Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הסיכוי שאני משם יצליח להגיע לתפקידי חוף בחייל הים בהתאם למגבלותי ולידע והרמה שלי?

איזה סוגי יחידות חוף קיימות? איפה הבסיסים ? מתי רואים בית?

תודה מראש.

אתה תמיד תוכל לשבת עם הבנות בת"א באיזה בניין גבוה (שאותו אני לא זוכר) עם מכ"ם לגבי תנועה בים. אם יש אובייקט שנע בים ללא אישור, הם ישר מזהים אותו ומזניקים את חיל הים.

אבל אני חושב שאולי תרצה משהו קצת יותר רציני מזה. לא שאני מזלזל בתפקיד הזה שהוא חשוב ביותר וקריטי ברגעי אמת.

I should win a fucking AWARD for being me

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלך לשרת במקצוע שלך

תחשוב על זה ככה 3 שנים נסיון+אולי אולי שנה קבע ויש גם לאן להתקדם בשירות:idea:

רק דגים מתים שוחים עם הזרם.

הכלה 205 1.4 :-D

מחפש רדיו דיסק(מומלץ MP3)-ה"פ

פורסם

שלום!

אני שירתתי בסטילי"ם 3 שנים בתור מכונאי, התפקיד הכי קשה בחיל.

למרות כל הקושי נהנתי מכל רגע הקורס, החברים, השירות וכו'. אני חייב להגיד לך שאני לא היחיד. אבל כמו שאמרו לך זה שירות לא קל. לפעמים לא רואים את הבית 14 או 21 ועוד המון דברים. אם אתה מעוניין לשמוע פרטים ואם יש לך שאלות פנה אליי בפרטי.

רק אני צריך להגיד לך דבר אחד אני הפכתי עולמות כדי להגיע לשם ריב עם קצין מיון בלאגן רציני ומה לא.

נהנתי מכל רגע ולא הייתי חושב פעמיים אם הייתי צריך לבחור שוב.

שבת שלום L.A

פורסם
run forest, run!!!

כפי שאמר המשורר... ברח כל עוד נפשך בך..

עשה הכל בכדי לא להגיע לזה.

אין בית..

לא רק שזה לא פעמיים בחודש כפי שאמר מישהו לפני אלא משו כמו 21/28 כל פעם.. וזה בדוק!!!

חרא תפקיד!!!

יטחנו לך את התחת!|

לא שווה...!!!!!

בהצלחה

אלירן, הכל כך שבו"ז מהצבא הזה

כפי שאמר אורן החכם

97..82..72..64..45..21

לא רק קווים של אגד אלא דרך חיים.. :)

אני רוצה לדעת על מה אתה מבסס את מה שכתבתה לבחור שביקש מעט ידע על השירות בחיל הים?

פורסם

על נסיון אישי של שתי חברים.

בשביל האובייקטיויות התגובות היו זהות אך האחד נהנה והשני שבל.

אני כאחד שלא אוהב את הצבא הזה לא היתי מוכן להשקיע את כל ה3 שנים ללא חיים פרטיים בכלל (שאתה חוזר הביתה כל 3-4 שבועות אין חיים מה לעשות).

חבר טוב שלי יצא משם (ומהצבא בכלל, לא בעזרת קב"ן אז לא לקפוץ) ואמר לי שממש לא נחמד (על הדבור שהוא היה עלו) הוא אמר שטוחנים בלי סוף, מזלזלים בך בתקופה הצעירות שלך, ואם אתה היחיד בעל חוש הומור שכל שא חברי הדבור יבשים כמו המנוש של חני נחמיאס (יסלחו לי המנהלים) אז בוא נגיד שהמוטיוציה ממש אבל ממש לא בשמים.

אך לעומתו חבר שני טוחן אפילו יור ממה שהקודם טחן אך הוא נהנה מחברים טובים, תמיכה, ונהנה מהעובדה שזה ישמש אותו באזרחות גם כבעל נסיון (טכנאי אם זכור לי נכון).

אבל אני לא דוגמא, בשבילי התפקיד הבכיר ביותר בצה"ל זה טבח 5-9 יומיות בחיל הים אשדוד.. :)

קצת מתחתיו אלו הטייסים המובחרים שלנו :)

אלירן

אלירן לוק

Citroen ZX Volcane

למכירה :(

0526599998

פורסם
על נסיון אישי של שתי חברים.

בשביל האובייקטיויות התגובות היו זהות אך האחד נהנה והשני שבל.

אני כאחד שלא אוהב את הצבא הזה לא היתי מוכן להשקיע את כל ה3 שנים ללא חיים פרטיים בכלל (שאתה חוזר הביתה כל 3-4 שבועות אין חיים מה לעשות).

חבר טוב שלי יצא משם (ומהצבא בכלל, לא בעזרת קב"ן אז לא לקפוץ) ואמר לי שממש לא נחמד (על הדבור שהוא היה עלו) הוא אמר שטוחנים בלי סוף, מזלזלים בך בתקופה הצעירות שלך, ואם אתה היחיד בעל חוש הומור שכל שא חברי הדבור יבשים כמו המנוש של חני נחמיאס (יסלחו לי המנהלים) אז בוא נגיד שהמוטיוציה ממש אבל ממש לא בשמים.

אך לעומתו חבר שני טוחן אפילו יור ממה שהקודם טחן אך הוא נהנה מחברים טובים, תמיכה, ונהנה מהעובדה שזה ישמש אותו באזרחות גם כבעל נסיון (טכנאי אם זכור לי נכון).

אבל אני לא דוגמא, בשבילי התפקיד הבכיר ביותר בצה"ל זה טבח 5-9 יומיות בחיל הים אשדוד.. :)

קצת מתחתיו אלו הטייסים המובחרים שלנו :)

אלירן

אין ספק אלירן, אתה ממש מלח הארץ.

כל הכבוד לך, צא והצלח !

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

מזל שהבמדינה שלנו יש עוד אנשים שאהבת מולדת מדבר אליהם, והרצון לתרום וללחום למענה מדבר אליהם - אחרת היינו מסיימים בתוך סמרטוטים 5\9 עם חיוך של דביל

פורסם

תנסה להגיע לדבורים, עדיף....

אתה הולך לגיבושון של הסטילים? או שעברת אותו...

אם אתה הולך ליבושון זו חוויה בילתי נישכחת!!!

בסופו חשוב להגיד "רק דבורים"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
בתור וותיק ? אפילו יותר מידי - ותיקת פטרול עוצמה של שינה :D
אבוי לוותיק שלא תיהיה במיטתו את צורת הגופו ברגע שהוא קם... כדי לצאת הביתה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

מנסיון של חבר בסטי"לים (לפני 15 שנה, על סער4), וכמה מכרים על דבורים בשנות השמונים - השירות יותר קשה משל פקידה בקריה, אבל יותר קל ממסלול בגולני. ומדובר בתפקיד קרבי, למרות שלא שוכבים בבוץ.

בסטי"לים, הצעירות שוחקת - הרבה עבודות נקיון, וישנים על הרצפה בחדר אוכל (על מזרון). אבל בדרך כלל הח'ברה טובים, וכשיוצאים לים יש משימות מעניינות (יש תרגילים בין לאומיים, משימות עם השייטת וכו'). כשהפז"מ עולה, התנאים משתפרים לאין ערוך. יש כבר מיטות מסודרות, פחות נקיונות ותורנויות מעצבנות, ויותר אחריות.

בדבורים התפקיד הרבה יותר אינטנסיבי. דבורים רואים הרבה יותר ים (בתקופה עליה אני מדבר, סטי"לים בעיקר ישבו כמו בויות בנמל), גם בים קשה. הצוות יותר קטן ומגובש כך שלאינדיבידואליסטים קצת יותר קשה, התפקיד יותר קרבי כי רואים בעין את האויב ונמצאים בחיכוך מתמיד איתו, בעיקר דבורים מאשדוד שמפטרלים מול הרצועה ועוצרים סירות דיג.

סה"כ מדובר בלהיות לוחם. וכקרבי התנאים הרבה הרבה יותר נוחים משל לוחם חי"ר\שריון\הנדסה\תותחנים וכו'. אבל העניין, האתגר והתרומה שבלהיות קרבי באים לידי ביטוי. גם אם אתה אחד מעשרות אנשי הצוות בסטי"ל - אתה לוקח חלק בלחימה.

הבעיה הגדולה של שירות קרבי בחיל הים היא המילואים. אני עוד לא שמעתי על מישהו שנשאר לעשות מילואים על כלי בחיל הים. כולם עברו הסבות לדברים אחרים. אבל בשנה הבאה נכנס חוק מילואים שבמסגרתו מילואימניקים לא יבצעו תעסוקות מבצעיות אלא רק אימונים, אז יכול מאוד להיות שאנשי חיל הים לא יעשו מילואים כמעט בכלל...

פורסם
בדבורים התפקיד הרבה יותר אינטנסיבי. דבורים רואים הרבה יותר ים (בתקופה עליה אני מדבר, סטי"לים בעיקר ישבו כמו בויות בנמל)
עכשיו רואים שאתה איש חיל הים :wink:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

דבר נוסף שאני חייב לציין שהגיבוש לא מציין דבר. זאת סתם התפלצנות לשמה שבעזרתה ממיינים את אלו שבאמת רוצים להיות בסטילי"ם/דבורים לבין אלו שרוצים להיות טבחים 5-9 (כלומר אלו שיצאו על קב"ן אחרי יומיים בספינה). בגיבוש אין שום שיקוף של החיל והפעלויות שלו, נכון שאולי תפליג על סטי"ל יעשו לך מבדקי עבודה בצוות אבל השירות שונה מאוד ממה שעוברים בגיבוש.

בהצלחה L.A

פורסם

כל הכבוד לך אלירן, אכן דברי חוכמה. תמיד יהיו אנשים מפונקים כמוך שיכולים לראות בעיניים שלהם רק את מה שמגיע להם מהמדינה ולא מה שהם צריכים לתת למדינה. יש גם חבר'ה רציניים, שמחפשים להפיק קצת תועלת מהשירות שלהם או חס וחלילה לעשות דברים שונים ומטורפים ביחס לאזרחות.

אם אתה בנוי לקרבי, לא משנה לאיזה חייל תגיע, אם תתבלט אז בטוח תקבל תפקידים מעניינים.

LEKTER, אני לא מכיר אותך אבל אשמח לחדש לך שבכל חייל יש תפקידים מעניינים ופחות מעניינים. אני כרגע בחיל חימוש ואני בתפקיד מאוד מעניין ומאתגר, אתה יודע מה? אני גם נהנה מהשירות שלי ואני כל יום לומד משהו חדש ובטוח שזה יעזור לי בעתיד באזרחות. אז אני שומר פה ושם, סוגר שבת פה ושם, כל עוד זה חלק מהתפקיד שלי אני אעשה אותו על הצד הטוב ביותר.

לפני כמה ימים ישבתי אצל הקצינת משמעת והיא ספרה לי על עריקה שתפסו אותה, מה שמצחיק זה שהשירות שלה היה להגיע כל יום לתל השומר מ-12:00 עד 15:00 וגם מזה היא ברחה. היום לצאת מהצבא הפך להיות אופנה, באמת הגיע הזמן שמישהו יעצור את זה. אצלנו ביחידה פעם היה בלאגן, כל חייל היה מוציא רשימת פטורים ובעיות ת"ש מפה ועד עזה וככה הם היו בורחים משמירות וכל מיני חובות. כל פעם הייתה מתפרסמת רשימת שמירה עם אותם שמות, פתאום אף אחד לא יודע לאן נעלמו כל החיילים ביחידה שצריכים לשמור. עד שיום בהיר אחד הגיע רס"ר חדש, הוא ראה את המצב, ביטל את כל הפטורים וכל מי שרצה לקבל את הפטור שלו מחדש היה מקבל אותו רק מהרס"ר. אתה מבין, היו אנשים שהיה להם פטור משינה ממושכת והם לא שמרו. אוקיי סבבה, אתה לא יכול לשמור בלילה אז למה שלא תשמור ביום??? כל החברים שלך טוחנים כי אתה מתפנק ...

כך נוצר המצב כמו היום, כולם שומרים אותו הדבר (יום שלם פעם בשבועיים ושבת פעם לחודשיים) לעומת הבלאגן שהיה פעם (יכולת לשמור שבוע שלם סתם ככה). לא מדובר פה בחיילים בבסיס סגור אלא בתל השומר, מדובר פה בחבר'ה שעובדים על פרויקטים מאוד חשובים (לשבת במשרד ולחמם את הכסא לא נקרא תפקיד חשוב) שלא יכולים להעלם פתאום לשבוע כי לחבר שלהם יש פטור מעמידה ולהוא יש פטור מנעליים וכו'.

בקיצור, לפותח השרשור, תשב עם עצמך ותחליט מה יותר חשוב לך. אני אולי עושה יומיות בתל השומר, אבל אני חוזר הרבה יותר עייף מחבר שלי שמשרת בחרמון ויוצא 10-4.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

redroze

אני מבין שבכל חייל יש תפקידים רבים ומגוונים,חלקם טובים וחלקם טובים פחות

מה שכן את הרוב החשמלים או אלקטרונים שסימו י"ב ולא המשיכו ללמוד שולכים לתפקידים הפחות טובים

אבל זה לא אחד לאחד וכמובן לפעמיים שולחים לתפקידים אחרים שיכולים לעזור ולתרום באזרחות

אבל למשל יש תפקיד לשמור בש"ג מ7.00 עד 13.00 אני פשוט לא רואה איך התפקיד יכול לתרום באזרחי

רק דגים מתים שוחים עם הזרם.

הכלה 205 1.4 :-D

מחפש רדיו דיסק(מומלץ MP3)-ה"פ

• תוכן חדש...