Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, אלעדית כתב:

יש כאן שאלה משפטית. האם בדירה ריקה יש חובת תשלום ועד בית?

כן, אחרת לא הייתי בעצמי משלם וועד..

לפני 15 דקות, אלעדית כתב:

בהינתן וכן (אני מבין שזו נקודת המוצא שלכם, אז אני מניח שביררתם את זה) לכאורה אפשר להתקדם לתביעה מול בעל הבית, 

נמצא בחו"ל, ויתכן שגם לא יחזור. לא עוזר לי בכלום

לפני 16 דקות, אלעדית כתב:

וחברת הניהול לא מעניינת אתכם.

דווקא הפוך -> חברת הניהול נכנסת בנעלי בעל הדירה, והיא אחראית לתשלום החובות (אם רק נמצא אותה)

• מעניין 1
פורסם

רעיון שעלה לי עכשיו: אולי הדירה מפורססמת להשכרה ואפילו למכירה - חפש בלוחות ותגיע למתווך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 29 דקות, DareDevil כתב:

השאלה הראשונה היא, איך לעזאזל יודעים שהיא חברת ניהול שמתמקדת בדוברי רוסית?

כי השוכרים הזמניים (שכל הזמן בורחים) הם דוברי רוסית.

מעבר לכך, אני לא גר שם. זאת ה"אבחנה" של בעלת הדירה היחידה שגרה שם.

לפני 30 דקות, DareDevil כתב:

שם ות.ז של בעל הדירה - חיפוש בגוגל, אולי יניב לך כתבי תביעה, משם להתקדם לעו"ד שטיפל בבעל הדירה ולנסות להשיג ממנו את פרטי הקשר שיש לו.

אופציה נוספת - לפנות לחוקר פרטי שימצא את הבנאדם או לכל הפחות קרובי משפחה שנמצאים פה בארץ ויכולים לעזור.

בעל הדירה נמצא בחו"ל. כל פרטי קשר שהן לא עוזרים אלא אם מחר הוא חוזר פתאום לארץ (לא הייתי בונה על זה)

כנ"ל חוקר פרטי - מה עוזרים לי קרובי משפחה ? הם לא אחראים לחובות שלו.

פורסם

מה גובה הנזק החודשי מאי התשלום 

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 3 שעות, ישה כתב:

בהנחה שיש X דירות בבניין תגדילו את דמי הוועד כדי שיכוסו עלי ידי X-1 מדיירי הבניין.

כך  הבניין ימשיך לתפקד ,ונהלו רישום מדוייק על החובות שמצטברים לחובת אותו בעל בית כדי שישלמם בבוא העת

על הנייר (או כל מסך המחשב) זה נחמד.

בפועל, זה לא חוקי.

פורסם

מה לא חוקי?

יש לכם רכוש ואתם רוצים לשמור עליו בבוא היום אולי תוכלו להיפרע מאותו בעל בית 

• אהבתי 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
Just now, ישה כתב:

מה גובה הנזק החודשי מאי התשלום 

ה"נזק" החודשי אינו גדול. בערך 10 ש"ח. אולי פחות. אבל הבעיה היא התשלומים לתחזוקת הבניין עצמו - אלו סכומים שמצטברים (100 שקל פה. 60 שקל שם וכ').

לרוב מי שמשלמת ונושאת בעול זאת בעלת הדירה היחידה שגרה שם. היא פנסיונרית, וזה מקשה עליה כלכלית (למרות שיש לה מצב רוח טוב).

אני קצת עוזר, אך בסופו של דבר אני גר רחוק וזה בעייתי עבורי להגיע ולטפל בכל בעייה שמתעוררת (מסתבר שחלק מבעלי הדירות גרים יותר קרוב, אך לא רוצים לעזור בתחזוקת הבניין. אם אין ברירה משלמים וזהו)

לפני 1 דקה, ישה כתב:

מה לא חוקי?

הפלת התשלום של בעל הבית הנעדר על שאר בעלי הדירות.

לפני 2 דקות, ישה כתב:

יש לכם רכוש ואתם רוצים לשמור עליו בבוא היום אולי תוכלו להיפרע מאותו בעל בית 

אולי כן. אולי לא. לא ידוע אם ומתי הוא יחזור לארץ.  יש סיכוי שלא בעשור הקרוב.

מה שכן, הבניין עבור לעבור פינוי-בינוי. אני מאמין  שתוך שנתיים הקבלן יכנס לעבודה, כך שכרגע זה רק תחזוקת שבר שוטפת

פורסם

יש רישום מסודר של החוב שהצטבר?

דרוש כאן ידע של משפטן שיודע כיצד אפשר לטפל בחוב שבעליו ״נעלם״ אך יש לו רכוש בארץ.

אגב, לדעתי הקבלן שירצה לבצע פינוי בינוי יהיה חייב לאתר את בעל הדירה. הבעיה היא שלוחות הזמנים לפינוי בינוי הוא, איך לומר, גמיש מאוד.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, sperial כתב:

יש רישום מסודר של החוב שהצטבר?

דירה שקיבלתי בירושה השנה. מאחר ואני גר רחוק, אני גם מסתמך על אותה דיירת.

אך לאחרונה (לפני כשבוע) היא פנתה אליי לעזרה מאחר והיא מתקשה (גם עברית קשה שפה וגם בריאות לא הכי טובה), וכאן שמעתי שיש בעיות עם אותו בעל דירה.

להערכתי אין רישום מסודר.

לפני 23 דקות, sperial כתב:

אגב, לדעתי הקבלן שירצה לבצע פינוי בינוי יהיה חייב לאתר את בעל הדירה. הבעיה היא שלוחות הזמנים לפינוי בינוי הוא, איך לומר, גמיש מאוד.

את כל התהליך התחילו לפני שקיבלתי את הירושה, כך שאינני יודע כיצד זה התנהל. שמעתי שהיה קשה לארגן את כל בעלי הדירות, אך בסוף הצליחו.

אני מניח כי הגיע נציג מאותה חברת ניהול בתור נציג מוסמך של בעל הדירה (בגדר ניחוש, אך להבנתי כאשר מעבירים ניהול לידי חברה כזאת, יש צורך לחתום על ייפוי כוח -> מאוד סביר להניח שהוא העביר להם הנחיות רלוונטיות)

לפני 7 דקות, stx כתב:

לא מגיעים חשבונות בדואר? ארנונה/ מים?

עד לפני כשבוע. אולי שבועיים. היה דייר (בשכירות) בדירה. הוא שילם חשבונות.  לפני כשבוע+, הוא פשוט "ברח" (ככה נאמר לי ע"י בעלת הדירה שגרה בבניין)

מה יהיה עם הדייר הבא ? מניח שחברת הניהול תדרש לשלם את החוב. אולי יפילו את זה על השוכר הבא... אי אפשר לדעת.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

לא יודע מה זה ברח עם מרכאות אבל אולי אפשר לפנות אליו בוואטסאפ ולנסות לקבל את הפרטים של חברת הניהול.

עם קצת מזל, אולי חשבון הארנונה הבא גם יגיע על שמה.

פורסם

פינוי בינוי זה לא אירוע שגרתי. קשה לי להאמין שנכלל בחוזה ניהול סטנדרטי. ומתן ייפוי כוח מחו״ל זו חתיכת פרוצדורה. לא בלתי אפשרי, אבל אופתע מאוד אם לחברת הניהול יפוי כוח לטפל בפינוי-בינוי, אלא אם הנושא מטופל כבר תקופה משמעותית.

מכל מקום, אם הדייר ״ברח״ רק לאחרונה זה עשוי להיות הפיך, ושהוא יחזור מהחופשה בתאילנד.

פורסם

יש פער בין העולם המשפטי לעולם המציאותי.

משפטית נטו, החובות הם של בעל הדירה, עם קצת עבודה אפשר להשיג צו עיקול או חוב ולהתחיל לחפש אותו בהוצל"פ.

מעשית כמו שכתבתי מעלה זה פחות מציאותי. אפשר להגדיל את התשלום החודשי של שאר בעלי הדירות, לדעתי מקובל ברוב הבניינים לגבות מראש יותר כדי להשאיר כסף בקופה לבלת"מים. זה גם מאוד משנה כמה דיירים יש שם (אם הוא אחד מתוך 4 זה משמעותי, אחד מתוך 25 זה נבלע בקלות).

לא ציינת אם השוכרים משלמים ועד בית (כשהם נמצאים). בכל אופן הם המפתח להגעה לחברת הניהול (אם היא אכן קיימת), אבל כמו שכתבתי למעלה לא הייתי תולה בזה הרבה תקוות.

בהצלחה ונשמח שתעדכן

פורסם

רק שאלתי אם מישהו מכיר חברת ניהול כזאת מתוך מחשבה שאולי במקרה אני אצליח למצוא אותה. (במלוא הכנות - לא בניתי על זה יותר מדי, אך אין מה להפסיד :-) ).

לפני 13 שעות, stx כתב:

לא יודע מה זה ברח עם מרכאות

לקח את החפצים שלו. יצא מהדירה. ולא חזר.(כנראה לפני תום החוזה שכירות)

לפני 13 שעות, stx כתב:

אולי אפשר לפנות אליו בוואטסאפ ולנסות לקבל את הפרטים של חברת הניהול.

עם קצת מזל, אולי חשבון הארנונה הבא גם יגיע על שמה.

אינני יודע מה מס' הטלפון שלו.  להבנתי גם שאר הדיירים לא יודעים (אך זה לא משהו וודאי. לא בדקתי)

יש תיבות דואר סגורות/ גדולות, כך שאינני יכול לבדוק/ לראות את תכולתן.  זה מעבר לכך שאינני גר שם.

לפני 32 דקות, אלעדית כתב:

משפטית נטו, החובות הם של בעל הדירה, עם קצת עבודה אפשר להשיג צו עיקול או חוב ולהתחיל לחפש אותו בהוצל"פ.

בשביל צו עיקול צריך דיון משפטי שבסופו תקבע אחריות. אך מבלי שהנתבע מגיע לדיון - הדיון לא יתקיים. 

כלומר, אין דיון -> אין פסק דין ואין הוצל"פ. 

• תוכן חדש...