Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון :

אז האמת שבין החגים , לכאבי הגב שפקדו אותי לא ממש הצלחתי למצוא זמן להתקדם .
בנוסף לאחר תקופה ארוכה של חיפושים , נפלה לי הזדמנות להגשים חלום קטן, וצירפתי עוד לנד-רובר למשפחה , אבל אולי ארחיב כל זה בפוסט אחר.
בכל מקרה , לבינתיים התקדמות בשיפוץ אין , אבל חיוך מטופש מרוח לי כל כל הפנים דווקא יש 😁

image.thumb.jpeg.4e3a42aeed70440b8867fabec8d83846.jpeg

• אהבתי 4
  • מצחיק 3
  • תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז הפרוייקט הבא בשיפוץ זה מאצרה לשמן שנוזל מהלנדרובר?

ואל תשכח לשים רשת מעל למאצרה שתתפוס את הברגים שנושרים לפני שהם צונחים לשמן.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם קודם עוד היה לי ספק האם אתה מזוכיסט עכשיו אין ספק. נולדת *לסבול*.

ממתין בקוצר רוח למדריך מצולם "איך להפריד את השלדה מהגוף כדי להחליף מסנן מזגן". 😅

• מצחיק 6

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שלב ראשון: כל עוד האמבטייה לא גמורה, תכניס לשם את הרובר כדי שיהיה קל לנקות את הנזילות וגם כי ממילא כל הכלים שם כרגע :lol:

• מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

סחתיין על המקצועיות, הנחישות והאומץ להיכנס לפרוייקט מתמשך כזה!

פרגולה ברמה כזו לא היית מקבל מ'פרגוליסטים' שמתקתקים ביום אחד, בטח לא בצביעה.

פרקט ירגיש לך כמו משחק ילדים אחרי כל מה שעשית, רק תצטייד בברכיות טובות.

לגבי הבחור הנחמד עם ההצעה הגבוהה, אלה המחירים כנראה לעצמאי מסודר.

בזמנו כשעשיתי שיפוץ, הבאתי בחור סיני אחרי שעות העבודה שלו.

לקח יקר פר שעה (ש"ע לכ-150 שקל של היום) אבל הקל עלי מאוד, ולא התקרב לסכום הנ"ל בסה"כ.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שום רהיט שבניתי לא מתקרב לקנה מידה של פרגולה, אבל העיקרון זהה - 

אם אתה רוצה מראה נקי בלי ברגים בולטים מגעילים והתאמה מדויקת של זוויות עץ לעץ - זה לוקח זמן. המון זמן.

מכפיל או משלש את הזמן אפילו. אבל לאורך זמן אתה תשכח כמה קשה זה היה ותמשיך ליהנות מהפירות :)

תודה על השיתוף והמעקב!

20250302_132637.jpg

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 20 שעות, Emanuel5 כתב:

זאת עבודה קשה ומתישה , לא רק פיזית אלא גם נפשית ,

אכן, אתה בא מעבודה שונה. עבודה פיזית היא קשה, מעייפת ובהכרח לוקחת זמן. 

הקשות על לוח מקשים זו לא עבודה פיזית, אבל להחזיק מקדחה/מברגה כלי עבודה בגובה מעט מעל גובה הכתפיים (לא תמיד אתה על סולם) זה כבר מעייף.

שלב הבא, נסה גיזום צמחיה בגינה שהוזנחה קצת, ותבוא לספר כמה זה היה קל ולא מעייף 😉

מצד שני, תראה את החיוב בזה שאתה מכין את עצמך למצב בו הAI יקח את התפקיד שלך, או ייתר אותו, או ״יצמצם״ אותך למסלול מתסכל .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 17 שעות, hans כתב:

שום רהיט שבניתי לא מתקרב לקנה מידה של פרגולה, 

לפחות לך יש מקום לבנות רהיטים, אני תקוע בסדנה שבה אני לא יכול לנסר יותר מ-70 ס"מ :lol:

לפני 17 שעות, hans כתב:

אם אתה רוצה מראה נקי בלי ברגים בולטים מגעילים והתאמה מדויקת של זוויות עץ לעץ - זה לוקח זמן. המון זמן.

מכפיל או משלש את הזמן אפילו. אבל לאורך זמן אתה תשכח כמה קשה זה היה ותמשיך ליהנות מהפירות :)

לגמרי. 

לפני כמה זמן החלטתי שאני "מספיק זמן" בתחביב כדי לנסות דברים שהם יותר נגרות קלאסית. 

הניסיון הראשון שלי (אי פעם) עם חיבורי DOVETAILS (ידניים) היה ציון מינוס 2.5 מתוך 10.

הפקתי לקחים. 

בניתי פרוייקט קטן אחר עם אותם חיבורים, אחרי הפקת הלקחים, בניית ג'יג שיעזור לי (ועוד כמה ג'יגים לשימושים דומים, אם כבר אז כבר) וכולי. 

מבחינתי, ציון 9. נעשו כמה שגיאות קטנות, כן. אבל וואו. דאקינג וואו. 

לקח זמן. זו בהחלט השקעה ולא קטנה. סיזיפי. אבל וואו. I REALLY GET IT. אני מאד מבסוט על התוצאה הזו.

וזה אומר מישהו שכמעט אף פעם לא מרוצה ממה שהוא עושה. 

פורסם

תובנה שלי מהשרשור הזה וגם מהיכרות עם פרויקטים שעשיתי בקנה מידה קטן יחסית אילך. 

מסתבר שהשכלה רחבה ככל שתהיה במקצועות ״נחשבים״ לא מכינה אותך להתמודד עם עבודות שילדים בני 12-15 ממגזר מסוים מבצעים בקלות יחסית ובמהירות (איכות מגיעה עם הזמן או כשיש פיקוח) בעוד שאתה ושכמותך (וכמותי) נאבקים בכל שלב. 

אני נשברתי בשלב הטיח על תקרה כשכל הזמן החומר נשר אחרי כמה דקות מבלי שהצלחתי להבין בכלל למה. 😕

קבל שאפו גדול על ההתמדה, גם אם נשברת מעט בדרך.

אההה... ועוד נקודה. אחד הדברים שנסכו בי ביטחון היה ההשקעה בביגוד עבודה הולם, נעלי עבודה (מוגנות) מכנס כיסים ובירכיות,כפפות עבודה ,משקפי מגן ,מסכת אבק  וגם אוברול חד״פ בשלבי הצביעה.

צחקו עלי שאני חיזר ומשקיע סתם. אבל רמת הביטחון שלי עלתה ככל שחשתי מסודר יותר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, zaf כתב:

מצד שני, תראה את החיוב בזה שאתה מכין את עצמך למצב בו הAI יקח את התפקיד שלך, או ייתר אותו, או ״יצמצם״ אותך למסלול מתסכל .

זה לא יקרה, לפחות לא בעתיד הנראה לעין.
אני בתחום פיתוח מעבדים , שזה תחום עצום בפני עצמו ובתוכו אני בנישה מאוד מאוד ספציפית , יש עשרות בודדות של מהנדסים בתחום הזה בישראל ומניח שפחות מאלף בכל העולם - טאלנטים מאוד עד בלתי אפשרי לגייס בנישה הזאת.

אבל אם במקרה מישהו שמתחיל לימודים ומכוון לעבודה בהייטק קורא כאן , הייתי מאוד ממליץ לקחת את המשפט שכתבת בשיא הרצינות , לא לחפש קיצורי דרך בדמות קורס מקצועי כזה או אחר, אלא ללכת ללמוד תואר הנדסי ואך ורק באחת משלושת האוניברסיטאות המובילות - זה ייתן לו את הכלים להצליח בעולם דינמי ומתחדש טכנולוגית, שום דבר אחר לא.

• אהבתי 2
פורסם

עובד בפיתוח מעבדים, ועובד עלינו עם כל ה"קשה לי להבין"?...לא יפה. :lol:

• מצחיק 1

• תוכן חדש...