Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חדש בעסקי ה diy 
ברכב, בעקבות המלצות פה בפורום הלכתי לפרוחזאד ביצחק שדה. 
על הפילטר שקניתי רשום 
Monte-Q, made in china
כאשר החלפתי את הפילטר ראיתי שהישן ששמו לי במוסך הוא של בוש, תוצרת פולין. זה הגיוני כי המוסך שאני מטפל בו הוא מרכז שרות של בוש (ומומחה קבוצת פולקסוואגן).

מישהו יודע מה טיב הפילטר שפרוחזאד מכר לי? האם אפשר לסמוך עליו?
ברכב הוא סקודה פאביה 2012, מנוע 1400.
IMG-20250918-WA0000.thumb.jpg.a173fab514844121075c3a9579b65bd9.jpgWhatsAppImage2025-09-28at09_06_23.thumb.jpeg.bc4085087692172a445ad1eb62dac087.jpeg

פורסם

משתמש הרבה בסנני מנוע וקבינה של מונטקיו, לא נתקלתי בבעיות.
לארץ הייצור אין שום משמעות. גם מאן וגם קנכט מייצרים בסין.
סנן שמן לעומת זאת אני מקפיד אך ורק על מקורי או של מאן.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מה ז"א לא נתקלת בבעיות עם פילטרים של מונטקיו? אילו בעיות יכולות להיות עם פילטר סיני חוץ מזה שהמידות שלו לא יתאימו פיזית או שהגומי יתפרק?

יש לך דרך לבדוק את יכולת הסינון והאיכות שלו? לא הייתי שם פילטרים של מונטקיו (בבירור מוצר מדבקה - פעם זה amc, פעם monte-q מעניין איזה שם יהיה עוד חמש שנים :) ), אפשר להשקיע עוד 20 שקלים ולקנות מוצר מתוצרת נורמלית ולא מוצר מדבקה.

אם אכפת לך מהרכב, לך על מקורי או תזמין תחליפי טוב מcars245 ודומיו במידה ולא תמצא תחליפי טוב בארץ.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ROOONEEYY

פורסם

יכול להיות שהוא בסדר יכול להיות שלא, לא מכיר את המותג הזה באופן אישי וזו למעשה הבעיה עם המון חלקים מסין, לנו כצרכנים אין כל אפשרות לדעת מה האיכות של המוצר ומי עומד מאחורי המוצר. זה לא עניין של MADE IN CHINA אלא של מותג שאין לנו מושג מי הוא. כאשר אתה רוכש לדוגמה מסנן אוויר של MANN או MAHLE, אתה רוכש מיצרן מוכר בו גם יצרני הרכב עושים שימוש. 

מסנן מזגן? שים מה שבא לך, לא יקרה כאן נזק למעט אם זה במידה הלא נכונה, מסנן אוויר, שמן מנוע ומסנן שמן אלו שלושה רכיבים קריטיים לשלום המנוע ואלו רכיבים זולים מספיק כדי לא להתפשר על מותג לא מוכר. 

הייתי מעדיף להישאר עם הפילטר הישן, ולרכוש מהחנות פילטר של מותג מוכר. 

פורסם

רואה את החברה הזאת בכמויות במוסכים שאני מטפל בהם, זה אומר הכל.

תוסיף עוד 20 שקל ותקנה משהו נורמלי.

אני הזמנתי מ CARS245 מסננים של בוש בגרושים (תוצרת תוניסיה, אבל עדיין בוש מקורי OEM).

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 18 דקות, NTZSV כתב:

אני משתמש בסיני בפילטר אוויר. אבל מחליף כל טיפול או שנה.

גם אם תחליף כל שבועיים זה לא יעזור. אם הפילטר לא עושה את העבודה שלו כשהוא חדש, מה זה משנה מתי מחליפים אותו? 

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
בתאריך 28.9.2025 בשעה 17:50, פליקס כתב:

מה ז"א לא נתקלת בבעיות עם פילטרים של מונטקיו? אילו בעיות יכולות להיות עם פילטר סיני חוץ מזה שהמידות שלו לא יתאימו פיזית או שהגומי יתפרק?

יש לך דרך לבדוק את יכולת הסינון והאיכות שלו? לא הייתי שם פילטרים של מונטקיו (בבירור מוצר מדבקה - פעם זה amc, פעם monte-q מעניין איזה שם יהיה עוד חמש שנים :) ), אפשר להשקיע עוד 20 שקלים ולקנות מוצר מתוצרת נורמלית ולא מוצר מדבקה.

אם אכפת לך מהרכב, לך על מקורי או תזמין תחליפי טוב מcars245 ודומיו במידה ולא תמצא תחליפי טוב בארץ.

אם אפשר לחסוך את הטפות המוסר זה יהיה נחמד.
הפילטרים של מונטקיו בסדר גמור.
הכוונה שהם מתאימים במידות, לא מתפרקים  וכאשר מוציאים פילטר משומש
הוא יוצא סתום כלומר מבצע את עבודתו.
בנוסף יש עליו עוד שכבת סינון שגם על המקורי אין.
כמובן שמקורי הכי טוב, אין כאן שאלה בכלל, אבל זה נכון *לכל* חלק ברכב ולא רק ברכב.
לא תמיד הנסיבות מאפשרות לשים רק מקורי.

פורסם
לפני 8 דקות, teyal כתב:

ההבדל בין פילטר שמתוכנן בסין לבין פילטר שמתוכנן באירופה הוא הבדל של כמה עשרות שקלים.

אילו עוד נסיבות לא מאפשרות לשים מקורי/OEM איכותי? אני לא בטוח שהבנתי. תחום הסינון כולל טכנולוגיות מטורפות וזו תעשייה של מאות מיליוני דולרים, אם לא יותר. זה לא משהו שהייתי מקל בו ראש.

2016 BMW M235i.

פורסם

מזמן כבר הפסקתי להתעסק בשאלה הזו. 

מזמין את כל הפילטרים כולל פילטר למזגן מ Cars245 של Mann או Bosch. גם אם אין לי בשלוף את הפילטר הנכון בזמן ביצוע טיפול, לא יקרה כלום אם הוא יוחלף אחרי חודש כשיגיע.

בארץ לקנות פילטר אוויר של אחד המותגים הידועים שאינו מקורי של יצרן הרכב - גם כן קשה מאוד, רק מספר קטן של חנויות מחזיקות. 

מה קורה אחרי 200 או 300 אלף ק"מ בשימוש בפילטר סיני לעומת אחד מה"ל ואם יהיה הבדל במצב המנוע? אני לא יודע והחלטתי שאני לא רוצה לבדוק את זה על האוטו שלי.

בנוסף הפילטרים המקוריים שהיצרן משווק הם גם Bosch או Mann, אז היצרן בדק שהם מספיק טובים. את האחרים הוא לא בדק וזו מבחינתי סיבה טובה לא להשתמש בהם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 7 שעות, Fraysa כתב:

ההבדל בין פילטר שמתוכנן בסין לבין פילטר שמתוכנן באירופה הוא הבדל של כמה עשרות שקלים.

אילו עוד נסיבות לא מאפשרות לשים מקורי/OEM איכותי? אני לא בטוח שהבנתי. תחום הסינון כולל טכנולוגיות מטורפות וזו תעשייה של מאות מיליוני דולרים, אם לא יותר. זה לא משהו שהייתי מקל בו ראש.

בעיקר זמינות, ואני לא מתכוון לדרי הפורום שמזמינים מראש, אני מדבר על הנהג ההדיוט שהרכב שלו באמצע טיפול ואין לו או למוסכניק זמן להזמין פילטר מלטביה או לחפש oem ברחוב המסגר. 

פורסם
לפני 27 דקות, teyal כתב:

אני מדבר על הנהג ההדיוט

בסדר גמור אבל אלו לא באים להתייץ בפורום, פילטר זה פילטר. החליפו וזהו, מה יש לשאול פה?

פורסם (נערך)
בתאריך 28.9.2025 בשעה 09:29, rolling_stony כתב:

אני חדש בעסקי ה diy 
ברכב, בעקבות המלצות פה בפורום הלכתי לפרוחזאד ביצחק שדה. 
על הפילטר שקניתי רשום 
Monte-Q, made in china
כאשר החלפתי את הפילטר ראיתי שהישן ששמו לי במוסך הוא של בוש, תוצרת פולין. זה הגיוני כי המוסך שאני מטפל בו הוא מרכז שרות של בוש (ומומחה קבוצת פולקסוואגן).

מישהו יודע מה טיב הפילטר שפרוחזאד מכר לי? האם אפשר לסמוך עליו?
ברכב הוא סקודה פאביה 2012, מנוע 1400.

יהיה הבדל משמעותי בין מסנן אוויר זול למסנן אוויר מקורי שמתבטא ביכולת של המסנן לסנן זבל שבסופו של דבר שוחק לך את המנוע.

מסנן אוויר איכותי מתוכנן למקסימום זרימה ומקסימום סינון ומסנן אוויר זול לא מסנן ומעביר פנימה המון זבל.

אין רגולציה על מסנני אוויר בארץ ואפשר לייבא מה שרוצים כמעט ללא פיקוח על המוצר.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
לפני 21 שעות, teyal כתב:

אם אפשר לחסוך את הטפות המוסר זה יהיה נחמד.
הפילטרים של מונטקיו בסדר גמור.
הכוונה שהם מתאימים במידות, לא מתפרקים  וכאשר מוציאים פילטר משומש
הוא יוצא סתום כלומר מבצע את עבודתו.
בנוסף יש עליו עוד שכבת סינון שגם על המקורי אין.
כמובן שמקורי הכי טוב, אין כאן שאלה בכלל, אבל זה נכון *לכל* חלק ברכב ולא רק ברכב.

אין פה עניין של הטפות מוסר ולא יודע למה חשבת שהטפתי לך מוסר.

אתה כותב שאין בעיה עם הפילטר והוא בסדר גמור, אני חוזר ושואל לאיזה בעיה בדיוק ציפית מהפילטר הנ"ל? הרי כל עוד הוא לא מתפרק, מתאים במידותיו ועולה גרוש וחצי מרבית המכונאים שפגשתי בחיי יגידו שהוא סבבה ואפשר להשמש בו.  אז? זה אומר שהוא באמת בסדר? ומה לגבי נזק לטווח הארוך, ניתן איכשהו לכמת אותו?

המונטקיו הוא מוצר מדבקה שמידי תקופה משנה מיתוג, למישהו יש מושג מי באמת עומד מאחורי הפילטר הנ"ל ומה איכותו ביחס למותגים המוכרים? יש איזשהו בנצ'מרק לפילטרים שניתן להשוות אליו פילטר מונטקיו ומישהו אכן טרח לעשות אותו?

בעיניי זה שרוב המוסכים מרכיבים אותם וזה שרוב חנויות החלפים מחזיקות כאלה הינה עוד הוכחה לתרבות המוטורית הלא קיימת בישראל של תן לי הכי זול ומה שזמין, רכב זה חתיכת פח שמביאה אותי ממקום למקום למה שאשקיע בו.

נ.ב

מדוע בפילטר שמן אתה מקפיד רק על מקורי או מאן, למה לא לשים פילטר סיני חליפי? אני שואל באמת מתוך כוונה ללמוד ולא להטיף.

• אהבתי 2

ROOONEEYY

פורסם (נערך)

מניסיון של החלפת עשרות פילטר אויר למנוע סיני, אני קונה הכי זול מעולם לא ניתקלתי בבעיה.

כנ'ל פילטר מזגן.

פילטר שמן מנוע אני קונה mann או mahle

אם תעשה טיפול במוסך רוב המוסכים ובחלק מהיבואנים מרכיבים את החלקים הכי זולים שיש בשוק שברובו זה סיני לא רק בטיפול שוטף אלא גם בתקלות.

למה אני מקפיד יותר בפילטר שמן, מדובר בתיכנון מורכב יותר מפילטר אויר.

עריכה אחרונה על ידי levy

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...