Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מסכים איתך.

בעבר היתה לי גם גולף ישנה וטובה שנת 1986 מנוע 1300 במוסך אמרו לי תבוא כול 5000 קילומטר לטיפול.

עזוב הם רוצים לעשות עלייך קופה.

אני טיפלתי ברכב בעצמי טיפול כול 10.000 קילומטר והרכב הזה עדיין נוסע אצל מי שקנה אוטו (180.000 קילומטר).

בוודאי אני הקבל על הראש מהמוסכניקים בפורום אבל כול אחד יעשה את החשבון שלו.

כמובן מירווח הטיפולים תלוי בסוג/ דגם הרכב ומצבו.

אני לא חושב שכדי להשקיע ברכב יישן (יחסית) כול כך הרבה זמן/טיפולים/כסף.

חסוך את הכסף הזה לרכב הבא שלך.

בהצלחה

איזה כייף לי :)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תראה, יש דוגמאות לכאן ולכאן, ולא בטוח שהילד בן ה17 של המכונאי במוסך שלך שעובד לך על האוטו הוא מספיק אחראי לעשות את זה. ובכלל מוסכים פה פועלים רק בגלל שלבעל המוסך יש תעודה סוג ג'! לפועלים במוסך עצמו אין תעודות, ולא תמיד יש ידע. (כמובן בלי להכליל חס וחלילה בעלי מקצוע מהשורה הראשונה).

אז אם יש משהו שיש לי את היכולת והידע לעשות, אני אתן למישהו שאני לא מכיר רק בגלל שלבעל עסקיו יש תעודה שרכש ומוסכו רשום כ"מוסמך משרד הרישוי" לעשות זאת? אני לא אסכן את החיים שלי ואת הרכב שלי, ואת הרכבים והחיים של האחרים על הכביש.

מי שאין לו שמץ של מושג אין להכין חביתה שלא יכין, מי שיש לו, שלא יתן לאחרים להכין לו. אולי הם ישרפו אותה יותר מדי.

ידידי הצעיר, אל תירק לבאר גדולה ויקרה של אלפי משפחות המתפרנסות בכבוד מענף המוסכים. רמאים יש בכל ענף ובכל תחום עיסוק. הכללות הן בזול.

גם אם "הילד בן ה-17" ביצע עבודה, בעל המקצוע מבקר את עבודתו ומכסה אותך באחריות המקצועית שלו לאיכות העבודה. בתור מי שהתחיל את חיי העבודה שלו בגיל 13 במוסך, אני יכול להעיד על כך.

אין "תעודות סוג ג'" לבעלי מוסכים. "תעודת אומן" ו"תעודת מנהל מוסך" רוכשים בהרבה שעות לימוד אחרי שעות העבודה המפרכת בערב וזכאים להן רק לאחר הרבה שנות עבודה שחורה וקשה. "מוסך מורשה" הוא מוסך בפיקוח של משרד התחבורה ומרבית המוסכים חברים באגוד המוסכים המעניק להם גב מקצועי בהדרכה ולך הלקוח- מוסד בוררות מהמוצלחים והיעילים בישראל.

אתה יכול להביא למוסך חלפים ושמן שקנית "בזול" ואתה יכול לעמוד ליד בעל המקצוע ולפקח על מעשיו. כך אני עושה למרות שהידע שלי מאפשר לי ללמד כמה דרדקים כמוך הלכות עבודה במוסך ועוד קצת. יש מוסכים קטנים ומשפחתיים שיאפשרו לך גם לעבוד בעצמך ויפקחו על עבודתך. בכל מקרה- עין מקצועית ובעלת ניסיון חייבת לשזוף את תחתית הרכב שלך והבלמים לפחות פעם אחת בשנה. בלמים עוצרים את הרכב גם כאשר אתה במצב של כמעט ברזל על ברזל. אתה עלול לגלות את המשמעות של זה בירידה ארוכה.... מעבר טסט בהצלחה הוא לא תעודת ביטוח לתקינות המיכלולים. אם אתה לא חייב את זה לעצמך, אז לפני הכל אתה חייב את זה ליקירך שנוסעים איתך באוטו.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
גם אם "הילד בן ה-17" ביצע עבודה, בעל המקצוע מבקר את עבודתו ומכסה אותך באחריות המקצועית שלו לאיכות העבודה..

בולשיט

אף אחד לא בודק ואתה יודע את זה. ושלא תעיז להגיד שכן.

פורסם

חברים יקרים

אין בכוונתי להכפיש את שמם של המוסכניקים,אבל לפני 25 שנים שהייתי יפה וצעיר בסביבות גיל 16-17 פירקתי והרכבתי רכבים ייתכן שאתה יודע אולי מה סימקה 1000. הפכתי רכב מסוג זה לרכב שטח בניתי במו ידי רדיאטור ומיכל עיבוי לרכב הזה.

נכון אני לא מכונאי מדופלם אין לי תעודה מוסמכת.

היום אני מהנדס מכונות שיכול ללמד אותך ועוד הרבה מכונאים כיצד מטפלים ולמה דברים בנויים בצורה כזו או אחרת ברכב.

אני לא סומך על מוסכניקים אני מכונאי של הרכב שלי בלבד.

מוזר מאוד מה שאתה כותב כי אחרי שניסיתי מספר לא קטן של מוסכים אני עדיין מאוכזב.

אולי באמת תייעץ לי באיזה מוסך אני אוכל לטפל בגולף שלי מבלי לחשוב פעמים האם העבודה בוצעה כראוי.

ידידי היקר אני אולי קצת דפוק אבל כאשר הרכב יוצא ממוסך אני בודק האם הידקו את הברגים של הגלגלים.

איפה קיים המוסך הדמיוני שאתה מדבר עליו ??

איזה כייף לי :)

פורסם

בקשר לברגים של הגלגלים אתה לא דפוק אני אישית מכיר מקרה של הבוס שלי שיצא ממוסך ושכחו לסגור לו את הברגים ונגזרו לו כל הגוז'ונים...

פורסם

שלום.

בו נעשה כצת סדר בבלגן.

נכון שהרבה יבואנים ואו חברות שיוק רכב או יצרנים ממלצים על טיפולי רכב לפי כול מיני קרקטוריונים.

האחד אומר כול 10.000 טיפול, השני 12.500 טיפול ,השלשי 15.000 טיפול ,הרבעי 17.500 טיפול וגם כול 20.000 טיפול.

אבל מי אמר לבעל הרכב שההמלצות האלו מיצגות את האינטרס של הלקוח או אולי ג'מיק שיוקי כדי לרכוש את לב הלקוחות. כמו כן היבואנים חיבים לדאוג גם להכנסה ממחירת חלקים בעתיד.

להבנת הנושא! עוד לא נולד השמן שמיועד לכול כך הרבה קילומטרים!!!

הסיבה העיקרית היא התחמצנות השמן עקב שינויי טמפ' גבוהים מנוע חם ומנוע קר.

מה לעשות מתוך נסיון בדוק מומלץ להחליף שמן כול 5000 ק"מ ושמן + מסנן כול 10.000 ק"מ.

אי החלפת שמן בזמן והחלפה לפי "הוראות יצרן" לא שומרת על המנוע והאינטרס של בעל הרכב...

יצע לי להחליף עשרות אים לא מאות מנועים שנהרסו כליל עקב החלפת שמן לפי הוראות יצרן ותמיד בתום אחריות איין למי לבוא בטענות.

רבים מכם העוקבים בפורום ניתקלו בשרשורים כגון רעשים מהמנוע לחץ שמן מהבהב ומנוע דופק.

בה 90% מהמקרים הנזקים ניגרמו עקב אי החלפת שמן צפופה יותר.

רשימה של מכוניות שהמנועים ניזוקו עקב החלפת שמן לפי הוראות יצרן ולא כול 5000 ו 10.000

כול הפזו', סיטרואן, מזדה קטסטרופה, דאיהוא , קאיה, ניסן, ועוד ועוד.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
בולשיט

אף אחד לא בודק ואתה יודע את זה. ושלא תעיז להגיד שכן.

רבותי האחראים כאן. אם זה הסגנון - אני לא משתתף כאן יותר. לשיקולכם.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

בני צר לי לאכזב אותך, אבל הנה כמה נתונים אישית ממני לא שמעתי מחברים ולא סיפרו לי, רכבים שלי אישית.

משאית וולוו שהיתה לנו, טיפול כל 45 אלף לפי הוראות יצרן.

מיצובישי מגנום: טיפול על ידי כל 60 אלף! כן 60 אלף. עם השמן של המשאית. יודע כמה קילומטר האוטו עשה עם אותו מנוע? חצי מיליון בדיוק.

מזדה 323 כבר 30 אלף ללא טיפול.

לא שאני בעד. אבל רק להראות לך דוגמאות.

רק את הסיטרואן שלי אני ממש מקפיד לטפל בזמן וכמו שצריך בלי לחפף, שם אני מפחד.

פורסם

ארז, בטח שאתה מפחד, אחרי שחטפת בומבה (תרתי משמע) גם בכיס וגם באוטו....

(תקרית המערכת ההידאולית).

וראוי שתיתן התנצלות למר PRIMEKART החביב. לא יפה להגיב כמו שרשמת.

פורסם
ארז, בטח שאתה מפחד, אחרי שחטפת בומבה (תרתי משמע) גם בכיס וגם באוטו....

(תקרית המערכת ההידאולית).

וראוי שתיתן התנצלות למר PRIMEKART החביב. לא יפה להגיב כמו שרשמת.

:) צודק, סליחה אני מתנצל אבל מתוך נסיוני לא ראיתי מעולם מנהל עבודה שבודק את עבודת העובדים במוסך. עם זאת אני מתנצל.

פורסם

ארז, זה ממש לא במקום. אין חכם כבעל ניסיון, ועכשיו שאמרת שלא ראית רק יצאת טמבל, שאמרת, "ואל תעיז להגיד שכן".

חוסר הידע שלך לא מחייב אף אחד אחר, אז תלמד להתבטא.

כל מוסך מורשה בודק את העבודה של הצעירים אצלו, כי הוא חותם על זה והוא אחראי מקצועית. נקודה.

אם תרצה שמהנדס מכונות שהוא גם מכונאי חשמלאי ועוד יעבוד לך על הרכב מא' עד ת', תתכונן לשלם יותר, הרבה יותר.

וכל מי שהגיע לשלב שהוא לא סומך על המוסך שלו אז הוא נמצא במוסך הלא נכון, חד וחלק.

בתקווה לקצת יותר סובלנות בשנה החדשה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
יותר פרטים :

תתן דגם מנוע

(נפח - ודגם ממש מהרשיון בדרך כלל זה 3 אותיות)

סוג תיבת הילוכים

קיצר כל פרטים שאתה יכול ואני אנסה לברר לך

מיצובישי לנסר GLX אוטומט, 1.6 ליטר V12

טיפול 5:

שמן+פילטר שמן

טיפול 10:

שמן+פילטר שמן+פילטר אויר+פילטר דלק+פלאגים.

כל שנתיים:

חוטי הצתה, שמן גיר אוטומטי,מים יעודיים ונקיון מערכת המים.

אישית אני מאוד מציע לך לעשות כל מה שבטיפול 10, כל 5000 ק"מ. וכמובן בין לבין לבדוק צינורות אם קרועים\בנדים\נזילות וכו...

שנה טובה.

זהו?... בטוח?... תודה...

ואגב, לכל מי שאומר שאסור לעשות טיפולים לבד, לפחות במקרה שלי, אם אני לא אעשה אותם לבד... אני כניראה אמשוך אותם הרבה זמן מפני שכסף זאת בעיה רצינית, ולא תמיד יש לי כסף בשביל טיפול... לא עדיף כבר לטפל לבד בלי למשוך את הזמן? לא לכל אחד יש את הפריוילגיה ללכת למוסך מורשה בלה בלה בלה.... לא כולנו מיליונרים... ואם הם רוצים 4 פעמים בשנה לקחת ממני 500 ש"ח על טיפול שאני לבד יכול לעשות בעלות של רבע מזה... אני לא מוכן לשלם להם.. מה גם שבכל הטיפולים אני גם ככה נמצא עם בעל המוסך שעושה את הטיפול, כלומר גם ככה הזמן שלי מבוזבז... אז לפחות שאני אחסוך את הכסף... לגבי פעם בשנה שיראו את האוטו במוסך מורשה, אני מסכים. אבל תחשבו על זה כך, רוב האנשים הפשוטים, מבצעים טיפולים קבועים במוסכים שמוכרים להם, וממש לא תמיד לאותו מוסך יש את האישורים הדרושים לכל הטיפולים אותם הוא עושה, ולא תמיד המוסכניק יודע מה הוא עושה, מפני שהמוסך אינו מורשה, אבל הלקוחות לא יודעים מזה וסומכים עליו בעינים עצומות. - כלומר, גם מבזבזים ים כסף וגם אף מכונאי\חשמלאי\וכ"ו רציני לא רואה את הרכב שלהם בכלל...

אז תסלחו לי... אני מעדיף כבר לעשות טיפולים לבד, ואולי פעם בשנה לבצע בדיקה במוסך מורשה, אין במדינה שלנו על מי לסמוך... רק על עצמנו. ואת זה כל אחד יודע..

פורסם

בעת פתיחת הבורג של אגן השמן יש להחליף גם את הטבעת שיש בין הבורג לאגן עצמו, תקנה כמה טבעות כאלה זה עולה שקלים בודדים,אם תהיה נחמד אולי יתנו לך אפילו בחינם.

חג שמח.

פורסם
כל מוסך מורשה בודק את העבודה של הצעירים אצלו, כי הוא חותם על זה והוא אחראי מקצועית. נקודה.

צביקה

יס יס בואי לפרדס.

פורסם

אההה... שכחתי באמת... איפה אני יכול לקנות את כל הדברים הנ"ל? פילטרים, פלאגים, שמנים וכ"ו...?

אגב... שאלה... איך אני יודע כמה שמןלשים במנוע אחרי שהוצאתי את השמן הישן? ואיזה שמן לשים?

משהו כאן דיבר על ספר HAYNES, לרכב... איפה אני יכול להשיג את הספר הזה?

• תוכן חדש...