Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי גמיני שנת 2000 גיר רגיל

מעבר לפיתרון נפתר ע"י רפי לין,

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הוצע לי כזה סוזוקי במחיר של פירוק, וצריך השקעה, דיברתי עם המוסך שהרכב אצלו כרגע ואמר לי שצריך להחליף סרן קידמי וסרן אחורי, כי יש חופשים מטורפים, וזה חוץ מצלבים וכל הגומיות.

אבל הבנתי שהעסק היקר זה הסרנים, ( אין לי ניסיון בג'יפים כלל) ולא מצאתי בגוגל כמעט שום מישהו שמתעסק עם שיפוץ, או שאין דבר כזה? בכלל יש קשר בין חופשים להחלפת כל הסרן? 

בקיצור עם משהו יכול להחכים אותי מה העלויות בתרחישים השונים אשמח מאוד תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי גרנד פריקס
פורסם (נערך)

מה המחיר שהוצע לך
מה להערכתך עלויות התיקונים?

ומה התקציב שלך? 

ככה בשלוף, אני מעריך שסרן קומפלט יעלה כמה אלפים. 
אולי יותר פשוט לקחת משהו אחר ? במיוחד לאור העובדה שאין לך ניסיון ברכבי שטח. עדיף לך לקנות אוטו תקין שמניע, נוסע ועוצר.
הג'ימנים מהשנים הראשונות הם לא מי יודע מה. חלשים, עייפים ושחוטים. 
מ2005 והלאה המנוע קצת יותר "חזק" (במונחים של ג'ימני) והסיכוי למצוא אקזמפלר ראוי עולה. 

עדכן 

תוספת- ממליץ לך להיכנס לעמוד פייסבוק "סוזוקי ג'ימני ישראל - הקבוצה הרשמית", להתייעץ קצת ולחפש מכוניות למכירה, כדי להבין מה העלויות+-

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הוצע לי ב4000 אלף שזה מחיר לדעתי שלא קיים לשום ג'יפ אמיתי בשום מצב כלשהו 

הפלוס שהוא מניע ונוסע ואפשר לבדוק את מצבו, יש לי ניסיון רב ביפניות, ועשיתי לבד גם ראשי מנוע ולא רואה סיבה שלא אבין מאוד מהר איך לטפל בכלי הזה לגמרי לבד, העניין הוא שכרגע אין לי ידע בכל מערכת ה4 על 4,

וניסתי להבין האם המוסך פשוט מחוסר ידע אומר להחליף סרנים קומפלט ואם לא קרה משהו חריג זה בדרך כלל ניתן לשיפוץ, או שזה דבר סביר שנאלצים להחליף שתי סרנים קומפלט.

פורסם

צלבים ומיסבים זה שטויות, מה שהכי יקר זה הסרן עצמו (האוזינג) שאם משהו לא נשבר או התעקם בו הוא צריך להיות בסדר.

לפי מה שאתה מתאר יש חופש בדיפרנציאלים, זה אפשר להחליף (בסוזוקי זה מסוג 3rd member כלומר כל הדיפרנציאל יוצא החוצה מהסרן כמו בתמונה), אבל גם יכול להיות שסך הכל צריך לכוון.

כל דיפרנציאל כזה מתחבר עם דרייבשפט שגם אותו ככל הנראה צריך להחליף או לשלוח לשיפוץ לטרנספר שזה עוד תיבת הילוכים קטנה ששולטת על ה 4x4/2x4 וגם hi/lo ואח"כ גיר רגיל.

זהו הוסמכת לעשות את השיפוץ בעצמך.. 

images.jpg

פורסם

תודה לכל המסייעים, שוחחתי אם האיש שרפי לין הביא למעלה, והוא הוריד אותי מהרעיון.. והוא טען שאין כלל חלקים לשנתון, וגם זה שנתון דפוק, הוא אמר שאפילו בחינם לא שווה..

• רעיון טוב! 2
פורסם

נשמח אם תפרט למה הכוונה בשנתון דפוק, ולמה בעצם אין חלקים? יש שוני בינם לבין שנתונים מאוחרים יותר או שהוא התכוון לכל הצורה של הדגם הזה?

לגבי השורה התחתונה בהחלט האינטואיציה שלי זהה, השאלות שלי הן ללא קשר למה שהוצע לך.

פורסם

יש הבדלים בין המנועים של השנים הראשונות, עד שהאוטו הגיע לבשלות ב2006 והלאה. 

נדמה לי שבהתחלה הם היו עם רצועת תזמון ולא שרשרת,  הvvt שתרם עוד כמה סוסים ובטח יש עוד ניואנסים. 

אם מורי אומר, מורי יודע. 

מציע לפות"ש להתחבר לקבוצות ג'ימנאים ולמצוא דרכן מכוניות למכירה. 

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

טריוס, עם כל הכבוד, הוא הרבה דברים. רכב שטח זה לא אחד מהם.

פות"ש - רכב שטח במחיר רצפה זו ערימה של תקלות ובעיות, ואני בספק אם אתה באמת תהנה ממנו.

גם אם תרד למדבר עם חברים וכל הזמן תיתקע על בעיות מכאניות, פשוט לא יזמינו אותך יותר.

אף אחד לא יורד לטיול במדבר כי לצפות בך מתמודד עם תקלות.

ג'ימני הוא הפתרון הנכון עבור מי שיש לו תקציב מוגבל, ויש המון היצע בטווחי מחירים שונים.

לדעתי או שתגדיל את התקציב עד שתוכל לקנות ג'ימני ראוי, או שתמתין כרגע עם הרכישה עד שתחסוך יותר כסף.

אתה תמיד יכול לחפש טנדרים 4X4 מתחילת שנות ה 2000 שהיו פחות מבוקשים כמו ניסאן ווינר או מאזדה BT50.

עדיין תהיה בתקציב שבין 15.0 אלף ל 30.0 אלף.

חלופה נוספת היא מיצובישי פאג'רו של סוף שנות ה 90, קיה סורנטו מהדגמים הראשונים או יונדאי טראקאן. בעוד שהמיצובישי הזדקן לא רע בכלל, הוא עדיין עלול להיות ערימת תקלות. שני הקוריאנים יהיו זולים, אבל עם נטיה אובדנית של המנוע, בנוסף לתקלות אחרות.

אי אפשר לרבע את המעגל הזה. ג'ימני הוא הבחירה הנכונה אבל בתקציב גבוה יותר.   

• אהבתי 1
  • מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה לכל המציעים.

הג'ימני שהציעו לי  היה ב4 אלף שח שזה תקציב שאני יכול לעמוד בו

אני לא מפחד מבעיות מכאניות, כל רכב שמגיע לידי עובר ישור קו משוגע, ובנתיים יש לי כמה רכבים ישנים ואף פעם לא נתקעו לי באמצע הדרך, והיות ואני עושה את הישור לבד יוצא לי  די זול בדרך כלל התקציבים שדוברו פה ממש לא בכיוון..

ועוד דבר שרוב הרכבים שאקנה מהשנתונים האלו כבר יצטרכו ישור קו כלשהו בד"כ, ככה שאני כבר מעדיף ללכת על הכי זול.

פורסם

שמע. אני דווקא חושב אחרת מהאחרים פה. 

גימני זה רכב פשוט יחסית. שלדה סרנים מנוע ועוד קצת חתיכות פח. לא מסובך מדי אם יש לך ידיים טובות וזמן. 

אם אתה לוקח בחשבון לגרור רכב ולהשאיר אותו מושבת בזמן שאתה עובד עליו זה בהחלט אפשרי

קח בחשבון שחלקים עולים לא מעט, ויכול להיות שיקח לך זמן להשיג אותם. מצד שני יש לרכב קהילה גדולה שעוזרת, יש יבואן שאני מאמין שעדיין יש אצלו חלקים מסוימים (אבל יקרן מאוד) ויש איביי

לי היה סמוראי ישן לפני לא מעט שנים. קניתי אותו עם קצת פח מסביב לחלודה ולאט לאט הבאתי אותו למצב לא רע, בטח שלא נתקע באף טיול.

תעשה רשימה (בראש) של דברים שצריך לתקן או להחליף לפי תיעדוף. תקלות משביתות קודם ואחר כך השאר.

יש פורום מקביל בשם גיפולוג. יש שם לא מעט מידע

קח בחשבון שההוצאות יהיו גדולות

בהצלחה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...