Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוג עיניים חדות ומוח ערני שסורקים את סביבת הרכב בתדירות גבהה. וכיוונון נכון של המראות.

מובילאיי לא יעזור - הוא מסתכל רק קדימה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה חושש מדו"ג שיתנגש בך, או שאתה הוא המזגזג וחושש לפגוע בו?

אני משער שהאפשרות הראשונה נכונה, 

וכרוכב דו"ג אני יכול לך שפשוט תמשיך בנתיב שלך, תאותת בעת הצורך ותביט היטב במראות באופן שוטף.

דו"ג זה לא אבן שמישהו זורק עליך ואתה צריך לחמוק ממנו...

יש רכבים רבים עם התראת שטח מת במראה, שמדליק אור כתום. אולי זה הכיוון?

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, BoazB11 כתב:

וכרוכב דו"ג

אולי אתה יכול להסביר לי? 

אתמול בלילה, מוצ"ש, אני בעקיפה בכביש 1 על הנתיב השמאלי (לא מספר מהירות). 

קולט במראה המרכזית פנס בודד מתקרב במהירות (אופנוע). 

אני מסיים את העקיפה, מאותת ימינה, מתחיל לגלוש לנתיב שמימין אלי, ולפתע אני שומע 'וורום וורום' מצד ימין. 

אשכרה! הבנ"א חותך אותי מימין! אחרי שאותתי, ואחרי שפיניתי לממהר הזה את הנתיב, והיה לו  די מקום לעקוף אותי משמאל. 

הבנ"א נכנס לי לנתיב, כשאני כבר עושה את דרכי לשם והעיניים שלי מרוכזות קדימה. 

עוד טיפה, והוא היה בגן עדן ואני בתא מעצר...

הסתכן בשביל כלום ושום דבר + הצליח להפיל לי את הלב. 

מה נסגר אם האנשים האלה?!

עריכה אחרונה על ידי לב טוב
  • מבאס 2
  • מעניין 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

לפני 26 דקות, לב טוב כתב:

הפיל לי את הלב. 

מה נסגר אם האנשים האלה?!

אני חייב להודות שגם לי הם מפילים את הלב מדי פעם,

אפילו כשאני על האופנוע וקולט אותם במראות עוד קודם.

מה לעשות, דבילים יש בכל הסקטורים. זה מה שנסגר...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם (נערך)

@לב טוב אירוע אופייני, ואחר כך האופנוענים מתלוננים על ה״פחיות״.

כדי למנוע אירועים כאלה צריך מכשיר לקריאת מחשבות מעבר לאופק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא צריך שום מכשיר. 

רק עיניים והיגיון בריא. 

מדליק איתות, חוזר ימינה ואין לאופנוען  סבלנות לחכות שאפנה לו?

לבריאות תעקוף מימין. 

נכון שלא הכי קל לצפות את האידיוטים על דו גלגלי (או תלת, או ארבע) אבל מבחינת זה אין לך המון מה לעושת חוץ מלהשתדל להיות מרוכז כמה שיותר ולהבין שכולם מסביב אידיוטים שתמיד יעשו את הדבר הכי מטומטם שאפשר ואי אפשר לסמוך על אף אחד. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

שינוי נתיבים ובעיקר בכביש מהיר דורש עירנות מירבית ובעיקר סביב נושא השטחים המתים.   הפניית הראש לאחור למי שאין מערכת לזיהוי רכבים בשטח מת היא חובה.

הבעיה עם אופנועים היא ששטח הפנים שלהם קטן יחסית וחלקם מגיעים במהירות מאחור.

גם נהג מיומן יכול לפספס אופנוע שמגיח מאחור. חובת הזהירות המונעת נמצאת גם על רוכבי האופנועים.

עריכה אחרונה על ידי banji man
  • לא הבנתי... 1

S60 Rdesign

פורסם

הפניית הראש לאחור היא רעיון לא כל כך טוב בגלל שהיא גוזלת זמן. כיוונון מראות מכון מצמצם אתה השטחים המתים למינימום.

גם בהפניית ראש יש עדיין שטחים מתים.

יוצא מכלל זה זו כניסה לצומת ממצב עמידה שאז צריך לוודא שיש מרחק מספיק מרכבים ברחוב שנכנסים אליו.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, Liquidator כתב:

אז תתקין מוביאלי מה הבעיה? לא עולה יקר ומקבלים הנחה 3 שנים בחידוש רישיון הרכב.

הסבר איפה וכמה. וגם איזה הנחה מקבלים ברישיון רכב? עד עכשיו נסעתי מעט אבל אני עכשיו נוסע הרבה.

איזה חלופות יש למובילאי? ומה ההבדל ביניהם? אולי יש אחד שמתאים לי יותר

פורסם

טכנולוגיה של לפני עשור, בקבוצה הזו מאוד לא אהבו אותה בגלל ריבוי התראות שווא.

אני גם בספק האם עוד נותנת הנחה באגרת הרישוי. יש לי מובילאיי, דירוג האיבזור הבטיחותי שהיה 6 כשהרכב היה חדש ירד לאפס. אבל אפשר לנסות לשאול ברישיופון.

שאלה הרבה יותר חשובה היא באיזה רכב אתה נוסע ואיזה איבזור יש בו. ואני מוסיף - יש הרבה גורמים לא מדידים או לא מדווחים המשפיעים על הבטיחות. מנוחות המושבים ועד מבנה החלונות (שדה הראיה)

פורסם
בתאריך 6.10.2025 בשעה 00:46, לב טוב כתב:

עוד טיפה, והוא היה בגן עדן ואני בתא מעצר...

למה? אני מניח כי מותקנות אצלך מצלמות, לפי התיאור שלך לא ביצעת עברה.

פורסם
לפני 5 שעות, anonport כתב:

הסבר איפה וכמה. וגם איזה הנחה מקבלים ברישיון רכב? עד עכשיו נסעתי מעט אבל אני עכשיו נוסע הרבה.

איזה חלופות יש למובילאי? ומה ההבדל ביניהם? אולי יש אחד שמתאים לי יותר

לא זוכר בדיוק כמה הנחה אבל יש הנחה ל 3 שנים, תברר עם מוביאלי, יש עוד חברות מתחרות למוביאלי שאפשר להתקין.

פורסם

השרשור הזה הזכיר לי מקרה שקרה לי לפני כמה שנים - כשנהגתי במכונית ללא מערכות בטיחות מתקדמות וללא מצלמה.
עמדתי ברמזור בנתיב של ישר ושמאלה, אותתי שמאלה. מימיני נתיב ישר בלבד ומשמאלי נתיב שמאלה בלבד.  הגיע אופנוע כבד ונעמד במסלול משמאלי.
כשהאור התחלף לירוק רוכב האופנוע המשיך ישר... בלמתי בזמן אבל נבהלתי מאוד.
אם הייתי פוגע בו זה היה יכול להיגמר בפגיעה קשה  לו ואפילו שאני חושב שבמקרה זה כל האשמה הייתה עליו, אני מניח שהיה לי מאוד קשה עם זה.

הרבה פעמים תהיתי למה הוא החליט לנסוע ישר מנתיב של שמאלה בלבד כשאני מימינו מאותת שמאלה... 

כן, גם נהגים במכוניות עושים דברים כאלה מפעם לפעם אבל אז הסיכון העיקרי הוא לנזקי פחחות. 

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...