Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, farkash7 כתב:

פתח יד 2 עכשיו תראה RF 2.0 מפורסמת ב320.
340 לRF עם חבילת רקארו/בראמבו זה מחיר לא רע ביבוא מקביל, שוב זה לא מחיר זול כשלעצמו, אבל כשמשקללים את כמות הידיים שגזרו קופון בדרך ואת המיסוי המטורף זה מחיר לא רע.
עשיתי שיחה עם יבואן מקביל, אמר לי שהיום אפשר להביא קלאב ב270-280 וזה היה כשהדולר היה מעל 3. לרגעים מסויימים הוא ירד גם מתחת...
אני עדיין חושב שזה מחיר גבוה, אבל אם היבואן מכר ב250 אז מי שממש רוצה יכול לקבל את אותו מוצר במחיר קרוב מאוד.

מסכים אבל רק רוצה לחדד - ND3 על הכביש יצא לי כולל אגרה, צבע אדום (תוספת תשלום) ומיגון חובה לביטוח - 272 אלף שקל וזה ללא תוספות מיוחדות שהציעו כמו ריפודים או גג בצבע אחר. קודם כל המחיר בסיס טיפס כבר למעל 255 והמיגון הוא באמת כלבה רצינית במחיר וכמובן אין שקל הנחה בכלום בניגוד למתי שההורים שלי התעניינו ב CX5 ומאזדה 3 אז ההנחות זרמו כמו מים וחתכו את התשלום על המיגון. בכל אופן מעניין כמה יוצא על הכביש ביבוא המקביל ואם כן יש הנחות על המיגון או/ו על צבע. 

ברז 2 על הכביש כולל הסט STI הזה (שבכל זאת מעלה מחירון) מיגון. צבע, יום מסלול מתנה (אבל רק 3 שנות אחריות, כמו המיאטה)  - מעל 35 אלף הפרש בין הרכבים. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

שמע, אני אהיה פה הסנגור של השטן. האשמה פה לא 100% על דלק מוטורס. זה היצע וביקוש. אם היו מספיק אנשים שמעוניינים במיאטה, הם היו מייבאים (ולראיה - ייבאו עד לא מזמן). הרי מה קרה? תקנות חדשות באירופה ביטלו את מנוע ה-2 ליטר. מה הייבואן יכל לעשות? או לייבא 1.5 ליטר, או לייבא מארה"ב. כנראה שעשו חושבים, על בסיס המכירות שהיו עד כה, והגיעו למסקנה שלא שווה את ההתעסקות. הם מחפשים להרוויח, לא לשמר על ייבוא מיאטות בכל מחיר. אם אנשים היו קונים יותר (ביקוש יותר גבוה), הם היו דואגים לייבא (לייצר היצע). הייתי שמח אם המצב היה שונה (למרות שכבעלים יותר משתלם לי ככה, הערך נשמר :)), אבל מה לעשות... אולי אחרי המהלך של סמל"ת דלק מוטורס יתעוררו ויזהו ביקוש עולה.

פורסם

זאת סוג של ביצה ותרנגולת, קשה לנתח מה גרם למה אבל בשורה התחתונה דלק מוטורס בטח שלא עזרו לקטע הזה של ליצור ביקוש עם המחיר שבו תמחרו את הרכב.

אז נכון הוא גם ככה שייך לנישה קטנה וגם בתוך הנישה הזאת הוא כלי קיצוני יחסית ואולי במחשבה שלהם אי אפשר בתנאים כאלה גם ככה להגיע למספרים יפים אבל היצרן לוחץ שחייבים לשווק את זה אז יאללה שיהיה נצא ידי חובה עם תמחור לא ריאלי ומי שירצה שיהנה.

בסוף הגישה הזאת מנציחה את המכירות הנמוכות ואת הביקוש הלא גבוה שבגינו קל להם להפסיק ייבוא כי ״הביקוש לא מספיק גבוה כדי שנתעסק עם תקינה אמריקאית״. 

בקיצור אין לי ספק שאם סמלת היתה אחראית על המיאטה אז המצב היה אחרת. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מוסיף כאן משקל נגד לטיעון שהמיאטה כיפית יותר מברז ומפסידה במכירות רק בגלל הפרקטיות: אני קניתי שתי ברזים (דור 1 ובהמשך דור 2) כשהייתי רווק / בזוגיות ללא ילדים בגלל הביצועים העדיפים וההתאמה למסלול מהמפעל. בעבור מה שאני מחפש מרכב ספורט, שהוא נהיגה מדוייקת עם נגיעות לספורט מוטורי לפחות בהרגשה (אני מתחרה בסימולטור בקטגוריות GT3/GT4) הברז טובה יותר. המחיר והפרקטיות היו בונוס.

לגבי הייבוא הנוכחי - בגלל התקינה האמריקאית סופיות האגזוז שקועות וכנראה שלא תהיה תצוגת לחץ אוויר.  קצת מבאס לרוכשים הבאים.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • אהבתי 1
פורסם

גם ללא מראות מתקפלות וכמו שאני מבין במידה וזה פרימיום - ריפודים פשוטים יותר, ללא חימום מושבים. ומראה צד נהג בתקן אמריקאי שזה די מעצבן אבל מתרגלים בסוף ובכל זאת הלימיטד שמכרו בסטוק הקודם היא הגרסה העדיפה שקל מול שקל. 

בגדול אפשר לאמר שהם סוג של העלו את המחיר כשהם שמרו עליו כמו שהיה והורידו אבזור. כנראה מריחים את השטח ויש להם אינדיקציה טובה שהביקוש גבוה ויציב (עם כל האווירה הזאת של לא יהיו עוד רכבים עממיים כיפים הכל מת זאת ההזדמנות האחרונה) ושהסטוק ירוץ טוב. 

פורסם

במשלוחים של 23-24 הידניות נקראו פרימיום והאוטו' לימיטד, לא?

ואם החדשות מגיעות במפרט הקנדי,

זה אומר שהבסיסית אכן עם חישוקי 17" + פרימסי 4 וריפודי בד ללא חימום.

פורסם

לא. במשלוח של 23-24 הכל היה ברמת הגימור לימיטד. במשלוח החדש נראה שמצאו דרך לייקר את הרכב מבלי להעלות את המחיר ופשוט החליפו את הלימיטד בפרימיום. ה tS ב 250 זה ממש נו בריינר לכל מי שקונה את הרכב גם אם לא מתכוון לבקר את המסלול. בפער כזה מול רמת גימור בסיס אין בכלל מה לחשוב.

פורסם
לפני 13 שעות, Doron_Z כתב:

אז נכון הוא גם ככה שייך לנישה קטנה וגם בתוך הנישה הזאת הוא כלי קיצוני יחסית ואולי במחשבה שלהם אי אפשר בתנאים כאלה גם ככה להגיע למספרים יפים אבל היצרן לוחץ שחייבים לשווק את זה אז יאללה שיהיה נצא ידי חובה עם תמחור לא ריאלי ומי שירצה שיהנה.

יש סתירה פנימית בניתוח הזה.

נניח (ואני מסכים עם זה) שיהיה קשה להגיע למספרים משמעותיים ובכל זאת היצרן כופה עליך - עדיין ההגיון של היבואן להמנעות מהפסד יוביל לכך שהתמחור יהיה גבוה ולא כי בא לו לדפוק מישהו. 

יש עלויות קבועות ומשתנות שהמשמעות שלהן על כמות קטנה היא העלאת מחיר. 

הביצה והתרנגולת אולי באופן מסויים נגרמת מכך שהחשש מהחזקת מלאי שלא ימכר, גרמה למודל של הזמנה מאוד קטנה שנמכרה עוד לפני שהגיעה לארץ. זה משפיע על כך שיש רוכשים שלא מתאים להם להמתין ומוצאים כלה אחרת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 5.6.2026 בשעה 00:03, EliC25 כתב:

May be an image of text

אגב, בתמונה הזו לדעתי רואים מצוין את שלושת הדגמים.

הכחולה בפינה היא tS עם הברמבו וחישוקי "18 שחורים, הכחולה שלפניה היא בסיסית ידנית עם חישוקי "17 והלבנה משמאלה היא אוטו' עם חישוקי "18 אפורים.

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, Avia כתב:

זה סתם שם שיווקי לדעתי. כשקניתי את שלי ב 24 הם שינו את זה ללימיטד וככה זה גם מופיע ברישיון הרכב. הידני והאוטומט זהים רק שיש באוטומט אייסייט שמוסיף לא מעט מערכות בטיחות אז היבואן בטח רצה לבדל ביניהן ולכן נתן לו את הכינוי לימיטד. 

לפני 36 דקות, מיץ פטל כתב:

יש סתירה פנימית בניתוח הזה.

נניח (ואני מסכים עם זה) שיהיה קשה להגיע למספרים משמעותיים ובכל זאת היצרן כופה עליך - עדיין ההגיון של היבואן להמנעות מהפסד יוביל לכך שהתמחור יהיה גבוה ולא כי בא לו לדפוק מישהו. 

יש עלויות קבועות ומשתנות שהמשמעות שלהן על כמות קטנה היא העלאת מחיר. 

הביצה והתרנגולת אולי באופן מסויים נגרמת מכך שהחשש מהחזקת מלאי שלא ימכר, גרמה למודל של הזמנה מאוד קטנה שנמכרה עוד לפני שהגיעה לארץ. זה משפיע על כך שיש רוכשים שלא מתאים להם להמתין ומוצאים כלה אחרת.

לא חושב שיש סתירה כי אם הרכב היה מופקד אצל סמלת שאוהבים לעבוד עם דגמי נישה אז הם כן היו מנסים לתמחר בצורה יותר תחרותית וכן היו מביאים סטוק נדיב יותר בכוונה להעיף אותו במקום לקחת הזמנות מראש ולהביא רק סטוקים קטנים ומכורים. 

אני חושב שהגישה של היבואן קבעה בלא מעט את הגורל של הרכב בארץ כולל התמחור ותחת יבואן אחר דברים יכלו להראות אחרת - נכון לא היו מגיעים לסטוק של 200 מיאטות במחיר נורמלי אבל גם להכפיל ולשלש את הכמויות שנמכרו אצל דלק זה לא רע לרכב כזה. לדלק לא היתה בדיוק את המוטיבציה לזה משיקולים שלהם. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

לא חושב שיש סיכון גדול בלהביא 50 מיאטות לארץ ולתמחר אותן נניח ב220k.
לא רואה תסריט שהן לא ימכרו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 19 שעות, Doron_Z כתב:

לא חושב שיש סתירה 

אבל גם להכפיל ולשלש את הכמויות שנמכרו

לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

לא חושב שיש סיכון גדול בלהביא 50 מיאטות לארץ ולתמחר אותן נניח ב220k.

כמה זה? רבע מBRZ? 

ואין לזה כל משמעות על התמחור?

פורסם (נערך)

זה רבע מהמשלוח הראשון של הברז.
אני מניח שתהיה לזה השפעה על התמחור שהיצרן יתן ליבואן, אם הוא יתחייב על כמות מראש ולא יביא רק חתיכות בודדות בהתאם להזמנות שנפתחו.

פשוט טענו שהיבואן פעל בצדק כי לא רצה להפסיד כסף.
אני אומר שזה לא נכון. להזיז 50 חתיכות במחיר של 220k זו משימה קלה מאוד לדעתי.
הבחירה של היבואן לפעול כפי שהוא פעל היא פשוט היעדר מוטיבציה. הוא מעדיף להביא מאות מאזדה 3 טורבו 2.5 בתקינה אמריקאית, רכב שלטעמי קשה בהרבה לשווק ללקוח הפרטי, כי הוא יודע שבמקרה הגרוע הוא מעיף אותן לליסינג.
האמת שיש פה פרדוקס. מצד אחד יבואן שלא רוצה להשקיע שום מאמץ בלמכור רכבים, ובונה על זה שבמקרה הגרוע ישווק אותן בליסינג/אפס ק״מ.
מצד שני רכב שמוכר את עצמו ויש לו ביקוש תמידי. דווקא מרכב כזה היבואן נמנע.

דרך אגב RF עם מנוע 2.0 ג׳נטים BBS ובלמים של בראמבו כבר מפורסם ביד 2 עם מחיר של 330k ביבוא מקביל, רכבים בארץ למסירה מיידית.
רק מראה מה יכל להיות המחיר אם יבואן שרוצה למכור מכוניות היה מתאמץ להביא את הרכב הזה לארץ... אני חושב ש220K לגג בד זה מספר לא תלוש בכלל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

50 יחידות מעניינות את הביצה השמאלית של יצרן, ואפילו זה בספק רב.

לדעתי היצרן מרוויח ממכירה של הדגם במקומות אחרים הרבה יותר שהוא יכול להרוויח פה - ולכן היבואן המקומי לא יכול לקבל מחירים שיהפכו את הייבוא לרווחי ומשתלם עבורו.

• אהבתי 3

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...