Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זוג בשנות ה60 המוקדמות. 

מצד אחד, השאלה מוזרה: הלנד קרוזר עולה כפול. 

מצד שני ללנד קרוזר שמירת ערך מיתולוגית והאגדה ומספרת שביום המכירה דורשים הרבה מעל המחירון.  

אז השאלה היא: האם יכול להיות שעלות הבעלות הכוללת הופכת את הלנד קרוזר לבחירה הגיונית?

אני לא יודע אם יחזיקו בו 3 שנים או 15, שתי האפשרויות ייתכנו.  

וכן, הם ישתמשו ביכולת השטח לפעמים. אנחנו מטיילים (עם פורסטר) והם ישמחו להצטרף לילדים ולנכדים שלהם. 

ולבסוף, האם לנד קרוזר עדיף כרכב כביש נוח, שקט ונעים יותר מהפורסטר?

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

1+ לפורסטר. לנדקרוזר במקרה דנן זה Overkill

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, yuvalganim כתב:

אתה קונה ירידת ערך או קונה רכב?

אין שום סיבה לקנות משאית כמו הלנד קרוזר.

הפורסטר מספיק והותר

לפחות בהסתמך על הביקורות ה250 רחוק מלהיות משאית. 

וירידת ערך היא בהחלט שיקול. 

נגיד את זה אחרת: אם שניהם מאבדים בשנה +/- אחוז דומה אז אין כאן דילמה. רק אם הלנד קרוזר הוא חד קרן , כמו מיאטה למשל יש פה בכלל מקום להתלבטות. 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

פורסם

מחזק לגבי הפורסטר. בכביש הוא לא רואה את הלנדקרוזר, וההוצאות עליו צפויות להיות משמעותית יותר נמוכות. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הלנדקרוזר מדהים, הפורסטר הרבה יותר זול לאחזקה וכמובן יותר מוכוון כביש.

האבזור שופר שם משמעותית, הייתי הולך על הגרסה אחת לפני הכי גבוהה (שלישית מתוך 4) עם מושבי עור וצמיגים בחתך שפוי.

מציע גם לבדוק מחירי ביטוח מקיף. של הפורסטר זה בערך רבע משל הלנדקרוזר. אלפי שקלים בשנה הפרש.

פורסם

בפורסטר ברמה הגבוהה ביותר יש מושבים מאווררים...

אגב, מישהו יודע מתי ההיברידית מגיע ?

פורסם (נערך)

נכון, אבל חתך הצמיגים נורא. זה גם אומר צמיגים יקרים יותר וגם רגישות בשטח.

אפשר כמובן לקנות אותה ולהחליף סט ג'אנטים, אבל זו הוצאה מבאסת.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, mcshmupi כתב:

לפחות בהסתמך על הביקורות ה250 רחוק מלהיות משאית. 

וירידת ערך היא בהחלט שיקול. 

נגיד את זה אחרת: אם שניהם מאבדים בשנה +/- אחוז דומה אז אין כאן דילמה. רק אם הלנד קרוזר הוא חד קרן , כמו מיאטה למשל יש פה בכלל מקום להתלבטות. 

נשמע שהם ואולי אתה מאוד רוצים לנדקרוזר 250. הוא רכב מאוד מגניב, גם נראה מגניב, אבל אין שום הצדקה כלכלית/הגיונית לרכוש אותו. אם רוכשים אותו זה כי רוצים...
נתחיל מזה שהוא עולה כפול... גם שמירת ערך מיתולוגית לא תפצה על זה.
תוסיף עלויות אחזקה גבוהות מאוד... לנדקרוזר (לפחות ה150) לפי הנחיות יצרן צריך להכנס כל 10K ק"מ למוסך, ובמוסך במנוע כזה מחליפים 7 ליטר שמן לא 4... פילטר אוויר עולה מקורי 450 שקל לא 200... וברקסים גם יקרים בהרבה (גם התחליפיים), זה רכב יקר לאחזקה ביחס לרכב רגיל.
הביטוח שלו גם יקר מאוד (ובמקרה של ה-250 לך תידע מה יקרה למחירי הביטוח כשיתחילו לגנוב אותו בכמויות... וזו רק שאלה של הזמן עד שיתחילו).
המנוע שלו הוא עדיין דיזל מטרטר, לא משנה כמה שקט הוא ביחס לבנזין הוא פחות נעים. הוא ענק ולא נוח לתמרון, משאית קטנה.
אני לא רואה שום סיבה להעדיף אותו על הפורסטר במקרה שלהם...
כל זה אני אומר מנסיון מועט עם ה-150. לא מצליח להבין אנשים שקונים את הג'יפים האלה כסמל סטטוס... כל כך מיותר... כבר סגרתי עם עצמי שאם אני לא מטייל איתו הוא עף.
לגבי ירידת ערך באופן כללי, בשנים הראשונות אתה תפסיד לא מעט, להפסיד 170K-150K שקלים על רכב בן 5 זה להפסיד פורסטר, וזה מה שיקרה לך עם לנדקרוזר חדש.
אחרי זה ירידת הערך מתמתנת, אם תפרוס ירידת ערך של לנדקרוזר על פני 10 שנים אז כן, זה לא יצא כזה יקר... אם תמכור אותו תישאר עם הרבה כסף ביד וביחס למחיר היקר שלו יצא שהפסדת כל שנה סכום יחסית קטן, אבל זה עדיין לא יהיה משתלם כלכלית ביחס ללהחזיק פורסטר...

נ.ב ידוע לי על פורסטר פרטי בן שנה עם 3K ק"מ שכנראה יצא למכירה בקרוב. אם זה משהו שיכול לעניין אותך אני יכול לשלוח פרטים בפרטי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...