Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב הגיע הזמן להחליף רצועת תזמון בפונטו שלנו, להזכירכם מדובר בפונטו 75 HSD שנת 98 שעברה תחת ידי הצבא שלנו.

אבא הביא את האוטו למוסך ושם נתקלו בבעיה.

הביאו רצועת תזמון אשר יש בה 108 שיניים (אני אישית ספרתי), כמו הרצועה הקודמת. רק שכעת הרצועה מחליקה.

המותחן (הגלגל הזה שמותח את הרצועה, לא יודע בדיוק איך קוראים לו) הינו אותו מותחן (הוחלף בחדש, מכיוון שהישן חרק, ומימדיו החיצוניים והפנימיים זהים), הרצועה אותה רצועה, באורך ובמספר השיניים. אולם הטיימינג מחליק. המוסך הציע לאבא שלי להביא רצועה עם 107 שיניים, על מנת השטיימינג לא יחליק.

השאלות שלי הן:

1) האם רצועה בעלת 107 שיניים ולא 108 שיניים הינה הפתרון? או שמא יכול להגרם נזק כלשהו אם הרצועה תהיה מתוחה יתר על המידה? האם בכלל יש רצועה כזו לפיאט פונטו בעלת 107 שיניים? המוסך אמר שהרצועה לפיאט פונטו היא בעלת 108 שיניים, אולם בגלל שהרצועה מחליקה, צריך להביא רצועה עם 107 שיניים.

2) מדוע הרצועה כעת מחליקה, אולם לפני שהיא הוחלפה היא לא החליקה (מדובר באותה רצועה, רק אחת חדשה)? הייתכן שהמוסך פשוט חאפר, והוא לא מתח את הרצועה כמו שצריך?

3) יש איזשהו פתרון אחר אולי למעט להביא רצועה קצרה יותר? אולי המותחן שהוחלף הינו מותחן שונה?

4) מישהו יודע אולי מה המק"ט של רצועת תזמון ושל מותחן לפיאט פונטו? וכמו כן גם מהן המידות של רצועת התזמון ומספר השיניים שאמורים להיות בה? חיפשתי בכל גוגל ולא מצאתי כלום בנוגע למקטים, ולתמונות או מימדים, ראוי לציין גם שלא קיים ספר היינס לדגם הנ"ל.

תודה לעונים.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

תתקשר למ.י.ר חלפים ברחוב המסגר ותקנה מהם רצועה מקורית לפונטו שלך. אין לי המספר שלהם אבל רפי לין יוכל לעדכן אותך

[SIZE=5][COLOR=red][/COLOR][/SIZE]

פורסם

שלום.

מה זה הרצועה מחליקה?

הרי אים היא תחליק השסטומים ינזקו.

אם תשים רצועה אם מיספר שניים שונה מהמקור התיזמון יעבד אחרי הסיבוב הראשון של המנוע כלומר

לא תהיה חפיפה בזמן והסוף שסטומים עקומים.

לא ניראה לי הגיוני מה שכתבתה או המכונאי אהבל.

אני מציעה לפני כול מיני קומבינציות תנסה להחזיר את הרצועה הישנה ותראה מה קורה לנסיון.

כמו כן כך את הרצועה הישנה והחדשה 108 שינייים תניח אותם על שולחן גב אל גב סמן נקודה מסוימת בשתי הרצועות ואז תתחיל לסובב את הרצועות כאשר הם צמודות אחת לשניה ותקפיד על מקביליות השנים ותראה אם הסימנים ניפגשים אם הם ניפגשים המכונאי אהבל אם לא הרצועה לא זהה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

הכוונה במחליקה היא כשמרכיבים אותה, ומניעים אותה בידיים רואים בבירור שהיא קצת מחליקה, ותוך כדי ניסיון הנעה היא השמיעה צווחות. יותר נסיונות הנעה לא נעשו.

בני, בנוגע לבדיקה שן מול שן לא נעשה. יתכן שיהיו יותר מ2 רצועות בעלות 108 שיניים עם היקף זהה לפיאט פונטו?

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

קודם כל תודה על התשובה.

חיפוש קצר בגוגל עם המספר 46515401 שמוטבע על הרצועה החדשה שנמצאת אצלי העלה את התוצאות הבאות:

http://www.fiatparts.co.uk/aceMORE%20CAMBELTS.htm כלומר ההמק"ט והרצועה הנ"ל מתאימים לפונטו 1.2.

חיפוש באתר גרמני הביא את התוצאות הבאות, שאורמות שהמק"ט הנ"ל מתאים לרצועת תזמון של פונטו, והיא בעלת 108 שיניים.

Fahrzeugmarke Fiat Produkt-Nr. 855 Vergleichs-Nr. 46515401 Artikel Zahnriemen 108 Zähne Kategorie Keil-, Zahn-, Steuerriemen Beschreibung/Fahrzeug Palio/Punto/Strada וכמו כן באתר הנ"ל http://www.bluricambi.com/catalog/product_info.php?products_id=21&osCsid=f5bdb9d1f1e3481524994dbdc82746b2 כתוב גם כן שהמק"ט הוא של רצועת תזמון לפונטו, ושזה מתאים לכל דגמי הפונטו דור I.

כלומר הרצועה הנ"ל היא בוודאות של פיאט פונטו דור ראשון והיא מתאימה לפונטו 75.

אז למה הרצועה מחליקה? יש למישהו פתרון? מחר העבודה תימשך, נקווה שיפתרו את הבעיה, בכל מקרה אם בכלל קיימת רצועה בעלת 107 שיניים, ניתן לשים אותה במקום הרצועה בעלת 108 שיניים?

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

אני לא יודע, אני לא הייתי במוסך. אבא שלי סיפר שברגע שמזיזים את הרצועה בצורה ידנית היא מחליקה קלות, ובעת ניסיון התנעה קצר עלו צווחות וחריקות, והרצועה זזה קצת וכאילו בדרכה לפול.

בנוגע למוסך אין לי מושג.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

שלום

לפי מידע שברשותי (בדוק גם אתה) הרצועה היא בעלת 108 שיניים.

שאר המידות בקובץ המצורף, סימנתי עבורך בצהוב את הרצועה שלפי הבנתי מתאימה לרכב שלך.

יש לבדוק לפי קוד מנוע !!

מרק

Pages from Binder2.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב אז ככה.

מרק תודה על הנתונים. אני אשמח לקבל איזה העתק או לינק להורדה של התוכנה או הספר הנ"ל. :)

חיפשתי בנתונים של מרק, והרצועה תואמת את כל הנתונים שפורסמו שם.

יכול להיות שהם הרכיבו פולי שונה? וכעת הרצועה משוחררת מדי? למישהו יש אולי מידות של הפולי?

או שיותר פשוט, והמוסכניק הזה פשוט לא יודע בכלל למתוח את הרצועה כמו שצריך. :\

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

בכל מקרה, כמו שבני אמר, אל תרכיב רצועה בת 107 שיניים, אחרת הטיימינג ילך לאיבוד.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

היי

מצורף קישור להורדת קובץ של נתוני הרצועה וגם המותחן.

דפדף קצת בקובץ ותמצא את כול המידות.

אני סומך על היצרן הגרמני (אחד הטובים בעולם) שהנתונים נכונים.

עובדה הרצועה הישנה מתאימה למידות ContiTech

הורד את הקבצים הבאים אני לא זוכר איזה מהם.

Application guide KIT

Application guide

for passenger cars and vans (2004/2005)

Application guide

Commercial vehicles (2004/2005)

קישור:

http://www.contitech.de/ct/contitech/themen/produkte/antriebsriemen/kfz_ersatz/download_e.html

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...