך להיות מסובך מדי.

...Carpe Diem

פורסם

עקרונית , בעיה מסוג זה נמצאת בכפתור על קורת הדלת. פרק אותו בעדינות, אל תאבד את החוט הפנימי. בדוק אם בגשור ישיר התאורה מופעלת. אם כן, נקה היטב את מגעי הכפתור, בדרך כלל גלויים לעין, שים גרפית על הבורג והרכב מחדש.

בהצלחה.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

במכוניות מודרניות, בחלקן, אין יותר כפתור מתג בקורת הדלת לאור הפנימי אלא הוא נמצא בתוך הנועל

(LOCKER) החשמלי שבדלת ובגלל שהוא פגום לא נדלק האור הפנימי בפתיחת הדלת וגם נעילת הדלת החשמלית לא תקינה. כנראה שאין מנוס אלא מהחלפת מכלל הנועל שאולי תשיג כזה משומש זול יותר בפרוקית רכב. כמובן שיש לבצע קודם אבחון התקלה אצל חשמלאי/מוסך.

בברכת שנה טובה - רפי לין :-)

פורסם

היי

כן מתוך הסכימה החשמלית של מכלול הנעילה הבנתי שהבעיה כנראה בתוך המכלול.

השאלה במידה ואני מפרק את המכלול אזי האם קיימת גישה לטיפול או החלפה של חלקים חשמליים/מכניים תקולים ?

מרק

פורסם

תעשה את הבדיקה הבאה : תוציא את המפתחות מהסוויץ' פתח דלת נהג הדלק אורות, אם אין צפצוף הלך המיקרו סוויץ' זאת בעיה נפוצה וידועה בVW אין כמעט רכב שבמוקדם או במאוחר לא נדפק לו החלק הזה !!!!

בקיצור זה גם סרט לא קטן כי לא ניתן לתקן את זה, בזמנו חשבתי על ביצוע מעקף והשמת מיקרו סוויץ' אוניברסאלי על הקורה, אחרי זה ירדתי מזה מדובר באיזה 5 חוטים שמתחברים ומתנתקים במקביל, קיצר - סרט !

אגב המיקרו סוויץ' נמצא בתוך מנגנון הנעילה שאותו לא ניתן לתפעל לחלוטין רק להחליף לחדש וגם אין תחליפיים בשוק, זה או להביא מפירוק - ומי מבטיח ששם זה עובד ? מי מבטיח כמה זמן יעבוד ?

או להביא חדש....וזה י-ק-ר !!

פורסם

עתיד שלום

ניסיתי את מה שכתבת , ואכן כאשר אני פותח את דלת צד הנהג והאורות דולקים אין ציפצוף.

האם המכלול של הנעילה סגור עם ברגים או מסמרות ?

כי במידה והוא סגור עם ברגים אני אקח על עצמי פרוייקט קטן לנסות לראות מה באמת מתקלקל במכלול,אולי ניתן לתקן זאת.

תראה קיימת גם תופעה שהתאורה הפנימית מפסיקה לעבוד כתוצאה מהתפרקות של המגעים בתוך המנגנון של המפסק.

ניתקלתי במספר אנשים שהתאורה הפנימית בגולף חדלה לעבוד.תמורת 250 שקל הרכיבו להם חדש במוסך.

התקלה והתיקון פשוטים מאוד.

יש לפרק את המכלול כולו ולהחזיר קפיץ סורר שמחליט להתנתק מהמקום,וזה למה ? כי הפלסטיק שמחזיק את הקפיץ (מגע) מתפשט עקב החום.

לאחר מכן הוספתי חתיכת פלסטיק עם טיפה דבק וזהו,התיקון מחזיק כבר 3 שנים.

כך שאני חשוב שגם את מנגנון של מכלול הנעילה אפשר לנצח.

אולי בחג אני אנסה לתקן...מבטיח לדווח כולל צילומים במידה ואני הצליח.

מרק

• תוכן חדש...