Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעיון להצעת חוק אישית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם היה לי כוח וזמן עם הדוגמאות שלי הייתי יכול לכתוב ספר, ואני בקושי שנה ומשהו על הכביש.

משהו שצץ לי לראש, בדרך לעבודה נסעתי מאחורי ג'יפון נוסח מיצובישי קינג (לא שמתי לב בדיוק מאיזו חברה וזה לא משנה) בקיצור, פתאום, בדיוק כשהתכוונתי לצאת לעקיפה הנהגת (בת עשרים ומשהו) כנראה הפילה משהו והזיזה את ההגה, כל האוטו רקד ימינה ושמאלה!

עקפתי אותה + צפירה עצבנית, כי לא ידעתי מה בטוח יותר להיות מאחוריה, משמאלה או מלפניה. בכל מקרה העדפתי לברוח כמה שיותר מהר!

מה שמצחיק זה, שכשצפצפתי ועקפתי היא עוד הספיקה לצעוק בעצבנות ובמין תמימות "מההההה??" כאילו היא בכלל לא נוהגת, אולי בכלל רואה סרט בבית ואני דופק לה על הדלת של הווילה שלה בעצבנות ומפריע לה.

אני יכול לדבר עליה וגם על הנהג מונית (מהמסחריות שיכולה לקחת 10 אנשים ויותר) שהחליט לעצור בכביש הבין עירוני בשום מקום כי חשב שמישהו עוצר אותו וכמעט גרר אותי לתאונה עצבנית לא מזמן.

חברים, תלמדו מה שאני למדתי כבר מזמן מזמן ועדיין לומד. אף פעם אבל אף פעם אל תפסלו שכבות אנשים שלמות. כי כל מה שתגידו לגבי זה יהיה מוטעה לגמרי!

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני בעד להעלות את גיל המינימום לקבלת רשיון ל18 שנים. אבל חוקים מטופשים כמו הגבלה ל2 נוסעים לא יצילו אף אחד.

אמ סי יוסי שלום,

דווקא עם המשפט הזה אני לא מסכים.

נהג צעיר על אחת כמה וכמה, עם נוסעים צעירים ברכב, ינהג עם פחות הסחות דעת כשיש לו בנאדם אחד לצידו ואחד מאחורה או לחילופין שניים מאחורה.

זה הרבה יותר עדיף על עוד 3 מאחורה ואחד לצידו בעוד זה שלצידך הולך מכות עם זה שמאחוריו והם בשלהם מציקים אחד לשני ומציקים לך ולזה שיושב לידך.

זה חביבי - מפריע לנהיגה לא משנה מה תגיד.

אני אישית משתדל בכלל לא להגיע למצב של יותר משני נוסעים, שלושה גג שבגג.

מיותר לציין שכאשר יש לך שלושה נוסעים מאחורה המראה מושבתת...

פורסם

אהלן שלד.

בגלל זה עשיתי לעצמי כלל ודפקתי הרבה חברים בגללו. לא משנה כמה ולמה, אלא רק במצבי חירום (שלא יקרו) אני לא לוקח בשום פנים ואופן איתי עוד 4 אנשים בסובארו שלי.

זה לא נוח, זה כבד, וזה חוסם את שדה הראיה. אני לא מדבר בכלל על העניין שלי שכרגע אין לי ה"כ. שיהיו האנשים הכי שקטים בעולם, אי אפשר לצאת לעקיפות כמו שצריך, הידיים כואבות אחרי כל נסיעה בת יותר מרבע שעה בעיר. האוטו אוכל יותר דלק. ובכלל אני לא אתענה בגלל מישהו אחר. שילך יוציא רשיון ויסע באוטו שלו כמה שהוא רוצה. אין מקום זה אין מקום.

כמו שאמרתי אם כל אחד אכפת לו מעצמו, מהחיים שלו ומהאוטו שלו. שיקבע כבר לעצמו כללים בל יעברו. שלא יחכה לחוק של חברי הכנסת או אנשים אחרים.

כמו שההורים שלי סומכים עליי אני בע"ה אסמוך על הילדים שלי עם האוטו, אם אני רואה שהבן לא בוגר מספיק בשביל לנהוג ברכב, הוא לא מקבל אותו נקודה. ההורים לא יכולים לצאת זכאים במקרים כאלה. שלא יבואו ויבכו אחרי שקורה מקרה.

יוסי.

פורסם
אתם יודעים מה אולי הגזמתי...

אבל הכוונה שלי אם זה גיל 21 אז כביכול יתנו לחייל המשוחרר מתנה צ'ופר ללימוד נהיגה (וואוצ'ר למי ששמע)

אז לפחות להעלות את הגיל לרישיון בכחצי שנה לפחות...

מדובר פה בחיים של אנשים, אם ככה אתם מתייחסים.

צריך לחשוב על משהו בכיוון

בן כמה אתה בכלל ? וכן זה קשור לדיון.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

לדעתי בכלל לא שם קבור הכלב. אם יש משהו שאפשר לעשות הוא להחמיר את התנאים לקבלת רשיון.

אני רואה פה אוכלוסיה סוג ג' מנחשת בתשובות של התיאוריה ועוברת בפעם ה9, כי שיחק המזל. אני לא רוצה לפגוש אנשים שכאלה בכביש. כמו כן החפיפניקיות של המורי נהיגה והטסטרים להעביר בגלל לחץ, כסף או כדי "להיפתר מהתלמיד" וראיתי גם כאלה.

לדעתי אם מישהו נכשל ביותר מ3 תיאוריות שיקח כמה חודשים הפסקה כדי ללמוד. (לא לתת לא להיבחן בחודשיים הקרובים נגיד).

ואם מישהו נכשל ביותר מ5 טסטים לתת לו להתקרר ולתפוס קצת יותר נסיון עם המורה (שבועיים זה לא מספיק!).

יבואו ויגידו שזו מסחטת כסף, אבל על נסיון בנהיגה משלמים, וכזה חסר לכל האהבלים שלא עוברים 5 פעמים טסט, ויותר מכך 3 תיאוריות.

זו דעתי.

משכנתא זה קל

פורסם

אני בן 19 וחודשיים, ויש לי רישיון שעבר נהג חדש ברוך ה'.

עשיתי תאונה קטנה עם קטנוע, שהרסה לי את החיים!!!!!

ואני אגיד לך דוגרי, בהתחלה לא הרגשתי מספיק בוגר לעלות הכביש וידעתי שיקרה לי משהו ועובדה שקרה, ולחברים גם קורה, אבל נכון לומדים וממשיכים ללמוד....

אז עוד שנה לרישיון לא יקרה כלום תאמין לי...

ואני בטוח שהרבה אנשים יסכימו לזה

Polo 2012

פורסם

להעלות את גיל מתן הרישיון לגיל 18 לא יתן כלום,גם לא ל21 וגם לא 38. מי שלא אחראי ולא בוגר מספיק לנהוג ישאר כזה גם בגיל 17 וגם בגיל 18.

וכמו שמישהו אמר (יוסי נדמה לי),תשים לב איך נוהגים רוב הנהגים המבוגרים. ממי צריכים הצעירים לקחת דוגמא? מהאבא ועוד 95% מנהגי ישראל שבכלל לא יודעים שקיים דבר כזה שנקרא איתות? שבשבילם תמרור עצור הוא בגדר המלצה בלבד?

תחשוב על זה ונראה לי שבעצמך תגיע לזה שההצעה שלך מיותרת ואף הזויה משהו.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

.

.

.

בהתחלה לא הרגשתי מספיק בוגר לעלות הכביש וידעתי שיקרה לי משהו ועובדה שקרה

נו , בטוח , אם הקב"ה צריך לעזור לך לנהוג , להציל מליון חסרי בית בניו אורליאנס , לשמור על עקורי גוש קטיף מירידה ברמת החיים , ועוד כמה ניסים בדרך - אז מה הפלא ?

חשבת אולי על ללמוד לנהוג ?

לא הרגשת מספיק בוגר ?

שמא לא למדת לנהוג , אלא רק לעבור טסט ?

במקום לבלבל את המוח עם המנטרות המטומטטמות שמטפטפים לציבור כל אותם חדלי אישים שאחראים למחדל ששמו לימוד נהיגה בארץ הקודש - אולי תפעיל כמה מהתאים האפורים בהם חנן אותך היושב במרומם , ותבין שאין שום קשר בין גיל כרונולוגי ליכולת נהיגה?

צריך להפגיש אותך עם ולנטינו רוסי ו/או לוריס קפירוסי ,ועוד כמה ילדים -שבגיל 16 לקחו אליפות עולם באופנועים (125 סמ"ק) - אולי תבין שהילדים הללו יכולים לעשות לך בית ספר גם כשתהיה בן 55.

או את אליקו אוחנה ,שבגיל ינקות כמעט רכב כמו שלא תרכב בחייך.

דמגוגיה נשמעת טוב - אבל לא ממש נכון.

פורסם

הכל נובע מתרבות של אנשים ולא קשור לא בגיל ולא בטיח!

אם לכל אחד יהיה מוסר עצמי גבוה ואחריות יותר חשוב אחריות בכביש כי בשנייה אפשר להרוג ואפילו לההרג.

הכל קשור בסופו של דבר לחינוך והרוב בצורת הכבישים בארץ! וכל המוסר והחינוך שיש למרבית האנשים בארץ הוא על הפנים, בלי להעליב אף אחד אבל תראו במדינות אחרות כמו למשל ארצות הברית, שם הרישיון הוא מגיל 16 וחצי אם אני לא טועה ואפילו ההורה מלמד אותך נהיגה .. ואין שם תאונות כמו בארץ!

תחשבו על זה קצת אם כל אחד יפנים ולא ישר יעלה על האוטו ויבדוק כמה הוא יכול לסגור סקאלה ועוד דברים כאלו של פוזה כל זה לא היה קורה.

פורסם

אני חושב ששמר אמר את הרוב.

אני רוצה לקחת את זה באמת לכיוון שכבר דובר פה.

נראה לך שחייל שמחזיק בנשק שהורג אנשים, מתפעל כלים כבדים ורצחניים בהרבה מרכב פשוט לא ינהג ברכב ?

חבוב, אם המדינה שלנו הייתה כזאת, לא הייתי מתגייס לעולם.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

ואני אגיד לך דוגרי, בהתחלה לא הרגשתי מספיק בוגר לעלות הכביש וידעתי שיקרה לי משהו ועובדה שקרה, ולחברים גם קורה, אבל נכון לומדים וממשיכים ללמוד....

בהתחלה עוד חשבתי להתיחס לשרשור הזה ברצינות, אבל אתה רק בן 19 מה אתה מז**ן במוח, אתה אפילו לא בן 21 כדי לדעת האם אתה יותר בוגר בגיל הזה או לא..!

במילים אחרות אם אתה עשית טעונה זה אומר שאתה הוא האשם ולא נהגים צעירים ככה שאת הרעיונות הטיפשים שלך תשמור לעצמך..

בכבוד רב

לאון חבקין

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

אולי תחזיר את הרישיון שלך למשטרה עד שימלאו לך 21 ??? ככה כשתקבל אותו חזרה בגיל 21 תהיה "בוגר מספיק" כפי שהגדרת לנהוג...

Veni Vidi Vici

פורסם

צריך להפגיש אותך עם ולנטינו רוסי ו/או לוריס קפירוסי ,ועוד כמה ילדים -שבגיל 16 לקחו אליפות עולם באופנועים (125 סמ"ק) - אולי תבין שהילדים הללו יכולים לעשות לך בית ספר גם כשתהיה בן 55.

טוב, נדמה לי שלמדנו כאן שבכל כלל יש יוצא מן הכלל.

הייתי רוצה להבהיר את דבריי ולומר, זה לא שאני אומר שנהגים צעירים יודעים לנהוג אני פשוט אומר שאם נהגים צעירים לא יודעים לנהוג זה לא אומר שנהגים מבוגרים כן יודעים לנהוג.

אבל כשאין חינוך טוב מהבית, הכל אבוד.

חוץ מזה, הממשלה והמשטרה לא מנסות לחנך אלא רק לגבות כספים על דו"חות מטומטמים והצעות חוק שה' יודע מאיפה הוציאו אותן, למה כבר אפשר לצפות?

כשאישה בת 45, שקיבלה רשיון בשנת 85 וכמעט לא נגעה בו מאז, ופתאום בא לה לעלות חזרה לכביש, שום דבר לא ימנע ממנה לעלות לכביש אלא אם היא שילמה את האגרה על הרשיון.

למה אנחנו לא רואים פה טסט לנהגים כל כמה שנים, בתור תנאי להמשך החזקת רשיון הנהיגה? בדיוק כמו שמקבל תלמיד שרוצה להיות נהג חדש. למה לא מחנכים במקום לחפש איך לחלוב?

מה אפשר להגיד, כשמסריח מגבוה, למטה כבר הכל רקוב. אבל אי אפשר לחפש אשמים בכנסת. כל אחד צריך לברר מה אצלו לא בסדר ולנסות לתקן את זה. אנשים פשוט מעדיפים להעלים עין, ומקווים שהכל יסתדר מעצמו.

אנשים גם עצלנים, הם יודעים שהם לא יודעים לנהוג כמו שצריך ולא יודעים להשתלט על הרכב במצבים רגילים או מצבי חירום, אבל הם ממשיכים לנהוג לסופר\לקניון\לגן לקחת את הילדים, ואז עושים תאונה כל יומיים.

למרות שהפורום פה הוא לא קהל היעד, אני יוצא בקריאה לכל מי שיש לו רשיון ולא בטוח שהוא יודע לנהוג, אני קורא לך להכניס את המפתחות למגירה ולקחת מונית. למענך ולמען הכלל.

דווקא הזכיר לי את העמותה "אור ירוק", החתימו כמה אנשים? מליון, מליון וחצי? מתוכם כמה מבינים בנהיגה? כמה בעלי רישיון? כמה נוהגים דרך קבע? אחוזים אפסיים אני מעריך.

(אני לא אומר שאני כזה נהג טוב, אני תמיד אומר שבן אדם לא יכול לקרוא לעצמו אחד שיודע לנהוג לפני שבילה כמה שנים טובות על הכביש. אבל אני אנהג איך שאנהג, לפחות אני פותח את העיניים בכביש ולא עושה טעויות מטומטמות שיכולות לעלות לאנשים בחיים שלהם).

יוסי.

פורסם
נראה לך שחייל שמחזיק בנשק שהורג אנשים, מתפעל כלים כבדים ורצחניים בהרבה מרכב פשוט לא ינהג ברכב ?

חבוב, אם המדינה שלנו הייתה כזאת, לא הייתי מתגייס לעולם.

אתם יודעים מה ההבדל, ההבדל הוא בחינוך. בצבא מחנכים אותך כמו שצריך, כי לפני שנותנים לך את הנשק הרצחני הזה, מלמדים אותך לאהוב אותו, מלמדים אותך כמה הוא מסוכן ולמה הוא מסוגל. מלמדים אותך לאהוב אותו, מלמדים אותך להישתמש בו כמו שצריך, לתפעל מעצור בשנייה וחצי, לנקות אותו, לישמור אליו, אתה לא זז לשום מקום בלעדיו (חוץ מכאשר אתה מ"א, אבל זה כבר לא קשור :)).

אם היו מחנכים כאן לתרבות נהיגה, לחשיבות שבנהיגה נכונה וריכוז בנהיגה, אם היו מלמדים לנהוג, ולא רק להגיע, אז הכל היה נראה אחרת. ולא היו צריכים חוקים מטומטמים, כי אנשים היו מבינים לבד.

בכל מקרה, יש כאלה שלא צריכים חינוך צבאי, ויש כאלה שגם חינוך צבאי לא עזר ולא יעזור להם.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

חשבת אולי על ללמוד לנהוג ?

לא הרגשת מספיק בוגר ?

שמא לא למדת לנהוג , אלא רק לעבור טסט ?

במקום לבלבל את המוח עם המנטרות המטומטטמות שמטפטפים לציבור כל אותם חדלי אישים שאחראים למחדל ששמו לימוד נהיגה בארץ הקודש - אולי תפעיל כמה מהתאים האפורים בהם חנן אותך היושב במרומם , ותבין שאין שום קשר בין גיל כרונולוגי ליכולת נהיגה?

דמגוגיה נשמעת טוב - אבל לא ממש נכון

אבאל'ה אני זה שלימד חצי המהחברים שלו והמשפחה שלו נהיגה ולי אתה אומר לך תלמד לנהוג??? בגיל 15 אני לימדתי את אחותי את חוקי התנועה והייתי המלווה שלה כי היא פחדה לעלות על הכביש אחרי איזשהוא מקרה

תאונות קורות (ולא טעונות) לכולם הן קורות הזלזול הזה ממש דבילי,

ועכשיו שחושבים על כזה דבר כל אחד תופס טוסיק אני אני ואני, ומשחקים אותה כאילו לא עשיתם או גרמתם או השתתפתם באיזשהיא תאונה....

קודם תהיה בן אדם אחר כך תלמד לנהוג!!!!!!.

Polo 2012

• תוכן חדש...