Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Camaro 92 כתב:

מניסיון והכרות מעמיקה עם הרכב הנ״ל ככל הנראה הבעיה היא חיישן קראנק תקול/מתחמם וזה הגורם לכיבוי המנוע.

סביר להניח שזה ידליק תקלה או לפחות ירשום ב DTC. זה לא משהו שלא יראו על סקאנר

לפני שעה, teyal כתב:

זו העצה הכי טיפשית וגם מאוד מסוכנת שאפשר לתת לפות"ש (לא יודע אם זה לא עבירה על חוקי הפורום)
לנסוע עם רכב מסוכן עד שתירשם תקלה.  רכב שמאבד כוח אקראית זה רכב סופר מסוכן.

בהמון מקרים חיישן קראנק במודלים האלו לא ירשום תקלה. גם אם הוא ייסע איתו עוד 20 שנה.

וגם תקלות לחץ דלק לא, המחשב חושב שנגמר לרכב הדלק והוא לא ירשום תקלה.
 

לא, כי לומר לו שצריך מחשב ולעשות לוגים כמה ימים זו עצה גאונית. אתה מתנדב?

נפתחה פה תחרות טהרן השנה ולא ידעתי? נראה שאנשים פה יותר נהנים לבקר מי שמנסה לתת פתרון, מאשר להציע פתרון בעצמם.

פתרון לא נתת, בביקורת אתה מקצוען. 

פורסם

הפתרון ניתן. ללכת למוסך שיטפל בזה. אתה החלטת שזה פתרון לא טוב, כי לשיטתך כל המוסכים זה חאפרים שלא יודעים כלום (אבל כן פסלת את האפשרות ששני מוסכים פספסו pending DTC כי הם כן יודעים מה הם עושים, אז תחליט). אז אתה מציע פשוט לא לעשות כלום ולקוות שלא תהיה תאונה עד שיקפוץ קוד תקלה (ואז מה? זה לא שקוד תקלה מצביע בדיוק מה התקלקל ומה צריך להחליף. בזמן שממתינים לקוד, המוסכים יעברו השתלמות וילמדו לאבחן כמו שצריך, בניגוד לרמתם הירודה היום?).

 

אם זו הייתה בעיה שלך והיית מחליט להתמודד איתה בדרך שלך, לגיטימי. רכב שלך, כסף שלך, תעשה מה שנראה לך נכון. אתה מכיר את יכולות הנהיגה שלך ויודע האם תדע להתמודד עם מנוע שכבה באמצע הנסיעה (במאמר מוסגר, אני במצב כזה כנראה הייתי נוהג באופן שאותו אתה מציע). אבל להמליץ על כך לבן אדם זר באינטרנט זה לא סבבה. זה לא עניין של טהרנות, אלא אחריות. אתה לא יודע מה יכולות הנהיגה של פות"ש במקרי קיצון, לא יודע האם הוא מבין שכשכבה לו המנוע הולך לו גם ההגה כוח - ואחרי שתיים-שלוש לחיצות גם הבלמים, ולשלוח אותו להתמודד עם מצב כזה זה פשוט לא אחראי.

פורסם
לפני 2 דקות, chrono כתב:

אתה לא יודע מה יכולות הנהיגה של פות"ש במקרי קיצון, לא יודע האם הוא מבין שכשכבה לו המנוע הולך לו גם ההגה כוח - ואחרי שתיים-שלוש לחיצות גם הבלמים, ולשלוח אותו להתמודד עם מצב כזה זה פשוט לא אחראי.

תקרא מחדש את ההודעה שלו. לדבריו זה כבר קרה לו כמה פעמים ועובדה, הוא עדיין כאן כותב הודעות. וגם לא נקרא היסטרי במיוחד.

אז יחסית אני כן יודע שהוא מסוגל להתמודד עם מצבים כאלו. דרך אגב, כל נהג צריך לדעת להתמודד עם מצבי חירום מכל הסוגים וזו גם הדרישה ממנו כשמקבל רשיון. בעיניי רכב שנכבה בנסיעה הרבה פחות מסוכן משלוש פעמים ביום שרכב או משאית חותכים נתיב עליי וכמעט מורידים אותי מהכביש. מצטער אני שייך לדור הישן של יהודה ברקן וזאב רווח, פחות לדור שכל דבר מפריע את מנוחתם, והכל נורא מסוכן, והם לא יודעים אם הם טוסטר, תאומים, שלישיה, או גבינת קרקר.זה מה יש, יצטרכו להתרגל פה. מי שלא טוב לו, יום טוב לו 🙂 (בכל  זאת למדתי כמה דברים חדשים). נסענו על מכוניות בלי שום אביזר בטיחות מתקדם במהירויות מופרכות, ושרדנו. אנשים לא עשויים מחמאה ושורדים דברים די קשים. לא מבין איך כל דבר נהיה היסטריה וסכנת נפשות ואוי ואבוי. אולי אנשים כאלו אסור להם לנסוע בכלל בכבישים בישראל, שלא יבהלו מכל דבר ויורידו אחרים מהכביש.

לפני 11 דקות, chrono כתב:

הפתרון ניתן. ללכת למוסך שיטפל בזה. אתה החלטת שזה פתרון לא טוב, כי לשיטתך כל המוסכים זה חאפרים שלא יודעים כלום (אבל כן פסלת את האפשרות ששני מוסכים פספסו pending DTC כי הם כן יודעים מה הם עושים, אז תחליט)

אני לא אמרתי שכולם, כי לא בחנתי כל מוסך ומוסך במדינה בעשור האחרון, רק אמרתי שאני לא מכיר כזה. דגש על "אני". לא מונע מאחרים להמליץ לו אם מכירים, ובכל זאת אף אחד אחר לא המליץ לו, אלא עסוקים בסכנות הפורום ומדידה בסרגלים. אתה מכיר מוסך שיעזור לו, אדרבא, תפרסם. בינתיים יש פה לא מעט "מבינים", ולא ראיתי שאף אחד המליץ לו על אחד כזה.

פורסם
לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

סביר להניח שזה ידליק תקלה או לפחות ירשום ב DTC. זה לא משהו שלא יראו על סקאנר

הסברה שלך מוטעית. חיישן קרנק *בהמון* מקרים לא ירשום תקלה
וזאת אני יודע *מניסיון* כולל בימים האחרונים.
דיאגנוזיסט טוב יחבר סקופ למוצא החיישן ויאבחן אותו לפי צורת הגל .
 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, teyal כתב:

הסברה שלך מוטעית. חיישן קרנק *בהמון* מקרים לא ירשום תקלה
וזאת אני יודע *מניסיון* כולל בימים האחרונים.
דיאגנוזיסט טוב יחבר סקופ למוצא החיישן ויאבחן אותו לפי צורת הגל .
 

 

היא לא מוטעית כי מלכתחילה אם עקבת כתבתי שבעיות חשמל ב-2008 לא תמיד נרשמות  וזה נכון לכל חיישן.  אמרתי שסביר להניח כי מעבר לכיבוי הייתה לו גם בעיה עם ההילוכים, ושילוב של כל זה צריך לרשום קוד תקלה כלשהו לכל הפחות ברוב המקרים. לא בכולם.  זה אכן יכול להיות החיישן קראנק כי הסל"ד נמדד בו, ולפי מה שזוכר הגיר משתמש בו  לצורך החלפת הילוכים, ואם יזרוק אותות לא נכונים זה עלול לשגע את הגיר.

 

  וזו בדיוק הבעיה בהחזקת רכב ישן, כשמתחילות בעיות חשמל זה עלול להיות סיוט. כל רכב שנסע בישראל מעל 15 שנים החשמל שלו בתא המנוע במצב בכי רע, קונקטורים מתחילים להתפרק, כנ"ל בידודים, חלק מהחיישנים עוד מקוריים, ועל הדרך יש איזה מוסך או 2 שהתעסקו עם חלק מהצמות, בדר"כ בהתקנות בארץ כשהרכב חדש או בהתקנת האימובילייזר, וכשזה מתחיל קשה לצאת מזה. הבעיות הכי גרועות אלו בעיות חשמל. תשאל את ההוא שזרוקים אצלו למבורגיני ומזראטי בחצר מפורקים לחתיכות.

 

סקופ לא בטוח שיראה משהו אם הבעיה לסירוגין, צריך לתפוס בדיוק באותו הרגע שזה קורה, ואם זה לא קורה לא תראה כלום. הייתי מתחיל במדידת התנגדות של חיישנים מול מה שאמור להיות לפי היצרן. בקר ובחם. חלק גדול מהבעיות של חיישנים מתחילים כשהמנוע חם בגלל שבחום ההתנגדות עולה וזה מאתגר את האלקטרוניקה. במיוחד אם היא "עייפה". בחיישן לא תקין יראו פער משמעותי בין קר לחם, או שיהיו קפיצות. זו שיטה מצוינת לזהות תקלות קשות שמופיעות לסירוגין כשרכב חם שמשמשת אותי שנים.

 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
בתאריך 1.12.2025 בשעה 23:25, שדה חרוש כתב:

עלוקה של האימובלייזר שמנתקת דלק

עם ובלי קשר לתקלה הזו, תעיף את כל ההחיווט המיותר הזה. אימובילייזר, קודנית, עלוקה, אזעקה, אלוהים יודע מה משגע שם את מערכת החשמל. 250 - 300 ש"ח אצל חשמלאי רכב שמתמחים בזה חלק מגיעים אליך הביתה.  

עם קצת מזל זה יעזור. 

ואם לא, תבקש כאן הפניה למוסך שמתמחה בדיאגנוסטיקה, לא המוסך הרגיל שלך. 

 

בכל מקרה אני לפחות לא הייתי ממשיך לנסוע ברכב במצבו, זה נראה לי מאוד מסוכן. רק מדמיין מה יכול לקרות בירידה ארוכה בלי בלימת מנוע והידראוליקה או סתם בפקק עצבני. מצטער, אבל רכב שמתנהג כך צריך להיות מושבת.

 

לפני 22 שעות, Camaro 92 כתב:

מניסיון והכרות מעמיקה עם הרכב הנ״ל ככל הנראה הבעיה היא חיישן קראנק תקול/מתחמם וזה הגורם לכיבוי המנוע.

 

אני לא מבין בזה כלום, אבל קמארו פתר פה בפורום לא מעט בעיות אז הייתי מקשיב. 

 

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הבעיה עדיין לא נפתרה, עדכון מהשבועות האחרונים. הרכב במוסך שהיה בעבר מוסך מורשה מאזדה-פורד.

הוחלפה משאבת דלק לאחר שבבגיקה הקודמת דלפה מעט , פילטר דלק ובוצע ניקוי מצערת. נשלל קיום ניתוק פיסי (עלוקה) על צינור הדלק מהמשאבה. לאחר החלפת משאבת הדלק היו 2 נסיעות ארוכות תקינות לגמרי ללא התופעה של כיבוי באמצע נסיעה, אבל בימים הבאים נוצר קושי בהנעה והרכב הניע רק עם מתן גז ובניסיון חמישי/שישי וגם נכבה שוב בנסיעה. בבדיקה במוסך ככל הנראה בגלל "גניבת אויר" פירקו והחזירו סעפת ובעיית ההתנעה נפתרה אולם הרכב עדיין נכבה בנסיעה. הוחלף חיישן קאמשאפט וכן סליל הצתה שנראה היה שגורם לבעיה.

הבעיה עדיין לא נפתרה והרכב שוכב במוסך.

לציין כי לא רואים כל תקלות למעט תקלה שצצה בזמן שהרכב נבדק במוסך, מעגל חימום של אחד מחיישני החמצן. בשלב הזה כבר די אובד עצות. אשמח לשמוע מהמומחים פה איך כדאי להתקדם.

פורסם
בתאריך 3.12.2025 בשעה 15:37, chrono כתב:

הפתרון ניתן. ללכת למוסך שיטפל בזה. אתה החלטת שזה פתרון לא טוב, כי לשיטתך כל המוסכים זה חאפרים שלא יודעים כלום

מוסך מורשה מאזדה לשעבר. זה לא אני אומר, אלו העובדות בשטח.

 

בתאריך 3.12.2025 בשעה 23:28, נירו72 כתב:

  וזו בדיוק הבעיה בהחזקת רכב ישן, כשמתחילות בעיות חשמל זה עלול להיות סיוט. כל רכב שנסע בישראל מעל 15 שנים החשמל שלו בתא המנוע במצב בכי רע, קונקטורים מתחילים להתפרק, כנ"ל בידודים, חלק מהחיישנים עוד מקוריים, ועל הדרך יש איזה מוסך או 2 שהתעסקו עם חלק מהצמות, בדר"כ בהתקנות בארץ כשהרכב חדש או בהתקנת האימובילייזר, וכשזה מתחיל קשה לצאת מזה. הבעיות הכי גרועות אלו בעיות חשמל. תשאל את ההוא שזרוקים אצלו למבורגיני ומזראטי בחצר מפורקים לחתיכות.

.

בתאריך 1.12.2025 בשעה 22:45, נירו72 כתב:

לא באמת אפשר לענות לך. מה אתה רוצה שיזרקו לך סדרת ניחושים של כל 9,000 האפשרויות לכך, ואיך זה יעזור לך?
תבוא אם זה למוסכניק שיבדוק על בסיס מה שאמרו בפורום? תקנה ציוד, ספרות רכב, ותתחיל לאבחן בעצמך? 

זה יכול לנבוע מ-3 מערכות עיקריות ברכב. חשמל, דלק, והצתה. לכל אחת מהם יש עשרות אם לא מאות אפשרויות.

בלי קוד תקלה קשה לאבחן או לקבל אבחון. אתה לא באמת רוצה אופציה של להתחיל להחליף רכיבים עד שיעלו על הבעיה, או שחצי מהמאזדה תהיה שנת 2025. מבין שזה כבר התחיל. ככה לא פותרים דברים. 

 

העצה הכי טובה שיכול לתת לך. אל תיגע בכלום. פשוט תיסע עד שתהיה החמרה במצב ותקבל קוד או מנורה, והפתרון יהיה ברור ומהיר.

החברים הנכבדים שללו את הפתרון, ואני מכבד את דעתם ולכן זה ירד מהפרק.

 

פורסם

אני לא יודע מאיזה איזור אתה ובנוסף אתה מושקע במוסך מסויים ואולי זה מוסך מהסוג הנדיר שלוקחים אחריות על עבודה לא מוצלחת, כך שחבל לא לתת להם עוד הזדמנות.

אם תרצה דעה נוספת, מציע שתתקשר למוסך חלילי. יושב בדרך בן צבי ביפו. תנסה לדבר עם הבעלים, הוא מוסכניק ותיק שמורגל בטיפול ברכבים לא חדשים, מבין עניין, מקצועי והגון ותסביר לו את הסיטואציה.

לא נתקלתי בבעיה שהוא לא עלה עליה ברגע. 

תיקח בחשבון שהוא עמוס אז אם הוא נשמע קצת קצר רוח אל תתרגש. 

פורסם
בתאריך 2.12.2025 בשעה 16:42, נירו72 כתב:

וזה סימפטי לשים את הרכב במוסך, אולי מספר פעמים, להפסיד זמן עבודה וטרטור, לשפך כמה אלפי ש"ח במקרה הטוב, להחליף רכיבים לא לצורך ולא לקבל זיכוי כשהבעיה לא נפתרה? על הנייר אתה צודק, בעולם מושלם שמים את הרכב במוסך מקצועי, הוא מאבחן, מתקן, ונותן מחיר הוגן. בישראל 2025 ולא רק בתחום הרכב הכל הכי רחוק ממושלם. לכן הצעתי לו הצעה פרגמטית. והנה עוד הצעה לא פחות טובה, תעיף את הרכב. כשמתחילות בעיות כאלו ברכב ישן (שלו 2008), מנסיון אישי שלי ושל רבים אחרים זה הזמן להפטר ממנו.

 

דרך אגב, ברכב 2008 המון תקלות לא יופיעו במחשב. במיוחד תקלות חשמל, ריליי, מגעים וכו'. ששםאני מנחש הבעיה.
אבל ניחוש זו לא דרך לאבחון.  משאבת דלק בעייתית הייתה מדליקה נורה כלשהי כי לחץ הדלק היה נופל.

קיבלת כבר בשרשור ובהודעות קודמות את כל המידע.

הדבר היחיד שנשאר לך במידה ולא רוצה למכור את הרכב זה למצוא מוסך דיאגנוסטיקה ברמה גבוהה שימצא לך את התקלה ולא בשיטת הניחושים. אולי @רפי לין יכול לעזור.

  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...