Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוד רגע קט והן נעלמות לנו...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנות ה 80 נימכרו בארץ דגמי מכוניות רבים,בקונפיגורציות מוזרות משהו,בשל מיסוי מפלה למכוניות שנפח מנוען עלה על 1300 סמ"ק.

חוץ מהסובארו 1.3 DL שהיתה מלכת המכירות הבילתי מעורערת,כיכבה כאן האסקונה מבית אופל,שהיתה להיט והולידה את תופעת הייבוא האישי.

אני יסקור את תולדותיה,ואם יש למישהו להוסיף,בייחוד תמונות(מחשבים הם לא הצד החזק שלי,בלשון המעטה..).

האסקונה,המישפחתית של אופל הוצגה בתחילת שנות ה 70,עם הנעה אחורית,כמובן,ועברה מתיחת פנים רצינית בשנת 75,בה היא הוצגה עם עיצוב מחודש,אך עדיין עם הנעה אחורית.

בסוף שנות ה 70 מצאה עצמה אופל במצב בעייתי;מצד אחד,המכירות היו טובות,בייחוד בפילחי השוק המסורתיים של אופל,בני הצווארון הכחול ואנשים מבוגרים,ולמרות מקדמות תדמית כמו המנטה בעלת העיצוב הספורטיבי והמונזה שהיתה מכונית קופה גדולה,התקשתה אופל לקרוץ לקהל צעיר,שהעדיף את הגולף של פולקסווגן והאודי 80.

לקראת סוף שנות ה 70 החלו מרבית היצרנים לעבור להנעה קדמית,למעט פורד(שאפילו היא החלה לגשש בכיוון עם הפיאסטה שהוצגה ב 76),בפלח השוק החשוב מכולם-מכוניות קומפקטיות ומישפחתיות.

לאופל לא היה הרבה להציע-הקדט והאסקונה היו מיושנות ולא ברות תחרות,מה גם שלאופל לא היתה ממש קומפקטית כמו הגולף או האלפא סוד,שהצליחו מאד.

בשנת 77 נפלה באופל החלטה-מוותרים על ההנעה האחורית בקדט ובאסקונה.

הסנונית הראשונה,הקדט D הוצגה בחודש מרץ 80',והיתה קומפקטית חדשה לחלוטין.

פותחה סידרת מנועים חדשה בנפח 1.3 ו 1.6,המיתלים היו בשיטת מק'פרסון והאחוריים ניפרדים.

ההצלחה היתה מידית והיפתיעה אפילו את אנשי אופל האופטימיים ביותר.

הקדט הפכה להיט,ועקפה בקלות את הגולף בטבלאות המכירות,בייחוד בגרמנייה ובריטנייה,שהיו השווקים החשובים ביותר של אופל.

מעודדים מההצלחה המסחררת של הקדט,ניגשו מהנדסי אופל לתכנן את יורשת האסקונה הזקנה.

יחידות כוח היו להם מהקדט- 1.3 עם 60 או 75 כ"ס(ההבדלים בהספק נבעו מיחס דחיסה שונה)ו 1.6 עם 75 או 90 כ"ס,הספקים מכובדים למדי.

תיבות ההילוכים היו ידניות עם 4 או 5 הילוכים או אוטומטיות(TH 125 אמריקאית),ההגה הפך למסרק ומוט משונן(במקום מנגנון סבבת באסקונה הקודמת)והמיתלים היו ניפרדים,עם קורת רוחב אחורית.

בתיכנון השילדה השתתפו גם היצרנים האמריקאיים של GM,מאחר והם היו זקוקים לפלטרופרמה חדשה שתחליף את זו של השבט העתיקה,עבור סידרה J.

האסקונה הוצגה בשני גירסאות מרכב-4 ו 5 דלתות,האצ'בק נאה או מישפחתית בעיצוב מסורתי,שבנקל אפשר לקשרו לאופל,אך בעלת יעלות אווירודינמית גבוהה יחסית.

האסקונה הוצגה בתערוכת פרנקפורט בספטמבר 81',וזכתה לקבל פנים נילהבת,הן מצד המבקרים והן מצד העיתונות.

ההצלחה היתה מיידית,וביחד עם הקדט הם נימכרו בקצב מסחרר.

לארץ החל הייבוא בתחילת 82',וגם כאן זכתה האסקונה לקבלת פנים נילהבת.

עם מנוע בנפח "הנכון" 1.3,מחיר סביר(10% יותר מסובארו 1.3)ומראה מישפחתי מלא,הפכה האסקונה ללהיט.

בניגוד לסובארו 1.3,האסקונה נסעה טוב,והציעה ביצועים טובים יחסית לנפח,מרווח פנימי טוב והתנהגות בטוחה.

האסקונה הוצעה במיספר רמות גימור(LS,GLS,CD),שזו שיובאה ע"י ליאו גולדברג היתה כצפוי הפשוטה ביותר.

מיד לאחר תחילת הייבוא,גילו מיספר יזמים זריזים שמחיר המכונית בבלגייה נמוך בהרבה מבארץ,והחלו לייבא אותן לארץ בייבוא אישי.

רמות הגימור היו מגוונות בהרבה(J,ברלינה המפוארת)והמחיר היה נמוך ביחס.

עשרות מישרדי יבוא אישי צצו כפיטריות אחר הגשם,וכולם קנו אותן אצל סוכן אופל,יהודי חרדי,מהעיר אנוורפן,עד שאפילו אופל עצמם לא האמינו כמה אסקונות 1.3 מוכר הדילר הזה...

האסקונה הפגינה אמינות טובה ואיכות מרכב יוצאת מהכלל טובה,והן נימכרו עד 88(בשנת 85 עברה הסקונה מתיחת פנים)ודי חבל שהן הולכות ונעלמות(לפחות בני דודינו נהנים מהם...).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני חייב לציין שבסיבובי ברחבי השומרון במסגת הצבאית... אני יכול להבין לאיפה כל האסקונות נעלמו :wink:

כמות נכבדת נוסעת לפחות באזור טול כרם והסביבה זה אסקונות מכל הדגמים והקומבינות שאתה יכול לחלום עליהם.

פורסם

...וגם גירסת דיזל 1.6 מחרידה עם 54 כ"ס,וגירסאות 2.0 עם 115 כ"ס וגירסת SR עם 130 כ"ס,אך הכוונה היתה לגעת רק בגירסאות ה"ישראליות".

פורסם

יש ליד הבית שלי אסקונה שנת 86 (נדמה לי) 1.6 בצבע כחול כהה, שמורה מאוד! יד ראשונה של זקן יקי עם לו"ז קבוע.

הם נעלמו?

רק באזור שלי יש 6 אסקונות מכל הצורות והדגמים, רובן שייכות לזקנים.

אולי אחד מהם ימכור יום אחד, ואולי אני אהפוך למאושר שיקנה אותה (הכחולה). זה באמת רכב מצוין.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

גם בצפון אצל הערבים הישראלים אופל מותג שרץ חזק מאוד, היום הייתי בעוספייה ויש גם אסקונות בכמויות.

אחת המכוניות הראשונות ב"חבר'ה" שלנו היתה אסקונה 1300 אוטומטית מודל 86 של חבר אחד, ששירתה אותו ואותנו נאמנה למרות עגלתיות מפלצתית.

אני זוכר לטובה עד היום את איכות הבנייה המופתית שלה, שעלתה על האאודי שלנו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נורא מוZר שבאחד מימי השבוע חשבתי גם אני לאן נעלמו כל הצ'קונות שהיו חלק מנוף ילדותי (מה לעשות)

ובאמת ראיתי אחת, באותו היום, בכביש 2 מקרטעת לה בניחותא,פחות לנהג :-P ....

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
מה מיוחד באסקונה GT?

האם היא ספורטיבית אמיתית או שזוהי רק רמת גימור?

אין שום דבר מיוחד. לאחד מחברי מועדון אופל יש אסקונה GT לבנה יפייפיה. לא מדובר ברכב מיוחד אבל בהחלט מרשים לראות רכב כזה בן 20 שנה עדיין דופק כמו שעון שוויצרי ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בתערוכת פריז בספטמבר 84' הוצגה מתיחת הפנים של האסקונה,בד בבד עם הצגתה של הקדט החדשה.

במסגרת מתיחת הפנים בוטל מנוע ה 1.3 בעל 60 הכ"ס,הספק מנוע ה 1.6 הפך להיות אחיד,82 כ"ס,ומאייד הוורג'ט(של רוצ'סטר האמריקאית)הוחלף בפירבורג גרמני.

לרמות הגימור המסורתיות באופל(LS,GLS,CD)נוספה רמת גימור GT,שהחליפה את ה SR כרמה הספורטיבית.

גם הצד המכאני לא הוזנח;נוספו מנוע 1.8 עם 115 כ"ס והזרקת דלק,ומנוע 2.0 עם הספק מכובד של 130 כ"ס,שהביא אותה להירות מירבית של למעלה מ 200 קמ"ש ותאוצה מ 0-100 תוך 9 שניות.

פורסם

בשנת 87 היתה לשכן שלי כזו שנת 82 1300 אוטומטית.

היה לוקח לה 20 שניות עד שהיתה מגיעה ל- 100 המסכנה....:shock:

בין המכוניות שאני ממש אוהב.....

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

• תוכן חדש...