Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות,

לאחרונה גוגל התחיל להקפיץ לי הודעות בגלריה ובדרייב שתכף נגמר לי האחסון ואני אצטרך לשלם על שדרוג. כצפוי, רוב ה'משקל' נמצא לכאורה בתמונות וסרטונים, אבל שימו לב לחישוב המוזר שהוא עושה גם לאחר שניקיתי משם את כל הקבצים הכבדים ורוקנתי את כל סלי המחזור:

image.thumb.png.b5d5ec22424ce688f1e73fda79335711.png 

אין לי בעיה לשלם כשצריך וזה גם לא הרבה כסף, אך המקרה הנ"ל מפריע לי ברמה העקרונית. מדוע הוא ממשיך להראות 6.5 גיגה למרות שכבר מחקתי שני שליש מנפח האחסון הזה, ואז על סמך אותם נתונים שגויים טוען שעוד מעט יגמר לי המקום? 

כל נסיונותיי להיעזר בבינה מלאכותית לקבלת תשובה העלו חרס. או ליתר דיוק, הם העלו תשובות טיפוסיות באנגלית תאגידית שלא באמת מקדמות שום פתרון מעשי. אני מקווה שכאן אזכה לתמיכה יותר פרודוקטיבית. 

מודה לכם מראש. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם (נערך)

איזה מכשיר ? כמה נפח סה"כ?

יש כל מיני אפליקציות שמנתחות את האחסון במכשיר לגורמים ולדעת בדיוק מה לוקח וכמה,לא עולה לי בראש כרגע

לו הייתי במצבך (סליחה על הפתרון הקיצוני) הייתי מגבה כל מה שצריך ומפרמט (פקטורי ריסט),ככה אתה יודע שהמכשיר ריק ותכניס חזרה דבר דבר שתופס כמה שבדיוק צריך.

ככה אתה יכול לעקוב ולבדוק,ואם נתקל בבעיה שוב בשלב מוקדם,אז אתה יודע שהבעיה קיימת בעוד מישור.

מה שגורם לי לחשוב על אופציה אחרת - אולי יש תקלה במערכת הפעלה\פיצ'ר אכסון,או בכלל פיזית במכשיר.

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

עשיתי את הניקוי לפני שבועות, כך שזה לא עניין של להמתין 24 שעות. 

החלפתי את הטלפון פעמיים בחצי שנה האחרונה, כך שזה כנראה לא קשור למכשיר (כרגע סמסונג A40). 

אפילו הרצתי את ה-space saver שגוגל עצמם הציעו. זה שיפר במעט את המצב, אבל צילום המסך לעיל (שדווקא הגיע מהמחשב) זה כבר אחרי הפרוצדורה. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • מעניין 1
פורסם

אם יש לך טלפון עם אנדרואיד ו-וואטסאפ הגיבויים בענן  נעשים על הגוגל דרייב.

בעבר הם לא החשיבו את זה בנפח אכסון, בתחילת השנה זה השתנה והתחילו להחשיב.

אתה הולך ל- אחסון--גיבויים ושם מסמן עם לפט קליק על הגיבוי, לוחץ על הצלמית של העין, וזה מראה לך מה כולל הגיבוי ומה הגודל.

שם כנראה תמצא את הפתרון לתעלומה שלך.

2025-09-13163512.thumb.png.c9f1c2dea403d59687cd912c10d02d66.png

פורסם

תודה, רעיון יפה אך לצערי לא פותר לגמרי את האניגמה. 

סך כל הגיבויים שלי הוא 52 מ"ב + עוד 400 לוואטסאפ. זה לא מסביר את ה-4 גיגה המיותרים או מדוע הוא סופר אותם ספציפית כחלק מהגלריה. 

פורסם

שאלה קצת מפגרת כמו אם חיברת את המכשיר לחשמל, אבל בדקת את סל האשפה? ארכיב? ניסית להעלות קובץ גדול לתמונות (או כמה קבצים) ולראות אם החישוב נעשה מחדש? 

פורסם (נערך)

אתה פציינט קשה 🙂 .

עלה לי עוד רעיון. לפעמים קבצים של תמונות נדפקים ומדווחים גודל מפלצתי שגוי.

תכנס לגוגל תמונות, סדר לפי גודל ותסתכל.

אם כלום לא יעבוד, יכול להיות גם באג. תגבה כל מה שיש לך בגוגל דרייב ותוריד למחשב.

תנתק את הטלפון מהאינטרנט האלחוטי והסלולרי. ותמחק הכל בגוגל.

אחרי זה תחבר את האינטרנט לטלפון ותן לו לסנכרן מחדש.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני כשעה, madmaxx כתב:

שאלה קצת מפגרת כמו אם חיברת את המכשיר לחשמל, אבל בדקת את סל האשפה? ארכיב? ניסית להעלות קובץ גדול לתמונות (או כמה קבצים) ולראות אם החישוב נעשה מחדש? 

לפני 11 שעות, Derish כתב:

שימו לב לחישוב המוזר שהוא עושה גם לאחר שניקיתי משם את כל הקבצים הכבדים ורוקנתי את כל סלי המחזור:

לפני 42 דקות, נירו72 כתב:

לפעמים קבצים של תמונות נדפקים ומדווחים גודל מפלצתי שגוי.

תכנס לגוגל תמונות, סדר לפי גודל ותסתכל.

ניסיתי את זה ללא הצלחה. בגדול, מעולם לא צילמתי ברזולוציה גבוהה ואני מצלם וידאו לעתים נדירות, כך שבאופן צפוי המיון מיד העלה את הסרטונים הכבדים שדאגתי למחוק. זה נקלט מיד בחישוב המפורט אך לא ב-total משום מה. 

ציטוט

אם כלום לא יעבוד, יכול להיות גם באג. תגבה כל מה שיש לך בגוגל דרייב ותוריד למחשב.

תנתק את הטלפון מהאינטרנט האלחוטי והסלולרי. ותמחק הכל בגוגל.

אחרי זה תחבר את האינטרנט לטלפון ותן לו לסנכרן מחדש.

תודה על הרעיון, אבל במצב כזה אעדיף כבר לשלם את הגרוש וחצי בחודש ולא להתאבד על הטראבלשוטינג. 

פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:

זה לא מסביר את ה-4 גיגה המיותרים או מדוע הוא סופר אותם ספציפית כחלק מהגלריה. 

הפער שאתה מדבר עליו הוא שבגרף העליון הוא מראה 6.5gb לגלריה, ובbreakdown למטה הוא כותב "large photos and videos 1.7g"?

כלומר ההפרש בין ה6.5 ל1.7? 

פורסם

אני חושב שזו בדיוק הנקודה.

להבנתי, הוא לא מודד שם למטה את סהכ התוכן שיש לך - אלא מנסה לתת לך אפשרות לקבל, בלחיצת כפתור, איזה מבט מהיר על קבצים גדולים שניתן למחוק בכדי לחסוך במקום (שים לב לכותרת שם, review and delete).

כניראה שמסתתר שם תוכן של 4gb, בנוסף לקבצים הגדולים

• אהבתי 1
פורסם

בדיוק.

ה1.7 למטה לא אומר שכל התמונות והסרטונים שוקלים יחד 1.7g, אלא שיש לך 1.7g של קבצים גדולים באופן יחסי, שמחיקה שלהם תפנה לך הרבה מקום.

בנוסף אליהם, יש לך long tail של קבצי מדיה קטנים יותר שמשלימים ל6.5g המצוינים למעלה.

• תוכן חדש...