Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל פעם שאני מגיע למוסך לאחד מהטיפולים הקבועים, המוסכניק אומר לי דברים אחרים...ולכן אין לי מושג מה הם הדברים שצריך לבדוק, ולהחליף ברכב.... על כל טיפול הוא רוצה איזה 350 ש"ח..

עשיתי חושבים והחלטתי לעשות את הטיפולים הקבועים לבד, פשוט לקנות את החלפים והשמנים ולהחליף לבד. לא ראיתי שום דבר מסובך במה שהמוסכניק עשה.

שאלה אחת בלבד לי אליכם... מה הם הדברים אותם צריך לעשות בטיפול 10000?, ומה הם הדברים שצריך לעשות בטיפול 5000?...

הרכב שלי הוא מיצובישי לנסר 1992, עבר 168,000... ישן אבל אהוב.

תודה מראש לכל העונים.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יותר פרטים :

תתן דגם מנוע

(נפח - ודגם ממש מהרשיון בדרך כלל זה 3 אותיות)

סוג תיבת הילוכים

קיצר כל פרטים שאתה יכול ואני אנסה לברר לך

פורסם

שלום

כאחד שמטפל ברכב לבד טיפולים שוטפים , אני מאוד ממליץ לך להמשיך לבצע זאת לבד וכמובן תוכל להעזר בבעלי מקצוע בפורום.

כמובן שאתה תחסוך קצת כסף אבל תהייה בטוח שהטיפול בוצע !!

תנסה להשיג ספר רכב של HAYNES ל והוא יכול לעזור לך לבצע את כול הטיפולים והאחזקה של הרכב.

מתוך הספר של HAYNES למדתי גם להחליף רדיאטור/משאבת מים וכדומה.

כשאר אני מגיע לפעמים למוסך מורשה הם מתפעלים מרמת התחזוקה של הרכב שלי.

פעם אמרתי להם שאני מטפל לבד ברכב בגלל זה הוא במצב טוב.

מרק

איזה כייף לי :)

פורסם

כל רכב והטיפולים המתאימים לו.

פנה למוסך מורשה מיצובישי או ליבואן לקבלת ספר טיפולים המפרט מה עושים בכל טיפול.

אם אינני טועה המיצובישי שלך צריכה טיפול כל 15K או שנה, מה שבא קודם.

המהדרין עושים כל חצי שנה או 7500 ק"מ.

טיימינג אם אני לא טועה עושים פעם ב-90000 ק"מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עפ"י חוק אסור לטפל ברכב שלא במוסך מורשה.

אין דבר כזה "טיפול 5000/10000". יש טיפול בקרה תקופתי. גם אם אתה תחליף לבד באדיקות שמן ופילטרים, אתה לא מוסמך ולא יודע לבדוק ולטפל בבלמים, במתלים, בולמים, ציריות ועוד.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אין דבר כזה "טיפול 5000/10000". יש טיפול בקרה תקופתי. גם אם אתה תחליף לבד באדיקות שמן ופילטרים, אתה לא מוסמך ולא יודע לבדוק ולטפל בבלמים, במתלים, בולמים, ציריות ועוד.

אני חולק עליך

טיפול 10,000 אפשרי בהחלט לעשות לבד

החלפת שמן + פילטר שמן + פילטר אוויר + פילטר דלק

4 הדברים האלה לא מסובכים, רק צריך להעזר בפעמים הראשונות בבעל מקצוע שיסביר לך מה לעשות

ואיך, וסט כלים מתאימים לביצוע העבודה, ונגמר הסיפור

אני אומנם עברתי קורס מזורז בצבא של מכונאי רכב אבל גם לפני זה הייתי עושה טיפולים לאוטו שלי

בפעמים הראשונות אבא שלי קצת עזר לי אבל אחר כך המשכתי לעשות לבד וזה בכלל לא קשה ואפילו די מספק

לדעת שאתה עשית ולא שילמת למישהוא אחר.

ודרך אגב אני אף פעם לא שמעתי על טיפול 5,000 נראה לי שזה סתם המצאה לגבות יותר כסף

על דברים שלא קיימים...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אסור להכין אוכל שלא במסעדה או מקייטרינג מורשה. כי אני לא מוסמך להוסיף מלח למרק שלי?

משכנתא זה קל

פורסם
אסור להכין אוכל שלא במסעדה או מקייטרינג מורשה. כי אני לא מוסמך להוסיף מלח למרק שלי?
אסור לתת טיפול רפואי שלא באמצעות רופא. כי אני לא מוסמך לתת אקמול לבן שלי?

אסור לבנות קיר תוספת שלא באמצעות קבלן רשום ואישור של ועדת ביניין ערים מקומית. כי אני לא מוסמך לערבב מלט?

אתה רואה? תמיד אפשר להביא דברים לקיצוניות. אבל מה לעשות? עם הבטן שלך אתה לא עולה על הכביש ומסכן רכוש ונפש של אחר. עם האוטו שלך - כן! עם הבית שלך - כן!

המחוקק קבע מה אסור לעשות בתחומים שיש בהם משום סכנה לעצמך ו/או לאחרים ו/או לרכושם. אני לא הייתי רוצה למצוא עצמי בכביש כשבנתיב לידי נוסע מישהו שלא בדקו לו את המתלים כבר שנתיים ודווקא עכשיו יחליט הגלגל שלו להיפרד מהאוטו שלו. לא הייתי רוצה לנסוע לפני מישהו שטיפל בעצמו בבלמיו והם יקרסו דווקא כשהוא צריך לבלום.

פעם אחת בשנה שיראה את האוטו בעל מקצוע ולא חובבן מדרכות. זה לא הרבה ותחשבו על זה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
אני לא הייתי רוצה למצוא עצמי בכביש כשבנתיב לידי נוסע מישהו שלא בדקו לו את המתלים כבר שנתיים ודווקא עכשיו יחליט הגלגל שלו להיפרד מהאוטו שלו. לא הייתי רוצה לנסוע לפני מישהו שטיפל בעצמו בבלמיו והם יקרסו דווקא כשהוא צריך לבלום. ותחשבו על זה.

אז אתה לא נוסע לארה"ב? שם אין חוקים מטופשים כאלה, וגם לא טסט בחלק מהמדינות.

פורסם
אני לא הייתי רוצה למצוא עצמי בכביש כשבנתיב לידי נוסע מישהו שלא בדקו לו את המתלים כבר שנתיים ודווקא עכשיו יחליט הגלגל שלו להיפרד מהאוטו שלו. יש לי סיפור לספר לך, על משפחה שהמכונית שלהם תוקנה במוסך סופר מורשה אחרי תאונה. באחד הרגעים הגלגל החליט להפרד להם מהרכב והם טסו על הנאבה עד לתעלת ניקוז בצד השמאלי של הכביש. בנס לא נסעו מכוניות מנתיב הנגדי והאוטו עצר בתעלה. אם ה"מומחים" לא יודעים לסגור טוב גלגל כדי להבטיח את הישארותו על הנאבה, מומחים כאלה עדיף לשים בכלא , ולא לטפל במכוניות של אנשים!

לא הייתי רוצה לנסוע לפני מישהו שטיפל בעצמו בבלמיו והם יקרסו דווקא כשהוא צריך לבלום.

אם תראה אודי 100 כסופה, שמור נפשך! פן לא יעבדו הבלמים!

אם תראה סיטרואן קסארה כחולה, שמור נפשך! פן לא יעבדו הבלמים!

אם תראה את איציק, תנופף לו לשלום, וברח על נפשך.

תראה, יש דוגמאות לכאן ולכאן, ולא בטוח שהילד בן ה17 של המכונאי במוסך שלך שעובד לך על האוטו הוא מספיק אחראי לעשות את זה. ובכלל מוסכים פה פועלים רק בגלל שלבעל המוסך יש תעודה סוג ג'! לפועלים במוסך עצמו אין תעודות, ולא תמיד יש ידע. (כמובן בלי להכליל חס וחלילה בעלי מקצוע מהשורה הראשונה).

אז אם יש משהו שיש לי את היכולת והידע לעשות, אני אתן למישהו שאני לא מכיר רק בגלל שלבעל עסקיו יש תעודה שרכש ומוסכו רשום כ"מוסמך משרד הרישוי" לעשות זאת? אני לא אסכן את החיים שלי ואת הרכב שלי, ואת הרכבים והחיים של האחרים על הכביש.

מי שאין לו שמץ של מושג אין להכין חביתה שלא יכין, מי שיש לו, שלא יתן לאחרים להכין לו. אולי הם ישרפו אותה יותר מדי.

משכנתא זה קל

פורסם

מסכים לחלוטין עם PRIMEKART, אין שום סיבה שהרכב לא יעבור בדיקה כללית במוסך ברמה לפחות פעם בשנה (זה בכלל לא הרבה, אפשר אפילו פעמיים). למה לא להיות בראש שקט ולדעת שמישהו בדק אותך ואתה תקין - בכל זאת מדובר בחיים שלך, מי שנוסע איתך, וכל מי שאיתך על הכביש.

וחנן - בארה"ב הם חכמים מספיק בשביל לעשות את העבודה בבית כמו שצריך, וגם ללכת למוסך כשצריך - בניגוד לכאן שאנשים סתם רוצים לחסוך קצת כסף.

...Carpe Diem

פורסם
למה לא להיות בראש שקט ולדעת שמישהו בדק אותך ואתה תקין

כי לשים את הרכב שלך במוסך ישראלי אופיני (לא כולם-יש כמה צדיקים) זו פחות או יותר הדרך הכי טובה לחרב את הרכב, כולל המערכות הבטיחותיות שלו.

בארה"ב הם חכמים מספיק
אז בגלל זה הם משלמים לי, ולעוד איזה ישראלי או שניים, סכומים לא מבוטלים לעשות בשבילם פרויקטים שונים?

תרשמו גם את הג'יפ, הקורולה והDR600 שלי, כרכבים שלא כדאי לכם להיות לידם. גם הם לא ראו, מוסך ישראלי , לצורך טיפולים, במצטבר, כבר מעל ל20 שנה.

פורסם

מי שלא מספיק אחראי להחליף בלמים בזמן לא מספיק אחראי גם לנהוג בכביש.

ושלא יעצור לו האוטו מול הדלת כניסה של הבית...

דבר שני, הבלמים לא נעלמים ביום בהיר אחד. וכל אחד יודע את זה.

כל אחד יודע להבחין שאוטו לא עוצר יופי יופי. ואז הוא יודע שיש משהו והולך או לבדוק בעצמו או למוסך.

אז מה הבעיה? אז כל המתחסדים ביניכם, כן אלה שגם חושבים שזה לא אחראי להסתכל על ידית האיתות ב100 קמ"ש (אהמבניאהמ). כנסו למוסך ואל תציקו.

פורסם

טיפול 5:

שמן+פילטר שמן

טיפול 10:

שמן+פילטר שמן+פילטר אויר+פילטר דלק+פלאגים.

כל שנתיים:

חוטי הצתה, שמן גיר אוטומטי,מים יעודיים ונקיון מערכת המים.

אישית אני מאוד מציע לך לעשות כל מה שבטיפול 10, כל 5000 ק"מ. וכמובן בין לבין לבדוק צינורות אם קרועים\בנדים\נזילות וכו...

שנה טובה.

פורסם

זה נחמד ויפה להציע תמיד לעשות טיפולים כל 5000 קילומטר...

אבל זה ישים רק לגבי רכבים שלא נוסעים.

אם אני אי פעם אחליט לפעול בדרך מוזרה זו, אני אצטרך לעשות טיפול כל חודש וחצי.

זה ישים לרכבים שעושים 5000 בשנה. ובשאר הזמן הבעלים של הרכב מייעץ לכולם לעשות טיפול כל 5000 כי הוא לא חושב שמישהו נוסע יותר מזה.

אז בוקר טוב! רוב האנשים נוסעים יותר מ5000 בשנה! זאת אומרת שאפילו אם הבחור עושה 20K, אתם רוצים שהוא יעשה 4 טיפולים בשנה? אתם נורמלים? אתם ממש מגזימים.

• תוכן חדש...