Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

מאחר ואין לי תמיכה של אינטרנט ביחידה המרכזית, אני צריך להשתמש ב-WAZE מהסלולרי. שורה של קללות ציוריות במיוחד בשפה זרה.

הייתי מאד שמח אם הייתי יכול להשמיע את WAZE דרך הדיבורית של הרכב, כדי שהמוזיקה תונמך בזמן ההנחיות הקוליות. ניסיתי את "הפרדת קול מיישום", אבל אז לא שומעים כלום בכלל...

שאלה שנייה. 

המכשיר שלי מתחבר ב-WIFI למצלמת הדרך. אבל אז, הוא משוכנע שאין לו קליטה לאינטרנט. 

הפעלתי את האופציה של החלפת רשת אוטומטית לנתונים ניידים, נדמה לי שזה עובד.

יש דרך יותר "שפוייה" להגדיר למכשיר שהמצלמה זה רק "משדר" ולא גם "מקלט"? חיפשתי בהגדרות השונות שיכלתי לחשוב עליהן, ולא נתקלתי באופציה כזו. 

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ברווז כתב:

אם הייתי יכול להשמיע את WAZE דרך הדיבורית של הרכב, כדי שהמוזיקה תונמך בזמן ההנחיות הקוליות.

בהגדרות של של וויז עצמו יש אפשרות "Play sound to phone speaker" (או המקבילה העברית). זה צריך להיות מבוטל.

כמו כן, תלוי בדיבורית ברכב, אתה עשוי לשמוע את ההוראות שלו רק כשמקור האודיו הוא ה-BT (ולא רדיו/CD למשל, בהנחה ומדובר בדיבורית המובנית של המערכת).

אם אתה מעונין עדין לשמוע רדיו לצורך הענין, הוויז מתממשק מתוכו עם אפליקציות מוזיקה, אחת מהן למשל היא TuneIn שאפשר למצוא בה תחנות רדיו ישראליות בין השאר.

לגבי השאלה השניה, אני לא בטוח. אבל אם מה שעשית עובד, מה רע בזה? ובכלל, למה הטלפון צריך להיות מחובר קבוע למצלמה בנסיעה?

יכול להיות שהפונקציה "Mobile Data always Active" באפשרויות מפתחים תעזור בקטע הזה, אבל כאמור לא בטוח.

תראה גם בסרטון פה (החל מאזור ה-3 דקות. אם כי זה קצת מוזר כי האייקון של הוויפיי נעלם אצלו אבל לכאורה המצלמה עדין מחוברת), לדעתי רק במכשירי סמסונג אבל אולי גם אחרים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • מעניין 1
פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

המכשיר שלי מתחבר ב-WIFI למצלמת הדרך.

בשביל מה ?

זה מכשיר שקוף בשבילך, תתחבר רק מתי שאתה צריך לשלוף מידע.

הסלולרי שלך מתחבר ב BT ליחידת ראש ?

אין אינדרואיד-אוטו ?

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שנים ניסיתי לחבר את וויז לרכב.  בעקרון מעולם לא הצלחתי פרט להפתעות נדירות שבהן לפתע וויז כן נשמע דרך הרכב וכמובן שבשמוש הבא כבר לא.

וזה בניגוד כמובן לכל תוכנת ניווט אחרת.

פורסם
בתאריך 12.10.2025 בשעה 17:16, Tom_22 כתב:

בהגדרות של של וויז עצמו יש אפשרות "Play sound to phone speaker" (או המקבילה העברית). זה צריך להיות מבוטל.

מבוטל דווקא? זה לא אמור להיות הפעיל?...

כמו כן, תלוי בדיבורית ברכב, אתה עשוי לשמוע את ההוראות שלו רק כשמקור האודיו הוא ה-BT (ולא רדיו/CD למשל, בהנחה ומדובר בדיבורית המובנית של המערכת).

אם אתה מעונין עדין לשמוע רדיו לצורך הענין, הוויז מתממשק מתוכו עם אפליקציות מוזיקה, אחת מהן למשל היא TuneIn שאפשר למצוא בה תחנות רדיו ישראליות בין השאר.

לא תודה. יש לי את הMP3 שלי, ובמקרה הגרוע לוויז יש התממשקות עם ספוטיפי. 

לגבי השאלה השניה, אני לא בטוח. אבל אם מה שעשית עובד, מה רע בזה? ובכלל, למה הטלפון צריך להיות מחובר קבוע למצלמה בנסיעה?

הוא. לא. 

אבל הוא מחליט שהוא כן. 

ואני לא ורצה להגיד לו "שכח" כי לא רוצה להתחבר שוב כל פעם שאצטרך. הוא מתחבר אוטומטית, על דעת עצמו.

יכול להיות שהפונקציה "Mobile Data always Active" באפשרויות מפתחים תעזור בקטע הזה, אבל כאמור לא בטוח.

תראה גם בסרטון פה (החל מאזור ה-3 דקות. אם כי זה קצת מוזר כי האייקון של הוויפיי נעלם אצלו אבל לכאורה המצלמה עדין מחוברת), לדעתי רק במכשירי סמסונג אבל אולי גם אחרים.

מעניין, אבדוק. 

בתאריך 12.10.2025 בשעה 21:27, איציק נ. כתב:

בשביל מה ?

זה מכשיר שקוף בשבילך, תתחבר רק מתי שאתה צריך לשלוף מידע.

כמו שאמרתי. ככה המכשיר החליט... לא מעוניין בזה אבל לא מצאתי איך לבטל את זה בלי "לשכוח" את החיבור. 

בתאריך 12.10.2025 בשעה 21:27, איציק נ. כתב:

הסלולרי שלך מתחבר ב BT ליחידת ראש ?

אין אינדרואיד-אוטו ?

אין אנדרואיד אוטו. 

בחייך. 

דרעק מיושן של גיל-קאר, אין אפילו כבר אינטרנט מרוב שזה מיושן.

פורסם
לפני 59 דקות, ברווז כתב:

הוא מחליט שהוא כן. 

ואני לא ורצה להגיד לו "שכח" כי לא רוצה להתחבר שוב כל פעם שאצטרך. הוא מתחבר אוטומטית, על דעת עצמו.

יש אפשרות לבטל חיבור אוטומטי בלי ל'השכיח'. תנכס להגדרות הווי פי תלחץ על פרטים או אפשרויות על רשת של המצלמה אמור להיות  שם לחצן ביטול לחיבור אוטומטי.  פרטי הרשת עדיין ישמרו ותוכל להתחבר בלחיצה אבל הוא לא יתחבר אוטומטי.

• מעניין 1
פורסם

או שלא מצאתי את האפשרות או שלא חשבתי על זה (או שכל האפשרויות נכונות). מעניין וחצי, כשאהיה שוב ברכב אבדוק- תודה רבה. 

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

מבוטל דווקא? זה לא אמור להיות הפעיל?...

פעיל זה אומר שהוא מוציא את הסאונד דרך הטלפון. 

מבוטל אומר שהוא מוציא דרך ה-BT. 

מאוד קל לנסות. 

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

תודה. יש לי את הMP3 שלי, ובמקרה הגרוע לוויז יש התממשקות עם ספוטיפי. 

בסדר, כל עוד המצב הוא שאתה מנגן משהו מהטלפון כמקור. לא משנה מה. וכמו שכתבת, ספוטיפיי גם הוא מתממשק. 

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אבל הוא מחליט שהוא כן. 

ואני לא ורצה להגיד לו "שכח" כי לא רוצה להתחבר שוב כל פעם שאצטרך. הוא מתחבר אוטומטית, על דעת עצמו

כפי שכבר ענה אלי001, אפשר לבטל חיבור אוטומטי מהטלפון בהגדרות הפרטניות של חיבור הווייפיי. 

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

אין אנדרואיד אוטו. 

בחייך. 

דרעק מיושן של גיל-קאר, אין אפילו כבר אינטרנט מרוב שזה מיושן.

בחייאת, אפילו לטרנטה אפשר לקנות ב 200 שקל מסך פשוט של 7" שמתחבר באלחוטי ל AA ו-CP ועם כבל AUX פשוט לכל רדיו מה-20 שנה האחרונות שיש ברכב.

הנה, חסכתי לך את המאמץ:

https://a.aliexpress.com/_c4W8GvLZ

153 ש"ח (זה עובד סבבה לגמרי, יש לי כזה קרוב ל-3 שנים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק, אני אחליף את כל היחידה בהזדמנות לאחת יותר שפוייה. 

ייקח לי קצת זמן. 

בפעם הקודמת שכבר ארגנתי תקציב, הייתי צריך להשתמש בו למוצר אחר שהתקלקל... 

אני לא הולך לקחת משהו פשוט וזול בשביל להחליף את הדרעק. אם אני כבר מחליף אני אקח משהו קצת יותר רציני (ועם מספיק זיכרון כדי שהוויז לא יפול כל הזמן. למשל)

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

תודה איציק, אני אחליף את כל היחידה בהזדמנות לאחת יותר שפוייה. 

ייקח לי קצת זמן. 

בפעם הקודמת שכבר ארגנתי תקציב, הייתי צריך להשתמש בו למוצר אחר שהתקלקל... 

אני לא הולך לקחת משהו פשוט וזול בשביל להחליף את הדרעק. אם אני כבר מחליף אני אקח משהו קצת יותר רציני (ועם מספיק זיכרון כדי שהוויז לא יפול כל הזמן. למשל)

זה מה שכולם אומרים.

מה שטוב ביחידה הנ"ל:

1. מותקנת חיצונית ולכן התקנה ופירוק זה עניין של דקות בודדות (חיבור לשקע מצית ו AUX לרדיו + הצמדה לדשבורד או לשמשה).

2. אין צורך בחומרה אימתנית, זה לינוקס נקי שפשוט מתממשק ל AA וזה עובד בצורה ח-ל-ק-ה. הטלפון שלך הוא החומרה.

ב 150 שקל זה יכול להיות מכשיר הגיבוי או הגישור שלך (מכשיר "נורמלי" זה בין 1000 ל 2000 - *קל*).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הנייד שלי הוא הגיבוי... :lol:

רעיון מעניין אבל אני מוותר, תודה. 

אני גם לא הולך להתחיל להצמיד משהו לדש. גם ככה המחזיק של הטלפון מותקן על גבי פתח המזגן ולא על הדש- ומאותן סיבות. 

אם אני כבר מחליף, זה יהיה למשהו שיהיה סופר-נוח מכל הכיוונים (HU במקום הנוכחית) ולא "קומבינה" שמצריכה עוד דברים. 

• תוכן חדש...