Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

האם כלמוביל דרשו ממך להתקין איתוראן ואת המצלמה? אם היית מסרב להתקין אותם היו נותנים לך הנחה במחיר הרכב?

לא בדיוק דרשו. הם טענו שהביטוחים דורשים את זה. 

אני עשיתי טעות שלא בדקתי חברות ביטוח אחרות והלכתי על עיוור לביטוח ישיר.

הם היחידים שדורשים את השטויות האלו. הישיר וגם הביטוח עצמו של כלמוביל.

לאחר בדיקה של חברות אחרות, כמו פניקס\כלל\שלמה, אף אחד מהם לא דרש איתורען.

עברתי לפניקס בתוספת של 190 שקל ללא השטות הזו ברכב. עם תנאים טובים יותר.

לפני כן ניסו לשכנע אותי להישאר בישיר, ושלחו תלושי תדלוק בפז בשווי של 300 שקל. עדיין לא ניצלתי אותם.

לגבי הנחה באם אני מוותר על איתוראן, זה היה 1000 שקל סה"כ. בסוף זה נזרק כאמור.

לפני 12 שעות, Derish כתב:

כל הפוסט הזה נשמע כאילו ההחלטה לרכוש את הצ'ינזיום התקבלה בלחץ ומהסיבות הלא נכונות, כאשר את אותו סכום אפשר היה להשקיע ברכב משומש אחר שבאמת מתאים לצרכיך. אני מקווה שהוא לפחות ישמור על ערכו בצורה סבירה ושלא תיתקע בדרך אחרי איזה עדכון תוכנה.

רכב משומש במצב מושלם היה לי. 

רציתי להתחדש סך-הכל ...

לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

אני מסכים עם קודמי שזאת טעות לא לקחת פלאג אין 

זה שהרכב יורד ב 2000 שקל בחודש... זה כלום לאומת ירידת הערך שתחטוף עכשיו

המיצובישי אמינה ויכולת לנסוע איתה עוד 5 שנים באפס תקלות ככה עלויות האחזקה והביטוח הם מהזולים שיש (זאת הסיבה היחידה שבגינה אני מחזיק ב asx)

לעניין המזגן, לא קונים רכב בגלל אירוע מזג אוויר חריג.

כמו שכתבתי. אם מתחשק לך להתחדש אז סבבה

במהלך הזה אין שום הגיון כלכלי 

PHEV זה כבר סיפור אחר אחר לגמרי.

לא בא לי לחבר אותו כל הזמן לחשמל.

מצד שני זו מערכת מורכבת ומסובכת ברכב עצמו.

הרבה יותר אלקטרוניקה , חשמל, ןחשופה הרבה יותר לתקלות עתידיות.

אל תשכח שמדברים כאן על CHERY ולא על טויוטה RAV4.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל תתחדש ותהנה!  בתור בעלים של צ'רי (סוג של אח חורג) יש לי כמה שאלות ברשותך

איך המנוע החלש יותר , מבחינת צריכת הדלק והביצועים בעיקר? 

מה דרישות הטיפול ברכב? שואל כי בצ'רי החלפתי פלאגים אחרי 25 אלף קילימוטר, ויש דרישה לניקוי מצערת כל טיפול מעניין אם זה גם במנוע המעודכן כביכול 

איך מערכות הבטיחות מתפקדות?

בצ'רי אישית רוב הזמן אני מבטל , התיקונים אגרסיבים עבורי ובקרת השיוט האדפטיבית קצת גסה בסוף הבלימה שלה  

סך הכל אחרי כמעט שנתיים עם הרכב יש לי הרבה דברים טובים להגיד עליו, במיוחד בהיבט של תמורה למחיר 

+1 על תפקוד המזגן ממש חזק ותענוג שאפשר להניע מרחוק ונכנסים לרכב ממוזג ולא רותח

דרך אגב במקרה גיליתי את זה אצלי אז תוך כדי השבוע הראשון עם הרכב, לחיצה ארוכה על הפתיחה פותחת את כל החלנות, לחיצה על הנעילה סוגרת אותם, גם שימושי בימים החמים. הייתי בטוח שזה פיצ'ר ששמור רק לvag 🫢

פורסם
לפני 39 דקות, Shay Fishman כתב:

זה פיצ'ר ששמור רק לvag 🫢

לא, זה של כל הרכבים האירופאים.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

עשית בשכל שלקחת את הבנזין ולא את הPHEV, הזמן יעיד שאת הבנזין אנשים יעדיפו יותר למרות שהוא נמכר פחות כעת.

אלה שקונים PHEV זה אנשים שזורקים ומחליפים כל 3-4 שנים וממשיכים לרכב החדש הבא. או בעיקר שנוסעים ממש הרבה.

פורסם
לפני 14 שעות, Shay Fishman כתב:

קודם כל תתחדש ותהנה!  בתור בעלים של צ'רי (סוג של אח חורג) יש לי כמה שאלות ברשותך

איך המנוע החלש יותר , מבחינת צריכת הדלק והביצועים בעיקר? 

מה דרישות הטיפול ברכב? שואל כי בצ'רי החלפתי פלאגים אחרי 25 אלף קילימוטר, ויש דרישה לניקוי מצערת כל טיפול מעניין אם זה גם במנוע המעודכן כביכול 

איך מערכות הבטיחות מתפקדות?

בצ'רי אישית רוב הזמן אני מבטל , התיקונים אגרסיבים עבורי ובקרת השיוט האדפטיבית קצת גסה בסוף הבלימה שלה  

סך הכל אחרי כמעט שנתיים עם הרכב יש לי הרבה דברים טובים להגיד עליו, במיוחד בהיבט של תמורה למחיר 

+1 על תפקוד המזגן ממש חזק ותענוג שאפשר להניע מרחוק ונכנסים לרכב ממוזג ולא רותח

דרך אגב במקרה גיליתי את זה אצלי אז תוך כדי השבוע הראשון עם הרכב, לחיצה ארוכה על הפתיחה פותחת את כל החלנות, לחיצה על הנעילה סוגרת אותם, גם שימושי בימים החמים. הייתי בטוח שזה פיצ'ר ששמור רק לvag 🫢

לא צריך בכלל להשתמש בשלט. ידיות הדלתות קופצות החוצה בהתקרבות לרכב, ובסגירה, או בהתרחקות ממנו כל חלון שנשאר פתוח עולה למעלה. זה אחד הפיציורים שאהבתי.

עדיין אין לי נתונים של צריכת דלק

המנוע לא חלש בכלל. להיפך, למרות ה-147 כוחות סוס, ובהשוואה ל-150 שהיו ברכב הקודם, הגיאקו מרגיש הרבה יותר זריז ממנו. בעיקר בתאוצות הביניים. 

הטורבו נכנס אגרסיבי, וצריך להיזהר עם הדוושה. כלומר להתאים את הלחיצה לכל מהירות . ובעיקר ללחוץ בעדינות וקצת. 

התיקונים די בסדר. זה לא מה שמפריע לי. יותר מפריע הרטט בהגה, במעבר נתיבים.

לא יודע לגבי הטיפולים. קיבלתי אותם חינם. אבדוק במוסך בהזדמנות.

ההתנעה מרחוק עובדת. היא אמורה לעבוד כמובן. בקבלת הרכב היא לא עבדה, כי מערכת האיתוראן מנעה את זה ממנו. את האמת, לא נתתי לזה דגש יותר מדי. אבל זה תמיד טוב שזה קיים. הינה עוד סיבה טובה שהעפתי את הזבל הזה מהרכב !

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@yossiaviel תודה על התשובות , כן יש כמה פיצ'רים קטנים שבהחלט משפרים את החוויה ביומיום, כמו נניח מערכת הסטארטסופ שזוכר את המצב האחרון ונשאר קבוע ולא צריך לנטרל את זה תוך כדי הנעה (בצ'רי לפחות מאמין שגם בג'אקו ) סך הכל אותו יצרן בסופו של דבר. ברכב הקודם שלי כל הנעה מחדש המערכת הייתה מופעלת וזה סתם עוד כפתור שצריך ללחוץ עליו בתחילת נסיעה  .

לגבי הביצועים, המומנט לא השתנה כאשר הפחיתו את ההספק, וזה כנראה מה שמפיע לטובה על הזריזות של הרכב בטח בהשוואה לasx עם מנוע אטמוספרי,  דרך אגב אצלי בfx מותקן המנוע לפני העדכון עם 186 כ"ס (לפי היצרן הוא גם שתיין יותר ), בגלל זה שאלתי.

יכול להגיד שאני בהחלט נהנה מהמנוע הזה מאוד מטיס את הרכב בקלות, בעיקר בתאוצות ביניים  שזה מה שחשוב מבחנתי.

פורסם
לפני שעתיים, yossiaviel כתב:

יותר מפריע הרטט בהגה, במעבר נתיבים.

רוטט גם כשאיתות מופעל?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
בתאריך 27.8.2025 בשעה 12:15, yossiaviel כתב:

הסינים מכתיבים את הקצב. בסגנון ה-ALL IN ONE SCREEN .

לאט לאט הרכבים ה"קונבנצינליים" נעלמים מהמפרט, ולא תהיה לאף אחד ברירה אחרת.

תתחדש ותהנה

לגבי הציטוט לעיל - אני מאוד מקווה שאתה טועה. נחיה ונראה...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Shay Fishman כתב:

תודה על התשובות , כן יש כמה פיצ'רים קטנים שבהחלט משפרים את החוויה ביומיום, כמו נניח מערכת הסטארטסופ שזוכר את המצב האחרון ונשאר קבוע ולא צריך לנטרל את זה תוך כדי הנעה (בצ'רי לפחות מאמין שגם בג'אקו ) סך הכל אותו יצרן בסופו של דבר. ברכב הקודם שלי כל הנעה מחדש המערכת הייתה מופעלת וזה סתם עוד כפתור שצריך ללחוץ עליו בתחילת נסיעה  .

המע" הזו [ASG[ לא נכנסת לפעולה כל עוד המזגן\מאוורר הפנימי פועל.

לפני 5 שעות, אורי מ. כתב:

רוטט גם כשאיתות מופעל?

לא. יש עוד פריט אבזור מעצבן ששכחתי להזכיר.

מצלמת ההסחת דעת שעל ההגה. היא מצפצפת גם שאתה מכוון את עוצמת המזגן מאוורר, יותר מדי זמן.

כיסוי עם "המסקנטייפ של עזרה" לא עוזר כאן.  היא מודיעה ש - "יש להסיר את כיסוי המצלמה".

ובכלל לכל התראה יש צליל מיוחד משלה : הסחת דעת, סטיה מהנתיב, נסיעה אחורנית עם התראה צידית, מהירות על פי תמרור, חגורה, פתיחת דלת, ולא זוכר מה עוד...

דבר אחד בכל הסלט הזה כאן טוב: ניתן להחליש את העוצמה בכולם ביחד עד שבקושי שומעים את זה, וזה נשאר ככה לתמיד. 

לפני 3 שעות, motior כתב:

תתחדש ותהנה

לגבי הציטוט לעיל - אני מאוד מקווה שאתה טועה. נחיה ונראה...

גם אני מקווה. אבל זה כבר מחלחל ליצרני פרמיום :

כמובן, אני לא משווה. רק קונספט של המסכי ה- ALL IN ONE

GLC-2025. ואני מאמין שיש עוד דוגמאות בכיוון.

Mercedes-Benz-GLC-200-Coupe-4MATIC-2025-Polar-White-Night-Package-Page-9.thumb.webp.248f56bb7c428012a8088b8bb03e2f46.webp

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ממשיך לעדכן:

600 ק"ם.

לאלה שעקבו, לגבי ההתראות הקוליות, הפסקתי להתייחס אליהם.

יחד איתם מופיעים על המסך הקטן, כיתובים בגין כל התראה. הם נראות כמו סוג של POP UP, לשנייה אחת וזהו.

קשה לראות על מה זה מתייחס כי זה נעלם מהר מאוד.

הנמכתי את עוצמתם למינימום, וזה נשאר ככה. כלומר, אינו משתנה עם כל התנעה.

זה דבר טוב. [שזה נשאר על המינימום]. הייתי מעדיף שזה לא יהיה קיים בכלל. 

לגבי פסי האטה, הם מורגשים. לדעתי יותר מדי. אפילו יותר מהמיצובישי שהייתה לנו. 

התראה על סטייה מהנתיב. מלבד ההתראה הקולית, קיים ברכב תיקון אקטיווי. 

לדעתי הוא נעשה בצורה טיפה גסה מדי. ניתן כמובן לבטל אותו לפני כל התנעה.

"האם אתה בטוח?" תשובה" כן ".

אבל זה לא נגמר בזה. אי אפשר לבטל את הרטט בהגה. הוא קיים תמיד. צריך לאותת וזהו.

צריכת דלק. הבדל זניח ביותר בצריכת הדלק בין ה-ASX לזה. [אם בכלל קיים]. 

צריך לעבור כמה אלפי ק"ם בכדי להסיק איזו-שהיא מסקנה.

לוח מחוונים.

לאחר שעברתי על כל האפשרויות הקיימות, לא ניתן להשאיר את לוח המחוונים ואת המסך המרכזי במצב "חשוך".

זה עובד לפי שעון. בוקר\צהריים זה נשאר על בהיר אוטומטי, כלומר זה משתנה לבד לפי מצב התאורה, ובלילה\ערב זה משתנה לכהה. בתנאי שאתה מגדיר מצב כהה מראש כמובן. אחרת זה ממשיך להיות בהיר.

תקלות .

אחרי שנפתרתי מהאיתוראן, ובמיוחד מהשלט האלחוטי שלו, שדאג להשבית לי את הרכב, אני צריך לפתור עוד בעיה קטנה. 

רעידות [קלות] בהגה מ-118 ומעלה עד 140. קבעתי תור ביום "א" הקרוב, לקבל פתק מהמוסך לצמיגייה שהם עובדים איתה, כדי שיעשו איזון.

זהו בינתיים להפעם.

• רעיון טוב! 1
  • 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עברה כמעט שנה. 

הרכב נמכר. מחירון מלא.

הרכב עם שוק "אש".

ים של טלפונים, והרבה לקוחות רציניים, גם ממקומות רחוקים מאילת.

נמכר לבחור אילתי ש"עקב" אחרי המודעה והיה ממש אובססיבי לגבי הרכב שלי.

אפילו לקח בחשבון את האגרת הרישוי [2450 שקל], שהוא יממן בעצמו באוגוסט.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מה הסיבה למכירה? ומה התכנון לרכב הבא?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

את היונדאי החליפה הסיטרואן שהבנתי שהיא עבור בת הזוג. מה ירש את הג׳אקו? 
אגב למה הוחלף כל כך צעיר?

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אין לנו צורך ב-2 רכבים בעתיד הנראה לעין.

אשתי עברה לעבוד קרוב מאוד לבית [3 דקות הליכה ברגל...]

בניגוד לגיאקו, היונדאי התגלתה כרכב שקשה מאוד למכור.

כמות טלפונית שבועית נעה בין 0 ל 1 שיחות. אם בכלל. לאומת הגיאקו, מהבוקר עד הלילה. 

הרכב [יונדאי], נמכר לבסוף לבחור רוסי, מטופל של אשתי מהקופת חולים . ללא קשר ליד 2 בכלל..

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...