Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה קומפורט 2015 103 אלף ק״מ נקנתה לפני חצי שנה מיד ראשונה ונכשלה היום.

מה הנזק של זה ? 

האם בארץ מחליפים את כל המשולשים ולא מתעסקים בתותבים ?

כמה זמן מחזיק המקורי/חליפי ?

חייב לציין שלפעמים בלחיצה קיק על גז מרגישים קצת ויברציות בדוושה ובהגה האם יש קשר ? 

פורסם

בארץ משתדלים שלא להשתדל יותר מדי.

מחפשים להחליף את כל המשולש. 

הבעיה במקור,

רוצים להרוויח מצד אחד (בעל המוסך),

מצד שני, לא רוצים להוציא הרבה כסף

לכן מקבלים חלקים חליפיים נחותים

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

במרכזי שירות של היבואן מחליף את המשולשים קומפלט בחלק מקורי. סיפור של כ 3,000 ש"ח פלוס מינוס ואולי יותר.
מנסיון - איכות התותבים המובנים במשולשים המקוריים טובה יותר מאשר בתחליפי. תאורטית ניתן לנסות לאתר תותבים ברמה גבוהה ולקחת למכון פרונט מומחה שיבצע PRESS למשולשים הקיימים. בזמנו המליצו לי על מכון פרונט בתל אביב לרכבי שטח שככל הנראה מתמחים בסוג כזה של עבודה לא זוכר השם.
הייתי מנסה להתייעץ עם ג'קי או צחי במכון פרונט ארביב בחולון.

פורסם

3,000 ש"ח על משולשים אפי' שזה מקורי איך שלא תסתכל על זה זה מחיר לא הגיוני.

תקנה 2 חליפיים ב 550 ש"ח החלפה במוסך 400-600 ש"ח. (שמתי חלופי כבר 3 שנים נשאר כמו חדש אין סימני יובש ואין חופש (לא במאזדה 3))

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 24.10.2025 בשעה 18:37, ludacrisboy כתב:

האם בארץ מחליפים את כל המשולשים ולא מתעסקים בתותבים ?

מכאנית, אין שום הצדקה להחליף את כל המשולש בגלל התותב. לברזל לא קרה כלום.

אבל החלפת תותבים היא עבודה מבאסת ומוסכים שמחים לדחוף לך משולש חדש קומפלט. 

אני ממליץ כן לעבוד עם מוסך "שם פעם" שיעשה את העבודה ולא ידחוף חלקים מיותרים, אבל איך שבא לך כמובן. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

אין שום עניין להחליף משולש כל עוד צריך להחליף רק תותבים, במיוחד בהתחשב בעובדה שמשולש עולה כמעט פי 10

אבל מוסכניקים לא אוהבים לעשות את העבודה הזאת בגלל שזה יותר עבודה ופחות רווח

אם יש לך זמן ויכולת ממליץ לפרק את המשולש וללכת למוסך שיהיה מוכן להחליף את התותבים בלבד,

הבנתי שלזה יש יותר סיכוי שיסכימו, וכן - ייתכן שהויברציות בהגה ובדוושה קשורים לתותבים

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, shlomiko כתב:

אם יש לך זמן ויכולת ממליץ לפרק את המשולש וללכת למוסך שיהיה מוכן להחליף את התותבים בלבד,

הבנתי שלזה יש יותר סיכוי שיסכימו, וכן - ייתכן שהויברציות בהגה ובדוושה קשורים לתותבים

לא לשכוח שהוא צריך אישור תיקון מהמוסך(+חשבונית/כרטיס עבודה) על התיקון.

איזה מוסך יתן זאת, אם הוא לא ביצע בעצמו את את פ/ה המשולשים + בד׳ כיוון גלגלים(התבדרות/התכנסות)?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בתאריך 26.10.2025 בשעה 00:46, shlomiko כתב:

אין שום עניין להחליף משולש כל עוד צריך להחליף רק תותבים, במיוחד בהתחשב בעובדה שמשולש עולה כמעט פי 10

אבל מוסכניקים לא אוהבים לעשות את העבודה הזאת בגלל שזה יותר עבודה ופחות רווח

עשיתי את זה פעם אחת פירקתי משולשים והלכתי למכונאי עם תותבים חדשים תוצרת Meyle הוא לא היה מוכן להחליף לי את התותבים ואמר שאף יש בזה סכנה בטיחותית וצריך להחליף משולש קומפלט..

פורסם

צריך ללכת למישהו שמסכים מראש לרעיון, לא להפתיע אותו.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 8 שעות, Deutz912 כתב:

עשיתי את זה פעם אחת פירקתי משולשים והלכתי למכונאי עם תותבים חדשים תוצרת Meyle הוא לא היה מוכן להחליף לי את התותבים ואמר שאף יש בזה סכנה בטיחותית וצריך להחליף משולש קומפלט..

אם יודעים לעשות את העבודה אין בזה סכנה בטיחותית בכלל - כמו רוב הדברים ברכב

אני יודע שבמוסך יבואן מחליפים לפעמים תותבים בלבד, ואין סיכוי ששם יחפפו בבטיחות אחרת יקרעו אותם

כמו שמלטבשי אמר צריך לבדוק מראש מי מוכן ולא להניח שכן כי רובם לא יסכימו,

אני עשיתי את זה לפני שבועיים במוסך של חבר עניין של 10 דק' עבודה

פורסם

הוא אמר שהוא החליף לסנטה פה שלו תותבים במשולשים וכשהגיע לטסט הבוחן אמר לו שיגרור את הרכב למוסך כי התותבים לא יושבים טוב על המשולש (לשיטתו זה אף פעם לא ישב כמו שקונים קומפלט), טוב.. ככל הנראה הוא כנראה לא יודע לבצע את העבודה הזאת

פורסם

בספו של דבר הכל עניין של כסף. במדינות המערב עלות העבודה כבר כל כך גבוהה שכמעט שלא עושים דברים כאלו. מי שמטפל בעצמו זה כבר סיפור אחר אבל במקרה שלך אתה כבר חייב אישור מוסך לתיקון כך שאין יותר מדי ברירות. 

פורסם

שלא תדע כמה גובים שעת עבודה במוסך מורשה פיג'ו בגרמניה

פורסם (נערך)

עכשיו סקרנת, אני יודע שמחיר העבודה גבוה אבל אני לא מכיר מספרים, רק את אלו של השוק האמריקאי בהתאם לפורומים בהם אני קורא. 

עריכה אחרונה על ידי madmaxx

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...