Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כיום מורכבים הצמיגים המקוריים - Good Year Efficient grip performance,  אגב עם דירוג שחיקה וחיסכון (התנגדות לגלגול) A - מפרט שלא מגיע לארץ בצמיגים מיובאים,

ואנקדוטה נוספת - פרופיל השחיקה של כל 4 הצמיגים זה משהו שמעולם לא ראיתי ברכבים קודמים שלי או של אחרים - הופיעו בסוליית הצמיג קרעים קטנים שהולכים ומתרבים, ו... כבר מחייבים החלפה למרות שגיל הצמיג ועומק החריצים עדיין תקין. המחשבה שלי שזה נובע ממשקל רכב גבוה (PHEV כבד יותר מאחיו הרגילים) בשילוב המומנט , אבל אני נוסע בד"כ די רגוע (רק ככה אפשר למשוך צמיגים 59K ) 

חשבתי על Kleber Dynaxer HP5 - אשמח לשמוע המלצות או רעיונות אחרים

עריכה אחרונה על ידי tde
פורסם (נערך)

קלבר צמיגים מצוינים, היו לי על נירו PHEV. ושרדו מאוד יפה (זוג אחורי).

יש גם Goodyear efficientgrip performance במחיר דיי קרוב גם באתר היבואן (iTire)

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

60k ו-3 שנים זה טוב מאוד לכל צמיג, בסך הכול השחיקה שאתה רואה היא הגיונית. אם נהנית במהלך ה-60k האלה מאחיזה טובה ורצופה בלי הפתעות, במקומך הייתי נשאר עם אותו סוג/יצרן.

גיל צמיג זה דבר אחד, צמיג שעבר 60k והוא לא צמיג קשה של אוטובוס/משאית... זה די קצה הגיל בקילומטרז'.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מישלין פרימסי 4+, אמנם עולים 650₪ לצמיג, אבל נוחים, שקטים, מחזיקים יותר מ 60 אלף קילומטרים. 

אם הרכב חונה בצל, עוד יותר כדאי לרכוש אותם.

אם הרכב חונה רק בחוץ בשמש, לרוב 3 שנים זה גיל הצמיגים בו צריך כבר להחליף אותם בגלל היובש, לא משנה מי היצרן.

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, tde כתב:

אגב עם דירוג שחיקה וחיסכון (התנגדות לגלגול) A - מפרט שלא מגיע לארץ בצמיגים מיובאים

כיצד בדקת מה הדירוג של הצמיגים הקיימים? האם ואיפה בדקת כבר שמה שמגיע כעת לארץ לא בעל מפרט כזה (שממילא נתון לויכוח על יעילותו).

אין קשר בין המדד הזה לשחיקה אגב. נמדד מקדם התנגדות לגלגול ביחס ל"צמיג ייחוס".

לפני 13 שעות, tde כתב:

פרופיל השחיקה של כל 4 הצמיגים זה משהו שמעולם לא ראיתי

בצמיג הזה גודייר משתמשים במה שהם קוראים לו "Active WearControl technology". לכאורה שילוב שכבות גומי שונות לשליטה על היחס בין שחיקה והתנגדות לגלגול. חלק מזה הוא כנראה גם השינוי ההדרגתי בצורת הסוליה, כמו גם אולי "טכנולוגיות" אחרות בשימוש. ראה את הסרטונים הקצרצרים פה. גם חברות אחרות עושות משהו דומה כדי לנסות לשמר את ביצועי הצמיג לאורך חייו.

לפני 13 שעות, tde כתב:

הופיעו בסוליית הצמיג קרעים קטנים שהולכים ומתרבים

אתה יכול להעלות תמונה ברורה?

האם גם בקדמיים וגם באחוריים?

אגב מה עשית עם הצמיג מהשרשור הזה?

-------------

לגבי המלצות - אם לא להמשיך עם הגודייר כמו שהיה עד כה, ובהמשך להצעתו של וולאד, למישלין יש כבר פרימסי 5 שזמין לכאורה בארץ (למשל כאן). הבעיה, הוא (וגם הקלבר אגב) עם קוד עומס 95 מה שעשוי לפגוע מעט בנוחות ומצד שני אמור להיות קצת יותר עמיד בהכללה. בעולם יש כאלו עם קוד 91, אבל לא נראה שזמין בארץ לפי האתרים השונים - שווה בדיקה.

שניהם יחסית חדשים ולקלבר עוד אין מבחנים אובייקטיבים שראיתי.

אפשר לבדוק אם יש במקרה קונטיננטל פרימיום-קונטקט 7 (לא 6, אם כי הוא גם אמור להיות בסדר ובוודאי לא האקו-קונטקט). אם כי הוא כנראה היקר בחבורה ולא בהכרח באופן מוצדק וגם הוא עשוי להיות עם קוד עומס 95.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

https://tires4u.co.il/tire/21592/205-55r17-91v-primacy-4%2B

לכן רשמתי פרימסי 4+, בגלל קוד עומס 91.

אגב, פרימסי 5 מיוצרים או באירופה או תאילנד. 

הדגם התאילנדי זול יותר,  בצמיגיות טוענים שהיצור הארופאי מוצלח יותר.

מחיפוש ברשת, לטענה הזאת אין יותר מדי חיזוקים , ואם כן - ההבדלים קטנים מאוד בגלל תרכובת הגומי קצת שונה.

בקרת ייצור של מישלין זהה בין המדינות.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 19 שעות, Tom_22 כתב:

כיצד בדקת מה הדירוג של הצמיגים הקיימים? האם ואיפה בדקת כבר שמה שמגיע כעת לארץ לא בעל מפרט כזה (שממילא נתון לויכוח על יעילותו).

אין קשר בין המדד הזה לשחיקה אגב. נמדד מקדם התנגדות לגלגול ביחס ל"צמיג ייחוס".

בצמיג הזה גודייר משתמשים במה שהם קוראים לו "Active WearControl technology". לכאורה שילוב שכבות גומי שונות לשליטה על היחס בין שחיקה והתנגדות לגלגול. חלק מזה הוא כנראה גם השינוי ההדרגתי בצורת הסוליה, כמו גם אולי "טכנולוגיות" אחרות בשימוש. ראה את הסרטונים הקצרצרים פה. גם חברות אחרות עושות משהו דומה כדי לנסות לשמר את ביצועי הצמיג לאורך חייו.

-------------

לגבי המלצות - אם לא להמשיך עם הגודייר כמו שהיה עד כה, ובהמשך להצעתו של וולאד, למישלין יש כבר פרימסי 5 שזמין לכאורה בארץ (למשל כאן). הבעיה, הוא (וגם הקלבר אגב) עם קוד עומס 95 מה שעשוי לפגוע מעט בנוחות ומצד שני אמור להיות קצת יותר עמיד בהכללה. בעולם יש כאלו עם קוד 91, אבל לא נראה שזמין בארץ לפי האתרים השונים - שווה בדיקה.

שניהם יחסית חדשים ולקלבר עוד אין מבחנים אובייקטיבים שראיתי.

אפשר לבדוק אם יש במקרה קונטיננטל פרימיום-קונטקט 7 (לא 6, אם כי הוא גם אמור להיות בסדר ובוודאי לא האקו-קונטקט). אם כי הוא כנראה היקר בחבורה ולא בהכרח באופן מוצדק וגם הוא עשוי להיות עם קוד עומס 95.

תודה!,

אבהיר, אני מתכוון בעיקר ל traction, treadwear, temperature   ו fuel efficiency'  ובדקתי את הרישום במדבקה והרשום על המדבקה ועל דופן הצמיג, הופתעתי לגלות שאותו דגם של אותו יצרן - במקרה זה Goodyear efficient grip performance    היה עם B בחלק מהם בעוד של הצמיג המקורי יש A, וגם ה treadwear היה בערך נמוך יותר במיובא מול המקורי, כשחיפשתי צמיג אחד להחלפה (בשרשור הזה ) זה היה חשוב כדי לקבל 4 צמיגי זהים, כעת זה חשוב אבל אני לוקח בחשבון את היחסיות ושהשילוב הוא החשוב..

אגב לגבי הצמיג מאותו שרשור אחרי שהבנתי שצמיג זהה לחלוטין לא אמצא ואם להחליף לא אתפשר על פחות מזוג חיפשתי מי שיצליח לתקן והגעתי לשמחתי לצמיגי מילר בצוות קריית אתא שהשקיעו עבודה יסודית בתיקון (רגיל ותקני ללא אילתורים) שאיתו הצמיג גמע עוד 46K קמ בלי בעיה.

לעניין מקדם העומס - אני מתלבט אן לא להעדיף 95 בגלל העובדה שמדובר ברכב כבד יותר (משקל הסוללה) , 

פורסם

"Traction, Treadwear, Temperature" - דירוג UTQG אמריקאי שמוטבע על הצמיג. לא מופיע בהכרח על צמיגים שמיועדים לשווקים אחרים. רוב צמיגי הקיץ הם עם דירוג אחיזה A אם לא AA, דירוג שחיקה הוא יחסי לצמיג ייחוס ומשתנה בין צמיגים שונים, ודירוג טמפ' גם לרוב A. אתה יכול לקרוא עוד לגביו למשל פה.

"Fuel efficiency" - אחד מתוך שלושת הדירוגים של ה-EU Label שמופיע במדבקה על צמיג חדש. אין קשר בינו (כמו גם שאר הדירוגים האירופאים) לבין הדירוג האמריקאי.

אתה יכול לקרוא עוד לגביו למשל פה.

עדין לא הבנתי איך ידעת מה דירוג ה-EU של הצמיגים המקוריים. ועדין ממתין לתמונות ;)

בכל מקרה, במאגר של הדירוג הנ"ל, מופיעות לא פחות מ-8 וריאציות של הגודייר (הספציפי - מידה, דגם וקוד עומס ומהירות) כש-6 מהם עם דירוג "חסכון" A. למה ככה? אין לי מושג. אבל יכול להיות מפעלים שונים, עדכוני אמצע-חיים או סיבות אחרות.

קוד עומס 91 מכסה בעקרון את המשקל הכולל של הרכב. אחרת גם היצרן היה דורש קוד גבוה יותר. אבל זה לשיקולך בכל מקרה. כאמור, יש יתרונות וחסרונות.

פורסם (נערך)
בתאריך 15.8.2025 בשעה 14:07, Tom_22 כתב:

-------------

אז הנה תמונות המחשה לאופן השחיקה,  לדעתי הוא אינו שגרתי לנסיעה על כבישים בלבד ובאופן רגוע מאוד, השחיקה הזאת נגרמת רק או בעיקר בסרן הקדמי ()

קדמי 1ש.jpeg

קדמי 1י.jpeg

עריכה אחרונה על ידי tde
פורסם

יש לך נסיעות קבועות בדרכי העפר/ חצץ?

פורסם (נערך)

אין שחיקה כזאת בגלל אי ביצוע רוטציה בין הגלגלים.

כאן כל הארבעה התחילו להתפורר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם (נערך)

הוא כתב רק או בעיקר בצמיגים קדמיים (כמו גם נסיעה בכבישים בלבד).

רוטציה הייתה עוזרת מעט בחלוקת העומס בין הצמיגים ובהתאם השחיקה.

שים לב שגם כתף פנימית וגם חיצונית שחוקים בעוד המרכז יחסית תקין. זה תוצר של אי ניפוח מספק. ו/או פניות תחת עומס.

פותה"ש - יכול להעלות גם תמונה של מדבקת לחצי האוויר (כנראה מאחורי כיסוי פתח התדלוק, או קורה B), ולציין גם לגבי מה אתה מנפח בפועל ובאיזו תדירות?

פורסם (נערך)
בתאריך 15.8.2025 בשעה 01:03, tde כתב:

פרופיל השחיקה של כל 4 הצמיגים זה משהו שמעולם לא ראיתי ברכבים קודמים שלי או של אחרים - הופיעו בסוליית הצמיג קרעים

היה לי משהו דומה, רק בקטנה יותר)  בצמיגים קדמיים מקוריים, שהגיעו על טויוטה ורסו ( ברידג'סטון e300),  גם סביב 60 אלף קילומטרים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם (נערך)
לפני שעה, tde כתב:

השחיקה הזאת נגרמת רק או בעיקר בסרן הקדמי

גם אני יודע לצטט 😉

מהודעתו האחרונה בליווי התמונות.

ברור לכל הפחות לשנינו שהשחיקה הכללית תהיה גבוהה יותר בסרן הקדמי במקרה זה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...