Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה. 

אתעמק בפוליסה כדי להיות חכם יותר. 

מקווה שזה גם ייתן לי כיוון לגבי מאיפה מתחילים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הייתי מתחיל אצל פחח שסומך עליו שניתן הצעה בלי לערב ביטוח. פחח כזה סייע לי רבות בעבר. הוא גם יאמוד גובה הנזק וילות התיקון. 

• מעניין 1
פורסם

בדקתי את הפוליסה שלי. 

אין שם שום אזכור לפגושים ספציפית, או לנושא העלות של עד 5K. 

מה עכשיו? 

להתחיל מלגשת לפחח? להתחיל מלדבר עם הסוכן ביטוח? 

שאלה נוספת, פחח יוכל לראות אם יש עוד נזק או שהם ידעו רק לראות מה קורה מבחינת הפחחות והפלסטיקה?

פורסם

בדרך כלל הכיסויים האלה אינם חלק מהפוליסה אלא נספחים. אגב, כך גם רכב חלופי.

אבל מה עולה לך להתקשר לסוכן הביטוח שלך?

והפחח, או המוסך, יצטרכו לבדוק את הרכב. יתכן שזה כולל גם העלאה על הליפט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דיברתי עם הביטוח. 

לא יצאתי רגוע מהשיחה.

הוסתרה ממני הנקודה של העד 5K, והתחמקות אלגנטית ממנה כשהעליתי את זה. לא אהבתי את זה בלשון המעטה. 

בעיה שנייה. 

מוסך ההסדר מטפל גם בלקוחות שירביט.

נדלקו לי כמה מנורות אדומות כמעט מיד. פלוס עוד כמה, אחרי שראיתי את המוסך וקראתי ביקורות עליו (בקטנה). 

אפשרויות כרגע?

1) לגשת למוסך ההסדר, לראות כמה הם ינפחו את המחיר שהם מציעים עבור התיקון. 

2) לגשת לפחחים שהעבודה שלי עובדת איתם, ולקבל הצעת מחיר ניטרלית יחסית (עד כמה שניתן) למטרת השוואה (לפחות בשלב זה).

3) לגשת למוסך הקבוע שלי ולהתייעץ, זה לא מוסך של יפניות אלא של סקודה בעיקרון, כך שחלקים וכדומה- לא משוכנע שיהיו להם. 

מה אתם מציעים? 

תודה לעונים.

פורסם

שאלתי פעם גם את סוכן הביטוח שלי, אם יש את "כלל ה 5Kש"ח" והוא אמר לי שאין דבר כזה.

לא זוכר את ההסבר, אבל הוא שמע על זה, ולא אישר שזה קיים מבחינתו.

אני מניח שזה לא כלל גורף.

פורסם
לפני 38 דקות, IsraCar כתב:

שאלתי פעם גם את סוכן הביטוח שלי, אם יש את "כלל ה 5Kש"ח" והוא אמר לי שאין דבר כזה.

לא זוכר את ההסבר, אבל הוא שמע על זה, ולא אישר שזה קיים מבחינתו.

אני מניח שזה לא כלל גורף.

תגיד לסוכן שהוא לא מעודכן. זו הוראה של רשות שוק ההון מלפני כ-4 שנים. הבאתי אותה כאן באותם ימים.

לפני 23 שעות, ברווז כתב:

אין שם שום אזכור לפגושים ספציפית, או לנושא העלות של עד 5K

כנס לחוברת תנאי הפוליסה (התנאים הכלליים, לא המפרט פוליסה), תעשה חיפוש בדף (F3) של 'דוח תביעות', 'עבר ביטוחי' וכדומה וכנראה שתמצא את נושא ה-5,000.

יחד עם זאת, בשביל לתבוע ביטוח צריך שמאי, ובהערכת שמאי פלוס העלות שלו עצמו הסיכוי להגיע (בניכוי ההשתתפות עצמית) לפחות מ-5000 ש"ח הוא די נמוך.

לגבי פגושים, את זה אתה כן צריך למצוא קודם כל ב'מפרט הפוליסה', זה לא משהו מאוד נפוץ והגיוני שאין לך.

פורסם (נערך)

לקבל הצעת מחיר לא עולה כסף.

בדוק ביותר ממוסך הסדר אחד. ואם אתה בודק מוסך שאינו מוסך הסדר ורוצה להפעיל ביטוח עליך להביא בחשבון שישחילו לך את האלמנט בנושא מחיר חלקי חילוף, הברקה של המפקח על הביטוח, הפעם לטובת החברות, ובסכומים גדולים.

תביא בחשבון שטיב הפחחיה אינו קשור לטיב המכונאות - יש מוסכים עם מכונאים מצויינים ופחחים זבל, יש מוסכים שלהפך, ויש גם מוסכים בהם יש תאימות באיכות המחלקות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי, לך למוסך פחחות מומלץ, שלם כמה שיעלה התיקון ושכח מזה. הם ידעו לזהות אם יש נזק מעבר לקוסמטיקה. אמנם אין תמונות של הנזק אבל קשה להאמין שיתקרב ל5000.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה לכולם. 

אגש למוסך הקבוע שלי בתור תחנה ראשונה, לבדיקה שהכל תקין מכאנית (ולסידור של הפלסטיקה שמתחת לרכב, שיושבת כרגע נמוך מדי). 

משם אדע להתקדם הלאה, אתייחס לפחחות כאל עז בפני עצמה ולמכאניקה (אם חלילה יש נזק שאני לא מודע אליו) כעז אחרת. 

השאלה שנותרה לי. 

אם אני מפעיל ביטוח על משהו קטן יחסית (נניח 5K ש"ח שזה המינימום), האם עליית הפרמיה תהיה זהה לעלייה במקרה שאפעיל את הביטוח על משהו יקר משמעותית (נניח חלילה וחס 20K)? אותה עלייה? 

ממה שהבנתי מהסוכנת ביטוח שלי, העלייה של הפרמיה תהיה לכל הפחות 7.5%- מדובר על סביב 200 ש"ח לשנה, לא משהו שאני אתרושש ממנו. 

השאלה אם האחוז עלייה זהה ללא תלות בסכום עלות התיקון. 

אני שואל כי אני חושב לתקן כבר באותה ההזדמנות את כל הדפיקות חנייה ששלל נשמות טובות השאירו לי מסביב לרכב. העלות כבר תהיה קצת יותר שמנמנה מה-5K מינימום לדעתי. 

פורסם

עקרונית זה בינארי - עד 5,000 ש״ח אין העלאה, מ-5,000.01 ש״ח אובדן ההנחה. מעשית גם זה נתון למיקוח בחידוש הביטוח - אבל שום דבר לא מובטח.

דפיקות החניהלא שייכות - כל ״מוקד נזק״ מחושב בנפרד.

תביא בחשבון שהפעלת ביטוח מצריכה שמאות, הוצאה של כ-1,000 ש״ח מעבר למחיר התיקון, שנכנסת לתביעה (כלומר התיקון ללא עליית פרמיה עד 4,000 ש״ח).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני שעה, ברווז כתב:

אם אני מפעיל ביטוח על משהו קטן יחסית (נניח 5K ש"ח שזה המינימום), האם עליית הפרמיה תהיה זהה לעלייה במקרה שאפעיל את הביטוח על משהו יקר משמעותית (נניח חלילה וחס 20K)? אותה עלייה?

כן, מבחינתם זו תביעה, ולא משנה על איזה סכום היא (אלא אם מדובר באובדן להלכה או אובדן גמור, ואז יש חברות שיתחשבו בזה יותר). 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1
  • רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

תודה רבה לכולם, עזרתם לי לסדר את המחשבות. מעריך את העזרה.

תבורכו!

פורסם

מעדכן. 

הייתי במוסך שלי שאני סומך עליו. 

בדקו, אין שום נזק מכני. רק קוסמטי. 

על הדרך, סידרו את הפלסטיקה שהתרופפה מתחת לרכב.

עכשיו אני פחות לחוץ על תיקון, יש לי את הזמן בנחת להחליט מה לעשות הלאה. 

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...