Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון עד 40 אלף

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי 🙂 אני מחפש המלצות על דגמים לרכב ראשון

גיר: אוטומט
מטרת שימוש: בעיקר נסיעות יומיות של 20-30 דק לכיוון, בין כפר סבא להוד השרון/פתח תקווה. ולעיתים רחוקות נסיעה מכפר סבא לבאר שבע.
חשוב לי בטיחות, נוחות בזמו נסיעה (בין היתר כי אני בן אדם גבוה - 1.90 פלוס). חיסכון בדלק יהיה נחמד, תיקונים לא יקרים יהיה נחמד.
תקציב: גג 40ק

אשמח גם לנימוקים למה אתם ממליצים על מה שממליצים, שגם אלמד קצת משהו על הדרך

תודה מראש
עריכה אחרונה על ידי tohanov
פורסם

הונדה גאז חסכונית ואמינה. מרווחת מאחור.

קיה ריו/ i20 פחות חסכונית אך נחשבות לאמינות.

אם משפחתית אפשר קיה פורטה למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לרכב ראשון הייתי ממליץ כמה שיותר אמין ופחות מוסכים, לדוגמא טויוטה קורולה ממודל 2015

טיפ חשוב היזהר מסוחרים [גלויים וסמויים] תחפש בשוק הפרטי בלבד

משתדל לעזור

פורסם

לדעתי הכי חשוב לחפש רכב שטופל היטב, ולא עבר תאונה (משמעותית) - בכמה שקלים תוכל לקבל דוח בלקר באינטרנט

תתעקש לקבל היסטוריית טיפולים ותוודא שהרכב טופל כל שנה או 10-15אלף ק״מ לכל היותר. אם המוכר מסרב, הייתי ממליץ להתקדם לרכב הבא. אנשים שדואגים לרכב שלהם ישלחו לך בשמחה ובגאווה.

בתקציב הזה אפשר למצוא רכב שתהנה ממנו אבל תצטרך לוודא שהרכב נשמר בצורה טובה.

דווקא בנושא צבע, שריטות, קילופים וכו (לא פגיעות פח משמעותיות) הייתי מתפשר ומתקן בעצמי לאחר שקלול במחיר הקנייה.

מעבר להיסטוריית טיפולים, שתוכיח החלפת שמן מנוע, נוזל בלמים נוזל קירור פילטרים למיניהם וכו, הייתי לוקח את הרכב למוסך שיעלה את הרכב על הליפט ויבדוק חלקים מתכלים אחרים שעלולים לעלות לא מעט. משולשים, מוטות קישור, צלחות ורפידות בלמים וכו.

תבדוק את הצמיגים ותוודא שהם נראים במצב טוב ולפחות הקדמיים והזוגיים זהים. עם עדיפות ל4 צמיגים זהים.

ובכל מקרה, במידה והתקציב הוא 40אלף שח, הייתי משאיר בין 8ל10 אלף שח לבלתמים, שיהיו בלי ספק.

לא הייתי מתעקש על צריכת דלק ״טובה״ 

במיוחד אם אתה גבוה, וצריך רכב שיהיה לך נוח.

הייתי מתחיל חיפוש ביד2, מחפש יונדאי או סוזוקי, מסנן עד יד 2, עדיפות ליד1.

הק״מ הוא לא הדבר החשוב, לא בהכרח רכב ש״נסע״ 80אלף ק״מ, שמור יותר מאשר רכב שכבר 150אלף ק״מ. 

גם מבחינת בטיחות, בשנים האחרונות הייתה קפיצת מדרגה משמעותית בנושא הבטיחות וזה לדעתי משהו שתיאלץ להתפשר לגביו.

אבל אני חושב שהדבר הכי חשוב בבטיחות הוא הנהג.

לא המלצתי על דגם ספציפי כי לדעתי במקרה שלך חשוב הרכב הספציפי ולא דגם מסויים.

תהנה, זה תקציב כיף לרכב שבמידה ותהיה סבלני ולא תתפשר על בדיקות, תמצא רכב שישרת אותך נאמנה במשך כמה שנים טובות בהנאה. אבל אם תמהר ותקבל החלטה בלי בדיקות ועל סמך מצב הצבע, תקלל כל רגע ותרוץ לקנות רכב חדש מהחברה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...