Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי יונדאי i20 2012 יש מנגנון פתיחה וסגירה של המראות החשמליות ברגע שמפעילים/מכבים את הסוויץ' . מזה תקופה ארוכה שהמראה השמאלית לא נפתחת עד הסוף כשאנחנו מתניעים את האוטו  ואנחנו צריכים ללחוץ לעיתים כמה פעמים על כפתור הפתיחה והסגירה של המראות מתוך האוטו כדי שהיא תשלים את הפתיחה שלה (בסגירה דווקא אין בעיה בדרך כלל). הערב התנעתי את האוטו והמראה בקושי נפתחה, אז לחצתי על הכפתור הפתיחה והסגירה של המראות כמה וכמה פעמים ורק בניסיון שישי או שביעי כשאני כבר עמוק בתוך נסיעה המראה פתאום הצליחה להיפתח. אלא שמייד אחרי זה נדלקה לי לפתע נורית אזהרת אדומה של מערכת טעינה (מצ"ב צילום). בשלב הזה הסתובבתי חזרה הביתה כשלאורך כל הנסיעה הנורית נדלקה ונכבתה לסירוגין ולקראת הסוף כבר נדלקה באופן קבוע. 
אודה מאוד להסבר שלכם: 1. מה לדעתכם התקלה? 2. האם הלחיצות המרובות על כפתור ההנעה של המראות הן שגרמו להידלקות הנורה או שלהיפך - התקלה במערכת שקיימת מזה זמן מה גרמה לזה שהמראה לא נפתחת תקופה? (אם כן, אז איך יכול להיות שרק השמאלית עושה בעיות?). 3. האם אני יכול לנסוע למוסך בבוקר (בהנחה שאצליח) או להזמין גרר? 4. האם הנסיעה הרצופה מרגע שנדלקה הנורה למשך כ-10 ק"מ יצרה נזק לאוטו והייתי צריך לעצור בצד ולא לנסוע? 
תודה מראש   

נורית אזהרה.jpg

פורסם

יכול להיות שהמראה היא סתם הייתה הסימפטום למצבר חלש . לך למוסך לבדוק האם המצבר תקין והאם האלטרנטור תקין. ייתכן גם קצר איפהשהוא אבל זה נשמע פחות סביר. עדיין יכול להיות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 2 דקות, hans כתב:

יכול להיות שהמראה היא סתם הייתה הסימפטום למצבר חלש

פות״ש לא ציין בעיות בהתנעה והסטרטר צורך הרבה יותר זרם ממנגנון פתיחת מראות. לענ״ד לא סביר שהבעיה היא במצבר.

פורסם
לפני 23 דקות, פאטון כתב:

פות״ש לא ציין בעיות בהתנעה והסטרטר צורך הרבה יותר זרם ממנגנון פתיחת מראות. לענ״ד לא סביר שהבעיה היא במצבר.

אז איפה כן לדעתך? 

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, פאטון כתב:

אתה תמצא כל מיני עדויות בפורום - מצבר חלש גורם לעתים קרובות להופעה של תקלות הזויות שמופיעות ונעלמות גם בלי סטרטר חלש. זאת בדיקה פשוטה ומהירה שכדאי לעשות בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 11 שעות, טריקו2 כתב:

אז איפה כן לדעתך? 

השערה שלי*: משהו שם לא מחובר טוב. אולי איזה בורג/ אום שהתרופף עם הזמן. יכול להסביר את נורת המצבר אם פתאום כבל שהתנתק נוגע במתכת חשופה ואז המצבר לא נטען, מה שגורם להידלקות הנורה.

לפני 12 שעות, hans כתב:

לך למוסך לבדוק האם המצבר תקין והאם האלטרנטור תקין.

את זה הוא יכול לעשות בבית עם רב מודד, לא? גם עבור המצבר וגם עבור האלטרנטור. יש הרבה הנחיות במרשתת. צריך למדוד מתח הדקים במנוחה, במהלך ההתנעה וכשהרכב מונע ולוודא שהמתח בטווח תקין. הנה התוצאה הראשונה מגוגל:

https://www.auto-start.co.il/post/10-הבדיקות-שיש-לבצע-לפני-החלפת-מצבר

*אני מאוד רחוק מלהיות מומחה, מקווה שהפוסט יקבל תשומת לב מהמומחים הרציניים שבפורום.

פורסם

לדעתי אין קשר בין המראה לתקלת טעינה.

אפשר לנסוע כמה עשרות ק"מ ללא טעינה, כמה בדיוק קשה לדעת, תלוי גם עד כמה המצבר היה טעון ובמצב טוב. 

אם כבר נסעת 10 ק"מ רוקנת אותו יפה אבל אם המוסך ממש קרוב אפשר להמר. לא להפעיל צרכני חשמל בדרך כמ ורדיו, מזגן וכו'. רק מה שחייבים.

על הדרך תבקש שינתקו לך את הקיפול מראות בנעילה, זה מערכת שהותקנה בארץ וקל לנתק אותה. אז המראות יהיו פתוחות כל הזמן והקיפול יהיה רק מהכפתור. 

אחרי שהמראות במצב פתוח ואפשר להשתמש ברכב תחליט מה אתה רוצה לעשות עם הקיפול מראות. אפשר לקנות קיט שיפוץ למנגנון גלגלי שיניים ולנסות להחליף עצמאית, יש מדריכים באינטרנט. או להחליף מראה. או לוותר על מנגנון הקיפול ולהשאיר ככה.

• רעיון טוב! 1

• פיתרון
פורסם
לפני 15 שעות, hans כתב:

יכול להיות שהמראה היא סתם הייתה הסימפטום למצבר חלש . 

בהחלט יכול להיות שאין שום קשר בין 2 התקלות, האחת קיימת והשנייה חדשה.

לפני 5 שעות, hans כתב:

אתה תמצא כל מיני עדויות בפורום - מצבר חלש גורם לעתים קרובות להופעה של תקלות הזויות שמופיעות ונעלמות גם בלי סטרטר חלש. 

מעניין. לא ידעתי שזה יכול לקרות.

פות"ש

לעניין קיפול המראה אני לא יכול לעזור. 

הנורית שנדלקה לך מראה שאו שהמצבר שלך בסוף ימיו וכבר לא נטען כמו שצריך, או שהאלטרנטור שלך כבר לא מטעין את המצבר. לדעתי זו תקלה נפרדת לחלוטין ולא קשורה למראה עצמה. אין לי ניסיון עם מראות מתקפלות, כך שאני לא יודע איפה הבאג יכול להיות. 

כשאתה לוחץ על הכפתור ולא קורה כלום, יש זמזום כלשהו? רעש? או שגם זה לא? מנוע תפוס יזמזם אבל לא בהכרח יעבוד. מגע רופף, לא יקרה כלום עד שהמגע לא יסתדר "מעצמו" רגעית ויעבוד. זו המחשבה היחידה שיש לי בנושא...

לפני 15 שעות, טריקו2 כתב:

3. האם אני יכול לנסוע למוסך בבוקר (בהנחה שאצליח) או להזמין גרר?

כן, רצוי  - אם תניע, אין לך צורך בגרר לדעתי, אבל קיים סיכוי שהרכב ייתקע בדרך, כן. 

לפני 15 שעות, טריקו2 כתב:

4. האם הנסיעה הרצופה מרגע שנדלקה הנורה למשך כ-10 ק"מ יצרה נזק לאוטו והייתי צריך לעצור בצד ולא לנסוע? 

לא. כמו שכתבתי קודם או שזה מצבר בסוף חייו (וזה לא גורם לנזק) או שהאלטרנטור לא תקין (שזה גם לא גורם לנזק, מעבר לאי אספקת הטעינה למצבר).

ה"נזק" היחידי זה בעיות בתפעול הרכב, שנפתרות לאחר החלפת המצבר או תיקון האלטרנטור. 

קרה לי פעם אחת שמצבר התפגר לי בנסיעה (מצבר. לא אלטרנטור). פיאט מריאה שנתון 95 דומני, לפני הרבה (הרבה...)שנים.

כל החשמל ברכב השתגע לדקה, החלטתי לעצור בצד למזלי (ושוב למזלי היה לי איפה). מדידה זריזה גילתה שהמצבר מת, מצבר חדש שהותקן ברכב החזיר הכל לקדמותו. 

ברכב הנוכחי שלי, התפגר לי המצבר גם כן לא מזמן יחסית. שלל התראות נזרקו לחלל האוויר. החלפת המצבר (הנעתי עם בוסטר יומיים ברצף- הפעם הראשונה הייתה לחזור מהעבודה הבייתה כשהרכב לא מניע, ולמחרת בבוקר מה שגרם לי להבין שאני צריך להחליף את המצבר במוסך שלי) גרמה לכולן להיעלם ולא לשוב. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נורת טעינה אף פעם לא תידלק בגלל מצבר ישן או עייף.

הנורה נדלקת בגלל תקלה במערכת טעינת המצבר, אבל לא בגלל תקלה במצבר עצמו.

מה שכן  בגלל חוסר טעינה המצבר יתרוקן ואם הוא כבר לא חדש יכול להיות שיהיה צורך להחליף גם אותו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

הייתי במוסך (הגעתי על הגחון. באמצע הדרך נדלקו לי כל הנורות וההגה נהיה כבד. למזלי המוסך היה קרוב יחסית). הוא אמר שזה האלטרנטור והחליף לי אותו, כך שבעיית הטעינה נפתרה, ובינתיים המראה חזרה למצב שלפני אתמול (כלומר לא נפתחת בפעימה אחת, אבל בשתי פעימות כן). התקלה לא הייתה קשורה למראה לפי המוסכניק. שתי תקלות שנפגשו במקרה וכנראה בעיית הטעינה החלישה עוד יותר את המנוע של המראה.    

• מעניין 1
פורסם

טוב לשמוע שנושא החשמל הסתדר במוסך.

עד כמה חשוב לך קיפול המראות בחניה?

האם זו תכונה רצויה או קריטית מבחינתך בגלל מצוקת חניה?

כי נראה שאיך שאתה ממשיך עם זה, תגיע למצב של מראה תקועה. (גלגלי שיניים שחוקים").

וזה כבר בטיחות. (לא צריך להתחיל נסיעה  ואז לנסות לסדר את פתיחת המראה)

פורסם
לפני 3 שעות, IsraCar כתב:

טוב לשמוע שנושא החשמל הסתדר במוסך.

עד כמה חשוב לך קיפול המראות בחניה?

האם זו תכונה רצויה או קריטית מבחינתך בגלל מצוקת חניה?

כי נראה שאיך שאתה ממשיך עם זה, תגיע למצב של מראה תקועה. (גלגלי שיניים שחוקים").

וזה כבר בטיחות. (לא צריך להתחיל נסיעה  ואז לנסות לסדר את פתיחת המראה)

מתכוון לנסות לתקן את המראה בימים הקרובים. אם לא ילך, אז קיבוע המראה היא אופציה. 

פורסם

לא צריך שום קיבוע למראה. צריך לעשות את זה:

לפני 13 שעות, Buki כתב:

על הדרך תבקש שינתקו לך את הקיפול מראות בנעילה, זה מערכת שהותקנה בארץ וקל לנתק אותה. אז המראות יהיו פתוחות כל הזמן והקיפול יהיה רק מהכפתור. 

אחרי שהמראות במצב פתוח ואפשר להשתמש ברכב תחליט מה אתה רוצה לעשות עם הקיפול מראות. אפשר לקנות קיט שיפוץ למנגנון גלגלי שיניים ולנסות להחליף עצמאית, יש מדריכים באינטרנט. או להחליף מראה. או לוותר על מנגנון הקיפול ולהשאיר ככה.

עריכה אחרונה לפני 13 שעות על ידי Buki (הצג היסטוריית עריכה)
רק מנהלים יכולים לראות הודעה זו.

• רעיון טוב! 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...