Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרו קארטינג ברחובות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המסלול דיי נחמד, הרבה סיבובים חדים, ולא ניתן לפתח מהירויות גבוהות.

בקשר להגבלת קראטים, אני חושבת שזה דבר נבון ביותר, תחשוב שאנשים מגיעים כדי להתפרע ולא חסרים כאלו,אז מההתחלה מונעים את כל הבעיות המיותרות שמגיעות איתם.

"גרשון המשפר" קבל ח"ח על האירוח האחרון שלנו היה נהדר:-D .

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דבר ראשון, אמרתי שראיתי, או שקרהל חברים שמתחרים איתי, אלא לחברים רגילים.

חוץ מחבר אחד, שעף פיזית מהקארט, שהוא היה פתוח, מי שמכיר בהרצליה את הפנייה של ה180, אחרי היישורת, את מגיע אליה בשיא המהירות שאפשר להגיע במסלול הזה, ופשוט ההגה לא הגיב, הציריה שבורה. (זה בהמשך למה שאמרתי לגבי איכות הקארטים כרגע בהרצליה) נתקע בצמיגים ועף פיזית מהקארט על הצמיגים ולקיר.

חוץ מזה, דברים רציניים קרו רק כאשר אני לא הייתי על המסלול, אך ראיתי או שמעתי מחברים,

בקשר לאח שלי, אם כבר נדבקים לקטנות, אז הוא לא ניסה לדרוס אותו, להבהיל אותו, זה הכל, שילמד לא להיכנס למסלול ולא לעשות שטויות :wink:

ובאמת, עם כל הצחוק, הפעם ההיא פשוט הייתה מבזה, המרשלים לא עשו את העבודה שלהם (שיחקו בפלאפון בזמן המרוץ) הניפו דגלים בלי להבין מה קורה (כמו דגל כחול לזוג שמתחרה על המקום השני) ועצרו את המרוץ פעמיים, סתם, כי הם חשבו...

כמו שאמרתי, אחד מהמשתתפים פשוט נכנס לפיטס ועזב את המקום, השאר, סיימו, ולא מוכנים לחזור לאותו מסלול יותר.

פורסם

קודם כל, בנאדם תלמד מכונאות בסיסית !

כמה טעויות במשפט אחד ?

1) לקארטינג אין ציריות.

2) קארטינג הוא הנעה אחורית, כך שמערכת ההינע אינה קשורה כלל למערכת ההיגוי.

3) לסיבוב איטי, אחרי ישורת מהירה, מגיעים לאט ע"י שימוש בברקס ולא בשיטת הקמיקזי.

4) האפשרות היחידה ההגיונית היא שחבר שלך פשוט "שכח" להשתמש בגלגל המוזר שמולו (הידוע גם בשם "הגה"), והמשיך ישר אל הצמיגים.

ואם לא הבנת עדיין מה אח שלך עשה לא בסדר, פעם הבאה שמישהו יחתוך אותך על הכביש, תן לו "קטנה" כדי שילמד לקח :?

נ.ב

לנהגת שודים (ל') - שמחתי ונהנתי לארח :-)

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

מצטער שאני לא יודע את כל הפרטיים הטכניים על הקארט, אבל גם אתה לא צריך להסיק מסקנות כאלה בשביל להוציא אותי\חבר שלי טיפש.

הוא אכן האיט, אומנם כניראה לא מספיק אבל מספיק בשביל לעבור את הפנייה בשלום לפי דעתו, מה שאני ראיתי בקארט אחרי זה יש שתי מוטות שמחוברים אחד לכל גלגל, ופשוט השמאלי החליט להישבר מהבסיס שלו, ולכן הגלגל לא פנה והוא המשיך לצמיגים

פורסם
מצטער שאני לא יודע את כל הפרטיים הטכניים על הקארט, אבל גם אתה לא צריך להסיק מסקנות כאלה בשביל להוציא אותי\חבר שלי טיפש.

הוא אכן האיט, אומנם כניראה לא מספיק אבל מספיק בשביל לעבור את הפנייה בשלום לפי דעתו, מה שאני ראיתי בקארט אחרי זה יש שתי מוטות שמחוברים אחד לכל גלגל, ופשוט השמאלי החליט להישבר מהבסיס שלו, ולכן הגלגל לא פנה והוא המשיך לצמיגים

מאיפה לך שהוא מסיק מסקנות? הרי אמרו פה שהוא מרשל בטח יש לו יותר ידע ממך!

חוץ מזה אני לא מבין אתה יודע מה המרשלים בפ"ת צריכים לעשות ואיך? תן להם לעבוד בשקט(אם הם בכל זאת מפריעים תמיד אפשר לנסות לדרוס אותם)

ודרך אגב אם הוא באמת היה מאט(לעבור את הפניה בשלום? לפי מה שאתה מספר גם בלי "ציריה" שבורה הוא היה נכנס במשהו) אז המקסימום שהיה קורא לו זה חבטה בצמיגים,מה שאתה אומר זה קלאסי למה לאנשים בלי רישיון לזה אסור לפתוח את הקארט.

to finish first first you have to finish

פורסם
מאיפה לך שהוא מסיק מסקנות? הרי אמרו פה שהוא מרשל בטח יש לו יותר ידע ממך!

חוץ מזה אני לא מבין אתה יודע מה המרשלים בפ"ת צריכים לעשות ואיך? תן להם לעבוד בשקט(אם הם בכל זאת מפריעים תמיד אפשר לנסות לדרוס אותם)

ודרך אגב אם הוא באמת היה מאט(לעבור את הפניה בשלום? לפי מה שאתה מספר גם בלי "ציריה" שבורה הוא היה נכנס במשהו) אז המקסימום שהיה קורא לו זה חבטה בצמיגים,מה שאתה אומר זה קלאסי למה לאנשים בלי רישיון לזה אסור לפתוח את הקארט.

מה זה לנסות לדרוס אותם? מי נתן לך רישיון להרוג אנשים???

גם אם השיפוט שלהם אינו נכון ומוטעה זה לא דבר שנותן לך אישור לדרוס אותם ולפגוע בהם.

(יש דרכים נעימות יותר שלא פוגעות פיזית באנשים, כמו לדבר עם המנהל של הקארט).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני לא בא להצדיק את הילד [tomz] שמדבר פה, יש לך עוד הרבה מה ללמוד בכל מה שקשור לקארטינג, ואולי עדיף שתקשיב לאנשים קצת יותר מנוסים ממך. [גרשון לדוגמא]

אבל בנוגע לקארטים שבהרצליה [שומאכר] ולפניית ההירפיין [180 מעלות] העיוורת שבסוף הישורת. לשומאכר יש נטייה לתת היגוי ברגע שהקארט מקבל מכה לא עדינה באחד מהצדדים שלו, ולכן לא משנה כמה שתסובב את ההגה, הקארט עדיין ימשיך ישר, ופה מגיעה מיומנות הנהיגה לידי ביטוי, אם החבר/אח/מי שזה לא יהיה, לא הצליח להשתלט על הקארט, זה אומר שהוא מהווה סכנה לשאר הנהגים על המסלול, כי אין לו את הכישורים הנדרשים לשלוט על קארט "פתוח" [זה מה שמלמדים בקורס נהיגת מירוץ, לא סתם אתה משלם 300 ש"ח].

אני לא מצדיק את העניין של קארט שהוא לא תקין [לגבי מקרה אחר שדובר עליו], כי קארט כזה, מקומו לא על המסלול, אבל זה רק מראה עד כמה מסוכן לתת קארט פתוח לנהג לא מיומן, ומניסיון עבודה שיש לי בקארטינג [שנה וחצי מכונאי ואחמ"ש] ראיתי ושמעתי [מקולגות] על לא מעט מקרים מצערים שהגיעו גם לבית חולים בעקבות אירועים דומים כגון אלה.

אגב, המוט לא נשבר סתם ככה [כפי ש-tomz מספר] וגם התפוח הגה [מה שנראה לי יותר סביר שנשבר] מאוד חזק, הוא חייב לקבל מכה חזקה מאוד בשביל להישבר, אז מספיק להיות תמימים.

tomz, אם אתה וחברייך באמת רוצה להינות מקארטינג, תעשו קורס באחד מאתרי הקארטינג, תלמדו את הבסיס, האמן לי שאתם גם תהנו הרבה יותר, ובנוסף תשפרו את יכולות הנהיגה שלכם.

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
שלום לך tomz,

בזמן פתיחת המסלול ברחובות הכלים שלנו לא היו אף פעם מוגבלים, אבל לצערי במשך הזמן הפקנו לקחים והבנו שאי אפשר לתת את הפריבילגיה הזו לכל אחד. יש 100 איש ביום שבאים ואומרים "תשמע אחי אני יודע לנהוג תיפתח לי את הקארטינג..." אבל ברגע שהם עולים על המסלול הם שוכחים מכל החוקים וההסברים ונוסעים בצורה מאד מסוכנת . אז אמרת לנו שלא תשתולל, אז מה?

מצד שני אנשים שאנחנו רואים שבאים בצורה מסודרת ואפשר לסמוך על הנהיגה שלהם מקבלים קארט פתוח, תאמין לי שאני נהנה לראות אנשים שנוהגים טוב ואני רוצה לתת לכולם קארט פתוח אבל המציאות קצת שונה.

לגביך אני יכול להגיד לפי מה שכתבת שהחבר'ה שלך מסוכנים ובשום מסלול הם לא יקבלו קארט פתוח, ואם צורת הכתיבה שלך משקפת את ההתנהגות שלך אתה יכול לוותר על ההגעה שלך לפרוקארטינג, כי במסלול הבטיחות קודמת לכל, בין אם זה מוצא חן בעיניך ובין אם לא.

אתה לא תקבע איפה מרשלים צריכים לעמוד, ואיפה הם לא צריכים לעמוד. חוקים לחוד ומציאות לחוד.

אני מבין שאתה הבעלים או משהו בסיגנון ?

בפעם הראשונה היה בנאדם ממש נחמד , מבוגר קצת , זה אתה ?

הוא הסביר לנו במה טעינו אחרי המקצה והיה ממש נחמד. (כמובן שהקארט היה פתוח) המקצה עבר חלק ללא סיכונים או שטויות מצד חברי .

בפעם השניה הדגשנו שאנחנו רוצים קארט פתוח והדגשנו גם שבפעם הראשונה הוא היה פתוח.

הבחור שהיה שם אמר שהוא פתוח ואין בעיה עם זה , מסתבר שזה שקר.

אנחנו חובבים מאוד מוטוריקה והספורט המוטורי היחיד שאנחנו יכולים "להשתלב" בו זה הקארטינג, לאור העובדה שבמדינה הזו הסכם החוק המוטורי יכנס לתוקף בעוד 5 שנים אם לא יותר.

2 חברים שלי לא זזו כל המסלול בגלל שהקארט היה גם סגור וגם דפוק.

הבחור הציע להם לעשות סיבוב חוזר בהנחה או משהו כפיצוי אבל הם לא רצו , מסיבה מוצדקת.

בטח תגיד בלב ,עוד חבורה שמתלוננים על זה שהקארט לא טוב , כי הרי זה קורה לך המון ביום יום ואני מבין אותך , אבל בפעם האחרונה שהיינו , אכן שיצאתי מהמקום הרגשתי שזרקתי כסף לחינם ושלא נהנתי, מילא הכסף פחות חשוב לי , יותר חשוב לי ההנאה שבדבר.

(דרך אגב לאור הפעם הראשונה שהייתי המלצתי להרבה אנשים)

פורסם

טוב.. נעשה פה קצת סדר

יואב222- למה סתם לדבר, ספציפית הבן אדם שנהג הוא נהג מיומן, ולא סתם נוהג על מכונית, אלא השתתף במספיק תחרויות (ולא, לא מרוצי עונדה-עונו ושות' ברחוב) ועבר מספיק קורסים בנהיגה, והוא גם עושה את הזמן הכי טוב מבין כולנו, כך שנהג לא מיומן, ללא רישיון (הוא בעל רישיון עוד מעט כ-10 שנים) ושלא מגיע לו ליסוע על קארט פתוח? עדיף שלא תגיד שטויות בלי להכיר את האנשים, עובדה שלא הייתה לו בעיה אף פעם עם הפנייה הזאת, הפעם נשבר מה שזה לא יהיה שם, וראינו את זה שבור, והוא נכנס בצמיגים, גם אם הוא שבר את זה והפעיל יותר מידי כוח, או גם אם זה היה סדוק והוא שבר זה לא משנה.

ובקשר להסקת מסקנות, כי הוא אמר גם שטויות, לא השתמש בהגה, כמו שאמרתי הנהג הזה מיומן מאוד וחבל מאוד שאתם מסיקים מסקנות מאנשים סתם ככה בלי להכיר אותם.

בקשר למרשלים מה הם צריכים לעשות? דבר ראשון הייתי מרשל במספר תחרויות אז יש לי טיפה ידע בנושא, דבר שני אולי אני לא יודע כל מה שהם צריכים לעשות, אני יודע בפירוש שהם לא אמורים ליהיות על המסלול.

ולדרוס אותם? הלכת רחוק מידי, אח שלי רק הבהיל אותם :wink:

a.c - כל מה שנאמר למעלה מיועד גם אליך, הנהג הזה מספיק מיומן בשביל ליסוע, וגם באותו מקרה הוא היה לבד בלי אף אחד ברדיוס של 20 מטר ממנו, ופתאום זה קרה, אולי התפוח כמו שאתה אומר, היה סדוק, הוא פנה חזק מידי ושבר אותו לגמרי, לא יודע, אני רק יודע שהוא נהג מספיק מנוסה ומיומן ויכול ללמד פה לא קצת אנשים על נהיגה ושמשהו היה שבור בקארט.

פורסם
מה זה לנסות לדרוס אותם? מי נתן לך רישיון להרוג אנשים???

גם אם השיפוט שלהם אינו נכון ומוטעה זה לא דבר שנותן לך אישור לדרוס אותם ולפגוע בהם.

(יש דרכים נעימות יותר שלא פוגעות פיזית באנשים, כמו לדבר עם המנהל של הקארט).

ל'

זה היה בציניות ציפיתי שיבינו את זה.

to finish first first you have to finish

פורסם

טום, אם הוא אכן נהג טוב כפי שאתה מתאר אותו, הוא היה צריך לדעת איך לקחת את הפניה הזו. לדעתי, זו אחת הפניות הקלות והמהנות במסלול. אני "לוקח" אותה עם היגוי-יתר קל ועצירה תוך כדי הפניית ההגה לקראת ההיירפין.

את הפניה הזו כל הנהגים, בכל הליגות, יודעים איך לקחת נכון, וזה כולל את הג'וניורים שעדיין אין להם רישיון.

ולמי שאמר שיש לו רישיון נהיגה אז הוא יודע לנהוג בקארט - הוא לא יודע עד כמה הוא טועה.

קארט ומכונית כביש אלו שני דברים שונים לגמרי! קארט קשיח בהרבה, ישיר בהרבה ונותן לך הרגשה מדויקת של המתרחש (ההגה מחובר לגלגלים בלי משאבות וכו', אין קפיצים או בולמים). פשוט כמו לנהוג על שלדה מושלמת עם 4 גלגלים, הגה ומנוע.

וכפי שאמרתי קודם, זו עובדה שנהגי ג'וניורים ללא רישיון עוקפים נהגי סניורים (רובם בעלי רישון), חלקם בעקבות משקלם הקל יותר, וחלקם בגלל שהם פשוט טובים יותר. "יש להם את זה" כפי שאומרים.

ביום שישי הקרוב מתקיים מרוץ בפרוקארטינג רחובות (אני אשתתף בסניורים), אתה מוזמן לבוא ולהתרשם בעצמך מרמת הנהיגה המדהימה(!) של הנהגים.

זיו ר.

פורסם
.ולמי שאמר שיש לו רישיון נהיגה אז הוא יודע לנהוג בקארט - הוא לא יודע עד כמה הוא טועה.

קארט ומכונית כביש אלו שני דברים שונים לגמרי! קארט קשיח בהרבה, ישיר בהרבה ונותן לך הרגשה מדויקת של המתרחש (ההגה מחובר לגלגלים בלי משאבות וכו', אין קפיצים או בולמים). פשוט כמו לנהוג על שלדה מושלמת עם 4 גלגלים, הגה ומנוע.

זיו ר.

אני אמרתי אבל לא אמרתי שאני יודע לנהוג בקארטינג מקצועי ולקחת פניות כמו שאתה מתאר את המשתתפים בתחרויות ובליגות , רק אמרתי שאני יודע לנהוג ולא להתרסק גם כשהקארטינג פתוח .

פורסם

באתי לשם פעם אחת ולא נהנתי הגבילו לי את הקראט וגם לחברים שלי אבל לחברים שלי פחות ככה שהם עוד יכולו לסוע נורמלי הקראט שלי לא זז כולם סגרו 55 רק אני 45 פשוט מגעיל מה שהיה שם כל אחד עשה 31 שניות בערך

לוחצים ולוחצים ולוחצים והקראט לא זז (זה מה שהיה אצלי)

שיצאתי מהמסלול אז אמרתי לו שילך ויבדוק אז הוא הולך חוזר ואומר לי כן הוא היה מוגבל קצת (קצת, קצת מאוד הייתי אומר) אחר כך חבר שלי עלה על אוטו הקראט וגם הוא לא זז טוב יחסית הוא סגר יותר ממני אבל בכל זאת גם הוא לא זז

באותו יום נורא כעסתי ולבחור שישב בקבלה לא היה איכפת לו ממני ומממה שאמרתי

כבר מזמן לא בקטע של יפניות,

התאהבתי בצרפתיה (פיג'ו 206XT).

• תוכן חדש...