Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

פלייקארד של אל על עזבו את כאל ועברו לישראכרט וגרמו להתחלת מלחמה בין כרטיסי האשראי שנותנים הטבות תיירות נתקלתי ב:

פלייקארד של אל על (עכשיו בישראכרט, אלעל בלבד)

פליי מקס של מקס עם אתר ייעודי לרכישה

פליי אול של כאל במקום הפלייקארד שהיה כולל אתר ייעודי וטענה שהם הכי זולים

טיים אוף של ישראכרט גם עם אתר יעודי שטוענים שהכי זול

אקספרס פליי של אמריקן אקספרס.

הצ'אט לא יודע לתת תשובה רצינית למה הכי משתלם ואני בהשוואה גם לא הגעתי למשהו סופי חלק רק נקודות, חלק גם נקודות וגם קאשבק וכו', מישהו אולי יודע מה עדיף מכל זה?

פורסם

מה עדיף - מאזדה 3 או ברלינגו?

השאלה ששאלת היא ללא תשובה אחידה - כי מדובר במוצרים שונים לגמרי, ואתה צריך להעריך את השימושיות של כל אחד מהכרטיסים לפרופיל שלך.

די ברור שהפלייקארד טוב בעיקר למי שמרבה לטוס באלעל, רצוי בעל מעמד זהב ומעלה, ושיש לו הוצאות גבוהות בכרטיס. לגבי שאר המשתמשים - לבחור באחת התוכניות האחרות לפי הנתונים האישיים, ולזכור שקשה לחזות את השימושים.

אישית אני מרגיש קצת מבולבל - כבר כ-3 שנים שיש לי פלייקארד פרימיום בכאל, ואני מקבל פטור מדמי כרטיס בשישוש של שקל בחודש, כשכמובן השימוש שלי הרבה יותר גדול.  לפני כחודשיים פניתי לישראכרט והובטח לי שהתנאים יישמרו לי - אבל, כמובן, התברר שהם בונקר בעניין דמי הכרטיס, ואני מתלבט איך לנהוג.

אני מקבל בפייסבוק הרבה שירשורים העוסקים בנושא, מאוד אמוציונאליים, מזכירים לי את קרבות הסלולר לפני 20 שנה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגדול אלעל נראה לי הכי נחות...

אבל השאלה אם לחדד אותה היא, בהנחה של נגיד 15,000 ש"ח הוצאות בכרטיס אשראי בחודש, באיזה מהכרטיסים האחרים יחסך הכי הרבה

פורסם (נערך)

הוצאות על מה? קניות בחו״ל? קאשבאק על שטויות? הנחות על שטויות? מט״ח?

הבסיס שמתאים לכולם הוא

1. אפס דמי ניהול

2. 1% עמלה על המרת מטח

3. זהו

ברגע שאתה מכניס כל מיני הנחות מועדונים לכל מיני דברים שאתה צורך ואני לא ולהיפך, אין תשובות נכונות.

אני סתם לדוגמה טס פעם בעשור, אז שום מועדון שקשור לכרטיסי תעופה לא רלוונטי לי. באיזה סקטור צרכני אתה מחפש הנחות?

אתרי ה״מתנות״ של מועדוני האשראי למיניהם דומים עד כדי זהות, לזה יש הנחה על פסטיבל-פלוץ, להוא יש הנחה על פסטיגל-פלוץ,

זה לא נגמר.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ספציפית השרשור מדבר על כרטיסי אשראי המעניקים הטבות תיירות (טיסות ומלונות בחו"ל).

לדעתי אין בכרטיסים האלה באופן גורף לא פטור מדמי ניהול והמרת המט"ח גבוהה יותר. בשביל הטבות אלו שווה לבדוק כרטיסים אחרים (יש לי כרטיס של קבוצת I NEED IT בפייסבוק איתן בדיוק).

אתה מכיוון שאתה טס בערך פעם בעשור לא רלוונטי באמת לכרטיסים אלו. אני טס בד"כ 3 פעמים בשנה לפחות אחת מהן גם עם הילדים מה שגורר עלויות גבוהות שעליהן אני רוצה לנצל את הטבות התיירות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני הצטרפתי לתוכנית של אלעל לפני 7 שנים, בתקופה שבה הייתי יוצא מהארץ בממוצע 4 פעמים בשנה, ועד המעבר לישראכרט גם הייתי פטור מדמ״ש. כאמור, כשעברתי הובטחה לי שמירת תנאים, אבל כשהתלוננתי על חיוב בדמ״ש הנציגה טענה שאינה יכולה לפטור אותי מהם כי מדובר בתשלום שעובר לאלעל (?!!?).

בתקופה הזו נהניתי מ-4 טיסות חינם ועוד כמה הטבות - כאשר כמעט כל הנקודות הצטברו מקניות,  ואין לי איזה הוצאות חריגות.

בשנתיים האחרונות קצב הנסיעות שלי ירד, האם ומתי אחזור  לנורמה? לבריאות ולמוג׳תבא פתרונים.

לגבי מועדונים אחרים - אני משתמש רק בכאלה הנותנים הטבות מיידיות (רמי לוי, שופרסל, סופרפארם ועוד כמה) - כל מיני הטבות מהחוברת מצריכות יותר מידי מאמץ ויש לי נטיה לפספס אותן. החריג הוא הטבות של ארגון המורים - המנוי של אישתי לחדר הכושר וביקורים במוזיאונים. 

@danbr אם עמלת ההמרה קריטית לך יש כרטיס שנקרא ישראכרט בייסיק עם עמלת המרה אפס. לפני מספר ימים פתחתי עליו שרשור, חפש אותו.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עם אל על אטוס רק אם ממש לא תהיה ברירה אז כל הכרטיסים שנותנים הטבות אליהם נפסלים אוטומטית.

לגבי השאר, מחכה שיסיימו את המלחמה ביניהם ואז אבחר. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כבר שלוש שנים שאין הרבה ברירות. מי שרוצה למזער סיכונים לביטול טיסות קונה אלעל. בגלל זה המועדון שלהם צבר פופולריות כזו.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 17.6.2026 בשעה 19:39, sperial כתב:

ועד המעבר לישראכרט גם הייתי פטור מדמ״ש. כאמור, כשעברתי הובטחה לי שמירת תנאים, אבל כשהתלוננתי על חיוב בדמ״ש הנציגה טענה שאינה יכולה לפטור אותי מהם כי מדובר בתשלום שעובר לאלעל

גם אני עברתי.אמרו לי שבמעמד זהב זה חינם. ממתין להודעת החיוב הראשונה 

פורסם

מעמד זהב אכן חינם, וכך היה גם בכאל. הסיכוי שלי להגיע למעמד זה הוא אפס. לפני שנה וחצי הייתי על סף מעמד כסף, אבל חסרו לי משהו כמו 50 יהלומים, ואז העלו את הסף מ-3,000 ל-3,500 יהלומים.

פורסם

הזמנתי אתמול את הכרטיס החדש Premium Flycard של ישראכרט 

כבר השתמשתי בו בגוגל pay.

לצערי דמי כרטיס 39 ש"ח.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אלה היו בתנאים גם אצל כאל. ההבדל הוא שבכאל היה אפשר לקבל פטור על סמך שימוש, בישראכרט רק על בסיס מעמד באלעל.

יש גם כרטיסי פלייקאד בדמ״ש 20 ו-30 ש״ח בחודש, עם יחס צבירה יותר נמוך.

ועל הכרטיס כתוב “world elite” שלכאורה אמור לתת הטבות (שאולי יצדיקו את הדמ״ש) - מעשית אין כלום.

• תוכן חדש...