Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שוב אני זקוק לעזרתכם

ברשותי פונטו שנת 95 מודל 75S.

האוטו עבר 135 אלף קילומטר ונוסע לא רע בכלל, היום סתם בדקתי משהו שלא נבדק קודם למיטב זכרוני:

פול גאז על סרק (ניוטרל), במהלך העליה בטורים המנוע נשמע בסדר גמור, אבל ברגע שהוא מגיע לסלד המקסימלי הוא מתחיל לקרטע באופן מוזר ונשמע כאילו המנוע רועד (קצת היה לי קשה לראות בעצמי אבל זאת התחושה)

הניסוי נעשה רק בסרק בנתיים..

הרכב עבר טיפול 120 במוסך פיאט המרכזי, וגם עבר 135 לפני כחודשיים (שנה אחרי ה-120) בטיפול האחרון הוחלפו רק שמן ופילטר שמן והרכב עבר את כל הבדיקות השיגרתיות.

הוחלף גם סטארטר שהיה לא תקין ומחליק. (לא נראה לי קשור למקרה..)

האם התופעה מוכרת וככה היא אמורה להיות? האם יש בעיה וודאית שאפשר להצביע עליה?

אשמח לקבל תגובות

פורסם
שלום, שוב אני זקוק לעזרתכם

ברשותי פונטו שנת 95 מודל 75S.

האוטו עבר 135 אלף קילומטר ונוסע לא רע בכלל, היום סתם בדקתי משהו שלא נבדק קודם למיטב זכרוני:

פול גאז על סרק (ניוטרל), במהלך העליה בטורים המנוע נשמע בסדר גמור, אבל ברגע שהוא מגיע לסלד המקסימלי הוא מתחיל לקרטע באופן מוזר ונשמע כאילו המנוע רועד (קצת היה לי קשה לראות בעצמי אבל זאת התחושה)

הניסוי נעשה רק בסרק בנתיים..

הרכב עבר טיפול 120 במוסך פיאט המרכזי, וגם עבר 135 לפני כחודשיים (שנה אחרי ה-120) בטיפול האחרון הוחלפו רק שמן ופילטר שמן והרכב עבר את כל הבדיקות השיגרתיות.

הוחלף גם סטארטר שהיה לא תקין ומחליק. (לא נראה לי קשור למקרה..)

האם התופעה מוכרת וככה היא אמורה להיות? האם יש בעיה וודאית שאפשר להצביע עליה?

אשמח לקבל תגובות

כמה תיקונים ותשובה:

סל"ד סרק עומד על באיזור ה1000 סל"ד. ניטראל איננו סרק. סרק זה כשאתה מניע את המנוע ולא לוחץ על דוושת הגז. כלומר הסל"ד המינימאלי של האוטו.

בסל"ד מסוים נכנס לפעולה מנתק ההצתה. מנתק ההצתה מונע מן המנוע להגיע לסל"ד גבוה מדי שיגרום לנזק למנוע או לבלאטי מואץ מאד. מנתק ההצתה מתבטא בד"כ במין קרטוע של המנוע, סביר להניח שזה מה שהרגשת.

אגב מנתק ההצתה לא קשור להילוך, נסה זאת בכל הילוך שתרצה והתופעה תחזור לעצמה. מנתק ההצתה נכנס לרוב כ500 סל"ד אחרי הקו האדום. זה בד"כ למרות שזה משתנה מרכב לרכב.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

תודה רבה על התגובה ראלימן,

התכוונתי "נעשה בסרק" - הילוך סרק או בעברית קלה ניוטרל :)

אז אתה בעצם אומר שהקרטוע הוא המנגנון של המנתק הצתה שלא מנתק ממש אלה ממש בגבול...

היום בלילה יעשה הניסוי של פול גאז בשני או שלישי ונראה את התוצאה.

ושוב להזכיר, אין מד טורים בפונטו מדגמי הS

פורסם

אז אתה בעצם אומר שהקרטוע הוא המנגנון של המנתק הצתה שלא מנתק ממש אלה ממש בגבול...

אין לך מה לעשות את הניסוי, התוצאות כבר די ידועות מראש.

אגב לא הכי בריא להגיע למנתק ההצתה, לא הייתי עושה את זה יותר מדי.

זכור לי מקרה מוקצן שאיזה חכמולוג מהפורום אמר שהוא נהג "לצפצף" לחבר שלו בעזרת מנתק ההצתה... :roll:

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

תוותר על הניסויים הללו, זה לא בריא במיוחד למנוע.

מה שאתה נתקל בו הוא סביר להניח מנתק ההצתה, מנוע הפונטו הוא חובב סל"ד גבוה (במיוחד ה75) והוא מגיע למנתק חיש קל.

שהייה באיזור המנתק כאמור איננה בריאה לאורך חיי המנוע.

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

אין לך מה לעשות את הניסוי, התוצאות כבר די ידועות מראש.

אגב לא הכי בריא להגיע למנתק ההצתה, לא הייתי עושה את זה יותר מדי.

זכור לי מקרה מוקצן שאיזה חכמולוג מהפורום אמר שהוא נהג "לצפצף" לחבר שלו בעזרת מנתק ההצתה... :roll:

ראלימן

צודק.

הגעת למנתק ההצתה , וה"גמגום" הוא ניתוק ההצתה , ירידה בסל"ד בעקבותיה אל מתחת למנתק , חידוש ההצתה,עלייה בסל"ד עד המנתק , ניתוק הצתה , ירידה בסל"ד וחוזר חלילה.

שרפת דלק סתם , ואולי הזקת למנוע (סיכוי קלוש , בדיוק בשביל זה המנתק שם , אבל בכל זאת).

• תוכן חדש...