Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גר בשכירות כבר שנים בבית עם שכן חדש שרכש את הבית הצמוד ,ובונה מחדש .

נפגשנו לפני 4 ימים ובקש לעדכן אותי שהוא הולך להסיר את הגדר המפרידה בין הבתים ,

כדי לבנות חומה שתפריד בין הבתים ,הוא אמר שהזמין מודד לוודא אם הגדר עוברת במקום המדויק,
 הוא גם בקש לגלוש מעט לחצר שלי (20 ס"מ), למחרת הגיע מודד שקבע שהמחסן , שנמצא בפינת החצר

גלש 20 ס"מ לחצר שלו ,ושצריך להוריד את הקיר ולבנות חדש בגבול, אמרתי לו שאני לא הבעלים

,ואמרתי לשכן לדבר אתם , כדי שיקבל את הסכמתם. למחרת הם בניגוד לסכמות ,הם גנבו כמטר פנימה והורידו עץ שסיכמנו לא להוריד ,ולעץ הזה היה מחובר כבל מתכת למתיחה ותמיכה של הפרגולה ,שיש לי בכניסת הבית ,הורדת העץ גרמה לקריסת הפרגולה, (וידאו מצורף) . כאן התפתח וויכוח עם השכן החדש ,שרוצה להשתמש בקורות ישנות שעברו קריסה וחבלה ואני חושב שבשל הבטיחות והמחדלים והשקרים והפגיעה ,הוא צריך להחליף את הפרגולה לחדשה . מה דעתכם ?  

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

אתה שוכר? דווח בדחיפות לבעל הדירה ושהוא ישבור את הראש. במקביל מחפש דירה חדשה

על פניו נראה שיש לך שכן חדש ששם קצוץ על החוק, אתה לא רוצה שום עסקים איתו.

עכשיו יש שאלה נוספת - האם ההרס הוא עילה להתרת חוזה השכירות. הרי הרכוש ששכרת נפגם.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה אתה מתעסק בזה ולא בעל הבית?

תודיע לבעלי הבית ודרוש שיבואו לראות במו עיניהם שהשכן ״גונב״ להם מהשטח וגורם נזק לבית (אלא אם אתה בנית את הפרגולה) 

אגב קשירת כבל לעץ זה לא תמיכה ראויה לפרגולה, אבל זה כבר עיניים אחר. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

יש לי חוזה שכירות מיוחד ,מקבל דירה פרטית במחיר נמוך מאוד ,בתמורה אני אחראי לכל הבעיות בדירה וממן

כל הוצאה. לבעלים (מוזרים ומיוחדים) יש כמה דירות ,שמנהל אותן מתווך דירות המקובל עליהם. הדירות שלהם הן ירושה שמתחלקת בן אחות אחת לא ממש שפויה. ואח אחר חרדי ,חוזר בשאלה שגר בירושלים. המתווך נמצא בטיול בחול ואני צריך להתמודד עם זה לבד.

פורסם (נערך)

טלפון לבעל הדירה לפני 3 ימים. איחרת, אז עכשיו.

לפי התיאור כאן מדובר בפלישה לשטח שלו והרס הרכוש שלו. לא מדובר בדוד שהתקלקל, מדובר בעניין משפטי עם השלכות כבדות. קשה לי להאמין שאתה מחוייב לטפל בעניינים כאלה. אם הוא מסרב לטפל - טלפון לעורך הדין שערך את חוזה השכירות.

וכמובן להקליט ולתעד הכל. הולך להיות כאן אירוע משפטי בהיקף עצום, ואני חושש שגם אירוע פלילי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, URSH כתב:

יש לי חוזה שכירות מיוחד ,מקבל דירה פרטית במחיר נמוך מאוד ,בתמורה אני אחראי לכל הבעיות בדירה וממן

כל הוצאה. לבעלים (מוזרים ומיוחדים) יש כמה דירות ,שמנהל אותן מתווך דירות המקובל עליהם. הדירות שלהם הן ירושה שמתחלקת בן אחות אחת לא ממש שפויה. ואח אחר חרדי ,חוזר בשאלה שגר בירושלים. המתווך נמצא בטיול בחול ואני צריך להתמודד עם זה לבד.

כל הוצאה?
גם דברים חריגים בסדר גודל של פרגולה חדשה..?
יש פה מקרה מורכב מעבר למזגן/דוד שהתקלקל וכו'.. 

כמו שצויין מעלה יש פה פלישה לשטח הנכס- מעבר לנזק , זה כבר עניין משפטי.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • אהבתי 1
פורסם

הפרגולה היא כלום מבחינת היקף האירוע. השכן מזיז את גבול המגרש והורס רכוש של בעל הדירה (או רכוש משותף. צריך להיות תשריט שמתאר את גבולות המגרש). מחר צריך להיות בבית המשפט ולהוציא צו שעוצר את פעולת השכן עד החלטה סופית של בית המשפט - לצורך העניין כנראה מדובר ברשם המקרקעין או הממונה על בתים משותפים, שיש להם נוהל מזורז לטיפול בכגון אלה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אולי לא הסברתי טוב, אני לא אמור לתקן את הפרגולה, השכן אומר שיתקן אני רציתי פרגולה חדשה,

והוא רוצה להשתמש בקורות הישנים ,בטענה שהם חזקים ויציבים.

אין לי מוטיבציה לעזוב את הדירה כי היא מציאה עבורי.

פורסם

שיתקן, כל עוד המרכיבים חזקים. את ציפוי הדיקט השבור והרעוע שיחליף. בכל מקרה תיידע את המתווך שמטפל שיערב את הבעלים.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

רק כדאי לוודא... כשאתה כותב עץ, אתה מתכוון לעץ אמיתי עם גזע עלים וכו’. או סתם איזה חתיכת חומר עץ?

עץ אסור לעקור ללא אישור, אתה יכול להגיש תלונה פרטים כאן 

• אהבתי 2
פורסם

מצד אחד אתה צודק שאתה רוצה פרגולה חדשה ובטיחותית, מצד שני השכן, כמונו, רואה את הפרגולה הקיימת ומבחינתו אתה מבקש לעשות עליו סיבוב. 

הייתי מבהיר לשכן שמכיוון שהפרגולה שהתפרקה ישנה, שיסדר לך כמו שהוא מבין רק שיקח בחשבון שאם היא תתפרק לאחר מכן הוא עלול להיתבע על ידך. 

כלל לא בטוח שהפרגולה שהוא יבנה תהיה פחות יציבה ממה שהיה לך. 

אפשרות נוספת היא לרכוש קורות עץ חדשים ושהשכן ישתתף באחוז מסויים מהעלות ויקח גם את העבודה על עצמו. 

יותר חשוב מהפרגולה זה לדווח לבעלים ובכתב על כל העניין, כי עם כל הכבוד לחוזה בשכר נמוך, גם מוזרים עלולים להתעורר יום אחד ולחשוב שמיכוון שלא הודעת להם בזמן אמת, אתה בין האחראים לנזקים שאולי נגרמו להם. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתם נתפסים לסיפור של הפרגולה, שהוא משני בפרשה הזו. הבעיה האמיתית היא נושא גבול המגרש. האיש זימן מודד מטעמו, ולפי המסופר כאן לא דיבר עם אף אחד אלא קבע עובדות בשטח.

כמובן שאף אחד מאיתנו לא מכיר את המגרש וגבולותיו, אבל תהליך כזה אינו תקין, הוא אינו רשאי לעשות דין לעצמו, אלא חייב לאפשר לבעל המגרש השכן (בעל הבית של פות״ש) לטעון טענותיו, במידת הצורך להזמין מודד מטעמו. ואם יש צורך יש בית משפט (המפקח על המקרקעין). וכיוון שלפות״ש אין זכויות במגרש עליו לעדכן מייד את בעל הזכויות, כדי שיוכל לטפל בבעיה.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

1. צודק מי שאומר שחובה לדווח לבעלים. זו לא תחזוקה, זה ענין מהותי של הרכוש שלו.

2. אם יבקש ממך להתנהל מול השכן בענין תיקון הפרגולה, תיג לשכן שתי אפשרויות:

א. פרגולה חדשה.

ב. שיממן איש מקצוע, שאתה (!) תבחר, שיעריך האם ניתן להשתמש בחלקים מהפרגולה הישנה כדי לחסוך. אם הוא מוכן לשלם לאיש מקצוע עבור הסיכוי שיצליח לחסוך יותר בעלות חומרים, שיהנה. אחרת, לאור העובדה שהוא כבר פעל בבריונות, אין שום סיבה לתת לקבוע שום דבר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תוכן חדש...