Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כמה ימים מחפש ביד 2, יכול להרחיב את התקציב ל30 אם זה קריטי. 

הדרישה היחידה זה שיהיה לי כיף איתו בנסיעות ושלא ייצטרך מוסך כל הזמן. כמות מושבים לא חשובה, וגם צריכת דלק לא כלכך. 

למדתי לנהוג על אוטומטי אבל אם לדעתכם אני אמצא דברים טובים יותר בידני אז אלמד...😅
מצאתי כמה אופציות מעניינות אבל נורא מפחד להיתקע עם רכב שנסעו עליו חזק וכעת בסוף חייו. 
ביד 2 ראיתי:
bmw 118i 2012 https://www.yad2.co.il/vehicles/item/der1y3by

alfa romeo 156 2002 https://www.yad2.co.il/vehicles/item/6idfb89q
alfa romeo mito qv monza https://www.yad2.co.il/vehicles/item/hbk6kvx1
בקצה התחתון של התקציב ראיתי בעיקר רנו קליאו האצ'בק עם 120 כ"ס, או רכבי יוקרה ישנים, שהם עם הרבה כ"ס אבל אולי לא יהיו מהנים? (אופל אינסיגניה 2014, וולוו s60 וכו')

הצעות נוספות ייתקבלו בברכה!

פורסם

הרכבים שציינת במחיר הזה יכולים להיות יקרים לאחזקה. אפשר לחפש רכב כמו איביזה 1.2 שמורה שתיתן לך זריזות וגם אם תצטרך להשקיע קצת בתחזוקה ובלאי לא תחרוג הרבה מהתקציב 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

יש לך טעם משובח ומקורי.

בחרת את ה"קרם דלא קרם" של המשומשות הכיפיות לנהיגה.

רואים שעשית עבודת חיפוש יסודית ביד2.

לחילופין, יש לך טעם יקר ולא ריאלי.

בפעם הראשונה שבאמת יצטרך להיכנס למוסך לתיקון. תגלה שהתקציב שלך הוכפל.

מה הניסיון שלך ברכבים?

על מה אתה מתנייד כעת למשל?

כי אם אתה רגיל לוולבו-אים ובמוו-אים, ייתכן שהמלצה על פיאט פנדה זה לא לכבודך.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 2
פורסם

החופש הגדול הגיע השנה מוקדם מהרגיל.

בחור - כמה אתה מתכוון לנסוע ברכב? מה התקציב החודשי לאחזקה? כי גם רכב עממי יכול לעלות לך בקלות 2,000 ש״ח בחודש. רכב פוזה - מי יודע.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, IsraCar כתב:

יש לך טעם משובח ומקורי.

בחרת את ה"קרם דלא קרם" של המשומשות הכיפיות לנהיגה.

רואים שעשית עבודת חיפוש יסודית ביד2.

לחילופין, יש לך טעם יקר ולא ריאלי.

בפעם הראשונה שבאמת יצטרך להיכנס למוסך לתיקון. תגלה שהתקציב שלך הוכפל.

מה הניסיון שלך ברכבים?

על מה אתה מתנייד כעת למשל?

כי אם אתה רגיל לוולבו-אים ובמוו-אים, ייתכן שהמלצה על פיאט פנדה זה לא לכבודך.

נהגתי עד עכשיו על יונדאי i25, i10 והרכב הנוכחי (של ההורים) הוא יונדאי קונה 1.6 טורבו 2021, שהוא הרכב הכי טוב שנהגתי עליו והוביל אותי לחפש משהו לעצמי. המחשבה הייתה שאם אני אבחר רכב קטן הרבה יותר, ואתמקד נטו בביצועים אז התקציב יהיה סביר, אבל כנראה שהתחביב של רכבים בגילי שמור רק לאירופה ששם בקלות אפשר למצוא דברים טובים בתקציב הזה... רכבים כמו i10 מרגישים לי נורא בנסיעות ארוכות, שזה הצורך העיקרי. 

לפני 5 שעות, sperial כתב:

החופש הגדול הגיע השנה מוקדם מהרגיל.

בחור - כמה אתה מתכוון לנסוע ברכב? מה התקציב החודשי לאחזקה? כי גם רכב עממי יכול לעלות לך בקלות 2,000 ש״ח בחודש. רכב פוזה - מי יודע.

באמת 2000 בחודש תחזוקה לרכב עממי? אני בשוק. 
אני צריך רכב כמעט אך ורק לסופשים נסיעות של 100-200 ק"מ 

פורסם

בוקר טוב אחי, רכבים זולים בארץ זה לא רכבי ביצועים, רק האחזקה לכל אחד מהם תהיה יותר מהתקציב שלך.

אין מה לעשות, ככה זה בישראל, שותקים וחוסכים עד שיש כסף. :(

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם
לפני 22 שעות, wafha כתב:

כבר כמה ימים מחפש ביד 2, יכול להרחיב את התקציב ל30 אם זה קריטי. 

הדרישה היחידה זה שיהיה לי כיף איתו בנסיעות ושלא ייצטרך מוסך כל הזמן. כמות מושבים לא חשובה, וגם צריכת דלק לא כלכך. 

למדתי לנהוג על אוטומטי אבל אם לדעתכם אני אמצא דברים טובים יותר בידני אז אלמד...😅
מצאתי כמה אופציות מעניינות אבל נורא מפחד להיתקע עם רכב שנסעו עליו חזק וכעת בסוף חייו. 
ביד 2 ראיתי:
bmw 118i 2012 https://www.yad2.co.il/vehicles/item/der1y3by

alfa romeo 156 2002 https://www.yad2.co.il/vehicles/item/6idfb89q
alfa romeo mito qv monza https://www.yad2.co.il/vehicles/item/hbk6kvx1
בקצה התחתון של התקציב ראיתי בעיקר רנו קליאו האצ'בק עם 120 כ"ס, או רכבי יוקרה ישנים, שהם עם הרבה כ"ס אבל אולי לא יהיו מהנים? (אופל אינסיגניה 2014, וולוו s60 וכו')

הצעות נוספות ייתקבלו בברכה!

כמה הערות:

בתקציב הזה קונים רכב אמין. וזהו. הרכבים מהמודעות עלולים לעקוץ אותך בעצמה במוסך.

קליאו 120 כ"ס אני מניח שזה דור 4 1.2 טורבו רובוטי. מדובר בזוועה של אמינות. צואה של רכב. לא לגעת. גיר רקוב. מנוע גם. ושאר הרכיבים גם לא משהו....

לגבי ידני. ידני נמכר למי שמחפש במיוחד ידני. בימינו מי שזה לא מעניין אותו לא נתקל בזה במקרה (להבדיל מפעם שאנשים לעיתים התפשרו על ידני). למדת על אוטומטי אז תשאר שם.

הרכב שיהיה לך הכי כיף איתו זה רכב שלא יתקלקל ושהתחזוקה שלו תהיה זולה.

בעתיד תקנה רכב כיפי.

פורסם (נערך)

לדעתי, בתור אחד שראה 2 חברים עושים טוטאל לוס בגילאים 17.5-19.5, חבר אחר שבר את היד, ומכרים מבית ספר מקביל נפצעו בינוני-קשה, תמחק בראש את ההקשר בין הנאה לבין נהיגה, למעט הנוחות על מושב הנהג (קרי אם אתה אדם מלא או שמן, אל תקנה רכב עם מושב נהג צר, ובלי קשר, אם אתה רזה, תבחן את מושב הנהג והנוחות בנסיעה)

מאד ממליץ על פג'ו 208 מנוע 1.6 EP6 עם קילומטראז' נמוך, מהשנים 2014 ואחרי כן. עשיתי 40K ק"מ ב3.5 שנים ואני מבסוט. 

אבל דגש על קילומטראז' נמוך. אני קיבלתי את שלי עם 6K ק"מ (נדיר) וראיתי מישהו אחר שקנה סביב 70K ק"מ ויש פה גם מישהו בפורום שקנה סביב 90K ק"מ. 

120 כ"ס, אוטו כיפי. אבל לא להתפרע, ולא 200 כ"ס כאמור.

אל תחפש כיפי בקטע של הרבה כ"ס. סע לאט, אל תתפרע.

אתה לא צריך לא 140 כ"ס ולא טורבו.

תתרחק כמה שאפשר מטורבו. סתם בזבוזי דלק וכוח שאתה לא צריך. רק יכול לסכן אותך בגיל הזה. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

לגבי רכבי האלפות שמצאת ביד2....

אכן- מאד מהנים לנהיגה. ואתה עשוי להנות מהם . אבל מדובר בפרויקטים . אי אפשר לקנות , להנות כמה חודשים ולמכור בלי הפסד משמעותי (אין הצע אבל גם אין ביקוש)

רכבים יקרים לתחזוקה, מעט אנשי מקצוע שמכירים, רגישים לסוג השמן ונוזל הקירור .

חובה לבקש הסטוריה מתועדת של טיפולים- אם אין- להמשיך הלאה

למשל לבדוק את המזגן בתנאים של הקיץ בישראל. כי מזגן חדש (חלופי) זה לבדו סיפור של 3000 שח לפחות + עבודה

לבדוק את גובה השמן כל שבוע. לבדוק את גובה נוזל הקירור, גם כן. אם פספסת "ירידת מפלס" בגלל צינור מים (זול) שנקרע - יש לזה השלכות

יש לנו בבית מיטו QV מודל 2016

כשחיפשתי - לקח לי כמה חודשים של חיפושים להבין , שכל אקזמפלר שראיתי , לא טופל כמו שצריך ולא במקום שצריך ובעיקר לא בתדירות  שצריך

בסוף פשוט מצאתי משהו "סביר" בצבע שאשתי רצתה. הורדתי 13K במחיר ושמתי 16K בשנה הראשונה לעשות יישור קוו.

מהשנה השלישית זה מתחיל להיות דומה לרכב נורמלי. דומה , לא זהה. אבל אחרי שסידרת , רק להחליף שמן ומסנן שמן , ובתדירות גבוהה, לא כמו שהיבואן רושם

אתה רוצה להוציא את כל התקציב שלך (25-30) בקניה הראשונית ולכן לדעתי אתה לא בנוי לזה לא בהתחלה ולא לאורך זמן בהמשך.

פורסם

תודה רבה אחים יקרים, כפי שהרוב המליצו אוותר כרגע על הקנייה ואולי אחזור לפורום עוד כמה שנים עם יותר מוכנות

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 18 שעות, wafha כתב:

ואולי אחזור לפורום עוד כמה שנים עם יותר מוכנות

לא חייב להמתין כמה שנים, בתקציב 25-30 אפשר לקנות רכב נחמד סטנדרטי ופחות מאתגר מבחינת תחזוקה מאלו שרשמת.  

זה יאפשר לך ללמוד, גם נהיגה וגם בהיבט התחזוקה/התנהלות מול מוסכים או תחזוקה עצמאית אם תרצה להתקדם בכיוון הזה ואז אחרי כמה שנים תוכל להתקדם לרכב מעניין יותר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

מוכרים פה בפורום מיציבושי ספורטבק ב 29 אלף.

בתור רכב ראשוון, הייתי קונה בעיניים עצומות. במיוחד שהרכב מטופל.

יש לו קצת סטייל שונה, אם מטופל יחזיק הרבה. בטיחותי.

• רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

חבר מחזיק לנסר כזאת כשעוד הייתה חדשה מודל 2015 בערך, ק״מ אזור ה 150 אלף. מאוד אמינה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...