Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בדיוק מה שחשבתי, כל עוד ידעתי רק על הבעיות במערכת הקירור ובשסתומי הpcv.

בוכנות מתרסקות זה כבר יותר מידי הארדקור בשבילי. הבחור נהג חדש. הוא ילחץ קצת. כן, זה לא חינוכי. נכון, זה לא בסדר. מי שריאלי יודע גם שזה גם בלתי נמנע. כולנו  היינו בגיל הזה.

יש לו עוד הרבה ללמוד בנהיגה נכונה לפני שיצטרך גם להקפיד לשמור על הרכב בסל"ד גבוה כל הזמן, גם במהירויות נמוכות.

הרכב הספציפי כן טופל כנראה בזמן ובמוסכים מורשים כל חייו, אבל אני לא בטוח שהוא ננהג בעדינות ובזהירות כל כך.

מאחר וויתרתי עליו, הוא עבר לסוחר רכב בצפון הארץ, ובקרוב מי שירצה בטח ימצא אותו ביד2 במחיר מפולפל...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלחתי לך הודעה פרטית אז אחזור בתמציתיות כאן:

זה למתבגר שהוציא רישיון, הוא גם ככה יחרבן על האוטו במוקדם או במאוחר.

המנוע זה הדבר האחרון שהיה מדאיג אותי במקרה הזה :-P 

תתייחס לזה כמו כוס חד פעמית.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם אני וגם השכן שלי ממול מודים לאלוקים שנפטרנו מהנבלות..

לי היה אסטרה 2013 1.4 ולו היה קרוז 2016  כמויות המחלות הם מזעזעות

מעבר לכך שהמנוע לא חסכוני ביחס למה שמצופה [1.10 בערך למנוע 1400] גם הסחיבה שלו לא 'מטורפת' וגם נזילות ובעיות יומם ולילה, מחזירי שמן אטם שסתומים מכסה טיימינג פלאנג' משאבת מים טרמוסטט וזה רק על קצה המזלג.

בקיצור אלו רכבים שגם כאשר אתה משקיע נשמה וחלפים מקוריים- אינם מחזירים אהבה.

הטעות שלי היתה שהסתמכתי על כך שזה כביכול ''רכב גרמני''..

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

זה למתבגר שהוציא רישיון, הוא גם ככה יחרבן על האוטו במוקדם או במאוחר.

המנוע זה הדבר האחרון שהיה מדאיג אותי במקרה הזה :-P 

תתייחס לזה כמו כוס חד פעמית.

אני לא חושב שזה נכון לכל אחד שהוציא רישיון.

אני ואחי עשינו את ה"סטאז''" שלנו שנינו על אותו רכב זה אחר זה, כל אחד בגיל 17, בלי שום נזק לרכב. 

אותו רכב נשאר במשפחה עוד הרבה שנים אחר כך בלי שום תקלה שאפשר לקשור אותה לזה שנהגו בו נהגים חדשים...

פורסם

אתם עושים בלבול בין שתי מנועים שונים.

המנוע הידוע לשמצה של אופל זה מנוע הA14NET שידוע כמנוע בעייתי מאוד עם מעבר לבעיות הדטונציה גם יש לו בעיות במערכת הקרור, טורבו שהולך ועוד...

פותח השרשור מדבר על מנוע le2 שזה מנוע אחר, הוא ידוע כפחות בעייתי ולא שמעתי על בעיות של נזילות במערכת קרור וטורבואים שהולכים במנוע הזה למשל (אגב הגרסה הלא מודגשת שלו מותקנת בספארק)

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, natco כתב:

בוכנות מתרסקות

שמע,

הקטע של הבוכנות המתרסקות (טלטלים נשברים בעצם) זה דבר שקורה כשהאוטו נמצא עם שמן לא מתאים וגם סובל מדטונציה בגלל שהוא מתאמץ בהילוך גבוה מדי.

זה בדיוק לא מה שיקרה עם נהג חדש שילחץ קצת...

• מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

אתם עושים בלבול בין שתי מנועים שונים.

זה כי בכותרת מופיעים 3 דגמי מנוע, הראשון LUJ זה בדיוק A14NET.

אבל אתה צודק, ב 2018 כבר אמור להיות מנוע B14XFT/LE2, הספק 150 כ"ס ולא 140.

למייטב הבנתי זה מנוע אחרי לגמרי ולא עדכון של הקודם. גם לגביו יש אזכורים על בעיות באינטרנט אבל לא יודע באיזה היקף, צריך לחפש מידע ממוקד על המנוע הזה. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

ותח השרשור מדבר על מנוע le2 שזה מנוע אחר, הוא ידוע כפחות בעייתי ולא שמעתי על בעיות של נזילות במערכת קרור וטורבואים שהולכים במנוע הזה למשל (אגב הגרסה הלא מודגשת שלו מותקנת בספארק)

אני מבין מה שאתה אומר, בכל אופן זו טכנולוגיה דומה והיצרן איבד את אמינותו בעיניי.

גם אני מסכים שה 150 כ''ס טוב בהרבה [ומשתקף במחיר השוק העדיף שלו]

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, Buki כתב:

אבל אתה צודק, ב 2018 כבר אמור להיות מנוע B14XFT/LE2, הספק 150 כ"ס ולא 140.

במוקה, ובהסתמך על המידע באתר iCar, רק בגרסאת ה-4X4 בשנתון הזה והקודם לו (תואם אגב לכתוב בויקיפדיה בגרמנית. ה-140 המשיך עד 2019, ה-152 בהנעה הכפולה מ-2016).

בגרסאת ה-SR שפותה"ש התייחס אליה, עדין 140 כ"ס.

באסטרה, מ-2016 עם ה-150.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש איזכורים גם על המנוע 1.5 טורבו (שהחליף את ה-2.4 אטמוספרי המצויין שהיה עד 2012-2014 ברכבים כמו המליבו/אווינוקס/קפטיבה וכו').

ממה שקראתי, בכל הסדרה הזו התכנון של הבלוק הוא אותו דבר, והבעיה קיימת בכולם.

מראש, השאלה שלי היתה מה ההיקף של התופעה.

אם מתוך כמה מאות אלפי מנועים כאלה שמסתובבים בעולם יש בעיות בכמה אלפים, זו לא "תופעה". אבל אם יש רק בארץ כמה אלפי מנועים שנפגעו, אז זה כבר דיל ברייקר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 35 דקות, Tom_22 כתב:

במוקה, ובהסתמך על המידע באתר iCar, רק בגרסאת ה-4X4 בשנתון הזה והקודם לו (תואם אגב לכתוב בויקיפדיה בגרמנית. ה-140 המשיך עד 2019, ה-152 בהנעה הכפולה מ-2016).

בגרסאת ה-SR שפותה"ש התייחס אליה, עדין 140 כ"ס.

באסטרה, מ-2016 עם ה-150.

במקרים כאלו עדיף לבדוק לפי מספר רישוי אם מופיע במודעה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

מוזמן לשאול כל אשר על רוחך, נוהג באופל אסטרה 2013 מנוע 1.4 טורבו מטפל ומטפל בעצמי כבר 5 שנים. אני יכול להגיד לך דבר אחד, אוטו סופר מפנק ומהנה לנהיגה, עם זאת צריך להתייחס אליו כמו לילד קטן.

להציץ מתחת למכסי מנוע כל כמה ימים או אפילו כל יום זו לא מילה גסה וזה מה שיעשה את ההבדל בין אם תחזיק ברכב מספר שנים או כמה חודשים. עקב הבעיות עם מערכת הקירור ברכב הזה אתה יכול למצוא את עצמך מאוד בקלות עם ראש מנוע מעוות אם אתה לא חד על הבעיות הכי קטנות, או אין לך חוש ריח חזק (הריח של האדים של הנוזל קירור עשו לי טראומה כבר)

שאני מחפש רכב לנסיעה אמינה אני לוקח את הרכב של הבת זוג - קיה פיקנטו. אני יודע שאני אתחיל את הנסיעה ואסיים (עם המון מאמץ) לעומת האסטרה שאני יודע שאתחיל את הנסיעה לא יודע אם אצטרך לסיים אותה על גרר או שכולי רועד מפחד שאתקע באמצע הדרך.

לגבי שאלתך שקיבלת עליה כבר תשובה, נושא הבוכנות. שלי כרגע עם 180 אלף קילומטר, מטופל כל 8-10 אלף קילומטר עם שמן בתקן וקומפרסיה חזקה מאוד. חושב שכל עוד מטפלים כמו שצריך המנוע הזה יכול לשרוד המון. ראה דוגמה אמריקאים בפורומים בחו״ל עם הקרוז שלהם, שם 200 אלף מייל זו לא מילה גסה אפילו עם מנועים שנראים מדהים. מה שהורג את המנוע הזה כפי שרמזתי קודם זה בעיות במערכת קירור -> התחממות -> הולך ראש מנוע.

שאר הדברים לא הורגים את המנוע ועברתי הרבה עם הרכב הזה

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...