Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון סבלתי מבעית גמגום מנוע ורעידות מציקות בסרק. פנו אלי מספר חברי פורום בעלי 106, וכן נמסר לי על בעלי 106 ו- 206 נוספים מהפורום שסובלים מאותה בעיה, ולכן אני מעלה פה פרטים לגבי פתרון הבעיה אצלי.

נתחיל בפואנטה- התברר שפתרון הבעיה אצלי הוא כיוון שסתומים. השסתומים היו סגורים מידי ללא פתחים, דבר שגרם לזיופים ולרעידות. (ההשערה היא שדבר זה נגרם בכיוון השסתומים האחרון שבוצע לי לפני כשנה בעת החלפת אטם ראש מנוע.)

לגבי שלבי ההגעה לפתרון, הדבר הראשון שעשיתי היה לפנות לדני (המוכר לכמה מחברי הפורום), לצורך בדיקת מחשב דיאגנוסטיקה. הבדיקה לא העלתה שום תקלות, ואיפוס המחשב גם כן לא שינה דבר. לאחר מכן הוחלף על ידו סליל הצתה למספר דקות, וגם כן לא נפתרה הבעיה. לא היה כיוון לגבי שום חיישנים לא תקינים. לאחר שדני לא יכול היה לעזור לי יותר, פניתי למי שעד עכשיו לא אכזב אותי בגילוי תקלות בעייתיות- יוסי, מנהל מוסך ליטל בת"א.

ראשית, בשורות טובות למכירים את המוסך- השותף יאיר, שרבים לא בדיוק חיבבו, כבר איננו עובד במקום.

הייתי במקום כ- 6 שעות היום. במהלך הזמן הזה בוצעו בדיקת דיאגנוסטיקה, בדיקת קומפרסיה ועוד.

כפי שכבר ציינתי, התיקון המהותי הינו כפי הנראה כיוון השסתומים.

כמו כן, יוסי לא לקח סיכונים מיותרים, ועשה כמה תיקונים נוספים (שלפי דעות שונות היו מיותרים):

1. החלפת פלאגים- היו לי פלאגים חליפיים של ACDELCO ב- 5K האחרונים. זו לא פעם ראשונה וגם לא שניה שאני עם הפלאגים האלה, אך יוסי טען שהפלאגים החליפיים בעייתיים במכוניות הנ"ל.

2. חיבור שניים מהפלאגים לסליל הצתה, שלדברי יוסי לא היו מחוברים כראוי.

3. החלפת חיישן טמפרטורת חום מים.

לאחר ביצוע הדברים שפירטתי, המנוע נשמע אחרת, אין גמגומים ורעידות, והבעיה נפתרה (נכון לרגע זה).

בתקווה שמידע זה יועיל לאחרים להגיע לפתרון הבעיה.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

אכן ב GTI יש מרימים הידראולים, מעניין מה הדין לגבי זה.

חלי גם עם מזגן פועל היו לך רעידות?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אז לדעתך אם יש לי בעיה דומה לשל חלי, השסתומים הם לא הפיתרון? אני מדבר על מרימים הידראולים

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אפשר לומר שהכל התחיל מאז שהאוטו של חלי עבר החלפת גומיות שסתומים וכיוון שסתומים.

כבר אז האוטו סחב רע אך למרות זאת המנוע עבד "עגול" ויציב - וצריכת הדלק היתה לחלוטין תקינה (וחסכונית).

במשך הזמן ייתכן ומרווח חלק מהשסתומים השתנה ו/או פיח שגרם לחלק מהשסתומים להסגר יותר טוב - ואז החלו הבעיות.

למרות שכולם חיפשו חיישנים דפוקים (בדומה לחיישן למדה תקול) והכיוון הכללי היה נכון, בבדיקה יותר יסודית ולאחר הרבה בדיקות ודיאגנוסטיקה, רואים בבירור שיש מעין בריחת וואקום בסעפת היניקה או אטימה לא הרמטית בשסתומים.

לפני כשבועיים, טרם הגיעה חלי למוסך "ליטל", אני הרמתי מכסה שסתומים באוטו הזה בתקווה לראות אם יש שסתום שסגור ממש עד הסוף, אך עקב כך שהרכב היה חם (מאוד) לא ניתן היה לבצע כיוון, בקושי רב בדיקה שטחית (הכל היה חם אש) שלא העלתה תוצאות עקב היותה שטחית. חשדתי בעיקר בבריחת וואקום בסעפת היניקה מאחר וכל התסמינים מעידים על כך (סחיבה חלשה וסרק לא "עגול")

הפלאגים והחיישן טמפ' הם לא הבעיה, מאחר ואלו רכיבים זולים אז החליפו אותם במוסך בתקווה לראות האם זה יפתור את הבעיה (מאחר וזה זול מאוד ובסיסי, אז תמיד כדאי להתחיל מהדברים הפשוטים והזולים).

במכוניות עם מרימים הדראוליים הבעיה בד"כ הפוכה, מתחילות נקישות כתוצאה מלחץ שמן נמוך ואז השסתום לא נפתח עד הסוף כשצריך - שלא לדבר על הרעש תיקתוקים המעצבן (אגב, להיסגר הוא נסגר כמו שצריך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
במכוניות עם מרימים הדראוליים הבעיה בד"כ הפוכה, מתחילות נקישות כתוצאה מלחץ שמן נמוך ואז השסתום לא נפתח עד הסוף כשצריך - שלא לדבר על הרעש תיקתוקים המעצבן (אגב, להיסגר הוא נסגר כמו שצריך).

איציק

שאלה שמטרידה אותי זה זמן מה - האם התקתוקים האלה (ובמידה שנגרם נזק למרימים ובין שלא), פוגעים בביצועי המנוע או לא ?
פורסם
שאלה שמטרידה אותי זה זמן מה - האם התקתוקים האלה (ובמידה שנגרם נזק למרימים ובין שלא), פוגעים בביצועי המנוע או לא ?

פוגע במעט מאחר והשסתום נפתח לפרק זמן קצר יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סיבה מצויינת להחליפם בגולף שלי. מדובר בעלות של 50 ש"ח למרים תחליפי * 8 + 200 ש"ח עבודה.על הדרך שמן חדש+פילטר ומכסה שסתומים. אני מקווה שאוכל לתעד את התהליך.

אגב מישהו יודע מדוע בהיינס מדגישים שאסור להניע את המנוע לאחר החלפת מרימים הדראוליים לפחות חצי שעה, ומזהירים שהשסתומים עלולים להיפגש עם הבוכנות ?

פורסם

אצל איזה דני שמוכר לחברי הפורום היית?

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אכן ב GTI יש מרימים הידראולים, מעניין מה הדין לגבי זה.

חלי גם עם מזגן פועל היו לך רעידות?

כן, אני כמעט תמיד נוסעת עם מזגן.

אצל איזה דני שמוכר לחברי הפורום היית?

אצל דני מלוד, שמטפל בבעיות במיזוג, חשמל ודיאגנוסטיקה.

אגב, תודה מיוחדת לאיציק על כל הזמן שהקדיש הניסיונות למצוא את התקלה:mm_yeah:

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

שלום.

והיה וכיון השסטומים לא היה טוב שנה. ידידי תרשה לי להגיד לך שמיזמן הייתה שורף את השסטומים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

והיה וכיון השסטומים לא היה טוב שנה. ידידי תרשה לי להגיד לך שמיזמן הייתה שורף את השסטומים.

בברכה בני ל.

אז איך אתה מסביר את העובדה שהבעיה נפתרה?

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

• תוכן חדש...