Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
6. אופציות חיבור של GPS ועוד המון אביזרים לניווט ובכלל.

נכון להיום, לא קיימת אופצייה להתקין מערכת ניווט לכבישי א"י במחשב PC. כך נמסר לי ע"י נציג של חברת GPS&MORE.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז אם חקרת את הנושא כל-כך עמוק, בטח נתקלת בבעיות טמפרטורת יתר...

הרי מחשב ביתי מיועד לבית (נראה לי, לא?) - בבית הטמפרטורה הממוצעת היא 25 מעלות (5 יחידות ביולוגיה וזה כל מה שאני זוכר..)

טמפרטורה ממוצעת בתא המטען של הרכב (שם אני מניח שאתה ממקם את המחשב...) היא 60 מעלות!!

מחשב מהיר עובד בטמפרטורה של 90 מעלות בממוצע ונכבה (בתור הגנה) באיזור ה110 (לפחות שלי..)

בבית זה משאיר מרווח של סביבות 65 מעלות מתחת לטמפרטורה הממוצעת כדי לקרר את האוויר שמקרר את המעבד...באוטו יש לך רק 30 מעלות הפרש (פחות מחצי!!).

לכן, מחשב ברכב לא יכול לעבוד לאורך זמן וכאשר הוא עובד הוא פוגע בעצמו. (עד לפה זה רק חלק א')

ואם כבר מזכירים נשכחות, הייתה לי בגיל 17 מכונית, שמהר מאוד סיימה את חייה לאור האומץ שהיה לי כילד...בכל מקרה היא הייתה מאוד מאובזרת (לא במקור) שקניתי אותה מהכילה מחשב רכב, שנבנה למטרת רכב...קטן קומפקטי, ומאוד יקר לתקופה (2002)....

כנס ללינק ותלמד דבר או שתיים על מחשבי רכב....

http://www.unicomplabs.com/spacesaving/cappuccinopc.asp

נ.ב - אתה כן נשמע מתנשא, וזה רע בהתחשב שאתה לא מספר 1. תמיד יש מה ללמוד.

פורסם

או.קי, אני לא רוצה להיכנס יותר מידי לנושא אבל בקטנה, אז כך:

אולי בבגג' יש 60 מאלות אבל קופסת המחשב עשויה מעץ ודי מבודדת (אתה מוזמן לשים אפילו קופסאת נעליים בבגג' תפתח את הבגג' בעמצע היום ותראה שהטמפ בקופסא די נמוכה).

חוץ מיזה הוונטות ממוקמות כך שהם יוצרות מעיין תעלת אוויר שמוציאה את רוב החום החוצה (במקרה אני הנדסאי מכונות).

אני נסעתי עם הרכב לאילת ולא היתה למחשב בעיה לא בדרך ולא באילת.

אז תעשה לי טובה ואל תנסה להפגין ידע בתכום שאתה לא יודע.

וחוץ מזה הביקורות האלה ממש מעציבות אותי, אני מנסה ללמד אתכם ולהסביר לכם ורק תלונות אני שומע, זה ממש חבל.

ושוב מחיר העלות של המחשב בערך מקביל למחיר של HU ממוצע ונותן תוצאות הרבה יותר טובות.

פורסם

א. אין אני מתקיף אותך, אני רק יוצא (חוצץ? :)) נגד ההצהרה שמחשב ביתי לרכב עלותו כאלף שקלים.

ב. אשמח אם תפרט לי את הרכיבים הבסיסיים ועלותם שמהם ניתן להרכיב מחשב ביתי לרכב.

ג. גם הקפוצ'ינו (הלינק מההודעה הקודמת) היה מתחמם יותר מדי בזמנים כאלה ואחרים.

ד. טמפרטורה בתוך קופסת עץ תהיה "מחניקה" יותר מאשר במארז רגיל....(אסקימוסים בקוטב בונים את ביתם מעץ, להזכירך...שומר חום מעולה, לא למטרה זו..)

אלון :)

***עריכה:

אולי בבגג' יש 60 מאלות אבל קופסת המחשב עשויה מעץ ודי מבודדת (אתה מוזמן לשים אפילו קופסאת נעליים בבגג' תפתח את הבגג' בעמצע היום ותראה שהטמפ בקופסא די נמוכה).

אז תעשה לי טובה ואל תנסה להפגין ידע בתכום שאתה לא יודע.

מעלות

אמצע

תחום

:idea:

ועשיתי רק 3 יחידות לשון, לא קשה למען האמת.. :|

פורסם
אני לא רוצה להישמע מתנשא. אבל על תשווה אותי לאחרים שמשעמום עשו מחשב לרכב, אני פיתחתי ובדקתי את הנושא קרוב לשנה וכבר התקנתי אצל מספר אנשים והכל עובד מצויין.
אין לי כוונה להיכנס כאן להתנגחויות, אז אני לא אענה לך על המשפט הנ"ל אע"פ שיש לי הרבה מה להגיד! בוא נשאיר את הת'רד הזה נקי וענייני :-)

לענייננו - תהרוג אותי, איך בונים CarPC בעלות של 1000 ש"ח?

מחשבי Micro/Mini ATX עולים מעל 1000 ש"ח לבד (אני לא מדבר על פתרונות שגוים כמו Mini Tower).

כרטיס קול כמו Audigy 2 Value עולה 400 ש"ח, כרטיס קול חיצוני עולה יותר. מישהו רוצה להשתמש בכרטיס AC97 Onboard?

מה לגבי דיסק קשיח בנפח חביב? ורצוי עם אחריות 3 שנים...

מה עם מקלדת\עכבר אלחוטיים? (או שמה כדאי למתוך כבלים של מקלדת ועכבר מהבגאז'...)

מה לגבי טאץ' סקרין? במקרה הטוב תמצא אחד משומש ב-1500 ש"ח בהזמנה מחו"ל. במקרה הרע תקנה בארץ וישחטו אותך בכמה אלפי שקלים. אני אפילו לא מדבר על טאץ' סקרין שנשלף על מסילה בצורה חשמלית - העלות שלו עצומה!

מה עם דרך להעביר נתונים? כרטיס רשת אלחוטית לרכב ולבית, או הארדיסק נשלף, או DiskOnKey או כל פתרון אחר, זה לא מעט כסף.

מה לגבי Inverter טוב, או לקנות ספק חלופי של 12v שעולה הרבה כסף?

מה לגבי בקר כוח? או שאולי כדאי שהמחשב יאכל לך את המצבר בטעות כי הוא לא נכבה.

מה עם העברת כבלים ארוכים, USB Hub, כפתורים לבקרה, ממסרים, עץ ולבד\סקאי לבניה, פיברגלאס, בונדו, פוליאסטר ושאר החומרים.

מה לגבי מאווררים, USB Hub, קונקטורים, מאריכים, וחלפים (כן, דברים עלולים להשתבש בפרוייקט מסוג זה, לא הכל פועל כצפוי, זה לא שגר ושכח).

וזה אפילו בלי לקנות את כל הדברים הבאמת נחמדים - GPS, כרטיס FM או XM (כאילו יש מה לשמוע בארץ), אופציה לאינטרנט באמצעות טלפון אלחוטי, תקשורת עם מכשירי Bluetooth ויד עוד נטויה.

בקיצור - 1000 ש"ח מתאימים יופי ע"מ לקנות דבר מחשב Barebone - אבל לא ע"מ לבנות פרוייקט CarPC. אמרתי את דעתי כבר הרבה פעמים - פרוייקט כזה עושים בצורה רצינית או שלא עושים בכלל.

לסיכום, כדי שלא יגידו שאני סתם מברבר, הנה כמה תמונות מההתקנה.

למי שלא יודע, ההתקנה נעשית אצל עופר (הידוע בשם Kicker).

1. תמונה שנלקחה באמצע עבודת הפיבר (המעולה) של עופר על הדשבורד שלי, שמישהו ינסה להיזכר איך דשבורד של 106 נראה. באמצע מסך Touch Screen בגודל 7 אינץ'.

2. תמונה אחת של הבניה בבגאז', עדיין לא 100% גמורה. למי שלא מבין, השקע מימין הוא התושבת של המחשב, ומשמאל יהיה סאבוופר. החלון באמצע הוא של המגבר, והתיבה מאחור היא עבור ה-Inverter ע"מ שיהיה מבודד ומרוחק מהמחשב.

3. תמונה אחת של בדיקת בקר-הכוח שהוזמן במיוחד מחו"ל ובניתי לו תיבה עם חיווטים, כפתורים ופיוזים (ושוב מקום להגיד תודה לאלירן Tzvika-Pick מהפורום על העזרה בהלחמות).

03-08-2005 11-08-47.JPG

2005-08-01 03-12-59.JPG

2005-08-05 09-10-28.JPG

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אבל אתה לא מבין ליאור,

הוא נסע לאילת עם המחשב!!!

ARM123 - אני יודע שהשעה מאוחרת, ואולי זו הסיבה שאני מדבר כמו סמל מחלקה בצבא (כן הייתי..) אבל איני מטיל ספק ביכולותיך כמהנדס מכונות, אך אתה מדבר במשתנים לא הגיוניים...

http://www.mp3car.com/vbulletin/attachment.php?attachmentid=7165

ככה יראה מחשב רכב ב1000 ש"ח, רק המארז לא יהיה שקוף עם ניאונים - הוא יהיה לבן!

נראה טוב עם הכבלים שקושרים אותו שיחזיק בסיבובים..לא?

פורסם

מזה נותן לך שיש לך מחשב באוטו?!

אם זה למוזיקה.. אז CHANGER יספיק.

אם הייתה אפשרות לאינטרנט ברכב נוסע :p (יש עם הפלא-ידוע לי אבל מסורבל!)

אולי אז... אם יש כם אוטו ממש רציני בסגנון הפורמולה או סתם רכב פרטי כמו של מייקל שומכר

אולי זה כדי :p דרך אגב דיברתי עם מייקל הוא אמר שהוא מוכר את הפררי שלו למעונינים...

יש לו שמה מחשב פנטיום 4! :-\

כרגע שומעים באוטו אצלי ככה:

"I'M the superVbchhhhhhhszxz,fmekfj"

אני מקווה שישמעו יותר טוב אחרי שתעזרו לי :smile:

פורסם

במחשב יש הרבה דברים שבפאנל אין...

ראשית, מקום לאלפי שירים.

שניתם אצליקציות נוספות כמו עשרות סרטים, עם הוספת גויסטיק גם משחקים. יש תוכנות של מפות גם ללא גישה לאינטרנט שזה מעולה.

ואפשר להחנות את הרכב בדיזינגוב סנטר לדוגמא וליגלוש חינם :)

בקיצור יש למחשב רכב כמה יצתרונות (מצויין למעלה) וכמה חסרונות כמו:

לוקח מקום מתא המטען

סיבוך בהתקנה/ התקנה קשה

עלות

אמינות - שמתפצל לחום ולשדות מגנטיים מהסאב והמגבר.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

בתור בעלים של מחשב ברכב לשעבר, אני חושב שאני יוכל לתרום פה קצת לעניין

קודם כל שבונים מחשב באוטו הכי חשוב זה שהמסך יהיה TOUCH לי היה שלט וזה היה נורא קשה, עם מסך TOUCH זה מה שבאמת עושה לך את החוויה של מחשב באוטו לכיפית באמת

כל המחשב ישב אצלי מתחת למושב שליד הנהג, הלוח היה MINI-ITX והארד דיסק של מחשב נייד

דבר אחד שלא הצלחתי לעשות זה לספק למחשב 12V יציב מספיק, השתמשתי במייצב מתח וספק למחשב שעובדים על 12V מהרכב, לא זוכר את החברה כרגע.

אז רן, אודה לך אם תאמר לי עם איזה מכשיר אתה מייצב כל-כך טוב את המתח ברכב?

SPL @ 136.6DB!

with KICKER KX600.1 and KICKER 10" L7 @ ported 40hz box!

פורסם
ליאור, אתה בטוח שבריא לשים את המחשב עם הדיסק הקשיח ליד הסאב?

לא, זה לא בריא, וזו הסיבה שהבניה היא כך שהם בצדדים הקיצוניים. הסאב קיצוני שמאלי והמחשב קיצוני ימני. למעשה הם רחוקים אחד מהשני. עוד אחד מהשיקולים שצריך לעשות בעת בניה.

קודם כל שבונים מחשב באוטו הכי חשוב זה שהמסך יהיה TOUCH לי היה שלט וזה היה נורא קשה, עם מסך TOUCH זה מה שבאמת עושה לך את החוויה של מחשב באוטו לכיפית באמת

אלון, אני מסכים איתך מאוד.

זו אחד הנקודות הכי חשובות - כל מי שמנסה לבנות מחשב לרכב בלי Touch Screen גם מסכן את עצמו ומסכן אחרים באמצעי שליטה שהם מסוכנים (שלט זה אמנם פחות מסוכן אבל זה פשוט לא נוח ולא גמיש, הרי אפשר לקנות היום HU עם שלט ולקבל תוצאה דומה), וגם מאבד את כל הכיף והנוחות של מחשב לרכב.

דבר אחד שלא הצלחתי לעשות זה לספק למחשב 12V יציב מספיק, השתמשתי במייצב מתח וספק למחשב שעובדים על 12V מהרכב, לא זוכר את החברה כרגע.

האינברטר שמותקן אצלי (זה השני) מספק למחשב מתח 220 וולט, והמחשב שורד Cranking.

ז"א - האינברטר מחובר ל-12 וולט קבוע, והמחשב לא מושפע כאשר מתניעים או מכבים את המנוע.

אם זה מעניין אותך אני אתן לך דגם מדויק של ה-Inverter.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

טוב אני יענה על שאלותיכם למרות היחס המזלזל של מספר אנשים כאן:

1. אני משתמש במחשבים רגילים ומשומשים P3 רגילים לא MINI - עלות של בערך 500-800 שקל

שזה כבר כולל בערך: HDD-20GB, כרטיס מסך 32MB, זיכרון SDRAM 128MB ומעבד 1GHZ.

2. במקום לחפס ממיר למתח נמוך אני משתמש בממיר ל 220V שמיוצב בין 10-15V.

3. Tweet אתה מוזמן לעשות את הבדיקה שהצעתי לך ואחרכך נדבר, על שאר דבריך אפילו לא אגיב.

4. אפילו מפענח AC 97 מוציא איכות לא רעה וחוץ מזה ניתן לקנות כרטיס 5 ערוצים 24BIT,

2V OUT של כריאטיב ב 180 שקל.

אגב, ה HDD אצלי מחובר במרחק של 20 ס"מ מ 2 מגנטים של סרווין V-MAX ואין לי שום בעיה אז תפסיקו לקשקש.

שלא לדבר על היתרונות שיש צורב ברכב וניתן להקליט או לצרוב דיסקים לחברים במקום.

תנסו ללמוד משהוא מידי פעל, לא יזיק לכם.

פורסם

תגובה שקצת לא תהיה קשורה

זה ככה שכשאתם ממקמים את המחשב ליד הבאס סאי 2 הים ביי ביי

אכלתם אותה המגנטיות שלו והמכות שהוא יתן למחשב (אם הוא אחד הרצנייים) יהרסו לכם את ההארד דיסק וניראה לי שהארד דיסק זה חלק חשוב במחשב לא?

צריך מערכת קרור למחשב טובה למה אם זה בשעת הצהריים +החום של המגבר מה שיקרא לכם באותו

זה דבר פשוט מאוד יהיה לכם טוסטר אובן גדול בפגש אבל תחשבו על זה תוכלו להכין פיצה נגיד באשקלון ולאכול אותה באשדוד

צריך לחשוב על הרבה מאוד דברים כשמכניסים מחשב לאוטו

כרגע שומעים באוטו אצלי ככה:

"I'M the superVbchhhhhhhszxz,fmekfj"

אני מקווה שישמעו יותר טוב אחרי שתעזרו לי :smile:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...