Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היכן לשפץ וספה?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי שבוע טוב.

יש אצל מכרים במחסן וספה ישנה שעומדת ללא שימוש כ 15 שנה. לא ראיתי אותה אבל להערכתי ללא חלודה כי היא במחסן ולא טופלה מאז שנזנחה.

יש לי ערך סנטימנטלי אליה ואני מנסה לנכס אותה אלי ולשפצה.

מעוניין לקבל כמה כללים מנחים בכדי לא לעשות שטויות.

ראשית מעוניין להביא אותה למצב נסיעה תקין. ככל הנראה כשנזנחה הייתה במצב תקין לגמרי, אבל עמדה כך שנים רבות ובוודאי צברה משקעים וכד’.

מעוניין להביא אותה למצב נסיעה תקין ללא הוצאות מיותרות. היכן כדאי? הערכת עלות? אולי אח”כ גם ארצה לבצע פחחות וכו’ - לא דחוף.

אני מאזור המרכז

עריכה אחרונה על ידי NAPOLEON
פורסם

אני כבר לא בתחום.

אבל הדבר הראשון שהייתי בודק זה שאין דלק ישן במיכל.

יש לדלק ישן נטיה לעשות מן ציפוי דביק ומסריח בדפנות המיכל וזה עלול להיות גם קרבוראטור.

ווספה זה אחד הכלים הכי נוחים לשיפוץ והחזרה לפעולה.

כשאני החזרתי את שלי לכשירות לאחר תקופת השבתה. (עשיתי הפקדת רישון מסודרת לכן לא שילמתי אגרות בשנות ההשבתה).

זה כלל רק פירוק מיכל דלק וקרבוראטור, איתו הלכתי לעסק מתמחה שהביא לי מיכל חדש וניקה לי את הקרבוראטור.

זה עלה רק כמה מאות שקלים. אני באמת לא זוכר כמה אבל משהו כמו 250ש"ח , אם אני לא טועה.

אבל זה היה בתקופה שווספות (בודדות) עוד הסתובבו על הכביש כרכב עבודה.

כמובן שתשכח ממחירים כאלה היום.

לא יודע מה זמינות החלקים כיום.

אבל כיום יש אינטרנט, ואיטליה לא רחוקה.

עוד דברים לבדיקה.

מתיחה כיוון, שימון וגרוז, של כל כבלי השליטה, בעיקר אלה של ההילוכים.

החלפת שמן תיבת הילוכים.

קיק סטארט והופ.. ענן של דלק דו פעימתי ימלא את החצר. תענוג נוסטלגי.

• אהבתי 2
פורסם

יש מוסך בתל אביב , "האחים זאדה" יושבים באצ"ל 62. 
אני מכיר את השם שלהם מהפורום הזה, מאחד משירשורי העבר של שיפוץ וספה. 
הייתי מחפש במוסכים שבדרום תל אביב- הסבירות שתמצא שם בעלי מקצוע "מהדור ההוא" שעוד מכירים את הוספות- גבוה. 

חפש בפייסבוק "מועדון הוספות הישראלי" או משהו דומה , ובטוח תמצא המלצות על בעלי מקצוע, ואני מנחש שהרבה ירצו לעזור לך להניע בפעם הראשונה ולעזור בהערכת מצב.

גילוי נאות- אין ברשותי וספה (או דו"ג בכלל)

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לפני שאתה פותח בורג אחד, תבדוק מה מצב הרישוי של הכלי.

אם אין רישיונות אין מה לעשות איתו.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

רשום ע”ש נפטר.

אני מבין כי עם צו ירושה אזי היורש יכול להעביר בעלות אליו ואז העברת בעלות רגילה אלי. גם בלי צו האלמנה יכולה להעביר על שמה ואז אלי (ואני יכול לבצע את שתי הפעולות עם יפוי כח ות.ז. שלה).

רשיונות לא הופקדו ולא שונה סטטוס לאספנות, מה שניתן לבצע כעת ללא תשלום, להבנתי.

פורסם

אם הרשיונות לא הופקדו והוספה לא רשומה אספנות, אז היא צברה אגרות בכל התקופה הזאת. 

בעבר היו "מחליקים" וכל החובות היו מבוטלים עם המעבר לאספנות, אך בשנים האחרונות משרד הרישוי "עושה שרירים" וכמדומני רק אם הצגת הצהרה שהכלי לא היה בשימוש X שנים, הם מוכנים לוותר, ומחייבים רק בעבור אגרה אחת.

שווה בדיקה. 

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
בתאריך 21.12.2025 בשעה 16:54, שביט כתב:

אז היא צברה אגרות בכל התקופה הזאת. 

צברה מקסימום שתי אגרות שנתיות, אחרי זה הפסיקה לצבור כי רישון הרכב מטבטל אוטומטית (עם אפשרות להחזיר) עקב אי חידוש טסט מעל שנתיים.

ווספה זה 150 סמ"ק או 200, אגרת רישוי ל 150 סמ"ק זה 190 ש"ח לשנה, מעל זה 350.

לא כזה סכום משמעותי גם אם יצטרך לשלם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...