Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לשנות את הצמיגים שמורכבים אצלי (פיאט בראבו) לצמיגים רחבים יותר ועם חתך נמוך יותר (באותה מידה, 14")

רציתי לדעת אם מה שצריך להחליף זה רק צמיגים, או שצריך להחליף את הג'אנטים גם, או שהצמיגים החדשים "מתלבשים" על אותם ג'אנטים שקיימים כרגע.

תודה

פורסם

אתה לא יכול לשנות חתך ולשאר עם אותו קוטר ג'אנט - כי באופן הזה אתה משנה את הקוטר הסופי של הגלגל, הדבר ישפיע על התנהגות האכב באופן מהותי, אם כי לפי מה שאתה אומר זה שאתה רוצה לרדת בחתך - כך שלמעשה אתה תקבל גלגלים בקוטר סופי קטן יותר מהמקורי - שווה ערך לתגובות חדות יותר ותאוצות טובות יותר - לעומת מהירות סופית פחותה וכנראה \ גם צריכת דלק גבוהה יותר

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אתה לא יכול לשנות חתך ולשאר עם אותו קוטר ג'אנט - כי באופן הזה אתה משנה את הקוטר הסופי של הגלגל, הדבר ישפיע על התנהגות האכב באופן מהותי, אם כי לפי מה שאתה אומר זה שאתה רוצה לרדת בחתך - כך שלמעשה אתה תקבל גלגלים בקוטר סופי קטן יותר מהמקורי - שווה ערך לתגובות חדות יותר ותאוצות טובות יותר - לעומת מהירות סופית פחותה וכנראה \ גם צריכת דלק גבוהה יותר

רון.

?!

קרא את התגובה שלך שוב ותבין איזו שטות אדירה כתבת.

החתך נמדד באחוזים מרוחב הסוליה... אם אתה יורד בחתך בהתאם לתוספת הרוחב (כמו ששאל הבחור) איפה הבעייה?

דוגמא - 205/50R15 ו-225/45R15 הם בעלי קוטר כמעט זהה.

לפותח השרשור - מה הרוחב של החישוקים ומה הרוחב של הצמיגים הנוכחי?

מוטי.

פורסם

הבנת בדיוק את הכוונה.

אני עוד מעט ארד לאוטו ואבדוק את המידות, כי אני פשוט לא זוכר.

בינתיים, תוכל להגיד לי בבקשה מהן השפעות של שינוי המידה הזה?

פורסם
?!

קרא את התגובה שלך שוב ותבין איזו שטות אדירה כתבת.

החתך נמדד באחוזים מרוחב הסוליה... אם אתה יורד בחתך בהתאם לתוספת הרוחב (כמו ששאל הבחור) איפה הבעייה?

דוגמא - 205/50R15 ו-225/45R15 הם בעלי קוטר כמעט זהה.

לפותח השרשור - מה הרוחב של החישוקים ומה הרוחב של הצמיגים הנוכחי?

מוטי.

אכן טעיתי.

שטות אדירה? לא בטוח. אבל טעיתי.

נ.ב. - ספר לי כשאתה בארץ מוטי, נעשה יחד שיעורים בטאקט...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מצטער רון, קראתי את התגובה שלי מחדש, היה מקום לניסוח יותר עדין, אנא קבל את התנצלותי.

ZX12R, בראש הפורום הטכני יש את דף הקישורים הגדול, תוכל למצוא מספר מאמרים שכבר כתבתי בנושא וללמוד על הנושא (תחת הכותרת "שיפורים...").

מוטי.

פורסם

המידה הקיימת עכשיו: 175/65 14"

אני רוצה להחליף (המקסימום שמותר): 185/60 14" או 195/50 15"

מה עדיף?

מה ההשפעות של כל אחת מהמידות השונות?

במה כרוכה ההחלפה בכל אחת מהמידות?

תודה.

פורסם

לגבי ה 14 וה-15, זה גודל הגנט אם תקנה צמיג מידה 15" וכרגע יש לך 14"- תיהיה חייב להחליף גנט

מה שמשאיר לך בררה אחת לפי מה שציינתה

פורסם

אני יודע שבשביל ה 15 צריך להחליף ג'אנט.

השאלה היא אם גם ל 14 צריך להחליף בגלל המידות השונות, ובכלל- מה ההשפעה של ההחלפה לכל אחת מהמידות האלה?

אולי שווה להחליף גם את הג'אנט.

פורסם
המידה הקיימת עכשיו: 175/65 14"

אני רוצה להחליף (המקסימום שמותר): 185/60 14" או 195/50 15"

מה עדיף?

מה ההשפעות של כל אחת מהמידות השונות?

במה כרוכה ההחלפה בכל אחת מהמידות?

תודה.

אוקיי, חסר פה הנתון של רוחב החישוק הקיים אבל אני מוכן להמר על זה שהחישוקים שלך הם 14X6.

בשביל גודל החישוק שציינתי צמיג כמו 185/60 יעבוד בסדר גמור ואכן יישפר את האחיזה (בהנחה שאתה כמובן רוכש צמיג ספורטיבי טוב) וחוסך מעצמך את הצורך לקנות חישוקים חדשים.

עוד מידה אפשרית היא 195/60R14 שגדולה במעט אבל עדיין בתחום סביר (1.1% הפרש).. כמובן שבאותו העניין כבר ניתן ללכת על 195/55R14 אבל הקוטר הכולל שלך קטן מה שיעלה את הסל"ד שלך בשיוט ויעלה במעט את צריכת הדלק אבל ייתן לך תגובות הגה טובות יותר (עקב הדופן הקצרה יותר).

כל זה כמובן בהנחה ואנחנו במגבלת החישוק המקורי, שהיא לאו דווקא מגבלה רעה, רק שבמידה ואתה רוצה לשפר משמעותית את האחיזה, אתה צריך נתון אחד חשוב נוסף והוא משקל החישוק המקורי.

המטרה היא כמובן לוודא שאתה לא עולה במשקל הבלתי מוקפץ.

אם תצליח למצוא שילוב של חישוק 15X7 וצמיג 195/50R15 שמשקלם נמוך יותר מהמשקל של השילוב המקורי שלך (שים לב שגם לצמיגים משקלים שונים!) הרי שמדובר בשילוב רצוי לרכב - גם צמחת ברוחב החישוק וגם ירדת במשקל, מה גם שאתה פותח בפניך את האופצייה ללכת על גומי עוד יותר רחב במידה ותרצה... על "7 אפשר גם לשים 225 בלי בעיה.

יש לך מושג מהו משקל החישוק המקורי (או במילים אחרות, לך על כמה דקות חפירה בגוגל)?

מוטי.

פורסם

אוקיי, דבר ראשון תודה רבה על התגובה המפורטטת.

דבר שני, אני לא בדיוק זוכר את הדגם של הצמיגים, אני אבדוק את זה (ואם אני לא טועה הזוג הקדמי שונה מהזוג האחורי), ואני אחזור לפה עם דגם מדוייק וכל הפרטים הכתובים על הצמיג.

ואז אתייעץ ייעוץ סופי, וגם ייעוץ באשר למחירים, שאין לי מושג מהו הסכום המוערך של החלפה כזאת (במידה ולא מחליפים את חודל החישוק).

פורסם

סתם הערה/שאלה קטנה.

האם הרכב הוא 1.4?

בבעלותי הייתה 1.6 97 והמידת הצמיג שאיתו מגיע הרכב מהיבואן/יצרן היא 180/60/14

עוד שאלה לפותח הת'רד, החלפת הצמיגים נועדה לשם שיפור התנהגותו של הרכב?

כך בחשבון שאכן צמיגים הם הפרט החשוב ביותר אך אם רכבך סטנדרטי בכול הקשור לבולמ"זים וכו' אל תצפה לביצועים מרקיעי שחקים. הרכב בפניות פשוט נוטה הצידה כמו משוגע... אני לא יודע את המונח המקצועי של זה. ככלל, הרכב ממש לא מיועד לביצועים...

פורסם

אז ככה, אחרי שירדתי לאוטו ובדקתי זה מה שכתוב על הצמיג (טעיתי במידה):

צמיגים של דאנלופ, sp sport d87m זה הדגם. מידה: 185/60R14 82H

האוטו פיאט בראבו 1.6 ידני שנת 97.

אשמח לקבל הצעות/הערות/תגובות.

ואם מישהו יכול לברר לי מה המידה המקסימלית שאפשר לקבל אישור בשבילה.

תודה

פורסם
עוד שאלה לפותח הת'רד, החלפת הצמיגים נועדה לשם שיפור התנהגותו של הרכב?

כך בחשבון שאכן צמיגים הם הפרט החשוב ביותר אך אם רכבך סטנדרטי בכול הקשור לבולמ"זים וכו' אל תצפה לביצועים מרקיעי שחקים. הרכב בפניות פשוט נוטה הצידה כמו משוגע... אני לא יודע את המונח המקצועי של זה. ככלל, הרכב ממש לא מיועד לביצועים...

לנטייה שאתה מדבר עליה קוראים זווית גלגול.

ההודעה שכתבתי בשרשור אחר לפני כמה דקות ממש תפורה עליך -

שכחת עוד קטע באותו המאמר על אחיזה ומיתלים ואני שמח להזכיר לך אותו כי נראה שהרבה מתוך המאמר כבר הפנמת :-) -

הם לאו דווקא משפרים את מהירות הפנייה של הרכב, אבל הרבה נהגים מוצאים אותם נוסכי ביטחון בנהיגה חזקה, ומאפשרים נהיגה קצת יותר מהירה מאשר בלעדיהם.

ופה כנראה מסתכם מבחינתך, מזווית הראיה הפרטית שלך, ההבדל בין צמיגים טובים לבין מיתלים והנמכה.

אל תבין אותי לא נכון, אני ממש לא אומר את זה בגנותך, להיפך, אני שמח שמצאת את תהליך שיפור המיתלים שלך לפורה ושאתה שמח עם התוצאה (שעוד שניה נדבר גם עליה), הנקודה היחידה היא שצמיגים הם נקודות המגע היחידות שלך עם הכביש, הם ולא הבולמים, הם ולא הקפיצים, הם ולא המוטות המייצבים.

שיפור בצמיגים הוא הבסיס, אבל להרבה נהגים תחושת הביטחון לא עולה כמו שסט מוטות מייצבים יעלה אותה כי האוטו עדיין מקבל זוויות גלגול גדולות וצולל קשות בבלימות לתוך פניות, מה שכן קורה כשאתה משפר מיתלים.

הביטחון שלך לדחוף את האוטו יותר חזק לתוך הפניות עולה בגלל התחושה הספורטיבית יותר ולאו דווקא בגלל כמות האחיזה האבסולוטית של הרכב...

זוויות גלגול לא מונעות מהרכב לסוע מהר בפניות :idea:.

מוטי.
  • תוכן חדש...