Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר ב DELAY !!!

Samiro
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה - אני לא יודע אם זאת תופעה ידועה...

יש לי גולף 2001 שמורה מאוד ואני נוסע איתה בעדינות... מה שמדאיג אותי זה כשאני עומד ברמזור - אני שם N... מגיע הרמזור לכתום- אני מכניס ל D !!!! לוקח לגיר איזה 3 או 4 שניות (שזה המון אם תנסו לספור (ואני לא מגזים)) עד שהוא "קולט" ששמתי D ! ואז אני מרגיש את הנגיעה הזאת שהגיר נכנס !...

בנסיעה ההחלפה בין ההילוכים חלקה הכל תקין - התופעה היחידה היא התופעה הזאת ! זה הורג אותי - (וגם הישראלית מתחילים ישר לצפור)...

בטח אקבל תשובות "אז אל תשים N ברמזור"...

אז בבקשה - לא מחכה לתשובות כאלה !.. :)

תודה דבר לכל העונים !

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

אם אני לא טועה זה גיר מבוקר ע'י המחשב [

תוציא כניסות שמתחברות לגיר מהמחשב ותנקה עם ספרי מגעים

אם אתה לא יודע מה בא בדיוק מהמחשב תנקה את על מה שמתחבר בגיר!

או שיכול להיות פשוט חיישן בורר מצב ידית הילוכים!!!

אין חכם כבעל ניסיון!!

פורסם
סתם לצורך העניין בשביל מה אתה שם N ברמזור?
אני כבר אמרתי !...

בטח אקבל תשובות "אז אל תשים N ברמזור"...

או דברים כאלה !

אם אני לא טועה זה גיר מבוקר ע'י המחשב [

תוציא כניסות שמתחברות לגיר מהמחשב ותנקה עם ספרי מגעים

אם אתה לא יודע מה בא בדיוק מהמחשב תנקה את על מה שמתחבר בגיר!

או שיכול להיות פשוט חיישן בורר מצב ידית הילוכים!!!

לא נראה לי חיישן - כי זה לא תמיד קורה - וכשזה קורה והגיר לא "נכנס" אז אחרי שהו אנכנס מרגישים את הדחיפה אבל קצת חזקה

וכשזה נכנס ישר מרגישים את זה רגיל !

אני אנסה לנקות את המגעים ואולי אבדוק במחשב אם זה חיישן ! ...

אבל זאת לא אמורה להיות בעיה בגיר

????????????

פורסם

יש לי שאלה אליך

כשאתה מעביר מ-N ל-D ונותן גז בשניה הראשונה האוטו זז???

או שלא זז ב 3 שניות הראשונות ואז אתה מרגיש מכה והאוטו קופץ קדימה????

אין חכם כבעל ניסיון!!

פורסם

רותםסררר

אל תענה אם אין לך משהו טוב להגיד...

כל בעלי האוטומט יודעים מה ההרגשה כשהגיר מתחבר

וכל בעלי האוטומט יודעים מה קורה כשהגיר בניוטרל ואז מתבצעת לחיצת גז+העברה לדרייב.

מיותר, באמת מיותר, וגורם לנזק מיותר.

לסמירו,

בדוק את מצב השמן גיר שלך.

דהיינו - תניע את האוטו, תן לו להתחמם, תכניס לניוטרל, תפח מכסה מנוע ובדוק את מפלס שמן הגיר.

אני מאוד בספק אם מדובר ב-"חיישן בורר מצב ידית הילוכים".

בחיי, עוד המצאה.

אין שום חיישן כזה.

מידית ההילוכים ישנו כבל המתחבר לבורר ההילוכים הנמצא על תיבת ההילוכים האוטומטית, דהיינו, בתוך תא המנוע על התיבה עצמה.

שלד

פורסם

גם אצלי במריאה יש דיליי בין ניוטרל ל-d ובין d eל-r וגם בין n ל-r .אני מאמין שזה בסדר,הרי גלגלי השיניים של ההילוכים צריכים להשתלב בעדינות בין ההילוכים האלה והניוטרל,ולא במכה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

sheled -אני לא יודע איפה למדת על גיר אוטומטי '' אין חיישן בורר מצב ידית הילוכים''

אז עם אתה לא מבין עניין אל תתן תגובות סתמיות

בוא אתן לך הסבר בקצרה על החישן

חיישן בורר מצב ידית הילוכים-

החיישן ממוקם בחלק החיצוני של בית תיבת ההילוכים והוא מאתר באופן מכני את מצב ידית ההילוכים

ומעביר מידע ליחידת הבקרה של תיבת ההילוכים באמצעות אות חשמלי אל אחד המצבים 1-2-P-R-N-D

ומשמש להפעלת מתג אור R וגם כן מאפשר את התנעת הרכב כאשר ידית ההילוכים נמצאת ב-N או ב-P

מקווה שהבנת ולא שללת!!!

רותם.

אין חכם כבעל ניסיון!!

פורסם

ההשהיה יכולה להיגרם מכמה סיבות:

לחץ שמן גיר נמוך

חיישני לחץ שמן בגיר עצמו

ומחשב גיר

גיר זה לא בחורה, הוא לא צריך להשתלב בעדינות. הוא צריך לעמוד בזמנים קבועים מראש.

אם הוא לא עומד בסט אפ שנקבע לו במפעל ישנה עילה להתחיל לבדוק מערכות שונות.

עריכה: רותם,

אני רואה שבקריאה אינך מצטיין

קרא את הודעתי שוב ושוב עד שתבין שרשמתי ש:

מידית ההילוכים ישנו כבל המתחבר לבורר ההילוכים הנמצא על תיבת ההילוכים האוטומטית, דהיינו, בתוך תא המנוע על התיבה עצמה.

פורסם

קפוץ לצ'מפיון, שיבדקו לך גובה שמן גיר (אתה לא תמצא מדיד - זאת מערכת סגורה...בודקים עלידי מפלס שמן בבורג) ויעדכנו לך גירסה לגיר...וגם על הדרך יבצעו דיאגנוסטיקה עם המחשב

פורסם

*********************בחיי, עוד המצאה.

אין שום חיישן כזה.***************************************

את זה אני לא המצאתי!!

samiro- ישנה אפשרות שהשסתום המבקר על אפנון הלחץ לא עושה את תפקידו כראוי מה שגורם ל

delay

אין חכם כבעל ניסיון!!

פורסם
יש לי שאלה אליך

כשאתה מעביר מ-N ל-D ונותן גז בשניה הראשונה האוטו זז???

או שלא זז ב 3 שניות הראשונות ואז אתה מרגיש מכה והאוטו קופץ קדימה????

אני לא מנסה לעשות את זה כי אני לוחץ על הברקס במצב כזה ! ואם אני לא לוחץ אז האוטו מתגלגל ימינה וכשאני מרגיש את המכה אז הוא מתחיל לנסוע "על הטורים"... אני לא מנסה את זה כי אני יודע שזה לא בריא ללחוץ על גז ולהעביר ל D !!!

תניע את האוטו, תן לו להתחמם, תכניס לניוטרל, תפח מכסה מנוע ובדוק את מפלס שמן הגיר
תודה - אבל אני צריך לבדוק את זה כשהאוטו מונע ??? כי אני תמיד בודק כשהוא כבוי !!!! :?

פורסם
גם אצלי במריאה יש דיליי בין ניוטרל ל-d ובין d eל-r וגם בין n ל-r .אני מאמין שזה בסדר,הרי גלגלי השיניים של ההילוכים צריכים להשתלב בעדינות בין ההילוכים האלה והניוטרל,ולא במכה.
הבעיה שזה ממש לא בעדינות ובדרך כלל לוקח לו איזה שניה או חצי שניה ! אבל לפעמים - פעם ב 10 נגיד, זה קורה אחרי 4 שניות ובמכה !

קפוץ לצ'מפיון, שיבדקו לך גובה שמן גיר (אתה לא תמצא מדיד - זאת מערכת סגורה...בודקים עלידי מפלס שמן בבורג) ויעדכנו לך גירסה לגיר...וגם על הדרך יבצעו דיאגנוסטיקה עם המחשב

כמה עולה דבר כזה ? עדכון גרסה לגיר ובדיקה !!!

HELP MEEEEEEEEEEEEEEEEE

פורסם

נראה לי יש לך מקדלת :-P מה זה e?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

תודה - אבל אני צריך לבדוק את זה כשהאוטו מונע ??? כי אני תמיד בודק כשהוא כבוי !!!! :?

בדיקת מפלס שמן גיר ברכבים אוטומטיים מתבצע כך:

פתחית מכסה מנוע.

הנעה

תן לרכב להתחמם

תכניס לניוטרל

חכה מספר שניות והצץ במפלס השמן גיר שלך(איפה שממלאים שמן גיר, יש שם שנתות של EMPTY ו-FULL, ואם אין, אז זה לא המיכל הנכון).

כבה המנוע וסגור את מכסה המנוע.

וזה טוב ויפה שאתה בודק את זה כשהמנוע כבוי אך זוהי לא קריאה נכונה, ככה שאין לך מה ללכת ראש בראש.

להתראות

• תוכן חדש...